16997
  • Morphin
    hali! most van egy 3800+
    15-20 ropiért AM2-est milyet lehetne beujitani? megéri egyáltalán v majd később vmi komolyabb??? fogyasztás sem mind1, szal várok egy-két tanácsot
  • Solten
    Lol. Régi sz@r teszt (pc mark 2005)
  • MaSzKa
    http://ipon.hu/hir/sokat_szamit_a_pcmark_2005_tesztben_a_cpuid/3597
  • V43 1105
    Vágd ketté a procit ^^ amúgy valahol lelehet tiltani :D
  • Lowosan
    hy az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet a proci egyik magját kikapcsolni?
  • Sanyix
    minek pont arról? ugyan az mint az összes többi, csak másra van állítva a szorzó.
  • Solten
    Hi. Én is csak ezt találtam: AMD's 65nm Brisbane Core Previewed: The most energy efficient AMD CPU to date

• Szasza20
    Hi all
    Valaki tudna linkelni az 5600+ Brisbane magos prociról tesztet, mert mindenütt csak a Windsor magost találom
    Köszönöm
  • MaSzKa
    remény
  • MaSzKa
    legalább a via nanonak sikerült
  • Solten
    Fals a szenzor. Szoftveres mérés amúgy se halálpontos.
  • Sanyix
    jó az nekem is 14 fokokat mér 26 fokos szobahőmérsékleten...
  • BaliBoy
    Akkor rosszul írta. ;)
  • erieskrisz
    Nem vicc core temp nevü progi ijen értékeket irt a 3600+ os procira
  • Solten
    Ez az érték bőven jó. 9 fok meg a mesében van (vagy folyékony nitrogén)
  • erieskrisz
    Kösszi csak azért kérdeztem mert alapon a másik amd s procimnak a höfoka 9és 20C közöt mozgot ami 64x2 3600+ os volt mostaninak meg 40és50C felet van és nem gyári hutö van rajta hanem egy Cooler Master Hyper TX2 és kicsit megijedtem ijen nagy höfokváltozástol
  • Solten
    Maximum érték van megadva nyilván, kb ~ 70 fok.
  • erieskrisz
    Sziasztok a procimnak alul konfigban le van irva mennyi az üzemi hömérséglete kb
  • zolee145
    Dehogy. Csak mivel nem értek a szereléshez várok szombatig, amikor ráér haver foglalkozni a dologgal. Addig meg marad a kőkorszak.
    Ha elkészül majd lefuttatok rajta valami izét (azt sem nagyon tudom, hogy milyen programot érdemes, Everest, 3dMark, ilyesmiket olvasok itt-ott), de igazából nem tesztgép. Nem a teszteken kell neki bizonyítania, hanem a mindennapokban.:)
  • Solten
    Most azér' vetted meg hogy nézegesd? vagy egyfajta dísztárgyként szolgál?
  • zolee145
    Ez nekem jött? Mert ha igen akkor még csak a csomagolásokról, esetleg a dobozok tartalmáról tudok mesélni.:)
  • izb
    Ennek alapon szaggatnia kell. Mondjuk egy everest CPU Queen benyomhatnál ide izibe....

stefan
  • zolee145
    Amúgy ahogy olvasgattam adnak hozzá mindenféle tuningos dolgokat (gondolom szoftverek, vagy fene tudja), de tényleg többet számít nekem, hogy sokáig tartson a gép, és stabil legyen, minthogy mondjuk néhány fps + legyen.
    Ha meg mégis nagyon elkap a tuningolhatnék akkor majd veszek egy dupla ennyibe kerülő alaplapot, de ahogy ismerem magamat nem fogok húzni semmin.
  • Solten
    Huhh el is felejtettem. Na ne.. Asrockba az AMD zászlóshajó?? oo
  • zolee145
    Én nem ilyen lovat akartam.:) Különben is, emlékszel még milyen alaplapom van?:D
  • ates84
    asrock lappal inkább ne tuningoljon
  • Solten
    Ne idegesíts, ez tuningproc, mi az hogy nem tuningolod??
  • zolee145
    Tényleg nem tuningolok (hozzá sem mernék kezdeni). Még össze sincs rakva.:D
    Mondjuk már nagyon várom az első bekapcsolást. Az 1800+ -os Athlonhoz képest nagyjából ég és föld különbséget várok.:)
  • Solten
    Ez lenyomja a q6600-at.. Kell hozzá egy f@sza kúler és mehet a tuning
  • zolee145
    Nincs digit gépem, de ha haver jön összerakni komolyan megmondom neki, hogy hozza el a gépét. Mellesleg lassan a sírvaröhögés határán vagyok. Miért olyan nehéz elhinni, hogy itt van tőlem kb 30 centire egy ilyen proci? :D
    Mellesleg találtam egy tuningolós topikot, ahol pont olyan dobozos BE van, mint nekem. Íme.
    Nem, ezt most nem meggyőzés képpen linkeltem, ne értsd félre. Mondom, szólok Zoli barátomnak, hogy hozzon a föld alól is egy digit gépet.
    Mellesleg még mindig nem érdekel a tuning, szóval eszem ágában sincs húzni a procit, mindössze megemlítettem, hogy milyen korrekt céggel hozott össze a sors.
  • MaSzKa
    képet rakjál be
  • zolee145
    Kibontottam. Ami a linkelt képen látszik az oldalán na annyi a proci, a többi a hűtő (ketté van osztva belüla doboz). Elején AMD felirat a ventin, alatta meg jó sűrű sárgás színű bordázat, az oldalán 2-2 csőszerű nemtommi, meg egy kis tasak silicagel, rajta nagy felirat, hogy ne egyem meg.:D Szerintem ez hűtő.:)
  • MaSzKa
    hűtés topic
  • ates84
    akkor bontsd már ki és nézd meg van-e cooler a dobozban ... kétlem h lenne
  • zolee145
    Ne viccelj!:D Persze hogy bontatlan. Mindkét oldalán AMD-s zárjegy, ilyen vízjeles vagy mi a fene, olyan mintha nyomtatott áramkör lenne.
    Még én sem bontottam ki.:)

Amúgy mivel alapból hűtővel terveztem a dolgot ha esetleg mégsincs benne (bár egy procihoz elég nehéz a doboz) akkor megveszem azt amit eredetileg is akartam. Vagy amit ajánlotok hozzá.:) De mondom, a tuning nem érdekel.
  • MaSzKa
    ehhez elvileg nem jár hűtő gyárilag

bontatlan volt? zárjegy ép?
  • zolee145
    Igazából nem tudom. Az van, hogy itt egy fekete doboz, rajta néhány AMD matrica. Nem tudom mi van benne. Ilyen: Kép

A bal felső sarokban van még egy 9850 matrica, rajta egy felsorolás, hogy mit tud maga a proci.

Eredetileg rendeltem hűtőt, de azzal a kitétellel, hogyha jár hozzá gyári akkor nem kérem. Azt írták jár. Gondolom nem húznak le önként 7K-t a rendelésből, ha nem muszáj.:)
  • MaSzKa
    hiih
  • ates84
    Ezért kérdeztem én is - gondolom mivel BE-t kapott a sima helyett megdobták egy gyári hűtővel - belegyömöszölték neki a dobozba.
  • MaSzKa
    a black edition 9850-hez jár gyári hűtő?