16997
-
koj #16395 Sziasztok! Mostanában vettem új gépet RX 460-as VGA-val, és azóta olyan furcsa a kép a monitoron.
A monitor max. felbontása 1600*900, de pl egy 1080p-s film is olyan szétesett, mintha a legrosszabb minőség lenne.
Szóval a film nem akad, de a képminőség nagyon gyenge. Ez normális?
Utoljára szerkesztette: koj, 2016.12.08. 11:40:35 -
#16394 December 13-án mindent megtudhatunk a ZEN-ről
"Talán december 13 után már sokkal okosabbak leszünk, hiszen "New Horizon" néven egy komoly bemutatót tart majd az AMD. " -
suba53 #16393 Sziasztok!
Van egy FX6300 black edition procim, egy GA-970A-UD3P alaplapban.
Tökéletesen működik, de csiklandozza az oldalamat a kíváncsiság, hogy mennyit lehetne tuningolni rajta.
Van tapasztalatotok a proci húzásában? Milyen beállítások mellett lehet többet kihozni belőle? -
#16392 AMD ZEN X370: a következő generációs csúcsprocesszor -
#16391 Ha a szervizben belepattintják a CPU-t egy lapba egy gyári hűtővel, garantáltan látványosan fel fog forrni még jobban mint nálad, nincs mit tesztelgetni, szóval egyértelműen hibás lesz és küldhetik az új példányt... Esetleg még az alaplapra is lehetne gyanakodni, de ahogy a screenshot alapján látom, megy rendesen a gyári értékeknek megfelelő változó feszelés a szoftver szerint, a gyakorlatban csak nem ad folyamatosan többet... -
#16390 Ha proci baja van az eléggé problémás a garanciáztatásnál? -
#16389 Ellenőriztem többször is. Pár hónapja kezdett el vacakolni. Novemberben vettem az alaplap+processzor+memória kombót. Úgy kb márciusig nem volt semmi baj,nem is igazán néztem a hőmérsékleteket. Ment a gép és mivel játszani akartam az szépen futott. Most,hogy beleszereltem azt az egy plusz ventilátort megint nem fagy,de tuti,hogy így nem kerek valami. Megpróbálok egy másik procit szerválni. -
#16388 ...és még a ventik is tekernek izomból ahogy látom. Nem lehet mégis, hogy valamelyik alaplapra csatlakozó, bepattintós műanyag tartó lába a hűtőnek fellazul? Bár ha csak 3 tartaná igazán a 4-ből, azzal is bőven jó lenne, nálam az egyik kicsit laza és akkor is csak gyilkolva látom a CPU-t 55°C körül... Ha tényleg minden rendben van a hűtő körül ezeregyedszerre ellenőrizve is, akkor lehetséges hogy a CPU-val van gond és felesleges is kívül keresni a hibát...nagyon ritka az ilyesmi, de előfordulhat hogy a kupakon belül van gond. Ha tudnál szerezni egy csere CPU-t, mindenképp érdemes lenne megnézni vele... -
#16387 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A processzorom túlmelegszik és már kezdek kicsit mérgelődni rajta.
Íme egy friss kép a mai állapotról.
Lecseréltem a processzorhűtőt Coolermaster Hyper TX3 Evo-ra és rátettem még egy ventilátort természetesen ügyelve a helyes levegőáramlásra is a paszta ami alatta van Arctic Cooling mx-2. Száz éve rakok össze meg szedek szét gépeket ezt is szétkaptam vagy tíz alkalommal,azért mert lehet,hogy nem jól raktam fel a bordát. (jó raktam fel) van valakinek ötlete?
Utoljára szerkesztette: Béluska74, 2016.08.21. 19:45:53 -
#16386 Van benne erő 3.0 GHz-en is, de most úgy látszik, hogy nem a minél magasabb órajelre utaztak, mint anno a Bulldozernél. Annak ellenére kezdetbe annál sem igazán jött össze... :) -
Inquisitor #16385 Azért a találgatós fórumban többen leírták, hogy nagy valószínűséggel gyártástechnológiai problémák miatt nem is nagyon várható magasabb órajelű a véglegesből, legalább is a 7nm-es gyártás bevezetéséig. Persze ha jó áron adják nem annyira érdekes. -
#16384 engem pl nagyon is érdekel :) igaz hogy ha használtak valamit az nem direct x volt, hanem open gl, de ha ebben a nyílt forráskódú alkalmazásban jól teljesített és a direct x-nél nem fog akkor vagy program hibát kell keresniük a dx-nél vagy kénytelenek leszünk felhördülni, hogy optimalizálják már mindkét gyártó termékeire ha lehetséges. -
#16383 "Both systems started the same Blender render session at the same time and the Zen CPU was actually able to finish first. This marks the very first time that we have seen an AMD CPU outshine an Intel CPU in instructions per clock in more than a decade. Outperforming the Intel CPU core for core, and clock for clock."
"This combined with a brand new, low latency cache sub-system and a new set of pre-fetch algorithms result in a dramatic instruction per clock improvement and doubling of throughput per core compared to AMD’s previous 8 Piledriver FX 8300 series CPUs."
@ WCCFtech
Szóval jobb volt a Skyleke-től órajelre is és egyszálas teljesítményre is, az FX-83xx egy magra jutó teljesítményének pedig nagyjából a kétszeresét tudja...plusz rengeteg tech finomság, szóval nagyobb robbanás lesz ez mint a Bulldozer volt, most tényleg 'visszatérhet a piacra' az AMD... :)
ui.: Vegyük úgy a Blender renderelési teljesítményt, mintha pl. 3Dmark-ról lenne szó, nyers számítási teljesítmény mérésére megfelelően reprezentatív lehet, persze a valós játékokban mutatott teljesítmény eltérhet gyártó és gyártó között és kérdéses, hogy annyi magot és feldolgozási szálat milyen szinten fognak tudni kihasználni a jövő játékai...bár a konzolok 8 magoznak, így bizakodjunk. Mindenesetre 1 magot tekintve is erős lesz a Zen, szóval 'one core fire' esetén is jól teljesíthet majd...reméljük mindez kifejezetten kompetitív árazással is fog társulni, ha igen, rám számíthatnak újra... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 16:24:18 -
zamballa82 #16382 Én már i5-6600 procival szemezek. Az Amd ben nem tudok bizni. -
#16381 Az ok de az a program amivel tesztelték ki a lószart érdekel? attól még gaming téren a béka segge alatt lehet... Remélem hamarosan kiderül. -
#16380 Ráadásul nem is a 4 magos Socket 1151 -eshez, hanem a 8 magos Socket 2011-3-ashoz. -
#16379 nagyon remélem nem csalódok megint úgy mint múltkor. a bulldozer óta kevésbé tudok nekik hinni, de ez most tényleg jónak tűnik. végre nem pár éves i5-höz hanem idei i7-hez mérik azért az már valami. remélem. ha megint úgy járunk mint a bulldozerral nagyon csalódott leszek. -
#16378 AMD Summit Ridge: friss részletek Zen fronton -
#16377 Erősek lesznek az AMD processzorai
"Nemrég egy "mérnöki/tesztelői mintának" köszönhetően kaptunk egy kis ízelítőt az AMD ZEN családba tartozó Summit Ridge processzorról, mely a jelek szerint elég komolyra sikeredett. A mérések alapján simán felveszi a versenyt az Intel Core i5-ös családdal, ami jó hír, hiszen vélhetően barátibb áron jön és ezzel egy komoly középkategóriás választás lehet.
A publikált adatok szerint a nyolcmagos, 2,8GHz-es (3,2Ghz-es Boost) AMD újdonság nagyjából 10 százalékkal gyorsabb, mint az Intel Core i5-4670K és 10-12 százalékkal lassabb, mint az i7-4790. Ezek után a csúcsmodell vélhetően még erősebb lesz, így végre valódi versenyt látunk majd az Intel és az AMD között. " -
#16376 Majd az éven a HBM-es 'OMG' Zen APU talán elindít valamit, bár gondolom az is max. casual körökben...a VR-hoz pedig főleg fényéveket kellene fejlődniük számítási teljesítményben, ha GTX 970 szintet emlegetnek időnként emitt-amott VR követelményként...még pár év, aztán csak összejön a világverő APU-zás és teljesül addigra amiről 10 évvel azelőtt beszéltek. :D -
#16375 ", nem csak APU-zni" Has, pedig már hány éve mondogatják a dvga-k halálát és hogy az APU a jövő. Egyelőre a dvga él és virul és nem látszik egy kicsiny jele sem hogy el akarnának tűnni
-
#16374 maximálisan egyetértek, az utolsó mondat koronázta meg a posztot ami nagy igazság. -
#16373 Ha azt nézzük, hogy az a '24. legerősebb proci' egy FX-9xxx amit a kutya sem venne meg, viszont lényegében pl. egy FX-8320-szal is elérhető az teljesítmény, ugyanolyanra húzott órajellel, megfelelő hűtés mellett, akkor nem olyan szörnyű. Hogy 2x annyit fog fogyasztani, hasonló teljesítményt adva közel kimerített tuningpotenciállal mint egy friss ref. i5-6600K, vagy régebbi generációs i7 CPU-k, az már más kérdés...jó lenne már elfelejteni az FX-eket és vérfrissíteni kicsit CPU fronton is, nem csak APU-zni... :) -
#16372 azért kicsit ciki, hogy a 24. legerősebb proci az első amd-s és majdnem fele annyi ponttal mint a legjobb intel:
3dmark szerint
persze ezek nem kalkulálnak az árral az igaz, szóval nem reális, de akkor is tecnhológiailag el van kicsit maradva. csíkszélességben is elmarad a 14nm intelektől stb. bár abban igazad van, hogy otthonra nem kell több mint amit az amd tud nyújtani, de nem bánnám ha felzárkóznának mert én már évek óta AMD termékeket preferálom. -
alyr2 #16371 amugy miert is? Mindent elfuttat mint az intel..jatekok alatt meg van 5-10 fps elteres.. -
#16370 valahogy nem hoztak lázba. biztos nitrogénnel egy-két tuningrekordot megdöntenek, de attól még nem lesz versenyképes a processzoruk. ezt a Bulldozer vonalat melléfogásnak tartom.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.01.09. 05:24:25 -
#16369 Olyan érzésem van, hogy az AMD-nél nem néztek a naptárra...
-
#16368 AMD Zen APU Featuring HBM Spotted – 128GB/S Of Memory Bandwidth And Large On-Board GPU -
alyr2 #16367 Jah..ingyen frissíthető Windows 10re valószínűleg nem is fognak mással foglalkozni ezután se AMD sem nvidia oldalon. -
#16366 Lassan 5 éves oprendszer, csoda hogy támogatják valamiképp egyáltalán... :) -
endorphinz #16365 1 hónapos probléma és amd mindig nem tudta megoldani? -
endorphinz #16364 Sziasztok
Szinte szűz win 7 64 bit frissítésekkel, legújabb amd driver és most is kapom, hogy az illesztőprogram nem válaszolt majd helyreállt lefagyás-kimaradás kombót, a crimson 15.12 meg hibával kilép
AMD-nél leghasznosabb tanács, hogy tegyem fel a "Windows 7 SP1 Service Pack 1".. (na nem mintha az SP1 nem a Service Pack-ot jelentené de mindegy) ami nyilván fent van. -
koj #16363 Ja bocsi :D -
#16362 hát hogy soha nem sikerül eltalálnod a topicot :D -
koj #16361 És ehhez tudnál írni egy középkategóriás PC-t? :D (max 200eFT ig) -
#16360 Ha sikerül egy tisztességes középkategóriás PC-t összeállítani, akkor az 1080p (mondjuk 23'' monitorral) bőven elfér mellé. Élvezhető játékteljesítmény terén persze egy fokkal jobb lenne a helyzet egy kisebb, 1680x1050-es megoldással egy kisebb teljesítményű PC-vel és használtan egy olyan monitor is olcsóbb egy fokkal...újonnan szvsz 1680x1050-as monitort már nem vennék, eljárt felette az idő, használtan 1-2 éve best buy 1080p monitorokat lehet kapni, jócskán az említett 1050p-s új monitorok ára alatt. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.12.25. 21:11:08 -
#16359 nem nagy az, az új kártyák arra vannak felkészítve, emígy majdnem hajszálra ilyen gépem van, csak 965BE proci meg 5770es grafikus :D 5 éve elég best buy volt ez a konfig.
szóval nem nagy az a felbontás, ha adsz neki helyet, 22" vagy inkább felette. akkor gáz, ha kis colos monitort veszel és minden apró lesz a képernyőn. mert telefonnál azért más, ott már vannak 4k kijelzővel is (oké UHD, na de akkor is (3840x2160) szóval HD már igazán nem túl sok 2015-ben és úgy látom nem 1-2 évre veszel cuccokat, hidd el nem bánod meg a HD monitort. -
koj #16358 Most Phenom II X4 955 CPU, 4 GB RAM, HD 5670 1 GB VGA-m van. És játékra használom(nám) mert az újakat már nagyon gyéren viszi, ezért döntöttem teljes gépcsere mellett. Gondoltam akkor már nagyobb monitort is vennék, de 1920*1080 az szerintem túl nagy. A kettő között fogok szerintem. -
#16357 Akadnak amolyan rossz vicc jellegű bazáros arcok, de vannak normálisak, ahogyan Blum is említette. A magánhirdetések terén sincs másképp...ami túl szép hogy igaz legyen, az esélyesen kamu. 2-3e Ft-ért persze hogy kérdéses bármiféle kétes üzletbe belevágni, de akadnak időnként 10-20e Ft-tal új ár alatti hardverek is, x éve létező boltos papíros garival, saját tapasztalat, nem egy hardveremet szereztem úgy, hogy a tulaj küldföldi munka/külföldre költözés miatt szeretett volna megválni akár a teljes gépétől, mert macera lett volna költöztetni vagy nemsokára új vételt tervezett a majdani lakhelyén és nem fillérb4szott... :)
@koj: MIlyen konfigod van és mire használod? A videokarid és a felhasználási igényeid szerint érdemes kompromisszumot kötni, manapság az 1080p széleskörben elterjedt, felé nem feltétlen mennék, komolyabb játékos igények esetén elég mélyen zsebbenyúlós téma fentebb kacsintgatni... :) -
#16356 inkább a vga-t fogja megviselni. nekem 16:10 es 1680x1050-esem van, tudom ajánlani, de igazából a legjobb lenne valami full hd monitor (1.920 x 1.080) 16:9 méretaránnyal, bár nekem ez a 16:10 bejövősebb egy kicsit.
ja és legfőképp ebbe a topicba fáradj át, ha kérhetem