16997
  • DjPremier
    Akkor marad igy,köszi.
  • MaSzKa
    kicsit talán igen

de nem biztos hogy érdemes
    jó ez

nekem mikor ilyenem volt Abit NV8-al 3700+-nak felelt meg úgy használtam
    Geil Kék DDR-400@500-on használtam 1,5évig de simán ment 540Mhz-n is a ram 3-3-3-ba
  • DjPremier
    Sziasztok.Nekem egy Asus K8N lap,AMD Sempron 2800+ -os proci ami gyárilag 1.6 Ghz,3x 256 MB DDR 400Mhz,Segitséggel felhuztam és most 2.4Ghz-en ketyeg.Lehet ennél jobban huzni? Csak kérdezem.Köszi.
  • MaSzKa
    AMD 780G-based Mini-ITX Motherboard in the Works

ez kell nekem :D
  • MaSzKa
    prime95 25.5a
  • ates84
    Hi!

Tudtok ajánlani valami jó rendszer stabilitási (nem diagnosztikai) teszt progit?

thx
  • Solten
    Ezek a processzorok a hírek szerint ősztől elérhetőek. Rajtad áll.
  • Mr Manson
    mikor lesznek piacon? érdemes-e várnom, vagy átkacsintok a másik oldalra :(
  • Solten
    Ne is erőltesd, 3.3 felett szvsz nem lesz stabil. Nekem se volt az.. :)

Val.szeg a memód megfogja.
  • simos
    Egy kicsivel több, de úgy már nem valami stabil!!
    Lehet, hogy nem jól állítok be valamit a bios-ban?
    Mit mennyire lehet beállítani?
    cpu volt, memória volt, fsb, stb?
  • MaSzKa
    AMD Phenom X4 9600 26eFt már csak
    így a legolcsóbb igazi 4 magos processzor

:D
  • Solten
    "Ez a plafon?"

Kb...
  • simos
    Hi All !

Tudna valaki segíteni? :

Meddig lehet ezt a procit húzni?:
    X2 6000+
    lap: MSI K9N SLI-2F (570)
    2GB Kingmax (800)

Eddig 2x 3,3 GHz-et sikerült belőle kihúznom. Ez a plafon?
    Az a baj, hogy nem nagyon hajtja ki a 4850-emet!!

Előre is KÖSZ !!!
  • Solten
    Ja, hát folyékony nitrogénnel csak az elmeroggyantak bohóckodnak.
  • zolee145
    Naja..asszem neten láttam valami olyat, hogy folyékony nitrogént nyomattak a procira. Asszem valami 300-as cerkát húztak fel 700-ra. Mondjuk ez ma már elég nevetséges, de akkor még elég messze voltak ezek a mostani harmincnyolc (nemtommennyi..4 magos most a legtöbb?) magos procik.
    Viszont az tuti, hogy AMD marad. Egyrészt az ár, másrészt meg nem tudom, bejött ez a mostani. 7 év alatt szerintem 10-nél többször nem fagyott, ráadásul szerintem mindet én idéztem elő.:))
    Most meg ugye fagyogat online, ha 20-nál több játékos jön be. Szóval ez sem a proci hibája, hanem a csóró gazdájáé.:))
  • Solten
    Minden csak jó hűtés kérdése ;)
  • zolee145
    Köszi. Nem akarok. Lehet nincs igazam, de szerintem a tuning nem használ a dolgok élettartamának. Persze aki nem 7 év alatt jut el a gépcsere gondolatáig annak nyilván kevésbé számít.:)
  • Solten
    Ha nem akarsz tuningolni, bőven jó a gyári cooler. Illetve vannak egyének akiket zavar a gyári hangja és lecserélik valami halkabbra. Egyébként a gyárival a proc. teljesen működőképes.
  • zolee145
    Najó...asszem tényleg meggyőztél. 1 év zsíros kenyér lesz a vége úgy látom.
    Viszont ilyen formán újabb kérdés van: ha azt írják egy procihoz, hogy "Dobozos, gyári hűtővel" az azt jelenti, hogy az a hűtő fasza hozzá, és nem kell külön ventilátorra költeni, vagy azért érdemes valami komolyabb ventit venni?
    Sorry, de nagyon nem vágom ezt a kérdést, meg a gépemből lehet következtetni, hogy milyen szinten vagyok lemaradva számítástechnikailag. Akkoriban körbenéztem én rendesen, de most lazán el tudok veszni a sok jelölés, meg szám meg betű közt. Azt sem tudom ki kivel van. Ilyen tokozás, olyan órajel..ááá nem is próbálom megérteni.
  • Solten
    Amire régóta várok..: Túlhajtott 45 nm-es Phenom processzor: teszt

"A srácok alap feszültség alkalmazása mellett érték el a 2,8 GHz-es órajelet, sőt, a 3 GHz-es határ teljesítéséhez sem volt szükség 1,336V-nál magasabb feszültségre. A tuning végül is 3,44 GHz-ig tartott, ahol már 1,558V-on üzemelt a processzor."

• Solten
    Nem érdemes fejleszteni, ennyi. Erősebb proc. egyszerűen nincs hozzá és ha lenne is, nem nyernél vele sokat.
  • zolee145
    Vagy mégegyszerűbben: mi a legerősebb proci amit bele tudok tenni az alaplapba, és ahhoz jó-e a 9800pro, vagy esetleg milyen más ati kártyát érdemes hozzárakni?
  • zolee145
    Okés, meggyőztél. Hétfőn veszek egy négymagos Phenomot...de hogy addig is tudjak szaggatás mentesen nyomulni az aknakeresővel teszem azt egy 2500-2700-as Barton, meg mondjuk egy 9800pro elketyeg az alaplapommal?
  • ates84
    Nos sztem pl. egy Geforce 6600-as is túl "jó" bele nem csak a CPU miatt, hanem mivel csak 4x-es AGP van a lapon... Meg ugye DDR 200... Ha veszel egy integrált VGA-s új AMD alaplapot egy nagyon alap kétmagossal meg ddr2-es rammal, amit elég olcsón osztogatnak, még akkor is jobban jársz. :D
  • zolee145
    Persze, tudom, hogy csak használtban tudnék gondolkodni. Még valami: a lapba rakható max procihoz milyen vga-t érdemes venni? Gondolom az is csak használtban van már.:)
  • ates84
    nem kapni már olyan procit, ami abba a lapba jó az a baj...
  • zolee145
    Az a baj, hogy nem létkérdés, így tényleg csak filléreket akarok rászánni. Mi a max proci amit elbírna az alaplapom?
  • Solten
    Hello. A kérdés mennyit szánsz rá? Mert 'olcsóból' is ki lehet hozni egy konfigot... És ahogy elnézem fejleszteni kéne... A proc. meg harmatgyenge, főleg az x1650-hez. 3GHz-s athlon meg már nem is jó a lapba.
    Link: link

• zolee145
    Üdv! Először is kéretik nem nevetni!
    Tehát: van egy kb 7 éves gépem, és eddig nem igazán foglalkoztatott a fejlesztés, mert amire kellett jó volt. Most viszont hirtelen bajok lettek, lényeg, hogy olcsón kéne valamit kihozni belőle. Ha tele lennék pénzzel nyilván betipegnék egy boltba, és megvenném a legújabb cuccokat, de az most kilőve.

Ami van: Abit KG7 Lite, Athlon XP 1800+, Radeon 9500, 1,5 GB DDR

A VGA kérdés elég egyszerűnek ígérkezik, valószínűleg egy X1650-es (ha jól írom) Radeon kerül bele, de a proci feladta a leckét.
    Mivel marhára nincs kedvem még proci hűtőt is venni marad a mostani Glacial Tech, ez 3000+ -ig jó. Kérdés, hogy az alaplapom bírja-e a 3000-es processzort, és ha igen akkor milyet? Addig okés, hogy SocketA, de olvastam itt ezer féle megnevezést (Barton Sempron mittudomén).
    Előre is köszi a segítséget.
  • Solten
    "The Phenom X4 Deneb 45nm will feature 6 MB of L3 cache apart from the usual 512 KB L2 caches dedicated to the cores"

Ez már igen...
  • sipikacsa
    a 2. magra nehéz rávilágítani. Na mindegy, majd arra az időre leveszem a hűtőbordát.

Köszi!
  • MaSzKa
    Bloodbath for AMD at the Stock-Markets, Company Struggles to Survive
    Sure, the graphics division brings some cheer for the company but seriously, to what extant is it helping the company alongside a marginally increased market-share with processors? Not much. AMD struggles to survive as stocks plummet below the $6 mark at NASDAQ index, which was priced at $15 /share only a year ago; this is the lowest value for the AMD stock since 2002.

AMD’s survival is crucial for the entire computing industry as it keeps check on inflating prices by major players such as Intel and NVIDIA (who themselves are seeing bad days at the stock-markets these days). It has immense engineering potential to take on major players and force them to slash their prices. There are talks already doing rounds of CEO Hector Ruiz planning to quit.

Market forces and mal-informed consumerism are also to blame. A person chooses competitive brands over AMD products mainly because they’re supplied and marketed better, sure Intel and NVIDIA do make better products in many categories but ‘better’ is a very relative value, how much better and for how much more (price) is something that keeps fluctuating, again fluctuations are mainly triggered by competition that AMD brings into the market. In other words, thank AMD for making NVIDIA sell GeForce 8800 GT for as low as $120 or better still, giving rise to a whole new SKU, the GeForce 9800 GTX+, with the ‘+’ matching the red cross on first-aid kits.
  • MaSzKa
    vegyél infrás hőmérőt az pontos +-5%
  • sipikacsa
    értem.
    Ha jól felejtek, mintha régebben ilyen alaplapod lett volna.
    Melyik hőmérsékletet vegyem komolyan? És mennyire állítsam a bios-ban a hőmérséklet riasztást vagy mit...(vagy kapcsoljam ki?)

Ja igen, az 1.4-es bioszt a sima platinum alol vadásztam, mert a V2-nél semmi sincs. ugyanitt találtam az 1.5-öt is, és ez az update CPU module érdekesnek tűnik.

Vélemény az esetleges update-ről? Van remény egy megbízható hőmérséklet info-ra, vagy úccar ahogy van és ne is várjak jobbat.

Másabb: Most 1.3V-ot kap a proci. 1.4-nél már irreálisan melegszik. Ennél a tipusnál kb hol a határ Volt-ban kifejezve?

Jóslás: szerinted rá lesz kényszerítve az ATI/AMD, hogy igéretéhez híven idén decemberben kijöjjön az 5xxx szériával, vagy hogy most nagyon nekik áll a zászló simán kitolják 2009 Q1-Q2-re?
  • MaSzKa
    félremér az alaplap
  • MaSzKa
    AMD árcsökkenés
  • sipikacsa
    Ja alaplapi bios 1.4, most nézem,hogy kint van az 1.5
    és ez a description-je
    - Update CPU Module.
    - Update Promise ROM version.
    - Fixed system cannot resume from S3 with NX6600 VGA card.
  • sipikacsa
    Sziasztok,
    melegedés probléma.
    proci:Brisbane 5200+, BH-G2 stepping, húzva 2970-re. (3200 a vége de most melexik.
    Alaplap: MSI K9A2 Platinum2 V2
    Hűtő:Cooler Master Hiper TX2

Probléma lényege: Orthos alatt Everest 4.50 alatt mag1 45C, mag2 50C, CPU 62C
    Namost hogy is van? a magnak nem melegebbnek kéne lennie mint a CPU-nak?
    Meg mi az az 5-10 fok különbség a magok között?
    És a CPU ne menjen 63 fok fölé vagy a maghőmérséklet?
    már újrakentem a procit és a hűtőt, de semmi változás...

Előre is köszi,
    Sipikacsa

• MaSzKa
    Pre-release Tests Conducted on AMD Denreb
    AMD Denreb is the code-name for the 45nm quad-core CPU which AMD plans to release soon. Chinese website ITOCP got their hands on two engineering samples. They used these samples at various clock-speeds set by altering the FSB multiplier and Vcore voltage. These chips were then subjected to rounds of Super Pi 1M benchmark. The results look rather luke-warm compared to what we saw of the Intel Bloomfield chips recently. The Deneb CPUs were supported by an AMD RD790 motherboard and 2 GB of DDR2 800 MHz unganged memory, running at timings of 5-5-5-18. The Phenom X4 Deneb 45nm will feature 6 MB of L3 cache apart from the usual 512 KB L2 caches dedicated to the cores.
  • gurubefree
    Egy kis NEWS ......