AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kircso13
Hali!

Socket típus az mindeggy vagy számít, mert a képen socket462 , nekem meg A.

Üdv

Az élet eleme a lét!

Igy is: Unlock

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

kircso13
Hali!!!

Lockos bartont fel lehet oldani, h UNLOCK-os legyen. Az oldalakon meglátod hogy mit hogyan kell csinálni a procin. Nekem 2600+ barton-om van a jó széria közül a rosszabb(LOCK-os, L1 és L3 kidak nincsenek átkötve)! Ez a problépma orvosolható!!!!

Üdv!

Az élet eleme a lét!

[NST]Cifu
Igen, ez egy átlagosan jó tuningeredmény.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

a 2.19GHz az jó egy 2500+-os barinak nem? most azon hajtom 3200+ és nincs vele gond

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

mi ez a lock unlock?
mint a régi thunderbirdöknél itt is átforrasztják a procit, h
lehessen állítani a szorzón?

kircso13
Hali!

Athlon Xp (BARTON)LOCK-UNLOCK
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/xp_painting.html

Érdekes oldal!!! Érdemes megnézni!

+

http://www.tomshardware.hu/cpu/02q3/020821/index.html

Üdv! Sok szerencsét!!!

Az élet eleme a lét!

NeoMaN
nemtom, de 2500Mhz-n járatni egy amd-t (ha nem mobil) az sztem simán kinyírhatja, nem 50 év alatt hanem pár hónap alatt....

NeoMaN
nem éri meg, talán még ingyen sem..

NeoMaN
100 év helyet 50.....

[NST]Cifu
Hány évtizedig akarod használni? Mert az élettartam annyival nem rövidül, hogy ez egy átlag felhasználót érintsen. Én a Barton 2500+ procimat 1.85 volton húztam (ami azért elég brutális e téren, melegedett is szépen szegényke), a proci 2003 augusztusában lett véve (még a nagy HL2 felültetéskor vettem), és a mai napig teker gond nélkül 2200Mhz-en (igaz ma már egy barátom gépében).

ige de enyémet feszültség növelés nélkül nem lehet húzni, azt meg nem szeretném, h rövidüljön az élettartama

Nem érdemes.Gyakorlatilag visszalépés lenne,ha igy döntenél.
Húzd fal a Bartont 3200+ ra és nem lesz min gonolkoznod.

amd honlapján is azt írják 512 cacheel van
következõ kérdés: megéri-e amd 2500ös bartonról egy ilyen sempronra (3000) váltani? úgy tudom, h barton 1,83 GHZ 512k cache, a sempron pedig 2 GHZ 512k cache
nos vki vélemény?

Igaz az hogy az socket 462-es 3000+os AMD SEMPRON 512kb cacheel van szerelve?
mert a lasabb sempronok 256osak

DanyyX
Ha a proci hõmérséklete elér egy bizonyos szintet, akkor lejjebb veszi az órajelet.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Narancs
Mi ez a thermal-izé, és mire jó?
Régen kentem vágtam mi ez, de már csak arra eléxem hogy tuning esetén jobb "disabled" -re tenni...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

David01
Esteleg nem tettél fel a gépedre valami tuning programot,virusirot vagy barmit emi leterheli a gepedet? Probald meg hogy becsuksz minden futo alkalmazast csak ami okvetlenul fontos azt hagyod nyitva. Az egyik baratomnak is ez volt a problemája hogy megakarta gyorsitani a gépét valami programmmal aztán csak a windows ujrainstallálása segített.

Narancs
Tuning nélkül is nézd meg...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
A Thermal-Throttlingot megnézted?
Valami nem lett elálítva, vagy megváltoztatva esetleg (pl. memóriabõvítés)?

nf7-s2 4 hónapja van egy TT VOLCANO 11 Xaser Edition
mostanában melegszik az idõ miatt de ezt már kb 4 hete csinálja,,Teljes terhelésnél 52 fok

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

[NST]Cifu
Az nfs2 az milyen alaplap? 😊
Nem inkább NF7-S? 😊
Milyen hûtõ van rajta, és mióta? Nézd meg a CPU hõmérsékletét.
Ha a BIOS-ban be van kapcsolva a thermal-throttling, akkor kapcsold ki.

Segítséget kérnék!Mostanában belassult a gépem de nem tudom mitõl.Az everestben visszaeset a memóriaolvasás 350 pontot és a 3dmark03ban is a cpu score 700 helyett 465, havernál 300 pontot kapott egy 900-as proci.
NFSU2 800x600-ban 18fps

Gépem: abit nfs2,Athlon xp 2800+@2500Mhz,Inno3d Geforce 6600 AGP, 512DDR Samsung CL2.5,Maxtor 80gb, Maxtor 120gb, Nec 2510, DVD olvasó.

Please adjatok ötletet mi lehet a problema

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

GanXstaZoleeWrk
csak annyit még hogy egy 400W-osnak irt márkátlan táp sosem fog ténylegesen 400W-ot tudni. Érdemes 1x beruházni egy komolyabb tápra ami tud legalább stabilan 420W-ot, volt pc worldben teszt meg biztos máshol is tápokról érdemes elolvasni.

GanXstaZolee#2709

David01
Köszi szépen!

DanyyX
Sztem a 300-as táp az felejtõs, fõleg 3 meghajtó mellé. Gondolom nem egy márkás táp lehet.
Sztem egy márkásabb min. 400W-os tápot vegyél, mert az még akkor is jó lehet, ha videokarit cserélsz (mert nemsokára azt is kell).
Bár a mostani kártyák fogyasztanak rendesen, szal a tápvásárlást jól meg kell gondolni.

David01
Na ez elõbb elrontottam 😊 Szoval egy 754est akarok mert az olcsobb mint a 939 a proci is és az laplap is.

Punkerwork
halott technika.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

David01
Egyébként egy Geforce FX 5200-os kártya van mellete. Gondolom ez nem fogyaszt olyan sokat.

David01
En 754est akarok meg hozza egy 754. Mert az olcsóbb 😊

[NST]Cifu
Milyen videókari mellé?
Egyébként egy megbízhatóbb, márkásabb táp elég lehet, de szvsz nem ártana beruházni egy komolyabb, legalább 360-400W körülibe.

Zsolo007
Én is most akarok ilyet venni 😊) Socket 754 vagy 939-eset veszel?

David01
Most akarok venni agy Athlon 64 3000+t. Elég hozzá egy 300W os táp? A gében van egy 120Gb-os Hdd és 3db lemezmeghajtó. A segítséget elõre is köszi!

asysoft
Hmm, határozottan emlékszem, hogy 1.55V-nál is stabil volt, most meg 1.6-nál dobott egy hátast bootkor... Most 1.65-ön van, majd meglátjuk, mennyire válik be😊

/*WTF?!*/

fura, nekem hatalmasat csokkent tole a ho.
DanyyX
Inkább Bartont vegyél szerintem, abban jó a hõdióda is <#nyes> ...ez tapasztalat.
egy jól szellõzõ ház, kab 10-15 ezer fotintból kijön simán (pl.:Codegen 8011, nekem ilyen volt, amig nem vettem plexiházat).

asysoft
Borda tuti jól fekszik, jól szellõzõ ház meg sokba kerül, vehetnék abból egy jobb T-bred procit is... De az az igazság, erre a gépre nem akarok már komolyabb összegeket fordítani.

/*WTF?!*/

asysoft
Dehogy tuningolok!😊 Amúgy 1 éve próbáltam, asszem 1.55V-ig volt stabil (ugye 1.75V alapból). Emlékeim szerint 4 fokot jelentett... Mindenesetre megint megpróbálom, az a pár fok is valami. Kösz, h eszembejuttattad!😊

/*WTF?!*/

tuningot nyomatsz? ha nem, vagy csak kicsit, akkor olvasd a #6005-t 😊
oroy_
vegyel egy uj PC hazat ami jol szelozik, es elenorizd hogy a huto borda jol fekszik a procin.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

asysoft
Kevesebb, mint 1 éve raktam rá a hûtõt, egy Titan valamit cseréltem le rá, akkor azt hittem, amiatt melegedik ennyire... Jelentett -2 fokot. CPU idle meg -9 fokot jelentett nálam😊

/*WTF?!*/

[NST]Cifu
A CPUIdle emlékeim szerint már "be van építve" a WinXP-be, tehát sok haszna nincs (legalábbis a Bartonon egy fokot nem hûtöt...).

Mikor volt levéve utoljára a hûtõ? Ha több, mint egy éve, akkor szedd le a hûtõt, takarísd le a paszta maradékát a prociról és a hûtõrõl, kend be vékonyan a procit friss hõpasztával, és rakd vissza a hûtõt.

asysoft
Most, hogy újra eljött a kánikula, újra elkezdett túlmelegedni a gépem😞
A hõmérsékleti riasztást 66 fokra állítottam be, tegnap elérte, amikor Q3 engine-s játékot futtattam. Desktopon 63-64 fokos a gép. Egy AthlonXP 1800+-ról van szó (Palomino mag), egy Spire WhisperRock IV hûti-ennyire gyenge lenne? Házhûtõ most éppen nincs, tavaly az 58-60 fokra vitte le a CPU hõmérsékletét, házfedél levétele szintúgy. Tényleg lehet ennyire meleg a proci, vagy csak az alaplap (Abit KR7A-133) mér fölé? Mindenesetre átmeneti megoldásként 70 fokra raktam a riasztást, s CPUidle-t használok, amikor csak böngészek (így 51 fok a proci).
Valaki valami ötlet?

/*WTF?!*/

lehet, akkor viszont igen furcsa, hisz egyik sem egy számításigényes program. legalábbis a böngészõ biztosan nem az

Pedig tenyleg kizarolag procifesz, mert 0.05 voltot raadagolva mar tokeletesen fut a mozilla + a sakk is. Lehet hogy nalad is vmi hasonlo okbol fagy a mozillad. Ezeket leszamitva sosem fagyott meg le nalam.
a mozilla nálam is baszkódik és kilépeget, ha nem is tízperces rendszerességgel.a sakkprogram sem emészt túl sok kapacitást, ha a farcry elfut akkor nem a procifesszel hanem a fagyós progiban van a hiba

Hat gondoltam meg belefer ebbe a temaba. Amugy folytattam negativ tuningos kiserleteimet. 😊 Extrem kicsi borda es kisfordulatszamu (de legalabb halk😊 venti van rajta, nomeg tombol a kanikula is, igy alapfrekin 53-54 fokra is felment a proc.. Az elso menetben 1.5 voltra lepcsoztem le vele, a homerseklet jelentosen lecsokkent, 41-42 fokra. Probakepp lejjebbvittem, mit bir a ketyere 1.2 volton mar el sem indul a gep, 1.25 volton szepen mukodik, majdnem minden. 2 program nem futott rendesen: a mozilla firefox nem futott rendesen, ugy 10 percenkent kilepkedett. A masik, hogy a sakkprogramom folyton lecserelte a kiralyno es a futo babuit gyalogokra 😊 Ezzel szemben barmi mas pl farcry is rohogve futott, szoval eleg bizarr. Vegulis 1.3 volt lett a stabil negativ csucs, 37 fokos cpu homerseklettel. Egy 29-30 fokos szobaban azert nem rossz eredmeny 😊 Szerintem leghutessel nem is lehet ennel jobb hofokot elerni. Probakepp lekaptam a ventit, minibordas passziv hutessel is 49 fok maradt.
jajj, kimaradt, még egy kis adalék azoknak akik esetleg a videokártyába "fektetnek be". bár már szerencsére kopik azoknak a tábora akik hõbörögnek hogy micsoda dolog az hogy a drágán vett kártyájuk egy év alatt óriásit veszít az értékébõl

Freeman: Egy 6800 Ultra elegendõ lesz az Unreal Engine 3 alapú játékok, minden effektussal felvértezett futtatásához?
Sweeney: Egen, az 1024x768 tökéletes lesz az Ultra számára, de az Unreal Tournament 2007 megjelenésekor - jövõ év közepén vagy végén - már sokkal erõsebb, a mostaniakhoz képest négyszeres teljesítményû zászlóshajók lesznek a piacon, melyekkel az 1600x1280 is gyerekjáték lesz.

lehet a videokártyás topicba kellett volna, de gondoltam itt fejezem be a témát. rohadtul felidegesített a múltokori válasz, egybõl jött az idiótaság hogy ha-ha, méghogy több processzeor meg két videokártya egy asztali pc-ben, mégis úgy fest hogy ez lesz a jövõ, és nem csak egy játék miatt, majd jön a többi. lehet piacilag csak pár év múlva érik meg teljesen a helyzet, de mint tudjuk ha egyszer elindul egy trend, annak mindig van folytatása.

ki volt az a nagyokos aki válaszolt legutóbb a többprocesszor/kétvideókártya = jóval nagyobb teljesítmény kérdésfelvetésemre? csak nem engem fog (ismét) igazolni a jövõ?

Freeman: Kihasználja az UE3 a duál processzoros megoldásokat?
Sweeney: Igen, igen, abszolúte. Az Unreal Engine 3 széles körben támogatja a többmagos/processzoros rendszereket. A Sony a Cell architektúrával, a Microsoft az Xbox 360 szívében dobogó három processzorral végül az Intel és az AMD a duplamagos processzoraival van jelen a piacon.

Freeman: A legtöbb mostani játék nem támogat több processzort, számíthatunk a teljesítményben megnyilvánuló tényleges különbségre?
Sweeney: Az Unreal Engine 2 egy szálon fut, ezért nem tudja kellõképp kiaknázni az ebben rejlõ lehetõségeket. Az Unreal Engine 3 viszont a renderelést, az animációs feladatokat és a fizikát egyaránt képes több szálon futtatni, így ha duplájára nem is, de jelentõsen megnöveli a teljesítményt.

Freeman: Rendben és az Unreal 2007 PC-s változat grafikája mennyiben fog eltérni az XBOX360-as verzióétól?
Sweeney: A PC egy könnyen skálázható platform, ezért az 500 dolláros PC-ken is lefut majd, az Xbox360-ra kicsit butítani kell, ám egy dupla 3D kártyával felszerelt, 3000 dolláros SLI megoldáson hozza majd a maximális végeredményt. Tehát mindenhol ott leszünk.

-hardwired

[NST]Cifu
Hmm... ennek valami új nevet kellene adni inkább nem? 😉
Feszoptimalizáció?