16997
  • zolee145
    Eddig egyszer fordult meg a fejemben a tuning, amikor internetes olvasgatásaim folyamán belebotlottam egy írásba, miszerint a Radeon 9500-as megeshet, hogy egy 9700-as. Jól megnézi az ember a nyákot és kiderül a dolog. Jól megnéztem, megörültem, kipróbáltam...volna, de asszem valahol a második lépésnél elakadtam. Aztán ezzel véget is ért a PC tuningolós pályafutásom.:)
  • zolee145
    Olyan kép is van, hogy "Fórumozóink támogatója az ASUS"?:D
    Amúgy a PH nem tesztet írt, csak egy hírt...nincs az a támogatás amiért léírnák, hogy valamiből 1 van amikor a valóságban nincs is olyan rajta. Érted, ezen nincs mit befolyásolni. Mellesleg az összes hardverteszthez oda lehetne írni, hogy a tesztprogramok/játékok az nVidia szakértő segítségével készültek.:D

Nézd, kellenek lámák is, különben mindenkinek csak általad elismert márkákból állna a gépe, és az összes többi cég régen megszűnt volna.:)

Amúgy mondj egy szerinted kiváló konfigot, írd be pár topikba, és van rá egy söröm (te választod ki a márkáját:D), hogy bele fognak kötni.:)
  • Solten
    Klassz hogy 780G chipsetes deszka. Általános használatra teljesen megfelelő. Nyilván aki tuningolni szeretne nem ezt a sza.. ööö lapot választja... :)))
  • zolee145
    Azt hiszem ez a világon mindennel így van. Ha veszel egy kiló kenyeret, ami friss, csak épp nem tetszik az íze nem reklamálhatsz. Ha veszel egy autót ami kifogástalanul működik, csak a papírokon szereplő 62LE mégsem elég neked cseszheted.:))
  • MaSzKa

ezt nem láttad a sarokba?

asusé az asrock
  • ates84
    jól van hagyjad már
  • MaSzKa
    bocs de csak lámák vesznek asfos lapot
  • zolee145
    ASRock A780

Gondolom a cikk a megjelenésekor íródott. Érdemes a hozzászólásokon is átfutni.
  • Solten
    Nem boltfüggő mert a bolt ezer éve visszaadta volna ha kedves service küldte volna a cuccot...
  • MaSzKa
    amúgy ez boltfüggő is
  • Solten
    MSI-féle csodagarancia úgy működik hogy 1 hónapig javítgatják (tapasztalat).

NO MORE MSI
  • MaSzKa
    ez a garancia érdekes

pl samsung-nál gyors

logitech-nél nem javítgatnak hanem adnak 1 újat

acrock-nál meg kiderül

amúgy cseszheted a garit ha jó a lap de neked nem tetszik akkor cseszheted a garit
  • Solten
    Utóbbi... Bár ha jobban belegondolok a vevő is...
  • MaSzKa
    régen jó volt az LG viszonylag

ma a Samsung a jó
  • zolee145
    3 év garancia. Ki a bátrabb? Én, hogy megveszem, vagy ők, hogy 3 évet adnak rá?:D
  • bertino
    én a NEC írókat áldom, LGről én is csak rosszat hallottam.
  • Solten
    Merész kijelentés asrock lappal... Mindenesetre nem azt jelenti hogy 1 hónap és elfüstöl nálad. Remélhetőleg.
  • Solten
    Corsair nem márka. Legalább is tápban. Seasonicokra, CWT-kre gyárt matricát.
  • zolee145
    Másik példa: LG CD van a gépben, ezzel vettem... Ha valakinek megemlítem szinte csak rosszakat mondanak róla, nekem meg bevált, és a CD író is LG lett utána.
    Megintcsak visszaértünk oda, hogy mindenki azt dícséri ami bevált neki, és azt szarozza ami nem. Ez két embernél akár ellentétes is lehet ugyanarról a márkáról. A puding próbája az evés.:)
  • MaSzKa
    az se rossz
  • ates84
    és a cooler master?
  • MaSzKa
    FSP Corsair az jobb márka
  • ates84
    A Chieftec valóban jó márka!

A Samsung vinyókról én csak jókat szoktam hallani. De a WD is jó márka.
  • MaSzKa
    ja és cégbejegyzéses

és a garanciához is másképp áll hozzá, mint pl az ipon és társai
  • MaSzKa
    a prohardveren számlával garanciával olcsóbban megkapod

még ÁFÁs számlát is tud adni pl Brekk mivel van neki számítógépboltja is
  • zolee145
    Nagyszerű. Érdekes figyelni ahogyan ugyanarról a márkáról teljesen máshogy vélekednek a fórumozók. Nagyjából ez számomra annyit jelent, hogy akinek volt valamilyen márkájú cucca, és bevált neki az dícséri, akinek meg ugyanaz nem vált be az szarozza.:)
    Vettem most valamit. Ha beválik dícsérni fogom, ha nem akkor szarozni.:D

Amúgy olvastam olyat az ASUS-ról, hogy szar, máshol meg dícsérik. Az ASrockról is olvastam mindenfélét, bár a fórumokon a szarozós hozzászólások általában 2006 előttiek. Nem tudom, majd kiderül. Amúgy meg van rá 3 év garancia, ha szar az nekik rossz, nem nekem.:D

Ha már jó vagy rossz dolgoknál tartunk. A vinyó márkája akkor változott WD-re amikor meglátta a számítógépboltos az eredetileg megjelölt Samsungot, és heves fejcsóválásba kezdett. Állítólag nagy százaléka vissza kerül hozzá garanciális javításra, majd csere, és a csere is garanciális javításra.:)
    Ugyanakkor pl a Chieftech tápra akivel eddig beszéltem mindenki azt mondta, hogy az egyik legjobb, viszont itt korábban az is a leszarozott dolgok listáján volt (asszem Maszka írta, hogy az AMD procin kívül minden fos:D)
    Szóval annyi a végkövetkeztetés, hogy kipróbálom, és majd tapasztalat alapján kialakul a saját véleményem.

Az ár meg megintcsak érdekes kérdés. PH-n tudtam volna olcsóbban is, pár ezerrel, viszont se számla, se garancia. Vagyis van garancia, az eladón keresztül. Elhiszem, hogy korrekt, de mi van ha elüti a villamos?:D
  • MaSzKa
    Abit-nak jó a hűtése és amióta áttértek a heatpipe-ra a közép katba azóta az a legjobb megoldás

pár van pár nagyon drága más márkájú lap aminek jobb a hűtése
  • Sanyix
    Ugyan az a probléma? Nem képesek normális méretű hűtőbordát használni?

Pedig a gigabyte-nak sikerült...
  • Sanyix
    Akkor elég sokan kifognak szar példányt, nem csak ebből.
  • gurubefree
    Minden egyes ilyen lapon lehet az ASUS , MSI v. ABIT ugyan az a problema.
    (northbridge , v. southbridge)
  • davidka003
    Kifogtál egy szar példányt, de ez nem jelenti azt, hogy az Asus szar lenne.
  • Sanyix
    nem csak amd vel volt gyenge, egyre több helyen olvasni hogy a dzsunka kategóriához közelít az asus alaplapok terén.

nekem m3a-m van. 3 porbléma volt vele:
    - túl kicsit hűtőt raktak a northbridge-re, tűzforró, bár tény hogy nem okoz problémát csak melegíti a fölötte lévő proci bordáját.
    - 2 hónap után egyszer csak puff széttört a cpu hűtő leszorító keret, egy 290g-s gyári hűtővel. Ez egy homemade aluminium kerettel lett helyettesítve, ez már nem törik szét.
    - kicsit hangosan csicseregnek rajta a tekercsek bizonyos esetekben, bár nem vészes.
  • gurubefree
    Volt nalam bar nem sokaig 1 m3a32 Delux lap .... volt benne Phenom 9850 BE
    ; 6400+ X2-es . Nekkem a lappal nem volt semmi problemam , annal tobb a Phenom-mal. Igenyesen vannak dobozolva , a kabelek , kolonbozo kiegeszitok is lathatoan igenyesen vannak keszitve.
  • Solten
    Van 1-2 gyenge AMD-platform-lapja, de maga az Asus korrekt.
  • Sanyix
    Aha akkor nézd meg a mai asus lapokat, pl egy m3a-t.
  • davidka003
    "Asus mellesleg egyáltalán nem minőségi."

Pedig az.
  • Solten
    gey? gagyi corsair??
  • Sanyix
    4850 alapon eléggé szénnéégős, azt kéne bütykölgetni hogy ne lehessen rajta csirkét grillezni. 3850-is elég lett volna, hűvös, simán lehet 3870 órajelre húzni, és mindent elvisz elég jól. Ezek a gagyi kinmax gey, corsair memóriák helyett meg csx-et ajánlanék, mert rommá dícsérik, rohadt olcsó, és hihetetlen módon szabványos feszültségen is stabilak ellentétben a fentiek közűl elég sok darabbal.

Ha játékra vetted, akkor a 4 mag olyan lesz mint babakocsira a spoiler.

Asus mellesleg egyáltalán nem minőségi.
  • pulti
    Nekem pont eladó a HD3850-em fél éves áron alul megegyezhetünk
  • MaSzKa
    azért szaroztam le mert nem ér annyit amennyiért vettem

túlárazott márkatermék

nem a drágább a jobb de nem is az olcsó