16997
  • grebber
    Négy Ryzenhez való AM4-es alaplappal indított az ASUS A B350-ek elég jó árban vannak és ha az Asus ennyi akkor lesz ez még kicsivel olcsóbb is...
  • grebber
    Ryzen árak
  • gforce9
    " A dollár árfolyamának változásához nem sok köze van a pc piachoz"

Úgy értem hogy nem meghatározó abból a szempontból, hogy a dollár mindig ment felfelé és lefelé is. Ingadozást mindig okozott, most épp felfelé, majd lesz még így se.
  • gforce9
    Nézd, mindaz amit leírtál igaz. De ha valami olcsóbb akkor olcsóbb. Ez ellen nehéz felhozni érvet. Jelenleg, ha nem hc gamer gépről beszélünk a legnagyobb költségtényező a processzor. Nem mindegy, hogy egy cpu 1000 750 500 vagy épp 300 dollár. A VGAK-felfelé másznak. A többi alkatrész meg kb stagnál. Most épp a ram meg az ssd ára kúszik fel, ilyen volt már a történelemben és lesz is. A dollár árfolyamának változásához nem sok köze van a pc piachoz. Ilyet is átéltünk már.
  • Palinko
    Nem látványosan? :D Azért pár éve még meg lehetett kapni a felső kategóriát is 100-150 euróért... Mikor én vettem a Phenom II 965 BE kb abban az ársávban volt amit leírtam 2010 elején, nem tudom már pontosan megnézni, de többet biztos nem adtam érte. 560 eurból a felső közép kategóriás gép kijött, nem csak egy proci. De ha csak a procit nézzük akkor is 3-4szesek az árak. Azért bárhogy csökkentek az eladások nem estek vissza a harmadukra, a gyártási költségek sem hiszem hogy annyit megugrottak, a fejlesztés viszont biztos drágább. Lehet kellett a 3 kombinációja a mai árakhoz, de egyáltalán nem tetszik ez a trend.
  • broman191
    Nem fog az csökkenni általánosságban, mivel a PC hardver piac egyre zsugorodik évről-évre, mindenféle hardverár inkább felfelé mászik, ha nem is látványosan, de a trend vitathatatlan a valutaárfolyamok változásától függetlenül. Valamint jelentős ugrás a PC CPU-k számítási teljesítményben hosszú évek óta nem volt, most ennek az első fecskéi a Ryzenek. Jövőre az Intel Coffee Lake-je után meglátjuk, hogy csak pünkösdi királyság volt-e a Ryzen, vagy valóban ütőképes a hozzá mérthető szinten újgenerációs Intel CPU-kkal szemben is...
    Valamint aki játékra vesz CPU-t, de nem egy pénzszóró enthusiast, számára aligha bizsergető információ, hogy egy vastagon 100e Ft felett árult új felsőkatos AMD CPU a hányszázezres Intel szintjét hozza...és vajon milyen játékok fogják valóban kihasználni a rendelkezésre álló többletteljesítményt? Főleg így a lassan de biztosan beinduló next-gen API-s korszak idején, az eddigi CPU limit kiküszöbölésével, kitolásával... A rengeteg konzol port játékot sem fogják külön az új PC-s CPU-k teljesítményét a lehető legszéleskörűbben kiaknázva újragondolni, kvázi másik játékot fejleszteni, amikor a jelenlegi konzolok és 4K-s kiadásaik a PC-s portok gépigényét alapjaiban fogják meghatározni még éveken át...és nem rémlik, hogy mondjuk a Sony bejelentkezett volna egy Ryzen alapú PS-ért...

#16429: Ja, jópofák hogy csak a felsőkatos modelleket mutatták a rendezvényen...az átlag gamer számára inkább a 4 magos, esetleg a 4 magos 8 szálas Ryzen lesz megfizethető a paletta aljáról...persze ugrást jelentenek valamelyest a velük partyban lévő utóbbi évek i5 generációihoz képest, csak lesz-e szoftveresen bármiféle indok rá, hogy megvásárolja őket az ember...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.22. 22:25:12
  • grebber
    Kinek mi a normális ár...

A nem csúcs AMD 359 Euro ami ideérve alsóhangon is lesz vagy 120k..... Intelnél olcsóbb ,de itthon nem minden második, de még ezredik embernek sincs ilyen drága procija. És nem kell jönni ne a magyarokat nézd szöveggel kint se mindenki i7 6900kval szaladgál....de még 6700-al se..
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.02.22. 21:50:02
  • gforce9
    Ha csak annyi előnye lesz az egésznek, hogy a normális CPU-k ára egy alap netezős gép ára alá csökken, akkor az én szememben az AMD többet tett, mint gondoltam volna, hogy tud :) Minden más ezen felül már csak hab a tortán.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.22. 21:29:31
  • Mozes
    Nagyon jó látni mennyit fejlődött az AMD marketing területen a cuccok elnevezésétől kezdve a folyamatos infók nagyon tudatos csöpögtetéséig. Gratula!
  • grebber
    Egyelőre igen ,de ezeket a többség nem szintetikus cumokra veszi hanem játékra ott meg változhat a helyzet.
    PH fórumot böngészve árak:

AMD Ryzen 7 1800X 8/16 3,6/4,0 GHz 16 MB 95 Watt $499 559 Euro
    AMD Ryzen 7 1700X 8/16 3,4/3,8 GHz 16 MB 95 Watt $399 449 Euro
    AMD Ryzen 7 1700 8/16 3,0/3,7 GHz 16 MB 65 Watt $329 359 Euro

Intelre nézve elég szégyen lenne ha a 200 ezres cpu kisebb fogyasztással elkenné a közel 400 ezres 6900k-t... Elég price cut gyanús lesz most az intel front
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.02.22. 21:16:37
  • gforce9
    Amit eddig lehet látni, de javítsatok ki, teljesítményben kb intel, de olcsóbb és kevesebbet fogyaszt ahogy kinéz.
  • broman191
    Feszítem a hálót az udvarra, hátha valaki kidobja azt a sz4r i7-et errefelé is és átjön...
  • Solten
    Megérkezett az AMD Ryzen

Troll mode on:

Utoljára szerkesztette: Solten, 2017.02.22. 18:18:12
  • grebber
    Minden a Ryzen hűtéséről
  • gforce9
    https://www.youtube.com/watch?v=3rUndzpdo1I
  • Solten
    Nem vagom hogy alszanak de nyugtalanabbak az tuti. :) Lathatoak mar a kenyszerintezkedesek by Intel, lasd: Pentium HT-el, relative olcson...
  • broman191
    "Mindenesetre az valószínű, hogy az Intelnél nyugtalanabbul alszanak mostanság." - 'Valószínű', de hát PH... :D Majd jön jövőre a Coffee Lake, a mainstreambe gyűrűző 6 magos Intel CPU-k első generációjával, meglátjuk, hogy azzal mit fog majd kezdeni az AMD, addigra gondolom nem lesz lényegesen sebesebb termékük a Ryzen-nél...addig is, nem hinném, hogy sok értelme lenne rögtön szaladni az új AMD CPU-kért, valószínűleg az elkövetkezendő idők játékai túlzottan aligha fogják indokolni a váltást a jelenleg is relatíve korszerű CPU-kkal rendelkező usereknek...jövőre, a Coffee Lake után majd be lehet vásárolni legalább újabb 3 évre, hogy mit is, azt majd meglátjuk... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.20. 18:44:16
  • grebber
    Ryzen: március 2-án örülnek majd az Intelnél?
  • Puhos
    "Ryzen processzorokhoz nem lesznek elérhetőek Windows 7-es eszközillesztők" A cikk itt olvasható.
  • grebber
    Így néz majd ki a RYZEN processzorok kínálata?
  • broman191
    Nem egy poszt-szoci mocsárban ragadt kelet-európai ország értékérzékelésére optimalizálják az árakat...bár egy átlag 'nyugati', aki casual gamer - habár átlag magyar viszonylathoz képest lenne mit a tejbe aprítani - ugyanúgy húzná a száját a feleslegesen nagy pénzkiadásra, mint egy magyar, teljesen jogosan. A vékonyka "hardcore" réteg pedig itt is, ott is sz4rik a high-end hardverek magas árazásra...az Intelesek pedig nem mintha AMD-re térnének majd át bármikor, csak az árazás miatt, ugyanúgy ahogyan az nVidia-sok sem AMD-re, akármilyen és akármennyi racionális indok is sorakoztatható egy bizonyos termékkategóriában. Sőt, az Intelnél olcsóbbra árazott high-end AMD CPU nem is feltétlen előny a vagizó vásárlók előtt, akik nem néznek tesztekre, csak elhiszik, hogy az ezer dolcsis Intel lényegesen jobb mint a mondjuk 700-as AMD vagy ha nem is, az lett megvéve 'because I can'... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.04. 17:00:57
  • grebber
    Nem értem a parát. Ami ellen megy ott csak a proci 1000$
    Szóval az amd proci ára világbajnok lesz. Alaplap meg lófasz bárki bármit mond. Átlag gamernek bőven elég a max 35 ezres kategória.A tuningmesterek meg vegyék a drágát.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.02.02. 19:30:57
  • PLaci #16413
    WTF?

"Ryzen által megcélzott hardcore játékosbázis még elfogadható befektetésnek tart. Ez az alaplapgyártók felmérése szerint a processzor és az alaplap árának kombinációját tekintve valahol 1000 dolláros szinten áll."

A gazdagabb nyugatiakat leszámítva egy nagy lófaszt. 300 dolláros lap, az az X99 -es árkategória! Az elmúlt években még senki nem vett rajtam keresztül ilyet, csak az alaplap árát meghallva dobtak egy hátast. Azt még elfogadják az emberek 95%-a, hogy ne H110 -be vegyen i5/i7 -et, és legalább egy B150 -re rá lehet beszélni őket, de a H170 -nél már húzzák a szájukat.... Kis országunkban még a tehetősebbek sem akarnak fél millát a gépre költeni, nem hogy még többet.
  • grebber
    Megkéri az árát a csúcskategóriás Ryzennek az AMD Ki hitte volna? Várható volt hiszen a 300 ezres intelllel verseng nem fogja 80k-ért odaadni senkinek. Ha 200 alatt marad az ára és elpicsázza az intelt az komoly fegyvertény és valami bödületes intel árcsökkenés lesz itt (vagy nem)
  • Jim Morrison
    már töltögetik fel a teaser videókat...
    amd videók
  • grebber
    Az AMD bemutatta a FreeSync 2 technológiát
  • Jim Morrison
    Freesync 2
  • Jim Morrison
    vega visszaszamlalas
  • Derpington
    D-sub (vga) csatis a monitorod? Mert akkor azért. Valami setting elvileg van, amivel elő lehetne hozni, de gyakorlatilag amikor megpróbáltam csak egy hiabüzit kaptam, hogy nem lehet ilyeneket állítani (pedig pár verzióval korábban még működött).
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Csináltam egy tiszta winfos telepítést a gépen, tehát újraraktam az az R9-270x AMD karim drivercsomagját is.

Keresem a "Radeon additional settings" fület, megtaláltam, de sajnos eléggé hiányos. Valakinek van valami ötlete, hogy miért lehet ez? HDMI kábellel vagyok összekötve a TV-re, de régen ez nem jelentett gondot. Amikor régen a tv-n voltam akkor volt hiányos a beállítás, de ha visszaugrottam monitorra akkor minden "normális" volt.

Ezt kéne látnom:

Ehelyett én ezt látom:
  • Fura Alak
    Több gépem van, mind AMD procival, mind AMD GPU -val.
    Lecseréltem a legrégebbi GPU -t (Sapphire HD 2600XT 256MB), mert már egy youtube videó megnézésére is kb. alkalmatlan volt, mert az ősrégi driver miatt folyton szétestek a böngészőkben a videók színei.
    Bekerült a gépbe egy R5 250 2GB, arra amire használom a gépet ennyi is elég. Amit elsőre kiszúrtam: Nem olyan éles a kép vele, mint a HD 2600 -al volt! :O :'((
    Nem a legújabb a monitor sem, de ez azért durva....

endorphinz:
    C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\RadeonSettings.exe
  • endorphinz
    Nincs ilyen. AMD Clean Uninstall Utilityvel letöröltem, AMD oldaláról letöltöttem a legújabb drivert, teljes telepítést végeztem majd újraindítottam a gépet. Mintha teljesen eltűnne a rendszerből a Crimson, AMD mappában sem találok indítófájlt, ezért kérdem manuálisan hogyan lehet elindítani.
    Meg eddig a géppel szokott indulni, óra mellől rejtett ikonokból szoktam indítani. Most ott sincs
    Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2016.12.17. 03:29:44
  • Derpington
    Asztalon jobb klikk -> Radeon beállításokv?
  • endorphinz
    Valaki elárulná, hogy ennek a Crimson drivernek hol van az indítófájlja? feltettem ezt a Relive-ot, fagyogatnak a játékok azóta de sehol sem találom, hova a rákba telepítette fel

Tehát ezt az ablakot szeretném:
  • grebber
    AMD Presents New Horizon visszaszámlálás
  • Jim Morrison
    hip: cuda to portable c++ code
  • Jim Morrison
    pc per relive stream
  • Jim Morrison
  • Jim Morrison
    Tetszik az irány amibe mennek, softweresen is fejlődnek. Új telepítő is sokkal user friendly.
  • Jim Morrison
    amd-radeon-software-crimson-relive-edition-catalyst-videokartya-grafikus-kartya-gpu-apu-meghajto-szoftver

http://www.amd.com/en-gb/innovations/software-technologies/radeon-software
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.12.09. 16:26:48