16997
  • hugopareiros
    Tudom, hogy off de a szavaidból kivéve értesz hozzá.
    Amit leszűrtem ezalatt a pár hozzászólás alatt:

DVI-I-t össze tudom kötni D-Subbal.
    Ha nekem van egy D-Sub - RCA kábelem, akkor ezzel a két összekötési réteggel a DVI-Iből tudok RCA-t csinálni?
    (Gépet néha összekötném a tv-vel és scarton illetve RCA-n kívül nincs más rajta.)
    A vga-m pedig ezeket tudja:
    1 x HDMI (with 3D)
    1 x DisplayPort 1.2
    1 x Dual-Link DVI-I

Tehát a kérdés inkább az, hogy a VGA-t össze tudom e kötni a TV-vel.
    Tudom, hogy vannak sok sok ezer forintos átalakítól amik analóg és digitális jeleket alakítgatnak át. A kérdés kitétele, hogy 2-3 ezer ft-ból megoldható e a konvertálás.

Köszönöm a segítséget előre is! :)
  • Fura Alak
    Nem mindegy, hogy hogy akarta írni, mert:

DVD-D <-> Sub
    DVD <-> D-Sub

Az a lényeg, hogy van 3 (5) féle bekötése a DVI -nak.

DVI-A: csak analóg
    DVI-D: csak digitális
    DVI-I: Mind digitális, mind analóg jel átvitelére alkalmas.

Nézd meg a kártyád, vagy írd meg a pontos típusát, esetleg fotózd le a kimeneteit és linkeld be ide a képet.

Ha a monitorod D-Sub (köznyelvben: VGA) csatlakozású, akkor csakis DVI-I -ről fogod tudni kikötni. (A DVI-A ritka holló)

Léteznek "HDMI-VGA" átalakítók, de az olcsóbbaknak általában fos a képe.
  • Blum
    Ezek utan nem biztos,hogy azzal mukodni fog,tekintve hogy DVI-D-Sub atalakitoval is hibatlanul kene mennie.
  • Mester999
    A hdmi-ből vga-ba átalakitóval tuti müködni fog?
  • Mester999
    Megvan már a problem DVI-d sub nem képes átvinni a jelet a vga ba vagy csak siman szar és kell masik atalakito azért köszönöm a válaszokat (és amugy ha 1 ora mulva kapsz valaszt ra és a valaszoló 20 perc mulva sír hogy nem nézem meg vagy leszarom a válaszát lol...)
  • Puhos
    De fontos lehet a probléma, ezt nagyon bírom valaki nekiáll sírni beír 5-6 topikba, aztán vki válaszol, majd a kérdező sz@rja le a választ, akkor már nem fontos, vagy sürgős neki.
  • Puhos
    A régi driver nVidia el lett már távolítva? Az új vga-ba van csatlakoztatva mind a két pin csatlakozó?
  • Mester999
    Hello vki tudna nekem segiteni?

Mi lehet probléma az új videokártyával vagy régi monitorral?

Most vettem egy gigabyte r9 270x es videokártyát berakom a gépbe ugy ahogy kell minden kikapcsolva stb... kelett hozzá dvi-vga átalakító mivel régi a monitor és mikor elinditom a monitor kiirja hogy no signal és kilép takarékos módba.
    A gépet persze lehet hallani hogy bejelentkezik a windowsba de nincs képernyő MOST MI AZ ISTENT KEZDJEK??? a monitor tipusa Flatron l1753s

Ja és most éppen a régi nvidia kártyámmal látom a képernyőm xD

http://netrino.hu/i/1795.jpg ilyen az átalakító
    az alaplap meg Asus M5A97 PRO

Meg se tudom nézni a biosba mert nincs masik monitorom meg másik átalakító se és nem csinál semmit a monitor!!!!
  • grebber
    APU13: az AMD felvázolta a Kaveri APU-t

Még kb 2 év és GTX 460 ereje ott lesz az IGP-be!
  • PLaci #16145
    Én a helyedben inkább alaplapot cserélnék.

Miért?
    Mert a mostani egy ősöreg nforce4 alapú chipset -tel rendelkezik, és még csak PCIe 1.0 -t tud, meg SATA II -t.

Miért gond ez?
    Nem gond, de messze menőkig nem tudja a mostani lapod a mostani egyéb alkatrészeidet teljesen kihajtani. Én a helyedben egy SATA III -as és min. PCIe 2.0 -ás lapra cserélném a mostanit.

Mért, mit tudnak az alkatrészeim?
    - OCZ Agility 3 SSD 64GB = SATA III
    - Sapphire HD7870 2GB OC PCIe = PCIe 3.0
  • PLaci #16144
    Mielőtt procit cserélsz nézd meg melyik BIOS van az alaplapon, és ha F11 -esnél régebbi akkor frissíts F11 -re (ismétlem) MIELŐTT procit cserélnél!
  • cadmonadam
    Sziasztok,

Szerintetek érdemes Phenom 2 X6 1045T (2,7Ghz) váltani erre a procira?
    Jelenlegi konfigom: ASROCK N68C-S UCC, Sapphire HD 7870 2GB, 8GB DDR3, OCZ SSD 60 Gb. FullHD-n játszom, a videókártyám eddig mindendt szépen visz. Azt hallottam, hogy ezen felbontáson már inkább ez a döntő, nem a proci nyers ereje.

Köszi
    Adam
  • oneal1
    na szuper! támogatja, úgyhogy elvileg nem kell lecserélnem.

Kérdés, aki ismeri a lapot vagy a chipkészletet az ajánlja e az új lap vásárlást?
  • Solt
    Nincs mit! ;)
  • oneal1
    nem veszem annak, béna voltam sorry, pedig ott kerestem először...:S

köszi!
  • Solt
    Nem piszkálni akarlak, de a gyártó oldalán fél perc alatt megtalálsz minden infót. ;)

Parancsolj...
  • oneal1
    Azzal tisztaban vagyok,de ugytudom h nem feltetlenul tamogatja minden revizio az ujabb fx modelleket
  • StephenKing
    Mindkettő Socket AM3+ foglalatú ugyhogy jó lesz hozzá.
  • oneal1
    sziasztok!

egy kis segítséget szeretnék kérni.

Gigabyte GA-970A-D3 (rev 1.4) ebbe a lapba belemegy az fx 8350 es proci?

most ez a lapom van egy x4 phneom al és szeretném lecserélni, király lenne ha nem kéne lapot váltani.

köszi
  • Konci
    Köszi,ezt az oldalt eddig nem láttam.
    De meggyőzött,jelenlegi 7 éves gépemnél sokkal jobb,nekem ez elég.
    Most amd athlon 64 3000+, am2nf4g sata2 van,laikusként így is nagyot lépek előre,nem erőmű kell nekem,hanem megbízható és kicsit erősebb gép a mostaninál,elfogadható áron.
    Később majd veszek bele vga-t is de ezzel már elleszek egy darabig.
    Köszi még 1x ,hasznos oldal volt.
  • broman191
    El lehet vele játszogatni egészen jól, kompromisszumukkal. A régi videokaridat inkább ne tedd mellé, csak feleslegesen fogyasztana, az A8-5600K integrált grafikus megoldása lényegesen erősebb!
  • Konci
    Ja,van egy gf 210 1gb silent kártyám,is ha érdemes esetleg mellé tenni,míg nincs jobb.
  • Konci
    Sziasztok!
    Véleményeket kérnék hogy ez az összeállítás mennyire életképes,külön vga nélkül,bírná-e a viszonylag újabb játékokat,megéri-e beruházni rá?
    Asrock FM2A75 PRO4 alaplap (sFM2,AMD A8 X4 5600K (FM2) BOX processzor.
    4 giga memória kezdésnek,később bővíteném még,de szükös a tárca...
  • szabii98
    http://gamepod.hu/hir/battlefield_4_amd_radeon_r9_290x_video.html

'Az alábbi videót a PC Games Hardware csapata készítette az AMD Hawaiin rendezett bemutatóján, ahol is a legújabb csúcskártyájukon, a Radeon R9 290X-en futtatták a Battlefield 4-et. Egyetlen VGA volt a gépben, három monitorral, Eyefinity használatával. Ez 5760x1080 pixeles felbontást jelent. Az AMD hivatalosan is megerősítette, hogy valóban egy kártya képes erre a Mantle API használatával, vagyis nem három 290X-et látunk CrossFireX üzemmódban.'
  • Blum
    Siman berakod a kartyat,arra kotod ra a monitor kabelet es kesz. Jobb esetben automatikusan azt a kartyat fogja hasznalni,ha megse akkor fel perc atallitani BIOS-ban.
  • StephenKing
    Lenne egy kérdésem, jelenleg egy AMD A8 X4 6600K 3.9GHz-es procis gépem van és most lehetőség lenne bele tenni egy Ati Radeon 7790-es videókártyát. Ha berakom a kártyát kell-e bármit állítanom vagy letiltanom hogy problémamentesen menjen? Vagy csak feltelepítem a drivert és kész.
  • Spookyz
    jajj, bocs, teljesen kuka vagyok mostanaban :)
  • Gyöször
    Nemtom majd ez akkor kezd el érdekelni, ha kiveszem a GTX-et mostmár lassan tényleg..
  • PLaci #16126
    "És folyton jött, a hibaüzenet, hogy a videóvezérlő súlyos hibát észlet ezért alaphelyzetbe állt vagy valami ilyesmit írt ki."

Szerintem nagy valószínűséggel nem a driver volt hibás, hanem az int. VGA! Alapból nem kéne ilyeneknek előfordulni egyik videókártyával sem.
  • Gyöször
    senki nem beszélt krosszfájörről :)
  • Spookyz
    SLI meg Crossifre nem izgat tulzottan. Nem en akarok lenni a környeken a helyi menö csavo (pcs körökbe) azzal ,hogy 4 titant rakjak a gepembe :))

En is lattam ,hogy az a par % lepkefing de az ötlet jo.
  • Gyöször
    Ha jobban megnézed egy 7750 94%al jobb mint a 6800K
    Ha ugyan ezt a VGA-t bepárosítod a proci mellé dualban, akkor 194%ról felmegy a csík 205%-ra. Halvány molyfing manapság az egész. De amúgy az ötlet jó, kíváncsian várjuk a fejleményeket. Csak jelenleg ne gondolkozz azon, hogy veszel egy olcsó videókártyát amivel megy dualban, inkább olyat vegyél ami maga is megállja a helyét.
  • Spookyz
    Ez valami zsenialis ötlet az AMD-töl :) Ezekutan mar csakazert se fogok intelt venni hogy öket tamogassam. Innovativnak talalom a dolgot nagyon. (Majd az intel megint lekoppintja ezt is)
  • broman191
    Össze lehet hozni PC-n az AMD APU + AMD VGA együttműködést jelenleg is, de egyelőre csak bizonyos alsóbb kategóriás AMD videokarikkal működnek együtt az AMD APU-k, így napjainkban még finoman szólva sem hardcore gamer igényeket kiszolgáló eredményekre kell gondolni. Az APU + VGA párosítás megfelelő kihasználásán még jócskán van mit javítani, viszont a jövő nagy eséllyel ebben van, kérdés hogy mikorra tesznek le a jelenleginél jobb hardver párosítási lehetőségeket a hardvergyártók és mindezt milyen mértékben fogják segíteni, támogatni a szoftver fejlesztők. :)

AMD Dual Graphics Analysis: Better Benchmarks; Same Experience?

tom'sHARDWARE-ék tesztjéből is jól látszik hogy az APU+VGA párosítás láttán nem táltosodnak meg a mai szoftverek, egyelőre inkább csak az FPS értékek fentebb tornázását lehet felhozni eredményként (azt sem túlzottan érezhető mértékben), de idővel a gameplay élményt alapjában véve átformáló számításokra is rábírhatják majd az APU-k grafikus prociját, megtámogatva mindezt egy különálló videokarival ütős végeredmény születhet, de sajnos mindez jelenleg még csak gyerekcipőben jár, szükséges még minimum 1-2 év a nagyobb áttörésekhez... :)
  • Spookyz
    Tudtam rola ,hogy többmagos AMD van bennuk de azt nem ,hogy APU. Amugy emlitetted ,hogy:

"Hogyha AMD APU-t és egy gyengébb teljesítményű dedikált videokarit vennél, akkor nagyon számítana a párosítás, mivel tudna együtt dolgozni a két grafikus processzor, "

Ha az embernek van egy APU processora, es van mele egy ATI kartya, összelehet hozni hogy a APU integralt grafikai resze összedolgozzon a videokartyaval es megtöbb eröt nyerjen ki az ember a szitubol ?
  • Gyöször
    Gép vételnél mindig ez van. Ha csak ennyit teszek hozzá akkor eggyel jobbat tudok venni, stb.

Vagy van egy pénzmagod amit el tudsz költeni és akkor megnézik neked a szakértők, hogy mi fér bele, vagy eldöntöd tesztek alapján, hogy na neked ez meg ez meg amaz feltétlen kell, mert csak és akkor addig kuporgatsz míg össze nem jön.

Nekem a 965ös x4 mellett egy GTX 560 videókari van. Ez úgy jött össze, hogy megvettem a procit és a lapot de nem volt pénzem VGA-ra, ezért az integrált amd 4250el neteztem. És folyton jött, a hibaüzenet, hogy a videóvezérlő súlyos hibát észlet ezért alaphelyzetbe állt vagy valami ilyesmit írt ki. Egy ideig elsötétült a kép majd visszajött. Akkor gondoltam, hogy erre nekem nincs szükségem ezért vettem egy nV-t a másik meg az volt, hogy szeretem használni az egyik videóvágó progit ami akkor csak nV VGA-t tudott használni besegíteni a procinak. Ezen két érv miatt van nVidiám. Hogy azóta mit javult az ati driver nem tudom. Mostanában alig van bekapcsolva a gép és nem tömörítek videót lehet egy időre kiveszem belőle a GTX-et és akkor meglátjuk mit csinál az alaplapi ATI és legfrissebb drivere mostanában.
  • broman191
    Mint írtam, az éven megjelenő next-gen konzolokban már APU teljesít szolgálatot - hasonszőrű PC-s AMD hardverhez viszonyítva ugyan magonként alacsonyabb órajelekkel, viszont egy középkategóriás VGA-nak megfelelő integrált grafikus procival megtámogatva. Jelent meg egy pár prohardver cikk a témában, amelyekben említették hogy játékos szempontból miért is lehet érezhetően jobb az erős grafikus procis APU/APU+VGA, mint a CPU+VGA. Egy játékszoftver bizonyos folyamatait gyorsabban elvégezheti egy APU integrált videochipje, mint egy különálló videokártya grafikus procija. Az említett folyamatokra lehet példa a gépi mesterséges intelligencia valóságosabb reagálása a játékos környezet változására, például egy füstgránátból áradó füst terjedésének reálisabb észlelése vagy fizikai változás, rombolás hatásának észlelése, kihasználása. Persze az ilyen jellegű lehetőségekkel milyen gyakran élnek majd a szoftverfejlesztők, az még a jövő zenéje... :)
  • Spookyz
    A videokartyas dologba van igazsag mert haveromnak 7770ese van es rengeteg dolog megy rajta high-on. Az apus processor dolgot mire alapozod ?
  • broman191
    A "távoli jövőben" amikor már kevés lesz egy említett x. generációs i5, nem feltétlen az órajelei miatt lesz kevés, hanem az elavult technológiája, az általa nem támogatott korszerűbb, szoftverek futtatását gyorsítani képes fícsörök' miatt. Igyekszem tisztelni a pénzem időértékét és csak akkor adok ki pénzt valamire, amikor szükséges és amennyit szükséges, így a jelenben többletkiadást eszközölni pusztán azért, hogy a homályos jövőben esetlegesen valamilyen szinten nyerjek vele, elég kockázatos, nem túl racionális döntés. A hardverekkel eleve nem érdemes hosszútávra tervezni, úgyis viszonylag hamar elavulnak. Nagyjából 3 éves ciklusokban érkeznek az új nagy dobások a grafikus processzorok terén, CPU-k terén szvsz évek óta hatalmas előrelépés nem történt, legalábbis játékos szempontból nem, az alapvetően elavult konzolátiratok nem túl magas CPU igénye miatt. A piac átalakulóban van, jönnek az éven a next-gen konzolok, modern hardverparkkal, a jövő esélyesen APU-központú lesz, így nem látom értelmét egy jelenlegi túlárazott CPU-ba fektetni olyan feltétellel hogy x év múlva is ütős legyen - az említettek okán nem feltétlen lesz az. :)

A grafikus kártyák terén általában best buy vétel tud lenni az aktuális egy GPU-val rendelkező csúcskártyától eggyel lentebb figyelő modell, így a HD7950 alapvetően megérheti a pénzét. Persze kérdéses milyen felbontásban értendőek a magas grafikus beállítások és magas élsimítást is szeretnél-e mellé (pl. 4x MSAA). Szvsz én grafikus kártyát egy HD7870/GTX660 szintje felett nem vennék, mivel a teljesítményük nagyon is tisztességes, még a 2GB grafikus memória is alig kihasznált általánosan 1080p-ben, 3GB grafikus memót pedig jellemzően csak extrém igények mellet, 1080p felbontás felett vagy multimonitoros felállással szokás elhasználni, esetleg agyonmodolt Skyrim-mel vagy hasonlóval 1080p-ben. Szerintem kicsit overkill egy HD7950 általánosan magas grafikus beállításokhoz 1080p-ben, szerintem például egy HD7870-hez képest az említett felhasználáshoz nem adna annyi többletet hogy +20e Ft kiadást megérjen.
  • Spookyz
    Köszönöm ezt a informaciogazdag valaszt. Azzal tisztaba vagyok hogy nem minden lehet 100% tukör siman futo mivel a jatekokat nem tudjak ugy optimalizalni mint a konzloknal.

Nos k valtozatba azert gondolkodtam mert szeretnem kiprobalni az OC-t plussz esetleg (bar lehet most nagy marhasagot mondok) a tavoli jövöbe azt ereznem kezd gyenge lenni lehet meg kitudnak csavarni belöle egy kis extra idöt mielött levaltom.

Mivel AMD topic remelem az utolso kerdesem meg illik ide:
    7950-röl mi a velenyetek ? Jok a driverek? Megeri azt a penzt amit kernek erte? Esetleg overkill lenne ilyen kartyat vennem es eleg lenne egy gyengebb is ? (high-on valo jatszashoz)