AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Solten
Kamuhírnek tûnik de akkor is <#levele>

Saor Alba

Scyhte halkítós cuccai tetszenek, de én nem vagyok hajlandó egy vinyó halkító cuccért egy vinyó árát kiadni 😞

MaSzKa
én személy szerinte maradtam volna az Abit KN9 Ultra + AMD X2 3800+ kombonál ha ezt tudom elõre

csak 1 jó vga kellett volna bele kár volt eladni

bár az x1950 Pro sem volt akkor se rossz

most SapphireHD3870 Ultimate ezt akarok
és halk gépet

7000ft-os szivacsot is akarok bele és Scyhte újféle szivacsos cooler

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Basszus, akkor áttérek VIA Ézsiás proci + NVidia chipset kombóra 😄
Max. berakom a frigóba.

MaSzKa
az összes újfajta intelchipsetes alaplapnál ha állítász a biosba valamit kikapcsol és utána be

ez a hdd-nek nem tesz jót

MaSzKa
dual-boot kezdetekbe

és drágább volt az alaplap és a proci is mint amennyit megért akkoriba

davidka003
Írd le kérlek miért szívtál vele.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MaSzKa
c2d meg intel csipszel meg majd szívsz annyit mint én 😞

Ezek nem normálisak, mi ez a sületlenség? Akkor egy szutyok ezeréves AM2-es lapba Bios frissítéssel miért mennek? Másrészt a 780G sebessége a HT-tõl erõsen függ, ezért sokan vettek mellé pl. Phenom 9100e procit.
Simán felgyújtanám azt a gyártót aki sporólt a VRM-en, menjenek a fenébe ... mi a szaharnak venne valaki AM2+ lapot, ha nem akar benne AM2+ procit használni?
Idióták.

Megvárjuk a 790G-t, meg a javított AMD procikat. De ha továbbra is ennyire sikeresen mennek a dolgok, végleg áttérek még én is C2D-re, akármilyen szivem csücskei az AMD/ATI chipsetek :-/

ez viszont elég kellemetlen hír:

Csak drága gépbe vegyenek gyors processzort!
http://itcafe.hu/hir/csak_draga_gepbe_vegyenek_gyors_processzort.html
kicsit bõvebben:

http://computerworld.hu/kiszivargott-amd-cpu-utemezes.html
Solten
Solten
Igen, már elsõre látszott hogy sántít a dolog és csak érdekességképp linkeltem be Az iponnak nézzük el, nem ez fõ profiljuk 😄

Saor Alba

Solten
<#idiota>

Saor Alba

Plusz egy vicc: minek a rövidítése még az AMD? (ha már rajongunk legyünk tájékozottak 😊 Válasz az alábbi cikkben....

http://www.hazipatika.com/services/news?nid=19058

Azért be kell vallanom, h kicsit meglepõdtem hogy miért kapok ilyne domainrõl hardweres cikket, de végül is én kértem AMD témát 😊😊
Egybõl helyesbítenék is, természetesen nem ezek a legelõször megjelent hírek a témában, de ez két olyan cikk, aminek a tartalma még valószínûleg fedi az igazságot 😊
Nem tudom, h ez honnan származik, de szerintem tévedés, legalábbis félreértés van a háttérben 😊 Végigolvastam a híreket a témában és szerintem ez valami harmadkézbõl keletkezett mutáció lehet. Az eredeti hírek ezek lehetnek :

AMD platform vállalkozásoknak
http://itcafe.hu/hir/amd_platform_vallalkozasoknak.html

Új HP Compaq munkaállomások AMD Business egységgel
http://ipon.hu/?news=2675

Ezt a kettõt egymás után olvasva már hihetõ a történet, és még az is látszik h a cikk írója hol és mit értelmezett pongyolán 😊😊

Egyébként sajnos tipikus, mondtam h van ez a hírfigyelõ izé, és szoktam látni, hogy jönnek a cikkek azonos témában egymás után, és nagyon sokszor látom, h a kedves újságírók csak egymástól veszik át a híreket, így a harmadik vagy negyedik átvétel környékén már embertelen marhaságokat tudnak leírni 😞
MaSzKa
<#eljen>

Solten
Saját PC-t dobott piacra az AMD

Az AMD tervei szerint az új gépek az Acer-en, a HP-n, a Dell-en, a Fujitsu-Siemens-en és a Lenovo-n keresztül jelennek majd meg - processzorok terén pedig leginkább kétmagos Athlon X2-vel, hárommagos Phenom X3-al, valamint négymagos Phenom X4-el számolhatunk.

Hm, nagyon saját.. <#rolleyes> Most akkor szõröstûl legyártja az AMD és tesznek rá egy HP logo-t? <#idiota>

Saor Alba

MaSzKa
nekem ez kell Phenom X4 9150e

különben azt hittem a 9100e-be már nem lesz tlb hiba

ates84
aki nem tuningol annak sztem most a legjobb ár-érték arányú vétel a 4850e-s Athlon x2

MaSzKa
A ComputerBase információi szerint az AMD hamarosan megjelenõ processzorai ismét az energiatakarékosság jegyében készülnek, ráadásul már nem csak a két- és négy-, de a hárommagos változatok is. A kétmagos Athlon X2 processzorok sorában a kifuttatott BE-2000-es szériát váltják az aktuális Brisbane magra alapozó Athlon X2 Energy Efficient 4050e, 4450e, 4850e modellek, melyek néhány napja már megvásárolhatók, és 45 wattos TDP értékükkel remekül teljesítenek.

A gyártó továbbra is kiemelt figyelmet fordít a négymagos változatokra. Az 1,8 GHz órajelû Phenom X4 9100e termékstartját követõen utánpótlásról is gondoskodik a szintén 65 watt TDP-jû, 2 gigahertzes Phenom X4 9350e formájában. Az energiatakarékos, négymagos Phenom X4 9150e (a 9100e TLB bugtól megszabadított verziója), illetve 9350e nagyobb darabszámú értékesítésére azonban valószínûleg még várni kell a második negyedév végéig. Ezt követõen, az év vége felé egy megnövelt órajelû változat érkezését is prognosztizálják. Figyelmet érdemel emellett az elsõ 65 watt TDP értékû hárommagos processzor is: a Phenom X3 8450e 2,1 GHz-en fog üzemelni, egyéb tulajdonságaiban megegyezik a család többi tagjával, és a két említett négymagos modellel egy idõben kerül piacra.

2009 elején – a gyártó tervei szerint – folytatják a fejlesztéseket, és a 45 nm-es gyártástechnológia bevezetésével párhuzamosan újabb energiatakarékos processzorok megjelenésére számíthatunk. A Propus magra építkezve 2,3–2,6 GHz órajelû, 65 wattos négymagosok érkeznek, és ami különösen érdekes, hogy ugyanerre alapozva tervezi az AMD az elsõ 45 watt TDP értékû négymagos processzorokat. A jövõbeli modellekkel kapcsolatban a gyártó további részleteket nem árult el.

Solten

Saor Alba

Köszi!

Nekem ez a sajtó figyelõ egész jüónak tûnik, magyar is, meg egész jól be lehet állítgatni legalábbis a felkínált opciók alapján, persze kérdés h milyen híreket kapok majd. Mégegyszer köszi.
http:\\news.dolphio.hu

Ez nem direkt hardweres portál, hanem valami sajtó figyelõ cuccos... Regisztráció után saját témát kell definiálni (pl Intel AMD processzor Architektúra) és ontja híreket... Alapból valami 400 magyar portálról de valami kis trükközéssel rá lehet venni arra is h angol forrásokat is figyeljen... Egész tûrhetõ eredménnyel 😊 Bár néha ad vicces találatokat 😊😊
[Jakuza]

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ates84
www.tomshardware.com

www.prohardver.hu

www.ipon.hu

www.hardwareoc.hu

www.hwsw.hu

Sziasztok!

Bár nem teljesen ez a fórum témája, de látom szoktatok belinkelni mindenféle híreket és érdekességeket is. Ha szabad az lenne a kérdésem, hogy ti hannan szeditek ezeket? Pesze csak he nem titok 😊 Én próbálkoztam a googlival de nem nagyon szuperál....

Köszi
ates84
cpu-z

holecsko10
Szia!

Milyen programmal lehet megtudni, hogy pontosan milyen DDR 2 Ram-om van? Everest az jó erre?

TDU,ETS2 Nick: holecsko

Solten
Solten
BIOS-ban emeld az FSB-t, a memória idõzítést meg vedd vissza (5-5-5-15). Szükség lesz a proc Volt emelésére is. Esetleg a memória fesz.emelésének... Fokozatosan. Ha fokozatosan csinálod a konfig eljut a teljesítõképességének a szélére és csak lefagy nem kell c-mos cleart véghezvinned.

De elõtte tájékozódj még számos helyen: pl itt

Saor Alba

holecsko10
hagyományos

Solten
Black Edition vagy "hagyományos"?

Saor Alba

bertino
lesz ez még jobb is sztem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

holecsko10
CPU: AMD ATHLON 64 X2 5000 AM2
Cooler: ZALMAN CNPS9500 AM2
Alaplap: AMD Asus M2 Crosshair
DDR2 RAM: 2 db Kingston KHX5400D2K2/1G 1GB 675MHz DDR2 Non-ECC CL4 (4-4-4-10) DIMM (Kit of 2)
Videókártya: ASUS Nvidia 8800 GTX 768 Mb 1 db

Hogy lehet felhúzni a processzornak az óra jelet? Most 2.6 az alap és 2.8-ra vagy 3.0-ghz-re szeretném felhúzni.
Leírná nekem valaki részletesen. Köszönöm a segítséget elõre is.

MaSzKa
AMD Phenom 9500 Quad Core dobozos vadiúj 3 év garancia: 36.500,-

jó ár

Solten
Jah, válasz az intel szemét lépésére. Basszus.. A 2 magos Black Editiont lassan mellékletként adják vmi újsághoz... <#idiota>

Saor Alba

Csökkentette processzorárait az AMD:
http://prohardver.hu/hir/csokkentette_processzorarait_az_amd.html
Solten

Saor Alba

Mellesleg mai termés:

http://computerworld.hu/itt-a-harommagos-phenom.html
http://www.hwsw.hu/hirek/35891/amd_phenom_x3_harommagos_processzor_8750_8650_8450_x4.html

Végre nem arról szólnak a cikkek, h mekkora a veszteség az AMD fronotn 😊
Azért lennének tippjeim 😊😊 A tapasztalatok szerint egy apache, mysql alapú kiszolgáló kifejezetten hálás tud lenni érte. Ha izomból számolni kell ott már más a helyzet, de igazából ha valami lassú, azt úgysem tudod párhuzamosítás nélkül nagyon begyorsítani.
Solten
Jó de mit kezdesz egy 12 magos processzorral? 😊)

Saor Alba

Kis adalék az elõzõ hozzászólásomhoz (by NightBagoly), most találtam:
"Eléggé elkanászodott a processzorairól elhíresült Intel, mióta riválisa, az AMD az ATI felvásárlása óta hiába próbál a nyomában maradni. Az általában az év erre a szakaszára idõzített árcsökkentés igazából csak megszokásból történt meg..."
http://www.chipmagazin.hu/cikkek.php?cikkid=7929&nev=Intel:_csokkentunk_is_arat,_meg_nem_is
Nekem kicsit más gondom van a tuningolással: ugyanis asztali gépben, ahol úgyse rakom vissza az oldalfalat, és naponta belenyúlok, nem nagyon zavar ha újabb kihívás és finomhangolás esedékes, de ha egy kiszolgálóba kell nagyobb számolási teljesítmény, azért kétszer meggondolom hogy intelt veszek (esetleg drágáért), ami gyári órajelen stabilan hozza amit kell, vagy csak márkahûségbõl bekockáztatok valami túlhúzott opteront. Szóval én leginkább azért drukkolok, h szerver fronton legyen végre valami altarnatíva, és ott mgé az sem feltétlen baj ha nem órajelben hanem a megok számában sikerül nagyot dobni .....
MaSzKa
e8200 is megy annyit

Solten
elfelejtettem odabiggyeszteni: 3.0 GHz-n.

Saor Alba

Solten
Ez így van de mi "értelme"? Hogy a tulaj villogjon a 3d06-pontjaival? <#vigyor> Úgy értem egy átlagos 2 magos bõven kihajt egy középkat. videokártyát.

Saor Alba