16997
  • Sordoran
    nekem is segítene ez a Fusion? Athlon X2, 780-as chipset, 3850-es ati
  • grebber
    Így már érthető az eredmény hogy nincs maxon!
  • hamedyyyy
    ziaVGA: 9800GTX+ 512mg
    CPU:9550 Phenom mag 2. GHz

1280*1024

low
    very high
    és a látótávolság, részleesség, stb dolog a csúszkán nullán

de ismétlem a benchmark mutaja ki az 56 fps-t a fasp-al játék kozben 25-59 között mozog.

Bocs, hogy késtem a válasszal. kimegyünk az Auchan-ba vásárolni. Ha válaszolsz kérhetem, hogy pivibe?

Kösz:

Zoli

UI: Ha nem nem gond majd visszaböngészek :) Egyébként szerinted így is jó az eredményem?

Kösz a választ
  • hamedyyyy
    SziaVGA: 9800GTX+ 512mg
    CPU:9550 Phenom mag 2. GHz

1280*1024

low
    very high
    és a látótávolság, részleesség, stb dolog a csúszkán nullán

de ismétlem a benchmark mutaja ki az 56 fps-t a fasp-al játék kozben 25-59 között mozog.

Bocs, hogy késtem a válasszal. kimegyünk az Auchan-ba vásárolni. Ha válaszolsz kérhetem, hogy pivibe?

Kösz:

Zoli

UI: Ha nem nem gond majd visszaböngészek :) Egyébként szerinted így is jó az eredményem?
  • Solten
    Jaja, ezt elszabtam, utánaolvasgattam és egyedüli feltétel a min 7×× szériás AMD chipset. Ezért nem működött az X2-mmel és a 690-es lapommal anno...
  • Quki
    "Az OverDrive segédprogram remekül alkalmas tehát a Sempron, Athlon és Phenom CPU-k túlhúzására, " ezt meg az általad adott linkben találtam LOL szóval hülyeséget mondtál :) de én akkor sem tudom tuningolni...
  • Quki
    sőt olvasgattam egy két fórumon azt is h működik x2-essel...
  • Quki
    ez egy tuning program , miért lenne ahhoz köze h milyen amd processzorom van? ez érdekes...mert én nem úgy látom, hogy amd phenom overdrive , hanem amd overdrive... :)
  • zolee145
    Fusion

Gyanítom, hogy nem távvezérli, csak éppen elérhető a Fusion-ből is az Overdrive és a CCC. Aztán lehet tévedek.:)

Még egy olyanra gondoltam, hogy talán az integrált vga-t lehet állítgatni az Overdrive-ban. Na mondjuk mindegy, úgysem merek semmihez sem hozzányúlni.
  • Solten
    Találtam egy leírást/bemutatót az Overdrive-ról: link
  • Solten
    A Fusion távvezérli a CCC-t, nameg az overdrive-ot, önmagában az overdrive nem hinném hogy belekotyog a GPU dolgaiba.
  • zolee145
    AMD overdrive

Novice mode

GPU?

Van egy egyzserűsített dolog is, gondolom az lenne a magamfajta júzernek való. Már ha tuningolnék.:D Viszont érdekes, hogy a GPU is benne van. Azt is lehetne innen babrálni? Vagy ez a CCC-t távvezérelné?:O
  • Solten
    Phenomokhoz találták ki, X2-kkel nem szuperál.
  • Solten
    Uhh, gyári? Akkor spórolj CPU hűtőre... ;)
  • Quki
    solten h lehet ezzel tuningolni??? mert én felraktam...de semmit sem tudok állítani benne, csak a proci szorzóját....mindegyik csuszka szürke...és csak a proci feszültségét írja ki...a többit nem
  • zolee145
    56fps? Milyen beállításokkal, és milyen vga-val?

Nekem ez a bencmark eredmény:

Statistics
    Average FPS: 39.73
    Duration: 37.25 sec
    CPU Usage: 78%
    System memory usage: 60%
    Video memory usage: 55%

Graphics Settings
    Video Mode: 1024 x 768 (85 Hz)
    Texture Quality: Medium
    Render Quality: High
    View Distance: 25
    Detail Distance: 37

Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Ultimate
    Service Pack 1
    Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series
    Video Driver version: 7.14.10.630
    Audio Adapter: Hangszórók (SB Audigy)
    AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor

Sorry az OFFolásért.:)
  • hamedyyyy
    Köszönöm solten!

És még egy fontos kérdés.

A gyári hűtőm van a procin. A 2.2 Ghzet mennyire érdemes húznom és hol tudom nézni a cpu-m hőmérsékletét, illetve meddig mehet el az az hány fokig?

Zoltán
  • Solten
    Persze, tuningold a prockót mindenképpen. Ha nem megy a BIOS-ból, ezt a progyt is használhatod:

Ha felteszed mellé a Fusiont, elvileg besegít a tuningban.
  • grebber
    75 ért már 940-eset kapsz!
  • hamedyyyy
    Srácok és Solten!

Szerintetek érdemes kipróbálnom azt az AMD-és tunning progit amit leírtál a Phenom 9550 4magos 2.2GHz Nvidia 9800 GTX+ 512mg párosítással?

Esetleg húzzam a procimat?

Zoltán
  • hamedyyyy
    Szia!

Zoltán vagyok és érdekes a kérdés, amire várod a választ mert nekem is több magos procim van, illetve direkt a GTA4 miatt vettem egy Phenom 9550 4magos 2.2GHz-es procit és én is szeetném tudni a választ a kérdésedre.

Nekem a frapson 25-59 fps ingadozik. A beépített bencmark 56.

Egyébként a többmagot észreveszi mert amióta ez a proci van a gépamben 20 fps javulás van a játékban.
    Szóval 4800+ =35 fps most Phenom 9550-el 56-56 fps a benchmarkban.
  • Quki
    hmmm...én is akarok egy phenom II-est :D a mostaninál biztos jobb :) bár már van 20 ezrem , eladom ezt a régi 15 ért...az már 35 XD már csak 30 at kell összeszednem h meglegyen a 920as :DD
  • zolee145
    Még mindig Fusion. GTA4 alatt jó. Ez kiderült nálam tegnap. Ma megnéztem mit csinál az rFactorral. Érdekes lett. A minimum fps kb maradt ahogy volt, viszont a maximum az majd' 10%-kal kevesebb lett. (330-ról 310-re)
    Hogy ez miért van azt nem tudom. Lehet, hogy azoknál jön jól ahol nagyon nagy a gépigény? Na mindegy, tesztelni kell melyiknél segít melyiknél nem, és az alapján dönteni hogy érdemes-e használni.

Viszont egy kérdés, végülis kötődik az AMD-hez, talán nem OFF: van egy beépített benchmark a gta4-ben. megnéztem az adatokat, azt írja, hogy cpu használat 73%. A játék nem riad vissza a többmagos rendszerektől, ajánlott konfigban is Phenom X3 van. A 73% azt jelenti, hogy mondjuk használ a procimból 3 magot? Honnan tudom meg, hogy többmagosnak látja a játék? egyáltalán megtudom ezt valahonnan?
  • Solten
  • Barny
    meglesz a teszt de meg meg sincs:D.
    Holnap megyunk erte Pozsonyba...aztan tesztelek nektek ezerrel
  • zolee145
    Tök lényegtelen, hogy honnan van.

Inkább mesélj róla, mit tud? Tessék egy alapos tesztet csinálni és közölni velünk az eredményeket.:)
  • Barny
    En sporoltam a many nagy reszet(dolgozom feketen delutanonkent)
    Es igen a masik felet apuci adta
  • Quki
    azt nem tudom h működik-e gefoschsal...de az biztos h amd + ati rendszerekhez lett kitalálva
  • Quki
    vagy apuci meghozta a konyhára a "13. havi fizetést"?
  • Quki
    na miaz? volt felesleges 70 ezred?:D aláírásodból ítélve...
  • Barny
    nem megsem megy...xD
  • Barny
    en feraktam es megy
  • grebber
    Amúgy ez a progi csak amd-s rendszerekhez jó?
  • zolee145
    Elindítottam az Expert profilt. Na ott tényleg csak a Win maradt.:D Nod32, internet, összes kis ilyan-olyan progi, fene tudja mi minden kilőve. Olyan szinten, hogy mondjuk a Fraps is.:D
    Azért ha valaki játszik manapság már alap, hogy a neten is teszi ezt, szóval az internetet és a hozzá kapcsolódó dolgokat talán nem kéne kinyírni.:)
  • zolee145
    Marha jó.:) Indításkor megjelnik a Fusion logó a képernyő közepén, ON.
    Na mondom nézzük. Fraps elindít, majd GTA4. Igazából 3-4 fps-nél többet nem vettem észre (bár a 30 körüli értéket figyelembe véve ez majd' 10% lenne) viszont valahogy stabilabbnak érzem. Talán a minimum fps-en javított a dolog. Majd még tesztelgetem.
    Az viszont vicces, hogy amikor kiléptem belőle egy olyan lista visszakapcsolását írta ki, hogy szerintem ennyi kis biszbasz nincs is a gépemen. Majd írok egy köszönő mail-t Bill Gates-nek.
    Kipróbálom más játékok latt is.
  • Solten
    leállította a windózt' is?
  • Solten
    Passz, próbáld ki a "gombnyomásos lelövés" funkcióját, hátha működik. Az automatikus CPU és GPU tuning csak AMD-s rendszereken szuperál (tehát Ati GPU, AMD procival).
  • Quki
    ez minden programot leállított a gépemen még az antivírust is XD
  • Solten
    Hi. 11 × 166 MHz.
  • gurubefree
    Sziasztok

Az Athlon XP 2500+ 200x9 megy ????

koszi