16997
  • dara
    Narancssárga az, csak a sok vezeték miatt tűnik vörösnek. Az AN8 is vörös messziről, közben meg nem.
  • MaSzKa
    a TV Tuner már 5éves van rajta 1 kis por amúgy 3-4 havonta tisztitom
  • MaSzKa
    NV8-as inkább pirosas volt a KN9 narancsos
  • Gabesz amd64
    naja

legalább a Fatality vörös :D
  • dara
    A látszattal ellentétben nem vörös, hanem narancssárga. Abit szokás.
  • V43 1105
    Szép tiszta gép
  • Gabesz amd64
    jah látom eléggé jó szinű(tégla) az alaplap :DDD
  • MaSzKa
    ami 1 éve volt :D Abit KN9 Ultra
  • MaSzKa
    hát nekem utoljára 2éve volt ilyen hűtőm az ABIT NV8-asomon (Socket754)
  • Gabesz amd64
    a procim túl kevés volt hozzá

dobnál egy privit hol vásárolsz hardware-t? thx
  • gurubefree
    Jol muzsikal ez a 2 8800GTS ??? Kivancsi vagyok mert kesobb vennek en is egyet az enyem melle.( Ha olcsobb lesz )
  • Gabesz amd64
    de azért jó lenne a 2 VGA :)

főleg akkor ha lenne nagyobb procim,addig ugyse érdemes aa 2 VGA
  • BaliBoy
    Jah. OK. :))
  • Gabesz amd64
    amugy van szellőzési lehetősége annyira nem takarja be :)
  • Gabesz amd64
    az a VGA haveré... :)
    most nincs benn a gépembe( csak most ezt a képet találtam hirtelen :) )
  • BaliBoy
    Az alaplapi chiped milyen meleg? Nem gond az, hogy a vidkari betakarja?
  • Gabesz amd64
    a kép felső részen lehet látni h vana procihütőm

• Gabesz amd64
    nekem is ugyanígy áll a procihütő. ahol van a procihütő hátulján az a "légterelő" az pont a memóriáimra tereli a levegőt
    és mögötte egyből ott van a 12cm-s venti ami kiszivja a meleg levegőt a házból
  • Solten
    A wincsi.
  • Solten
    Érdekes, mert valami hasonlóm van, és ráirányítva egy 12-es ventit 25 fokos volt. Leszedtem a francba.

• Solten
    Majd belinkelek képet :) nem Rossz, először én is a "fordított áramláson" gondolkodtam. Vinyók tök alul vannak, nincs venti előttük/oldalt 25-30 fokosak. A ház oldallapján alul, egy 12-es Glacialtech fújja be a levegőt a VGA-nak.
  • BaliBoy
    Hmm... érdekes elrendezés, mert így elvileg megvan a levegőnek az áramlási útja, de a winyódról is szívja valamennyire a meleg levegőt. Vagyis azt nem tudom, hogy hol tartod a winyókat és, hogy azokról szívja-e valami a meleg levegőt.

Nekem úgy néz ki, hogy hátulról közvetlenül szívja a levegőt a proci hűtő. Az én házam kialakítása olyan, hogy teljesen lent vannak a winyók a ház aljában 90°-al elforgatva az oldalsó takarólemez irányába. A winyók előtt a ház elejében meg egy 12cm-es venti fújja kifelé a levegőt.
  • Solten
    A ház elején lévő venti az esetek 90%-ban a wincsik hűtésére használatos.
  • Solten
    Az is 1 példa. Ne a képet nézd, ez csak pl. Jó irányban van. Nálam a hyper tx a 5.25-ök magasságában van, és úgy működik, hogy a 5.25-sök (3) helyén van egy Scythe Kama Bay, az tolja be a kinti levegőt, egyenesen a hűtőre. Pont a hűtő előtt vannak a memóriák (Geil Ultra), 2.1 V-on épp hogy langyosak. A hátsó venti meg kiszívja a meleg cuccot.
  • BaliBoy
    Ez egyáltalán nem jó elrendezés. Nekem is ilyen hűtőm van. (Hyper TX2) Pont fordítva kellene lennie. Így a winyók felől érkező meleg levegőt fújja rá a hűtőlapokra a 12cm-es venti. Ennek a hűtőnek a helyes beszerelése úgy történik, hogy a ház hátsó 12cm-es nyilasa felől kintről szívja be a "hideg" levegőt. A Ház elején lévő ventihelyre beszerelni az oda tartozó ventit ami kifele fújja a levegőt és így szépen átáramlik.
  • Inquisitor
    A Phenom teszt fórumában említik, volt valami probléma, hogy megpróbáltak pár rendszeradatot kiolvasni a lapból (Everest), ettől a lap megkergült és kinyírta Oliverda prociját.
  • Inquisitor
    AZ lehet, de mekkora bazinagy légtér van benne fölül, azért azzal a 12 centisel ... nem hiszem, hogy melege van a ramnak. :O
  • Solten
    Elég hülye megoldás a lapon ez a fordított elrendezés. A meleg levegőt a memóriákra fújja a a manapság divatos heatpipe-os "merőleges" CPU cooler (pl. hyper tx2, asus silent night, stb)

• Gabesz amd64
    tudsz linket adni?
  • Inquisitor
    Régebben nagy sóhajtozás közepete csorgatam a nyálam a DFI modellekre, mert legtutibbak voltak és persze számomra megfizethetetlenül drágák. Azokután viszont ami a PH-n történt az ott tesztelt Phenom procival (megsütötte a DFI lap kis tervezési hiba okán), már nem biztos, hogy ha megtudnám fizetni akkor megvenném :(
  • Gabesz amd64
    nekem kifejezetten tetszik a DFI elrendezése

a proci foglalatja pont forditva mint az összes többi lapnál és így a procihütő pont a hátsó ventire fújja a levegőt

ha olyan a hütőd :)
  • gurubefree
    ABIT KN9 SLI par hete vettem 18.000- ( £50 )
    Tokeletes .... Nekem . Valoszinu kesobb is ABIT-ot fogok venni.
  • Gabesz amd64
    Te aztán tudod...nem hiszem el h olyat állitasz amihez fingod sincs!
    képzeld hangja minimális és nem bovli szar a venti rajta...

ha befosik x év után(és azért mondom h ÉV,mert unokatesomnak DFI UT4 SLI-DR lapja van már több mint 1,5 éve vagy több és még semmi baja) akkor meg megy rá a víz...
  • MaSzKa
    ja és lehetett vga-t gyúrni jobban benne ha rányomtad a Molexet is :D
  • Solten
    Jó az elrendezése 2 kártya esetén is használhatóak a SATA és IDe csatik. A kondik közel vannak a "CPU-kerethez", de ez csak pár hűtőnél okozhat gondot.
  • MaSzKa
    már 1éve is Heat-Pipe volt az alap

nekem tavssszal ilyenem volt és fasza volt 0db-es volt :D

nekem ilyen lapom volt csak Ultra-ba minusz 1 PCI-E slot

• Solten
    Hát ez nem jó lap, kis mikrof@sz venti van rajta, jó zajos lehet :)

• Solten
    Vegyen lapot 40-50ért akinek 2 anyja van.
  • Solten
    Elég lehangoló...
  • Solten
    Ja, ezt olvastam már anno... Aki nem szakácsként melózik Angliában, annak itt a Balkánon nem telik dfi-re Tényleg, nem sok helyen kapni.