AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Megnezed milyen PPL felelos a frekiert es a szorzoert aztan,..."
Éppen itt akadtam el. A lista alapján Ati chipsethez csak kétféle verzi van, de nem tudom hogy nézzem meg, és ha megnéztem hol állítsam be, mert ha találomra rábökök valamire akkor semmi reakciója a programnak ...

[Jakuza]
Megnezed milyen PPL felelos a frekiert es a szorzoert aztan, megnezheted , hogy a Speedfan,CPUFSB vagy hasonlo progi kepes e kezelni azt a PPL-t.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nekem amikor még kicsi voltam akkor volt egy Amd-s procim ami egy P2-es sz.gépben foglalt helyet!
Bár akkor még csak 300Mhz-s volt gyorsabban ment mint a tesóm Intel PII 600Mhz procival rendelkezõ gépe!
Szerintetek ebben az alaplap erõforrásai és a RAM is szerepet játszik vagy csak egyszerûen a procinak köszönhetem ezt a teljesítményt?
Franc. Megnézi a Bios azonosító kódját, majd közli, hogy ezt nem támogatja 😞
Érdekes módon a mellé leszedett Tool, az meg fölajánlotta az autómata overclockingot köv. újraindításnál, de még nem volt idõm próbálgatni.

Nincs valami gyártófüggetlen verziója a programnak? Vagy nem lehet valahogy átverni?

Basszus nem próbáltam! Hazamegek kipróbálom, de sikítok ha felismeri.
A Bios frissítéshez a GigaByte szoftverét használtam, akkor lehet ez is menni fog.

[Jakuza]
A Gigabyte EasyTune szoftvere felismeri a lapot ?
Mert az erre valo.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nincs DFI Biosa, és nincs GigaByte Biosa.
Award Modular Bios v6.00PG van. Ki akarom szedni a Lanparty Biosból a Genie Bios menü modulját és befordítani az enyimébe.
De ha tudsz ilyen szoftveres megoldást, engem az is érdekel 😊

[Jakuza]
DFI biosat felejtsd el hozza.
Inkabb akkor valami szoftveres overclock progit keress hozza.

Köszi a korrekt választ!
tehát az általam említett programok nem fognak menni gyorsabban sajna....

GigaByte GA-K8RS482M a típúsa, ne fáradj az internetten semmit se fogsz találni róla, ha kell bármilyen mûszaki paraméter, akkor azt én tudom. Fujitsu-Siemens Scaleo-J gépbõl való.
(RS482/SB450, 1db PCIE16x, 3db PCI, 2db IDE, 4db SATA150, Ethernet (Realtek 8110S?), Azalia 1.0 hang (realtek ALC880 + ATI SB450), FireFire (VIA), 4+4db USB2.0
Most vadászom hozzá a TV-out kivezetést. Kezeli az összes s939 procit, csak éppen nincs a Biosban fesz. és órajelállítási lehetõség s eprocira, se ramra.
(Bele akarok fodítani egy másik menüt, a DFI RS482 Lanparty lap Biosából, de szinte senkit se találtam, aki ért hozzá, és tud segíteni.)
Tuninbiosok régi lapokhoz szoktak lenni, ez fix, mert járkálok mostanában pár Bios buheráló oldalon, és ott van link dögivel.

[NST]Cifu
Én továbbra is állítom, hogy ez erõsen játékfüggõ. World of Warcraft esetén egyértelmûen a CPU és a RAM (ill. a vinyó) a szûk keresztmetszet, mert Orgrimmarban a bank elötti tömegben 0xFSAA és 4xFSAA mellett is 12-14 fps van.

De hogy egy FPS játéknál kényelmesen lehet végre 4xFSAA + 16x AF mellett játszani 30+ fps mellett? Miért baj ez?!?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[Jakuza]
Mi a tipusa a lapodnak ?
Amugy probalj hackelt BIOSt keresni, egy-ket mokus szokott csinalni antituning lapokhoz, lasd pl a ECS K7S5A.

Punker
"Egy kicsit a processzorokra visszatérve; a kétmagos processzorok megjelenésével megtorpant az órajelemelés, így a leggyorsabb videokártyákat csak tuningolt CPU-kal tudjuk teljesen kihajtani, vagyis a videokártyák e tekintetben túlfejlõdték a processzorokat. Lehetséges megoldás lenne a játékokat úgy megírni, hogy kihasználják a kétmagos processzorok második magját, azonban ahogy ezt egy korábbi tesztünkben már láthattuk, csak félmegoldás, mert ettõl csak és kizárólag processzorlimitált beállítások mellett gyorsul a játék. Emellett hamarosan megjelennek az új VGA-generációk, melyek még a mostani csúcs videokártyáknál is gyorsabbak lesznek, de vajon mivel fogjuk tudni õket kihajtani?"

Ideális CPU-GPU párosok

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Otthoni használatra semmi, ismétlem, semmi értelme nincs jelenleg az X2 prociknak. Drága, így lehet vele májerkodni, de egy átlag felhasználó nem fog látványos sebességnövekedést észlelni, mivel ahogy Inquisitor is említette, csak kevés felhasználói (fõleg grafikus) program támogatja a többmagos procikat, a játékok gyakorlatilag nem (elvétve akad egy-két madár, mint a Quake 4 egy patch után, persze kérdés, hogy mi értelme ennek, hiszen az is inkább vga-limitált). Kihasználni úgy lehet, ha például fogod, és egy DVD-ripet csinálsz, videót tömörítesz, és közben játszol. Viszont szvsz akkor már egyszerûbb egy másik gépet összedobni külön erre a célra...

Valószinüleg még úgy fél-egy évig nem is lesz látványos változás. Talán az év vége fele, jövõ év elején érkezõ játékok már támogatni fogják a kétmagos rendszereket (Flight Simulator X például igen, de az rétegjáték), addig viszont merõ pénzpocséklásról van szó...

Nem tudom mit csináljak, van egy antituningos Giga lapom (MicroATX, ATI RS482/SB480, PCIE, s939), amit csak bios modul cserével tudnék feltápolni.
Na most van benne egy Sempron 3000+, amit valószínüleg jól lehetne húzni.
Most buheráljam át a Biost, cseréljem el gyorsban az alaplapot, vagy ráérek a tuningra (bár megöl a kíváncsiság) mire lesz normális PCIE videokártyám?

Egyáltalán, szerintetek kit érdekelhetne egy fullintegrált MicroATX lap, ami s939? Mert gondolom s754-el könnyebb lenne eladni. Procit meg nem adom, mert nehezen szereztem 😊

Punker
"Nana. Azért szerintem egy Kingstone Value nem sokkal (vagy semmivel) jobb egy Brand vagy "noname" ramnál" mivel ugyanaz csak minõségi válogatás után 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"Vannak értelmesebb memóriák, például Kingston, OCZ, Corsair (nem feltétlenül a csúcskategóriás tuningszéria) vagy pl. Elpida. én mondjuk csak ebböl Kingson-t vagy Corsair-t vettem volna, de ugye a pénz nagy úr..."

Nana. Azért szerintem egy Kingstone Value nem sokkal (vagy semmivel) jobb egy Brand vagy "noname" ramnál, és az árában (vagy kevesebbért) kapsz jobb idõzítésû Cl2.5-ös Kingmaxot, vagy picivel többért (de Kingston HyperX-nél SOKKAL ólcsobban) 500-533-566-600MHz-es Kingmax vagy AData ramokat, amik alapból CL2-es idõzítéssel vannak, és bírják a tuningot is.

Ha nem Rendering, Photoshop vagy egyébb tevékenységet végzel, akkor nem nagyon tudod kihasználni a két magot.
Persze van valami barkács megoldás (ha ez lelkesít), ahol kioszthatod, hogy melyik magon mi fusson, és akkor játszhatsz videótömörítés közben, feltéve ha a szûk keresztmetszetek (pl. IDA/SATA) nem szól bele 😊

Punker
kb annyi értelme van mint nekem a 64 bites proci 😊

na de akkor mi értelme?
értem hogy majd késöbb ok,de most egyszerüen nem éri megvenni?
nem?
Proharderen mindenki veri a fasz@t hogy ilyen meg olyan x2-es procija van,x forintért,de arról senki nem beszél hogy mi értelme van.
egyenlõre úgy tûnik hogy semmi.

[NST]Cifu
Imádom az ilyen diplomatikus megfogalmazásokat - nagyszerûen mûködik vele, legfeljebb nem használja ki. 😊

na ez az.
ha legalább mûködne mindkét mag normálisan lenne értelme belefeccolni.
na de így....

Punker
"works very well"

szerintem ez nem azt jelenti hogy kihasználja rendesen a dual procit.

[Jakuza]
Ulead DVD Movie Factory 5.0

Q: Can I use an AMD processor?
A: For sure. All Ulead software works very well with AMD 64-bit and Dual-core processors

Masikrol fogalmam sincs, mert sehol nem talaltam az oldalukon erre utalo leirast.

senki többet??

Kérdésem az lenne,hogy az x2 igazi ereje mondjuk pinnacle studio 10-es vagy unlead movie factory 5.0 alatt mérhetõ e?
Ezek a programok kihasználják a 2 magot?
Tehát a kérdésem lényege, hogy van e bármi értelme egy ilyen processzorba fektetni,ha a fentebb említett programok futnak rajta?

Narancs
Akkor usgyi, próbáld ki meddig lehet húzni...memókat oszd leljebb az fsb-tõl, ht szorzót egyel visszább és mehet az fsb emelés...<#eljen>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Abit AN8 Ultra, egyenlõre 2*512 400 ram(majd csere 500-ra), mge egy Gigabyte 6600Gt 256Megás, a vízhûtésem(házi) meg megmaradt a régi gépbõl 😊

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Narancs
A jó hûtés csak biztosít egy alapfeltételt a tuninghoz, de ha nincs tuningpotenciál a lapodban, ramodban, procidban akkor vízzel se fogod jól húzni. elölre meg nem lehet megjósolni, valakinek 2200-körül már vége, van akinek 2500 körül is lazán elmegy. Amúgy AMD K8 alig melexik, nem kell feltétlen vízhûtés a tuningjához.

Hi mindenki!

Azt szeretném megtudni, hogy egy Athlon 64 3000+(Venice E6) meddig lehet húzni vízhûtéssel?

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

DanyyX
Az tény is, hogy nagy gyártó, meg nem is gyárt rossz minõségû ramokat.
Csak ugye vannak jobb gyártók, akik memóriára sokkal jobban specializálódtak és tény hogy jobb minõségû nagyobb teljesítményû memóriákat csinálnak.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Gabesz amd64
vga-kon nagon jó a samsung memcsi!
de ezt nem mondhatnám el egy sima memóriára.
Ott más a királyok vannak<#smile>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

WiZZaRD
ugy erted, hogy oda jo, rendszer ramra meg nem? vagy forditva?

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Gabesz amd64
jah VGA-kra

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

WiZZaRD
mi a baj a samsung ramokkal? eleg jelentos gyarto a samsung memoriak teren

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

nekem 2400+ az athlonom és jol szuperál
Falconer
Nem is kell már, PHrol találtam

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ja, és nem poénbol írtam 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Tudna vki ide egy teljesitmény táblázatot berakni amiben szerepel egy 3Ghz-es celeron D és egy A64 venice 3000+? mert elég nehéz meggyözni egy celeronos haveromat. Én már kezdek meghülyülni, ilyeneket kérdez:
"de lecserélem ezt a cerka 1,7-et és 1,8-ast belerakom akkor fogok észrevenni változást? ha igen jelentõset?"

DanyyX
Ne fektess SocketA-s rendszerbe.
754-es Sempronnal meg nincsen semmi baj, fõleg ennyi pénzért...
Samsung memória sztem ratyi, de sajnos egyelöre nekem is az van.
A ""brand""-nek vagy ""márkás""-nak nevezett memóriák (samsung/hynix/infineon) a legrosszabbak amit csak lehet kapni. Ha nincs több pénz, csak akkor érdemes ilyet venni...
Vannak értelmesebb memóriák, például Kingston, OCZ, Corsair (nem feltétlenül a csúcskategóriás tuningszéria) vagy pl. Elpida. én mondjuk csak ebböl Kingson-t vagy Corsair-t vettem volna, de ugye a pénz nagy úr...

DanyyX
Driver újratelepítést próbáltad?

kircso13
1800MHz

Az élet eleme a lét!

Hi!
Lenne egy kérdésem: A Socket A-s Amd Sempron 2600+-s procinak mennyi a valós órajele?

Gugger
?

MaSzKa
Hawernak ue. a gépet raktam össze Kingmax 512Mb-al
nagyon fasza föleg a uGuru

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Narancs
Jövõre itt a socket M2, s939 is ki fog menni, rá kéne jönni tökös mind1 hogy mit veszel. Elõbb teszteket olvass mielõtt fikázol, S754 Sempron ugyanis nem szar.
Olvasd el EZT a tesztet, pont neked való.
SocketA -s cuccot max használtan, mert már szarér-hugyér adják.

Punker
socketA meg már kiment.....

ez se rosz de a sempron sar és a 754 tokozzás kimegy
Narancs
ABIT Via KV8 PRO AMD Athlon 64/754 DDR AGP SATA 11060
AMD Sempron 2800+ 754 BOX 64bit 13080*
512 MB DDR Ram 400 MHz Kingston 8636
512 MB DDR Ram 400 MHz Kingston 8636
GeForce 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI 8x AGP INNO 28331

3000+ Athlon64 -el: 95 829 HUF (Bruttó)

Valami baj vane a konfigurációval?