AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
1900+osból nincsen barton magos, vmit benéztél. A legkisebb barton a 2500+ (~1826MHz). Everesttel nézd meg milyen magos, ha TbredB akkor 2000-2200MHz esélyes, ha TbredA akkor olyan 1900 inkább, de az se rossz. És ja, egy új VGA se ártana.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

NeoMaN
Nálad VGA csere kellene...

zolo
Hello!
Úgy néz ki,hogy nem tudok beruházni athlon 64-be,így a mostani processzorommal kéne valamit kezdeni.
Egy 1900+-os athlon xp ,barton magos,1464 mhz-n megy.Mivel és hogyan tudom ezt húzni(biztonságosan)?MSI k7n2 alaplapom van.
Új vagyok a tuning témában,ezért kérném a segítségeteket.
(Privátban is jó!)

http://flickr.com/photos/zolika90/

[Jakuza]

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31563 - Az AMD titkos fegyvere

Ez érdekes dolog lehet ha igaz. Remélem tényleg létezik ez a megoldás, és akkor elõhozzák amikor kijön a Conroe.... Hajrá AMD!!!

öregharcsa
<#nyes><#nyes>

http://pspfilez.extra.hu/

Bucser
laktam panelban légkondi nélkül zároszinten😊 Lakáson belül 45 fok volt😄 ugy hogy át volt szellõztetve a lakás😊 a procin meg mértem kb 60-65-öt (ez még vízhûtés elõtt volt) le volt szedve az oldala a háznak. aztán feltettem a ház oldalát állóventit melé és máris csak 45 fokos volt😄 mint a szoba😄 (félóránként bekapcsoltam 5 percre😄 Cool and Quiet másképpen😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

öregharcsa
lehet igazad van....de nekem évekóta bevált ez a módszer.....nyáron meg hiába a kéménykûrtõs(ház) rendszer egy panelba semmit nem ér(laktam ott is)....sokan plusz állóventillátort irányítanak a gépükre a nagy meleg miatt.....de ottvan a vízhûtés ugye...lehet azt használni...
kinek melyik tetszik....

a sûritett levegõs dologgal egyetértek....

üdv

Bucser
ja valamint még egy fontos javaslat.😊 vedd le a hûtõt és fújd át sûrített levegõvel vagy amivel akarod mert a borda közt valszeg megragadt a por. Porcicák lettek és azok a hõleadás effektivitását nagyban rontják. VAlamint igen valamilyen õpaszta sem árt a hûtõ és a proci közé😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
hát ha leveszi a ház oldallemezeit mindent fog a gép csak szellõzni nem mivel nem lesz elég huzat hogy kihúzza a leadott meleg levegõt. Ugyanis a ház kéménykûrtõ módjára mûködik. elõl be a levegõ hátul ki.Sokkal hatásosabb ha leveszed elõl az 5.25-ös fedõlapokat (már ha van szabad helyed) hátul kiszeded az összes fém borítólemezt (amik a PCI- slotokat borítják) aztán beleteszel egy rendszerventillátort ami hátrafelé hajtja a levegõt és úgymond ezzel huzatot csinálsz a gépben. Így nem ragad meg a hõ a házban.

kulabácsi
köszi, asszem h nincs rajta szilikon, de sztem veszek rá egy másik hûtõt....

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

öregharcsa
igen ez elég magas, még pár hõfok és újraindul a géped(75°)
próbálj sokkal faszább hûtést ráfabrikálni, mert így nem nagyon fogja bírni a nyári kánikulát.(de elõször is vedd le a ház oldallemezeit úgy jobban szellõzik)
vagy vegyél a házba extra hûtõventillátort pluszba....szilikonzsír van a procin????ezek apró dolgok de néha sokat segítenek.

kulabácsi
sziasztok, én csak annyit kérdeznék, h van egy AMD Athlon XP, 2000 MHz (12 x 167) 2400+ procim, és h ennek mennyi lenne az optimális hõfoka, ill. mekkora hõfok után indúl újra a windows! (most 66-67fokos ami sztem borzasztó magas) lehet kicsit off voltam, de azért válaszotokat elõre is köszönöm

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

a processzorok mellett ott vannak hogy milyen memóriát támogatnak... tehát ha én veszek egy 667-es támogatású processzort,akkor abba az alaplapba csak 667mhz-er ketyegõ ramot rakhatok bele?

köszi a honlapot!
de nehogy azt hidd hogy nem kerestem, de sehol nem találtam (kiskerakak, kólerakat, cellcom...)
de azért köszi

öregharcsa
most komolyan.....szerinted mirevaló a google vagy akármelyik keresõ...baz ne vegyem meg helyetted?.....ezt elsõre dobta ki:processzor eladó

nagyon szívesen segítek, de nem szeretem a lusta embereket.....és ez neked is csak ennyi lett volna....

üdv

ha ez kicsi lenne keresd oldalt a processzorokat , na ott van 190 e ft-ért is!

na épp ezaz hogy ott nem találtam...

NeoMaN
általában számítástechnikai boltokban vazz....

öregharcsa

És hol lehet ilyen processzort vásárolni?

1. igen, de értelemszerûen nem kompatibilis az s939-cel, és csak DDR2 RAM-okkal hazsnálható.
2. Vannak.
3. Típustól függõ, az AMD egy árban adja az s939-esekkel.

öregharcsa

1. Valaki elmagyarázná nekem mi is az a AM2? Az egy új processzortokozás vagymi?
olyan mint pl a socke 939-es?
2. vannak már AM2-es procik?
3. Mennyibe kerülnek ha vannak?
a válaszokat elõre is köszönöm

512, ha jó tudom, de: amd

itt megkeresheted. Meg a másikét is... Azt most nem szúrnám be ide. 😄 😉

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

rvn
AMD athlon 64 3200+ ba enniy az L2?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Falconer
What The Fuck? 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Ez miért meglepõ az köztudottan atomsz*r idõzítésû DDR2 ismeretében?
Amúgy a Rambus SE volt ám olyan gyors, mint a legenda terjeszti, az elsõ kiadású 16! bites Rambusok, amiket párosával kellett betömködni az alaplapba, azoknak is siralmas idõzítésük volt ... csak a késöbbi verziók voltak olyan jók.

most olvastam a prohardveren h. a socket am2-es AMD Athlon 3500+ 800mhz-es ddr2-es rammal fog ugyan olyan teljesítményt elérni mint a mostani socket 939-es ugyan ilyen procival és "csak" ddr 400mhz-s rammal😞
apró ember, apró....

a prohardveren? az éredekes....
Narancs
már kijött, ph-n vehetsz is...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

na mikor jön ki a socket am2? vráom már...
elviekben megoldható,semmi sem kizárt.

Sheltem
Hát hûtõt már nem akartam cserélni. Necces lesz a 3200+ os Amdt 10*200 ról 10*250en hajtani alaphûtéssel alapfrekin ? Az már nem egészséges? <#nemtudom>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

na akkor szerez be mondjuk egy artic cooling freezer hûtõt.olcsó és baba.
ha megvan a memcsiket oszt vissza 166mhz-re a HT rakd 5-rõl 4-re és húzd a procidat.
Még a 2400mhz is ki fogod tudni szedni belõle valszeg,és a hûtéssel sem lesz gondod.

Sheltem
Alaphûtõ amit a dobozoshoz kaptam és 1.8ghzrõl 2.16ra de 2.25 re akarom ha ma meglesznek az új ramok(alapfeszen).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

50 fok az még nem gáz.
Biosban 75 fok az a határ aminél letílt,ha beállítod.
Mondjuk az is kérdés,hogy mennyire húztad,és milyen hûtõ van rajta.

Sheltem
Sziasztok

Kérdés: Amd 64 3000+ Venice magos procim van, kicsit meghúztam(alapfeszen), aktív órányi 3dmark után a proci 50 fokos volt (ASUS A8N5X lap) ez még korrekt?
Mi az a hõmérséklet ami még biztosan nem káros hosszú távon(2-3 év)?
Persze körülbelüli értékekre gondolok.

Húha! Köszi szépn! 😄
Most jól elvagyok látva infóval.

[Jakuza]
Na csinaltam egy kepet, remelem azt tudod hogyan nez ki egy quartz kristaly a lapon.
Na mindegy inkabb arrol is keresek egy kepet. 😛
Amugy pl az ICS PPLjei 24 labas chipek. (2 oldalankent 12 lab)

Quartz kristaly. (14.31818MHz)

PPL ezen a lapon.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Mindjart megmutatom, hogy milyen elven keresd a PPL-t.
Igaz sajnos csak mas Gigabyte RS chipes lapot talaltam (GA-K8A480M-9), de remelhetoen ugyanugy van nalad is elhelyezve a cucc.

ICS 951422 vagy ICS 951412 lesz szerintem. Elöbbi Crossfire 3200-es chipsetes alaplapon van (Asus), utóbbi meg egy Xpress 200 (rs480) MSI lapon, és ha jól láttam nem sok fajtát használnak.

[Jakuza]
Amugy nagy valoszinuseggel szvsz egy ICS chip lesz az.

[Jakuza]
Nem tudom hol keresd mert egy kepet nem talaltam a laprol a neten.

[Jakuza]
Miert kellene kiszerelni az alaplapot ?
Leveszed a haz ooldalat fogsz egy elemlampat es atnezed a chipek tetejet ennyi a mutatvany.

Heh, tudod milyen körülményes kirángatni a sarokból az atomnehéz házat, kiszedni belõle a két tucat spagócát, és szerezni egy zseblámpát meg nagyítót? 😄
Mert ki nem szerelem az alaplapot ehhez az hót zihher ...
Na majd meglátom mikor lesz rá idõm. Köszi szépen. Amúgy merre szokott lenni? A déli híd vagy a proci foglalat körül?

[Jakuza]
Hat az alaplapon. A chip tetejere van raszitazva a PPL szama.
Tehat ne a programban, nezd meg hanem az alaplapon.

Alaplap, Bios, ram, beállítások kérdése.
Nekem volt egy C600 procim, ami gyorsabban ment az Aopen lapban CL2-es ramokkal, mint egy ismerõs C900-a felhúzva ... van ilyen.