16997
  • Solten
    Lecseréli processzorait az AMD
  • Solten
    Kamuhírnek tűnik de akkor is
  • Inquisitor
    Scyhte halkítós cuccai tetszenek, de én nem vagyok hajlandó egy vinyó halkító cuccért egy vinyó árát kiadni :(
  • MaSzKa
    én személy szerinte maradtam volna az Abit KN9 Ultra + AMD X2 3800+ kombonál ha ezt tudom előre

csak 1 jó vga kellett volna bele kár volt eladni

bár az x1950 Pro sem volt akkor se rossz

most SapphireHD3870 Ultimate ezt akarok
    és halk gépet

7000ft-os szivacsot is akarok bele és Scyhte újféle szivacsos cooler
  • Inquisitor
    Basszus, akkor áttérek VIA Ézsiás proci + NVidia chipset kombóra :D
    Max. berakom a frigóba.
  • MaSzKa
    az összes újfajta intelchipsetes alaplapnál ha állítász a biosba valamit kikapcsol és utána be

ez a hdd-nek nem tesz jót
  • MaSzKa
    dual-boot kezdetekbe

és drágább volt az alaplap és a proci is mint amennyit megért akkoriba
  • davidka003
    Írd le kérlek miért szívtál vele.
  • MaSzKa
    c2d meg intel csipszel meg majd szívsz annyit mint én :(
  • Inquisitor
    Ezek nem normálisak, mi ez a sületlenség? Akkor egy szutyok ezeréves AM2-es lapba Bios frissítéssel miért mennek? Másrészt a 780G sebessége a HT-től erősen függ, ezért sokan vettek mellé pl. Phenom 9100e procit.
    Simán felgyújtanám azt a gyártót aki sporólt a VRM-en, menjenek a fenébe ... mi a szaharnak venne valaki AM2+ lapot, ha nem akar benne AM2+ procit használni?
    Idióták.

Megvárjuk a 790G-t, meg a javított AMD procikat. De ha továbbra is ennyire sikeresen mennek a dolgok, végleg áttérek még én is C2D-re, akármilyen szivem csücskei az AMD/ATI chipsetek :-/
  • blablakiss
    ez viszont elég kellemetlen hír:

Csak drága gépbe vegyenek gyors processzort!
    http://itcafe.hu/hir/csak_draga_gepbe_vegyenek_gyors_processzort.html
  • blablakiss
    kicsit bővebben:

http://computerworld.hu/kiszivargott-amd-cpu-utemezes.html
  • Solten
    Frissülnek az erős kétmagos Athlonok
  • Solten
    Igen, már elsőre látszott hogy sántít a dolog és csak érdekességképp linkeltem be Az iponnak nézzük el, nem ez fő profiljuk :D
  • Solten
  • blablakiss
    Plusz egy vicc: minek a rövidítése még az AMD? (ha már rajongunk legyünk tájékozottak :) Válasz az alábbi cikkben....

http://www.hazipatika.com/services/news?nid=19058

Azért be kell vallanom, h kicsit meglepődtem hogy miért kapok ilyne domainről hardweres cikket, de végül is én kértem AMD témát :):)
  • blablakiss
    Egyből helyesbítenék is, természetesen nem ezek a legelőször megjelent hírek a témában, de ez két olyan cikk, aminek a tartalma még valószínűleg fedi az igazságot :)
  • blablakiss
    Nem tudom, h ez honnan származik, de szerintem tévedés, legalábbis félreértés van a háttérben :) Végigolvastam a híreket a témában és szerintem ez valami harmadkézből keletkezett mutáció lehet. Az eredeti hírek ezek lehetnek :

AMD platform vállalkozásoknak
    http://itcafe.hu/hir/amd_platform_vallalkozasoknak.html

Új HP Compaq munkaállomások AMD Business egységgel
    http://ipon.hu/?news=2675

Ezt a kettőt egymás után olvasva már hihető a történet, és még az is látszik h a cikk írója hol és mit értelmezett pongyolán :):)

Egyébként sajnos tipikus, mondtam h van ez a hírfigyelő izé, és szoktam látni, hogy jönnek a cikkek azonos témában egymás után, és nagyon sokszor látom, h a kedves újságírók csak egymástól veszik át a híreket, így a harmadik vagy negyedik átvétel környékén már embertelen marhaságokat tudnak leírni :(
  • MaSzKa
  • Solten
    Saját PC-t dobott piacra az AMD

Az AMD tervei szerint az új gépek az Acer-en, a HP-n, a Dell-en, a Fujitsu-Siemens-en és a Lenovo-n keresztül jelennek majd meg - processzorok terén pedig leginkább kétmagos Athlon X2-vel, hárommagos Phenom X3-al, valamint négymagos Phenom X4-el számolhatunk.

Hm, nagyon saját.. Most akkor szőröstűl legyártja az AMD és tesznek rá egy HP logo-t?

• MaSzKa
    nekem ez kell Phenom X4 9150e

különben azt hittem a 9100e-be már nem lesz tlb hiba
  • ates84
    aki nem tuningol annak sztem most a legjobb ár-érték arányú vétel a 4850e-s Athlon x2
  • MaSzKa
    A ComputerBase információi szerint az AMD hamarosan megjelenő processzorai ismét az energiatakarékosság jegyében készülnek, ráadásul már nem csak a két- és négy-, de a hárommagos változatok is. A kétmagos Athlon X2 processzorok sorában a kifuttatott BE-2000-es szériát váltják az aktuális Brisbane magra alapozó Athlon X2 Energy Efficient 4050e, 4450e, 4850e modellek, melyek néhány napja már megvásárolhatók, és 45 wattos TDP értékükkel remekül teljesítenek.

A gyártó továbbra is kiemelt figyelmet fordít a négymagos változatokra. Az 1,8 GHz órajelű Phenom X4 9100e termékstartját követően utánpótlásról is gondoskodik a szintén 65 watt TDP-jű, 2 gigahertzes Phenom X4 9350e formájában. Az energiatakarékos, négymagos Phenom X4 9150e (a 9100e TLB bugtól megszabadított verziója), illetve 9350e nagyobb darabszámú értékesítésére azonban valószínűleg még várni kell a második negyedév végéig. Ezt követően, az év vége felé egy megnövelt órajelű változat érkezését is prognosztizálják. Figyelmet érdemel emellett az első 65 watt TDP értékű hárommagos processzor is: a Phenom X3 8450e 2,1 GHz-en fog üzemelni, egyéb tulajdonságaiban megegyezik a család többi tagjával, és a két említett négymagos modellel egy időben kerül piacra.

2009 elején – a gyártó tervei szerint – folytatják a fejlesztéseket, és a 45 nm-es gyártástechnológia bevezetésével párhuzamosan újabb energiatakarékos processzorok megjelenésére számíthatunk. A Propus magra építkezve 2,3–2,6 GHz órajelű, 65 wattos négymagosok érkeznek, és ami különösen érdekes, hogy ugyanerre alapozva tervezi az AMD az első 45 watt TDP értékű négymagos processzorokat. A jövőbeli modellekkel kapcsolatban a gyártó további részleteket nem árult el.
  • Solten
  • oveggyongy
    Köszi!

Nekem ez a sajtó figyelő egész jüónak tűnik, magyar is, meg egész jól be lehet állítgatni legalábbis a felkínált opciók alapján, persze kérdés h milyen híreket kapok majd. Mégegyszer köszi.
  • blablakiss
    http:\\news.dolphio.hu

Ez nem direkt hardweres portál, hanem valami sajtó figyelő cuccos... Regisztráció után saját témát kell definiálni (pl Intel AMD processzor Architektúra) és ontja híreket... Alapból valami 400 magyar portálról de valami kis trükközéssel rá lehet venni arra is h angol forrásokat is figyeljen... Egész tűrhető eredménnyel :) Bár néha ad vicces találatokat :):)
  • [Jakuza]
    www.anandtech.com
  • czky
    hirstart.hu
  • ates84
    www.tomshardware.com

www.prohardver.hu

www.ipon.hu

www.hardwareoc.hu

www.hwsw.hu
  • oveggyongy
    Sziasztok!

Bár nem teljesen ez a fórum témája, de látom szoktatok belinkelni mindenféle híreket és érdekességeket is. Ha szabad az lenne a kérdésem, hogy ti hannan szeditek ezeket? Pesze csak he nem titok :) Én próbálkoztam a googlival de nem nagyon szuperál....

Köszi
  • ates84
    cpu-z
  • holecsko10
    Szia!

Milyen programmal lehet megtudni, hogy pontosan milyen DDR 2 Ram-om van? Everest az jó erre?
  • Solten
    Második generációs AMD 790FX chipszet
  • Solten
    BIOS-ban emeld az FSB-t, a memória időzítést meg vedd vissza (5-5-5-15). Szükség lesz a proc Volt emelésére is. Esetleg a memória fesz.emelésének... Fokozatosan. Ha fokozatosan csinálod a konfig eljut a teljesítőképességének a szélére és csak lefagy nem kell c-mos cleart véghezvinned.

De előtte tájékozódj még számos helyen: pl itt
  • holecsko10
    hagyományos
  • Solten
    Black Edition vagy "hagyományos"?
  • bertino
    lesz ez még jobb is sztem.
  • holecsko10
    CPU: AMD ATHLON 64 X2 5000 AM2
    Cooler: ZALMAN CNPS9500 AM2
    Alaplap: AMD Asus M2 Crosshair
    DDR2 RAM: 2 db Kingston KHX5400D2K2/1G 1GB 675MHz DDR2 Non-ECC CL4 (4-4-4-10) DIMM (Kit of 2)
    Videókártya: ASUS Nvidia 8800 GTX 768 Mb 1 db

Hogy lehet felhúzni a processzornak az óra jelet? Most 2.6 az alap és 2.8-ra vagy 3.0-ghz-re szeretném felhúzni.
    Leírná nekem valaki részletesen. Köszönöm a segítséget előre is.
  • MaSzKa
    AMD Phenom 9500 Quad Core dobozos vadiúj 3 év garancia: 36.500,-

jó ár
  • Solten
    Jah, válasz az intel szemét lépésére. Basszus.. A 2 magos Black Editiont lassan mellékletként adják vmi újsághoz...