16997
  • Solten
    Úgy tűnik 667-es (CPU-Z-vel meg tudod nézni pl. vagy everest túhajtás fül.).. A 12.5-ös szorzó miatt visszaveszi a memória-órajelet: 12.5×200=2500MHz. Nemhiába van feloldva a szorzó a BE-nél... Megoldást leírom, csak tisztázni kéne valójában milyen memória van a gépben.
  • zolee145
    Ez 4.50-es.

533? Ha nem mondod észre sem veszem. Nem tudom. Elvileg 800-as, egy darab 2 gigás ram van benne. Azt nekem kellene beállítani, hogy rendesen menjen? ha igen akkor hol?
  • Solten
    4.50-es a legújabb.. A ramok miért csak 533-on mennek?
  • zolee145
    Everest

Triál ez is. Van egy free "Home edition" is, de az a szoftverbázison 2005-ös feltöltés. Azt érdemes leszedni? Mondjuk szerintem a 30 nap nekem bőven elég.:D
  • Solten
    9850 BE Everestet szerezd be, vannak jó kis CPU tesztek pl...
  • zolee145
    CPU-Z

Azért van jobbra az a fehér rész, mert paintbe másoltam be print screen után, aztán jól ottmaradt.:)

Leszedtem amúgy egy 3dmark vantage triált, de telepítésnél elküldött a fenébe, azt írta: Pista required.:) Még XP van, úgyhogy így jártam. A 3dmark06 letöltése meg megszakadt úgy 240 megánál. Majd ha lesz időm begyűjtök valami tesztelő progit, bár tuning nélküli rendszerről lévén szó sok értelme nincs. Elvileg hozza a gyári értékeket és kész.:)
  • rumkola
    biztosan jó proci az az Athol powaa 6000....
    :S
  • DJKonya
    AMD powaa:) az én gépembe is AMD Athol 6000 proci dorombol:P
  • Morphin
    mint mondottam én megvárom a kövi generációs procikat...
    sztem aki most akar vásárolni az is tegye ezt.bár nekem annyira kusza ez az AMD már :S nemtom mi legyen core2quad v phenom majd év vége eldönti
  • dara
    Asztali gépek esetén max az IGP-k profitálnak belőle, lévén gyorsabban érik el a rendszermemóriát, ami nekik a framebuffer is.
  • simos
    De én azt hallottam, hogy a H.T. 3.0 csak sli esetén
    számít valamit!

Ez igaz? Mert ha csak ennyi, akkor érdemes váltani...nem?
  • lee56
    Hát én is valahogy úgy látom, de neked kéne tudod mit szeretnél, mire szeretnéd használni, és megéri-e szerinted.
  • Nathan66
    akkor ne is vegyem meg? szívem szerint egy óriási nagy pénzkidobás...
  • lee56
    Nah, akkor mégis érted :))
  • Nathan66
    azt nem értem. hogy van egy 4000+ om most és azt 2,8 ig engedte húzni. akkor most veszek egy 6000+-t és az meg megy 3.2-n akkor mia különbség? +400Mhz? ezért fizessek 20 k-t?
  • Solten
  • simos
    Miért?

Az AM2+ -os lappal, hogy használnám ki jobban a Phenomot?
    Miért rosszabb ezzel?
  • Solten
    Üdv. Nem érdemes, főleg hogy nem is AM2+ a lapod. Próbáld húzni a 6000+ -t 3.2/3.3-ra.
  • Solten
    6000+
  • simos
    Üdv Mindenkinek !

Egy kis segítség kellene!
    Lehetőségem van lecserélni a procimat. X2 6000-ről, Phenom 9600-ra!
    Érdemes? Észrevehető a különbség?
    Igaz, hogy a lapom nem AM2+ -os.
    A vga-m: HD 4850 (nem nagyon hajtja ki a mostani proci)

Előre is Köszönöm a segítséget!!
  • Christopher44
    melyik a jobb:
    AMD Phenom 8450 TRIPLE BOX AM2+ HD8450WCGHBOX 2,1Ghz
    AMD Athlon64 X2 6000+ DUALCORE BOX Socket AM2 3,0Ghz
    ???
  • lee56
    Hát én csak nagyritkán találkoztam cNq hibával, de az azért volt mert elfogyott a hely a C: meghajtón xD
  • Sanyix
    cnq fos, mert néha bugzik is, de főleg nagyon nem energiatakarékos...

nekem a 4400+(2,3ghz)-ot alapon 1,3v-ról 1,1-re húzta le amikor 1ghz-s minimumon volt, ráadásul néha sikerült egy olyan szorzót találnia amivel a 800-as ramon 1030-on mentek, és akkor jött a fagyi.

Már jó ideje crystalcpuiddel nyomom, amit be lehet állítani... 1ghz-n 0,8v-n megy 1,1v helyett mert ennyi a minimum amit lehet adni. 1,6 ghz-n megy 0,85v-n, az alap 2,3 ghz-s órajelet, meg 1 kerek volton is betonstabilan elviszi :D
  • lee56
    Nagyon jó proci, nemrég vettem én is, azóta alapfeszen 3GHz-en megy vígan, igy cnq is mehet, egy jó hűtőt veszel hozzá és kapsz ingyen 3-400MHz-et minimum :)
  • zolee145
    Végre beköltözött az új lakó a házába!

Jelenleg egy 32 bites XP van rajta, meg néhány apróság (böngésző, fájlkezelő, vírusírtó stb.)

Így alapjáraton netezés közben szépen beállt 43 fokra a proci, és 38 az alaplap...igaz ebben sokat segít az adsl modemet hűtő, és épp a nyitott oldalú ház mellett elfújó szobai ventilátor (amíg nem ment addig stabil 50 fokon volt a processzor, az alaplapra nem emlékszem).:)

Amúgy nagyjából a szétszedés - összerakás első lépésénél hasaltam volna el, ha én csinálom. Akkor is megijedtem amikor csak néztem a tápból kijövő marha sok vezetéket...

Akkor most az a kérdés, hogy miket szoktatok futtatgatni rajta? Everest? Van annak valami verziója, vagy rákeresek a google-ban, és a legújabb verziót ráeresztem a gépre? Még mindig nem tuningolok, csak érdekel, hogy egy alap rendszer mit tud.:)
  • Morphin
    a sok rövidítés átka. sry, de azért te is tudod h nem arra gondoltam^^
  • Solten
    Nforce 570 chipset. Láttam egy tesztet amiben ilyen asus deszkával a-data rammal, 1.4V mellett 3.2 GHz-vel ment. 1.5V-vel meg 3.4-et... Szal' simán.
  • BaliBoy
    LOL

Nem nagyon vagy tisztában a mértékegységekkel. 10ms a másodperc század része. :D
  • Morphin
    mér az sztem még sok is, bár attól függ mitől számoljuk
    gombnyomástol vagy amikor bootol már,
    gombnyomástol számítva meg fél perc sztem (10-15 mire felnyomja a monitort :S nvidia sucks)
  • BaliBoy
    10ms alatt? Jó gyors géped van. :DD
  • Morphin
    nagy az esélye :D:D de hogy milyen mértékben lehet húzni azt nemtudom +5-10%
    nekem is olyan lapom van...m2n-e sli

off
    nemtudja vki miért van az h egyszer betölt az xp mondjuk 10 ms alatt máskor meg vagy egy percig megy a csík folyamatosan és csak aztán áll fel a rendszer
  • Gabyee
    Ha vennék egy 5000+ BE-t akkor mennyi lenne az esélye hogy tudnám tuningolni egy asus M2N sli alaplapba 400W FSP mellett?
  • Morphin
    de lehet intel-re kéne váltani (még sose volt intelem)
    az uj core 2 quadok se rosszak, csak az áruk ^^
    majd meglátjuk
  • Solten
    Valahogy én is így tervezem...
  • Morphin
    akkor majd év vége felé v köv év elején veszek uj lapot meg procit sztem...
    most egy uj házat akarok meg apróságokat venni. gyűjtöm a lovettát addigis
    ja és köszi az infot !
  • Solten
    Phenomok AM2+ -sak az X2-k AM2-sek. Ettől persze az X2 kompatibilis az AM2+ lapokkal és vica versa. Nyilván az AM2 régebbi technológia. ha belpasszintasz egy Phenomot, a HT 3.0 buszsebesség helyett HT 1.0 lesz.
  • Solten
    Hi. Nem érdemes.
  • Morphin
    és a 45nm phenom mennyibe fog kerülni?? AM2-es alaplapom van, az ujak már AM2+osak nem?? kompatibilis? (sry nem vágom most az uj dolgokat)
  • Madmano
    Szasztok.A mostani gépbezetben egy AMD X2 6000+-os proci van.Érdemes ezt lecserélni egy X2 6400+-os Black Editionra?A gép:Gainward 8800GT,4giga RAM,Chieftech 500W-os táp,MSI K9N alaplap.
  • Solten
    Hi. Én a 45 nm Phenomra várok, jelenleg szerintem 5000+ Black Editiont érdemes venni (15k) +4k ért egy Hyper TX2-t hozzá.