16997
  • zolee145
    Mondom, majd az idő eldönti, hogy jó választás volt-e. Az mondjuk elgondolkodtató, hogy ha ugyanaz a kettő akkor a minőségi, nagynevű gyártótól származó lap miért olcsóbb, mint a szarabb. Bár ez lehet csak nekem elgondolkodtató.:)
    Az meg, hogy mi szar és mi nem...ha jól emlékszem valamelyik topikban a G25-öt is leszaroztad, de ha nem te voltál akkor bocsi.:D
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    asrock az az asus olcsóbb kiviteles változata gyengébb minőségbe

szóval akárhogy akarom mondani 1 szar az a legmegfelelőbb szó

ez miért nem jó?
    Abit A-S78H AMD780G+SB700 AM2+ 2év 11500Ft

• zolee145
    Nocsak, végre egy értelmes hozzászólás. Lássuk be, az ez egy fosszar stb, az nem pont az értelmes kategória.:))

Na szóval. Ár. Sajna nekem szempont, mivel nem kimeríthetetlenek a forrásaim. Az alaplapon sokat agyaltam, és olvasgattam is. Eddig Abit volt, jó volt. Az Asus-t újabban lehúzzák. Hogy miért nem tudom. Viszont amiket olvastam ASrock tulajoktól az jónak tűnt, ráadásul ennyiért majdnem ez adja a legtöbbet...papíron. Aztán majd az idő eldönti, hogy jó ötlet volt-e vagy sem.
    Ha jól tudom ez nem 2*1, hanem 2, bár lövésem nincs, hogy ez mit számít, vagy mit jelent a gyakorlatban.
    Igen, lehetett volna, csak az első 4850 pont egy tizessel többe került volna mint a 3870, ráadásul szerintem pont a vga az ami a leggyorsabban veszít az árából, vagyis ott tudok a legkönnyebben nagyobbat lépni felfelé, a legkisebb idő alatt. Vagyis szerintem 2-3 hónap, és lehet, hogy ennyiért 4870-est veszek.
  • MaSzKa
    3870 az jó választás főleg ha fontos a fogyasztás

alaplap más pl Abit

CSX OC ram
  • ates84
    nem olyan rossz kongig ez - csak lehetett volna okosabban, pl:
    - asrock helyett giga abit vagy asus lap
    - 2*1gb kingmax helyett geil vagy corsair 2 gigás kit
    - 3870 helyett 4850
  • MaSzKa
    :D Lol
  • zolee145
    Az előző konfigomat is mindenféle különösebb tudományos alap nélkül válogattam össze és eddig jó volt. Majd meglátjuk.
    Minden esetre legalább megtudtam, hogy itt mindenkinek fele ennyi pénzért minimum dupla ilyen jó gépe van, vagy még annál is jobb. Nem baj, a mostaninál biztosan jobb ez is.:)
  • zolee145
    Nem.
  • ates84
    Hogyne árulna?

MaSzKa az IT strici! Nem tudtad?

• zolee145
    Esetleg árulsz cuccokat?
  • rumkola
    nem kell 4 mag, nem kell 3870 elég az 50-es
    Észrevehetetlenül lesz lassabb, viszont jóval olcsóbb....
  • MaSzKa
    ezt azt vehetnél tőlem jó drágán

mert neked jó lesz :D
  • zolee145
    Nem kell nekem esni. Ennyire ne fájjon már neked...nem te használod majd ezt a szart.

Majd ha legközelebb veszek valamit ígérem megkérdezlek mindenről, hogy vajon az jó-e vagy sem. Amúgy holnap valószínűleg a reggelihez fogok venni egy túró rudit, melyiket javaslod?

Amúgy meg az a helyzet, hogy nekem ez tökéletesen megfelel, aztán ha majd véletlenül fejleszteni akarok akkor fogok is. Majd, egyszer...talán. Biztosan van ennél jobb, sőt, gondolom nektek ennél jobb van, de nekem az aknakeresőhöz ez elég.
  • ates84
    tényleg kakker konfig - sry
  • MaSzKa
    akkor meg miért fizetnél többet a szarabbért?

ezt magyarázd meg?
    miért vennél szarabbat?
  • zolee145
    Semmi baj, nekem jó ez, nincsenek nagy igényeim.:)
  • Solten
    Jaja, egy sokkal jobb konfigot összedobtunk volna neked ezért az árért.. ;)
  • MaSzKa
    már bocs de az AMD procim kívűl a többi cucc 1 fos
  • zolee145
    Nos, engedve az "erőszaknak" végülis be kellett látnom, hogy a jelenlegi gépem fejlesztése nem igazán lehetséges. Maradt az új gép, és az éveken át tartó zsíros kenyér evés.:)
    Jövő hét hétfőn hozzák a cumót (elvileg holnap itt lenne, csak nincs aki átvegye).
    Természetesen AMD, meg sem fordult más a fejemben. Még akkor sem, ha az egyébként Intel pólóban lévő helyi számítógépész nagyon le akart beszélni.:D Ezért, meg persze az árkülönbség miatt nem is tőle veszem a dolgokat.

Mint említettem korábban, az ár elég lényeges, úgyhogy némi kompromisszumra volt szükség, hogy jó is legyen a gép, de nagyon drága se legyen.

Tehát akkor ez lett a befutó:
    AMD Phenom 9850 X4 Quad-Core AM2+
    ASRock A780FULLDISPLAYPORT AMD780G
    Chieftec DT550A2 550W
    Gigabyte Radeon HD 3870HP 512MB PCIe
    Kingmax 2GB DDR2 (800MHz)
    NEC AD-5200S-01 dual layer SATA OEM
    Western Digital 250 GB SATA2 7200 8MB

Azt hiszem jól mutatja a jelenlegi állapotot, hogy DVD-m sem volt.:D

Aztán ha a mostani gépet sikerül valamennyiért eladni akkor kap még 2GB RAM-ot.
    Ez így 116K (DVD nélkül, ami mondjuk filléres, ugyanez a helyi boltban 140K lett volna). Az mondjuk más kérdés, hogy nagyjából 100K-val több így a végösszeg annál mint amit eredetileg szántam a gép fejlesztésére.:))
  • dara
    Ötvözéssel lehet csökkenteni az olvadáspontot.

Egyébként a víz forráspontja is normál állapotban 100°C, mégsem ennyin forr el a heatpipeokban.
  • Sanyix
    Ja, csak kérdés hogy mennyivel? 60 fok is sok, 30-ra minimum le kéne szorítani.
  • dara
    Pontosabban szobahőmérsékleten és normál légköri nyomáson. Az olvadáspont és a nyomás egymással arányosan növekszik (de nem feltétlenül lineárisan). Ergo ha csökkented a nyomást, akkor csökken az anyag olvadáspontja is.
  • Sanyix
    nem is a vákuumnak kell hőt vezetnie hanem a fémnek, és ugye gravitáció. A vákuumhoz meg annyit szól mint a többi anyag. Semmit.
  • zolee145
    Nem tudom ahhoz milyen képet vág a folyékony fém.:) Ráadásul a vákuumnál jobb hőszigetelő a világon nincs.:D
  • Sanyix
    Vákuum?
  • zolee145
    A nagy titokról meg annyit, hogy adják bármilyen áron az új hűtőt, az első példányokat biztosan a konkurencia veszi majd meg, és egyből megy vizsgálatra. Aztán eltelik pár hét-hónap, és kedvünkre válogathatunk a különböző gyártók termékei közt, valószínűleg a kezdeti ár töredékéért.:)
  • zolee145
    Gondolom ilyen-olyan ötvözetekkel be lehet lőni, hogy ne 97 fokon olvadjon, de végülis csak találgatok. Valószínűleg pont ez a nagy titok a dologban, hogy hogyan érték el azt a 30-40 fokot.
    Ha nem töltik fullra az megoldás lehet, de ugye a levegő sem összenyomható a végtelenségig, ráadásul nemhogy hővezető, hanem hőszigetelő, így aztán nem árt ha minél kevesebb van belőle egy hővezetésre tervezett rendszerben.
  • Sanyix
    Csak éppen egy reaktorban vagy egy motorban kicsit melegebb van, és jobban is tűri ezt mint a proci. Ha egy proci eléri a nátrium 97 fokos olvadáspontját, az már nem jó. Hőtágulás meg semmi gondot nem okoz ha nincs fullra töltve.
  • zolee145
    Folyékon yfém hűtésű reaktor

Ha egy reaktornak jó gondolom a procival is megbírkózik. Persze lehet, hogy a srácok egészen mást találtak ki.:)
  • zolee145
    Nátrium

"Felhasználása

hőelvezető folyadékként nukleáris erőművekben, és csúcsteljesítményű belsőégésű motorokban"

Például. De van még egy csomó. Biztosan nem higany van benne a hőtágulás miatt. Ami pont jó hőmérőnek az pont nem jó egy zárt rendszerben hőelvezető folyadéknak.:)

• grebber
    Kiváncsi leszek a tudására.
    Biztos nem lesz 20 ezer alat szerintem.
  • Sanyix
    Ahaha folyékony fém. Egyet ismerek szobahőmérsékleten: higany. Kellemes lehet ha kiömlik :)

Azt szeretem az ilyen hűtőkbe hogy csak simán úgy kell felfogatni az 1+ kilójukkal a lapra, mint egy átlagosat, az senkit sem zavar, hogy széttörik a lefogókeret (ami jóval kisebbnél is le tud), meg meghajlik az egész lap.
  • ajem kisa
    Nabamme! :)
    Jönnek a téezresek!
  • dragon11
    Vagy gyengébb proci, vagy erősebb VGA.;)
  • MaSzKa
    az nem baj a legalább a vga lesz a legjobb

így is lehet játszani és így is jobb mint a 9600gt
  • V43 1105
    Processzor gyenge hozzá szerintem .. :)
  • ates84
    9600GT helyett inkább 4850-et!!!
  • RedRiot
    Van egy A64 3500+ / ATi X1650XT konfigom, ezt szeretném apgrédelni. Az A64 X2 6000 / 9600GT mennyire összeillő kombó?
  • MaSzKa
    http://ipon.hu/hir/amd_880_millio_dollaros_kiadas_az_ati_miatt/3459