AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Jobban örültem volna ha az új kétmagosokat mutatják már be végre tesztekkel!

Next PC upgrade: 2022

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

mjdnem mindet 3200+ -ig stabilan mennek ( bár most jön a jo id ugyhogy majd küzdhetsz a C'-okkal) :D

msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690

Peetboy
Kinek van AMD 2500+ vagy másfajta Bartonja?
Meddig lehet ezt felhúzni?

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Falconer
Pont arra mondtam, hogy vannak low grade markak, mint pl asrock.
Azon tul meg nekem total mindegy, hogy MSI ASUS Abit Gigabyte... Utana azt kezdem el nezni nekem mi kell, aztan utana meg forum tapasztalatokat. Nomeg az arat a cuccnak.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gabesz amd64
ez se olyan sorrend...
gondolom neked is van sorrended,ha veszel egy új gépet akkor gondolom nem az asrock alaplapot nézed elsõnek :)

hát akkor én azt mondom h elsõnek a DFI,MSI(aztán így a többi) lapokat nézem meg...

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Falconer
"Egyébként ez egy parttalan vita, sok függ attól kinek mi a fontos."

Igen, en nem is vitatkozom csak az eszreveteleimet irtam le. Pont arra probaltam ravilagitani, hogy nem lehet sorrendet folallitani mint pl ahogy Gabesz tette #7236-ben.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Azok a ventilátorok nem csak az Abit lapjain mentek szarrá, hanem gyakorlatilag mindenkién. Ez nem szempont.

A P5B-nek elégkomoly memóriakompatibilitási bajai vannak, ráadásul az általad említett és tényleg kiváló GB lap és az Abit AB9 (fõleg a QuadGT) is veri.

A GB és Asus K8 lapjain a VRM egyszerûen gyenge, fõleg a GB lapoké (az egyszerûen szánalmas, máskülönben nem lenne értelme a DPS2-nek).

Egyébként ez egy parttalan vita, sok függ attól kinek mi a fontos.

Falconer
Abit K7 meg K8 alatt emlekszem hogy kb fel-egy ev utan mindegyiken szetment a chipsethuto ventillator es zajos lett plusz tulmelegedett :) Nem nagy dolog, de baromi zavaro tud lenni.
Asusnak voltak kivalo minusegu es teljesitmenyu K7es es K8as lapjai is. Intel teren meg most a P5B nagyon megy. Gigabytenal meg az S3/DS3/DS4 nagyon jo most.

Küldönc
bocs csak 2007 -et Elirtam! :D

Küldönc
meg van! (1.6 Ghz-en)
elinditottem az f1 2207-et és rámentem hogy multi..és ott hogy keresse a servereket és rögtön kifagyot.De amikor csak single versenyre mentem akkor perfectül ment a játék.Közben megnéztem és csak 49 fokos volt a proci.Szóval túlmelegedéssel nincs gond.A netet nem birja vagy én nem is tudom.

Tényleg ez fel se tünt, lol

Asus és GB teljes K8 szériája hulladék, MSI velük együtt beleszarik a támogatásba. eVGA nagyon friss a piacon, DFI-vel is voltak BIOS problémák. Az Asus mai napig a P2B/P3B és a CUSL2 széria sikerébõl él, azóta semmi komolyat nem tett le az asztalra. Persze mindez az én véleményem, de furcsamód nagytételben értékesítõ kereskedõk is hasonló véleményen vannak...

Abit-tal soha nem volt problémám támogatás szempontjából, de teljesítményre, minõségre sem.

Persze most gondolom jössz a kondenzátorproblémákkal. Errõl csak annyit mondok, hogy az Abit volt az egyetlen amelyik hivatalosan elismerte a problémát. Viszont legalább ennyire érintette a probléma az Asus-t, MSI-t és az egyébként szerverlapokat gyártó Supermicro-t is. Csak õk lapítottak.

Falconer
Sorrendet felalitani marhasag. Asusnak is pl vannak most nagyon vacak modelljei. Gigabytnak is kivalo minosegu dolgokat gyart, van par kifejezetten jo darabja... Abit volt olyan, hogy K7es szeriak altalaban szarok voltak majdnem mindegyik. Nomeg vannak alapbo low level markak mint pl Asrock.

Falconer
Lol, a feszultseg visszaveteltol mit varsz? :D Ha tuningolni akarsz akkor emelni kell, nem csokkenteni <#banplz>

Gabesz amd64
talán csak mostanság

de nem volt fényes multja

Nekem a DFI,MSI,Evga,Asus,Gigabyte a sorrend

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Hátja a cod2 elég jó tuning-barométer :))

Valószinüleg nem nagyon bir többet a Sempronod, igy csak a legülyébb tanácsom lenne erre, ha akarsz codozni, ne tuningolj... <#lookaround> (Amugymeg az a pár10 MHz ide vagy oda nem / nem x)

Küldönc
hello megint.
kérdés: a procinak mennyi feszültséget ajánlatos tenni? 1500mhz en megy most a proci és ha 1600mhz-re rántom akkor ugyan a windowsban stabilan mûködik, de pl: a call of duty 2ben egy pár másodperc után lefagy..
mi lehet a baj?a procinak alapból 1,6V volt adva de én lehuztam 1,55V ra(igy kevesebb a hõtermelés)gondolom lehet a procit huzni...
THX.....

Küldönc
ja, nem hiába mondom, viszont lehet hogy 1 picit drágább mint az msi.

Bizony, az Abit nagyon jó lapokat gyárt.

Gabesz amd64
az abit? hmmm

Küldönc
ZICO!!!!!!!!!!!
Msi alaplapot nem ajánlatos venni. Abit alaplapcsikat jobban lehet huzni, és sokkal megbizhatóbbak! Tapasztalatból mondom :)

Ugyan olyan mint egy sima s939-es San Diego vagy Toledo. Semmi extra.

MSI-rõl több rosszat hallottam mint jót (fõleg a passziv hûtés "hatékonyságáról"), én személy szerint abit kn9-sli-t vennék (ph!-es teszt még tavalyról), de ez szigorúan magánvélemény persze, és annyira azé én se követem az alaplappiacot mostanában, szal, nézz utánna ha szeretnél valamit :)

zico87
És az én kérdésemre tudd valaki valamit mondani ?

a 3800X2-vel szerintem elég sokáig el leszel ha azt veszel..

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

Blinkye
Ha jól látom Opteron proci is van s939 es foglalattal? Az milyen?

3Ds MAX :)

Blinkye
Királyság. :) Köszi a helpet. Keresek egy boltot ahol elfogadható ára van és van 939 es foglalatba való is.

bertino
akkor a többmagos proci csak elõnyödre válhat

Blinkye
Mit lenne érdemes venni? 1 évvel ezelõttig mindent vágtam,de azóta kicsit elkanyarodtam a témától. MEgköszönném ha tudnál segiteni. foglamam sincs milyet lenne érdemes vennem.. 3D studiózok meg játszok a gépen.

zico87
jaja X2-st is beledonhatsz csak kicsit drágább mint az am2-esek...

Blinkye
Sziasztok. A8N SLI lapom van 3200+ os procival.. Nemtom vehetek-e bele A64-et vagy X2 õt.. Ami socket 939 es azt támogatja mind?

zico87
Most akarok uj alaplapot venni és e 2 alaplap között vacilálok:
MSI K9N Ultra-2FMSI K9N Ultra-2F vagy

ASUS M2N4-SLIASUS M2N4-SLI

melyik hozz jobb teljesítményt..hogy én egyelõre az SLI-t nemakarom kihasználni...?

bertino
úgy legyen

Gabesz amd64
na végreee

remélem hamarosan be is teljesedik
Phenom meg majd alázza a C2D :)

Akkor jól hallottam...:-)
De még sajnos semmi konkrétumot nem láttam.:-(
De köszi a tanácsot.
Még rágódhatok rajta egy darabig.:-)
Ööö, elvileg mikor kijött az X2 proci, után 4-5 hónappal már volt erre utalás, legalább is rémlik NVidia driverbõl.

Igen,azt tudom,hogy nyers erõt tekintve a 4000+os egymaggal erõsebb,mint a 4200+ két maggal,de rémlik olyasmi is hogy hamarosan a videokártyadriverek is ki fogják használni a két magot...
Errõl nem hallottál valamit?vagy csak pletyka?
Ha használsz olyan programokat, ami kihasználja a második magot és/vagy tuningolod. Gondolom az világos, hogy a 4200+ egy magja az teljesítményben kb. 3200+ sebességû lesz csak.
Én is filóztam rajta, de nekem 3000+ van, nekem megérné, csak az AM2-es már 22-23K, az s939 meg 35K :(

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem....Érdemes a régi,jól bevált AMD 4000+ s939 procimat lecserélni egy X2 4200+ s9393?MErt gondolom már nem sokáig lehet kapni õket...:-(
bertino
This is SSPPPAAARTAAAAAAA

grebber
AMD új processzorjelölése!

Hm kiváncsi vagyok milyen teljesítményük lesz csak jöjjenek már!!!!!!!

nézzétek a jó oldalát annak, hogy most az amd ilyen helyzetben van: ahhoz, hogy innen fordítsanak, mocskosul jó procikat kell gyártaniuk szemtelenül alacsony áron. Ha ez sikerül nekik, akkor az csak nekünk jó

Valóban tul sok a "hozzáértõ" tevetséges boltos, volt már szerencsém jópárhoz...

Falconer
S939rol valtas tenyleg baromsag lett volna. En mondjuk SocketArol valtok X2re, az egy kicsit nagyobb lepes.

ajem kisa
Az a baj, hogy a nyugati országokban (pl.Fr), a boltosok nyomják a hülyeségüket, hogy vegyed az AM2-t, a PCI-exet....Az intelt(?), az asrockot...
Itt olyan hülyén néztek rám, mikor S939-et kerestem fél éve, hogy majdnem kinevettek!
És aki nemért hozzá (nemkevesen vannak), megveszik, mert a boltos tudja(?)! És az egyik ismerõsöm vett egy laptopot, mert intel az jobb, de azt nemmondják neki, hogy az celeron! Csak az számit, hogy intel logo legyen rajta! Itt legalábbis az ismerõseim között, akiknek fogalmuk sincs mivan, azt veszik baromi drágán! De azaz ö bajuk, csak a "háború" a procigyártók között nagyonsokat dob az ilyen <#kocsog> boltosok miatt!
Kár...

bertino
utolsó mondatra: úgy legyen

Ezért nagyon sok vevõ nem látta értelmét az alaplap és procicserének. Vagy ha már váltottak akkor C2D-re.

Akinek meg van esze egyáltalán nem váltott s939-rõl AM2-re. Aki sznob és mindig a legújabbat akarja, az meg megérdemli.

Egyébként a cikk annyiban mindenképpen pánikkeltés, hogy csak a jelent veszi figyelembe, a kilátásokat nem. Márpedig utóbbiak igencsak jók a hírek szerint.

Bucser
Ez nem pánikkeltés, hanem valóban piacvesztési szonban van az AMD. Elõ kell rukkolniuk új fejlesztéssel vagy lehet hamarabb kell kihozniuk a Quadro magos procikat és pofátlanul olcsó áron, mert jelenleg a C2D-k tarolnak sajnos. Igaz teljesen új architektúrájuk van. Az AMD legnagyobb hibája a váltás volt szerintem egy szinte ugyanolyan platformra. Ezért nagyon sok vevõ nem látta értelmét az alaplap és procicserének. Vagy ha már váltottak akkor C2D-re. Valamint az ATI akvizíciója szerintem hibás lépés volt jelenlegi helyzetükben. Inkább egy sokkal olcsóbb együttmûködési szerzõdést kellett volna kötniük.

Azokat a kötvényeket pofátlanul jó áron kell adniuk, hogy ilyen üzleti eredmény mellett bárki is alájuk nyúljon. (Na majd a Kínaiak:D Úgyis kellenek különbözõ rendszrek az új fegyvereikbe<#hehe>)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

grebber

Falconer
Az biztos. A 8as geforszok meg a C2D jol megszivatta oket.