AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amd athlon xp 2500+om van, átálítottam 3200+ra és úgy tünik minden ok. UT2004-el próbáltam 60fokra ment fel, az alap venti van rajta, igaz rendszerhûtõ van egy pár. Érdemes így felhúzva vmi komolyabbat hûtést tenni rá? Ha igen milyet? Lehetõleg olyan kéne ami barkácsolás nélkül rámegy és max 5-6ezer pénz.
CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.
Hihetettlen egyeseknek milyen "érzékük" van a fórumozáshoz... <#wow3>#wow3>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A következõ a gondom: Régebben elég volt neki 1.75 V feszkó, ma már csak 1.9 v nál stabil a rendszer, ami melegedéssel jár, s játék közben kikapcsol.
Milyen ventit tegyek a procira?
Ezután is emelni kell maj a feszültséget, hogy stabil maradjon?
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Amugy a processzor 32bites utasitaskeszlettel is rendelkezik, tehat nem lesz gond a mostani OP rendszerrel.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Igaz ehhez mar PCI-Es VGAt is kell venned.
De ebbe belefognak menni a ketmagos processzorok is.
Vagy van egy masik megoldas, ha egyenlore nem akarsz VGA-t venni ha az ATI Radeon Xpress 200 chipes 939es alaplapot veszel, amin van egy X300as VGA integralva es majd kesobb veszel bele VGA-t, ennek a levaltasara.
Ilyen pl a MSI RS480M2-IL alaplapja. kb ez 58-60k AMD64 3000+ es procihutovel.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
egy kis segitseg kellene, remelem valaki utbaigazit. Kisse regen vasaroltam mar alaplapot, s most van egy 2600+ sempron procim, ami ugye socket A. Gondolkozom uj alaplap beszerzesen, a regi ASUS A7V333 kisse mintha instabil lenne idonkent ezzel a procival. Olvasgatva a teszteket/cikkeket egeszen meglepodtem, hogy azok az alaplapok, amik Athlon 64-et tamogatjak, mennek a sempron procikkal is (legalabbis eszerint: http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=484&p=1 ), ugyanaz lenne a foglalat? En mar kezdek nagyon nem kepben lenni, valaki aki kepben van, rendet rakna nekem a most kaphato amd procik+foglalatok teren? Koszonom elore is a segitseget.
Sajnos az enyém is felmegy 47 fok köré. Én a vízhûtésben látom a megoldást.
Csendes, jó hatásfokú, és megbízható.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
ゾルターン
Nekem AMD 3200+ Athlon XP / 400FSB /van . Zalm. hütö van rajta , 47 fokrol indul. Most éppen 50 fokos , ha nagyon oda vágok neki 58-59 etõl töbet még nem láttam. ASUSA7N8X Asus Probe-ot használok a hõmérséklet ellenõrzésére
ゾルターン
50°-os Cpu-hömérséklet az normális?
Konfigom:Aláirásomban
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Az, hogy a sima CPU hõmérséklet alacsonyabb a belsõ dióda által mért hõmérsékletnél, teljesen normális.
A szilikonzsírt nem lehet rosszul felkenni, inkább a mennyiségre figyelj oda!
Nagy valószínûséggel a hõátadással van a gond.
A procihûtõn volt gyárilag ilyen matricaszerû hõátadó anyag?
Ha volt, akkor lehúztad-e róla a védõfóliát?
Ha van rajta ilyen anyag, akkor nem szabad szilikonzsírral bekenni.
A procin nem volt valami szennyezõdés (rászáradt szilikonzsír vagy bármi)?
Ha a Zalman hûtõ a procimaggal szilikonzsíron vagy a gyári matricaszerû anyagon keresztül jól érintkezik, és megfelelõ a leszorítóerõ akkor a procid hibás valószínûleg.
Amúgy, ha levett oldallappal a hûtés jobb, az arra utal,hogy a házhûtésed az elégséges szintet sem közelíti meg.
Egyelõre csak ennyi, nézd meg, hogy jó-e a hõátadás a proci és a cooler között.
Ha ezt ellenõrizted, és továbbra sem jó, akkor a pricival lesz gond.
Ha nincs nyitva a gep oldala, akkor felmegy a dioda 70-ig es ujraindul😛 Regen nem volt ilyen gondom.. Ma megcsinalom coolert rendesen, azt meglatjuk!
Nekem is 2400+ van, egy Chaintec lapon (volt😛),és inditás után egyböl 50 fok volt a CPU,44fok felett a alaplap hömérséklete.
Seggmind1 mit csináltam vele
Igaz, ment a gép, csak idegesitet:o
Azt meg szeretnem tudni, hogy a mi a dioda, es a cpu homerseklet kozott a kulombseg, meg, hogy pontosan mik ezek es hol talalhatoak a procin!😊
Az lenne a kerdesem, hogy mi a kulombseg a cpu dioda es a sima cpu homerseklet kozott. Az elobbi nalam mindig melegebb mint az utobbi, jelenleg a dioda 56 a cpu meg 38 fokos. Egy Zalman cnps 7700 cu hutom van ami 2500-as maximalis fordulatszamon uzemel. Most le van veve a haz oldala mert kulonben felmegy a dioda akar 70 fokig is es akkor ujraindul... Lehet rosszul kentem be pasztaval a procit? Tudna valaki mutatni egy linket ahol latszik, hogy pontosan hogyan kell kineznie egy jol bekent cpu-nak?
--Athlon 2400+ tbred--
help!😊
Érdekes cikk!
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/1/y/8358.html
Az élet eleme a lét!
2.: Változó mennyire húzható, volt olyan, akinek alapfeszen vitte a 2200Mhz-et (11x200Mhz), volt akinek nem (nálam 1.85volt kellet a 2200Mhz-hez). Szerencsések akár 2500Mhz-ig is eljutottak komolyabb hûtéssel.
3.: Mennyit akarsz rááldozni, és mennyire akarod tuningolni? Alaphangú tuninghoz elég egy közepes hûtõ is (pl. GlacialTech Iglo 2520, ~4000Ft), nekem ilyen volt, és megbírkózott az 1.85volton húzott procival is. Vannak komolyabb hûtõk, (mint a Zalman 7000B-AlCu és -Cu, áruk ~8000Ft) amelyekkel még egy kicsivel tovább mehetsz, vagy adott teljesítménynél alacsonyabb hõmérsékletett biztosítanak.
Van egy abit NF7-S alaplapon és egy 2500+ bartonom ami 50 fokos vagy melegebb. Szerintetek az sok? Amugy mennyit lehet belõle kihozni és milyen hûtõt ajánlotok?
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Nekem a legolcsóbb mobil barcim van, 1.8volton 2400MHz -en megy. 2600+ ok mennek 2600Mhz -et is ilyen fesszel. Ide azért már kell a vízhûtés is, de alapfeszen tuti viszi mindegyik 3200+ ként.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
A Bartonnál van tudtommal: Mobil Barton
Sima Barton.
Végül is azt akarom kihozni, hogy mi a külömbség a mobil barton és a sima barton között!!
Üdv
Az élet eleme a lét!