AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általában egy teljesen jól mûködõ gyártási folyamat esetén következtetni lehet, hogy a szilíciumostya mely részébõl szeletelt magok mûködnek majd a legmagasabb órajelen. Ki kell keresni milyen ID-vel rendelkezõ procik származnak a szilíciumostya legjobb helyérõl. A módszer ugyan nem 100%-ig biztos, de a gyakorlat azt mutatja, hogy használható.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
😊
Ami ömlik vissza az a samsung vinyó és a samsung memó.
Erre mit kellene lépni? Nem volt szerencséje.
Corenál meg egszerübb is jóval a tuning, mert lehet mondjuk E6300at 1.86rol felrakni 3ig átlagban, aztán ha berakod 2.6-2.8ra akkor 90% hogy megy. X2nál meg 50mhz-es lépésekkel tesztelve...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
De azt ne mondja nekem senki, hogy 70-100%-os tuning nem érdekli. Itt nem 100 megahertzekrõl van szó, hanem gigáról vagy többrõl.
Amikor otthon egy tuningolt gépre rámondod, hogy stabil az azt jelenti, hogy az általad végzet tesztelésen nem tapasztaltál problémát, de ez közel sem egyenlõ a stabil szóval.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
De 2140-est nem is ajánlom senkinek.
A 45W széria drága, csodálkoznék ha itthon lehetne kapni, de úgy emléxem az akibán 4800+ volt a legnagyobb. De pl. a 4200-es árán akkor 2,5 db sima 4200+-t kaptam volna.
6 éve AMD procijaim vannak, de most "sajnos" ez van.
Ha hagyod alapon az Intelt és húzol egy 5200-ast akkor meg az veri el.
Sõt ha jól tudom a 2160-as intelt alapból veri pl. az 5200 nem?
Amúgy áruljuk mindet, de én még nem találkoztam 60 alattival.
Teljesítményben pedig vitán felül jobb a húzott Core mint akármelyik X2.
Jobban jársz egy Giga 965pds3-al + egy 2160-as dual core procival, amit simán megrántasz 3Ghz-ig - ugyanennyi pénzbõl.
Sokkal gyorsabb ez így, mint bármelyik X2.
Azt vágom hogy AMD platform esetében a memóriavezérlõ nem az alaplapon van, hanem processzorban, de akkor miért van az, hogy az összes AMD procihoz való alaplapok leírásában feltüntetik, hogy hány mhz-es memóriákat támogat? Pl. 533/667/800
Az Abit KN9 SLI-s laphoz ezt a leírást találtam memóriaügyben:
Memória: 4 db 240-pin DIMM foglalat, max. 8 GB memóriakapacitás, Dual channel DDR2 800/667/533 Un-buffered ECC/ Non-ECC memory
Én itt nem látok 1066-ot.
???
Inkább cserélj ki két izzót takarékosra otthon, azzal többre mész és olcsóbb is.
pl az nforce3 van s754 s939 és am2 foglalattal is (Asrock alaplap ilyen, de ne vegyetek)
Illetve csak egy köze van a chipsetnek a foglalathoz: a maximális NUMA támogatott foglalatok száma függ a chipset HT linkjeinek számától.
1db ddr2 ram kb 10W-ot fogyaszt ha jól tom
eddig is 2 db volt
tehát elvileg mindenképpen kevesebbet kéne fogyasztania
Jut eszembe Phenom start nem most szeptemberben lészen?
Phenomot meg valószinüleg csak 2008 eleje felé tudsz majd venni, és ki tudja milyen ára lesz kezdetben (bár, szerintem nagyon drága biztos nem lesz, én is arra várok jelenleg 😊 )
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
a brisbane az tutti
windsor is szerintem
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
2140 nem rossz 15900ft kiváncsi vagyok melyik fogyaszt kevesebbet ha a 4000+ x2 tdp65w nforce 570ultra lapban nézték volna ph-n
le7 az amd fogyasztotta volna a kevesebbet?! :-)
tuningolni azért nem fogok mert akkor nem müködök a cnq
intelnél tuning-nál van ilyen?
azt vettem csak még proci híján nem tudtam kipróbálni
az új tesztek szerint már lecsúszott közepes helyezésre de nem volt drága 4eFt
phanom x4 drága lesz
néztem a prohardver.hu-n a core 2 quad tesztet még nagyon nem optimalizálnak 4magra
amd x2 4000+ 65W am2 15600ft
2x1gb kingmax 1066 ddr2 22000ft
abit kn9 sli 20300ft
ezeket néztem ki egyenlõre
elõzõ gépem volt amivel meg voltam elégedve - váltás oka kisebb fogyasztás elérése:
amd x2 3800+ am2
2x512mb kingmax 800 ddr2
abit kn9 ultra
Nem rossz, nem rossz, de 260USD kicsit sok lesz érte szerintem.