AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

K8-nál csak szinkronban mehet a RAM és a proci, nincs aszinkron.

Minden ram belemegy, de csak az X2-k és a DC FX-ek futtatják majd 800MHz-en...

"Socket AM2 processors from AMD will support DDR2 speeds of 400MHz, 533MHz, 667MHz and, for AMD Athlon™ 64 X2 dual-core and AMD Athlon™ 64 FX dual-core processors, 800MHz." - forrás

zico87
800-as ramokal naon lehet tuningolni nekem "csak" 533-asok vanak és így is 2500Mhz-en fut a proci a ram pedig 560-on..

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

duracellmumus
jártam pc bontóban és szereztem athlon xp-s matricát 100HUF-ért és még tök jól tapadt...mostmár(2 év után) a nf-7 es konfig teljes lett...mindenbõl-a-legdurvábbat-ami-belemegy alapon...

Egy elvakult/megszállot AMD fan...viva-k7!!

Apunak mindig igaza van! Most is.

Az AM2-ket mintha jobban lehetne húzni... Nem?
Én hétvégén állítok össze egy egyszerû kis AM2 es konfigot. Majd megpróbálom kicsit húzni.Megnézzük mit tud a kis 3000+ os Athlon64 800MHz-es Kingmax rammal.

Hát sztem akár belelehet tenni egy 1066MHz-es Kingmax ot is. Menne az szépen.. Legalább lehetne kenyi szinkronban az fsbt a rammal.

grebber
Az AM2 meddig támogatja a DDR2-õt mármint 800Mhz fölötti ram is belemegy?

Next PC upgrade: 2022

zico87
Én fölhúztam a 3200+-os Procimat 2000Mhz-rõl 2550-re de semmi különbséget nemveszek észre..😄 ilyen gyors CPU-nklán ez a 550 Mhz nemsokat számít sztem..

Falconer
Ja igen, lattam, csak a tuning ertekeket neztem anno, szla nem emlekeztem 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ja igen, lattam, csak a tuning ertekeket neztem anno, szla nem emlekeztem 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nem láttad a ProHardware Tesztet, gyönyörüen mutatja, hogy csak alig néhány%-nyi a különbség a fontosabb programoknál, játékoknál és normál használatkor.

Falconer
Most akkor gyk lenyegtelen, hogy 3600 vagy 3800+t veszel? o.O

Já, ez igaz <#eljen>

#6885-ben pedig kösz a felvilágositást 😊

Szintetikus tesztekben és egy-két valós alkalmazásban akár 10-15% is lehet, de tipikusan kevesebb mint 5% a teljesítménytöbblet a nagyobb cache által. Nem érdemes foglalkozni vele. Ez nem NetBurst, hanem egy kifinomult és kiegyensúlyozott architektúra.

Falconer
L2 hogy nem sok vizet zavar azert tulzas...

K8-nál a proci órajele az egyetlen komoly tényezõ, utána következik a RAM idõzítései. Az L2 cache mérete és a RAM órajele nem sok vizet zavar.

A mobil A64-ek, Sempronok és a Turion64-ek hosszú ideig s754-be mentek. Ezt váltotta az S1, X2 csak ebbe van mobil fronton. Elsõ kézbõl.

zico87
hy fölhúztam a 3200+-os AM2-es procimat 2550mhz-re így stabil..de sajna csak ugy tudtam ha ammória órajelét visszavettem.... csak a kérdésem megérí-e nagyobb proci teljesítmény kisebb ram sebeségért ??

Hmm, lehet hogy nagyon tudatlan vagyok, de van mobil proci aminek a foglalata s754, eddig ugyhittem csak asztaliban van ilyen...

Ott a válasz, hogy mobil prociban sincs X2 s754-be!

Hát s754-be tényleg nincs x2, de nem laptopról beszélt DaniDeee kolega?

"egy kérdésem lenne..szeretném fejleszteni a gépemet egy picit (laptop) és socket 754-es foglalatba kéne nekem vmi jobb AMD proci"

Ez kelti a képzavart itt 😊

Gyakorlatilag meg nem, mert a Turion X2-k Socket S1-be mennek, ami ugye nem kompatibilis az s754-gyel, már csak a memória miatt sem.

Szóval nem mondtál hülyeséget, s754-be valóban nincs X2.

kicsit benéztem...
elvileg ezek belemennek a lapidba...
turion

laptopba? <#wilting>

2 magosban nincs 754-es tokozású....
megoldás egy új platform...am2-es oder 775-ös Intel...mondjuk

hali mindneki!

egy kérdésem lenne..szeretném fejleszteni a gépemet egy picit (laptop) és socket 754-es foglalatba kéne nekem vmi jobb AMD proci (most egy AMD Sempron van benne 3100+os)..ebbe a foglalatba mien procit lehet tenni ami mondjuk kétmagos vagy vmivel erõssebb?
elõre is kösz a helpet!
Falconer
Nana. 120 winyo, 45 optikai meghajto... Total nem realisak azok az ertekek sem 😊

Falconer
Azt igy nem mernem kijelenteni.
A gepem minden adatat beirtam pontosan, kb ket wattot tevedett a digitalis merooramhoz kepest, amibe a gep volt dugva.

grebber
Ez a calculátor semmit sem ér.

Next PC upgrade: 2022

Morphin
Én mindent maxra raktam és 9833 W jött ki... 😄

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Falconer

12-13K egy 420-450-es Chieftek és szsvz 15K körül kap 500-as verziót is. Nagyobb meg mihez is ...?

JimKirk
Jah ez igy van.
Hat ez olyan dolog mint a biztonsagi ov. Egyszer utod meg a bokad nelkule de akkor nagyon 😊

Nekem egett le noname tap, elvitte vadaszni az alaplapot, procit, vga-t, driveokat. Erdekesmod a memoria es a hangkartya eletbenmaradt. Kingmax + sblive gondolom felvannak keszitve 220 voltra 😊

Szoval nem volt olcso mulatsag, azota nem rakok gagyi tapot a gepbe.
Falconer
Thermaltake 420W tápegység W0061RE PFC 12cm fan Br. 12600.-

Falconer
Brutto 12ert lattam Aquaban Thermaltake 400wattosat.

JimKirk
Az egy nagyon jo valasztas lenne!😉
Hát én sem vagyok Magyarországi, de azért az árakat tudom, kompimhoz a dolgok nagy részét Szeged-i üzletben vásároltam. Hát majd akkor még meglátom, ha sikerül eladni a jelenlegi házamat, meg a tápot, akkor lehet veszek egy 350W os Chieftec-et. Az tuti van olyan jó mint egy 400 vagy 450 es noname. Aztmondják báris sokan.Majd kiderül.

JimKirk
Az egyseges velemeny az, hogy nem jo!😊
Nekem meg biztos csak szerencsem volt a evek soran a markatlan tapokkal.
Egyik lassan 4 eves 400wattos tapom most is ott duborog eyik haver gepeben. Ez van, vakmeroek vagyunk vagy egyesek szerint csak egyszeruen hulyek. Nem erdekel!😄

De ha teheted, akkor mindenkeppen vegyel legalabb egy Chieftec-et, azok mar vannak 10 ezer korul. Bar nem vagyok jol informalva a magyarorszagi arakkal kapcsolatban!😊
Most akkor jó a Codegen vagy nem? Mert a jelenlegim sem valami nagy szám, de kül. nagyon szépen dolgozik, csak kicsit hangos.

JimKirk
Ezt mondom ugy, hogy eddig 3x volt noname tapom, minden esetben evekig! Az elso tapom ami tonkrement az egy 3 hetes 100 euros Enermax Liberty volt!😄

De azert remelem nem lesz a hazban tap.😊
JimKirk
Ugye csak a haz lesz codegem es nem a tap?
Sziasztok!
Hát én pl. telyesen megvagyok elégedve az X2 3800+ ommal. 3DStudioMax7-ben renderelésnél is kijött szépen a két mag elõnye. Két maggal 6és fél óra volt a render, egy maggal biztos lett volna a duplája, nekem pedig idõre megkellett vele lennem, mert az egész animáció készítést késõbb kezdtem mind kellett volna.Szóval nagyon nagyon jól jött a két mag. Meg emígy Windowsban is észrelehet venni azért a különbséget szépen. Tuning terén meg megy az alap 2000MHz tõl 2500MHz-ig. Feszültség értékek változtatása nélkül is. Bár nem használom tuningolva, mert a házban a hûtés, szellõzés nagyon rossz, most akarok egy új házat vásárolni, valami Codegen lesz szerintem. Chieftec re nem igazán van rávaló. Cooler Masterek is elég drágák.

A bemenet vagy a kimenet 8GiB? Mert 8GiB-es bementi file-ból nekem 60-70 perc elég a DivX-be áttömörítéshez két menetben.

Falconer
Az szep hosszu melo 😊 Miket tomoritesz?

MaSzKa
külön ben lehet értelmetlen pénzkidobást csináltam mert sokkal nem gyorsabb az x2 csak talán tudok tömöríteni rar-al játékokban sebességvesztés nélkül vagy csak kicsit vesz el
remélem ezzel azért megbírkozik mert sokat tömörítek 4-8gb-kat egyszerre vagy 8x1gb-ot az kb a régi gépen 8óra is lehetett

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
eredetileg sempron 2800+ -at akartam de az max 10000Ft-ért vettem volna
de 12 volt ennyit ez meg megér
nem volt értelme sempront venni
pedi kurvára bevált e6-os 2300mhz-n ment a gyári 1600 helyett alapfeszent abit nv8-ba de a memóriák max 530bírtak én meg alapból 2000-en használtam így ment 1 évig hiba nélkül eredeti féig visszavett fordulatszámú gyári hûtõvel

MaSzKa
x2 3800+ rendeltem 26e Ft

A két proci között CSAK a cache mérete volt a különbség, és szinte alig gyorsabb az A64. Amennyit ráfizettem kéne minimum vagy 30%-al gyorsabbnak lennie 😊
(Mivel ez s939 proci volt, ezért a dual chanel is benne volt, az FSB is azonos, tök ugyan az a Venice mag volt mindkettõben. Állítólag Sempronnál lasabb a HT, viszont s393 Sempron tulajdonost senkit se találtam, aki megerõsítette volna, én meg nem figyeltem.)

JimKirk
Koszi!

Teljesen elfelejtettem😊