16997
  • Madmano
    Van már Valakinek tapasztalata ezzel a programmal?Milyen?Érdemes főldobni egy AMD-GeForce rendszerre?
  • grebber
    Ilyen progi mindenkinek jól jönne mármint ami így lelővi a progikat amiket nem használ a rendszer!
  • Solten
    Egy másik fórumról:

"Játékosok számára nyújt jobb teljesítményt az AMD Fusion for Gaming Utility, ez a felesleges szolgáltatásokat és programokat egy gombnyomással képes leállítani, ezáltal több erőforrást biztosít a játék számára. A leállított folyamatok a későbbiekben egyetlen gombnyomással újra elindíthatók."

Ez így picit félrevezető, mert nem csak ezt tudja, hanem az OverDrive és a Catalyst Control Center "távirányításával" a tuningba is besegít laikusoknak.

"Getting the most out of the AMD Fusion for Gaming utility:
    - Install AMD Overdrive™ to Auto-Tune your CPU.
    - Install ATI Catalyst™ Control Center to Auto-Tune your GPU.
    - Configure the AMD Fusion for Gaming utility profiles to run at maximum aggression!"

link

"Kipróbáltam az AMD Fusion-t. Egyszerűen eszméletlen, mire képes. A windows futó szolgáltatásainak felét leállítja egyetlen gombnyomással, és fel lehet venni külső szoftvereket a listába, profilokat lehet létrehozni, stb. Egyszerűen telitalálat."

• grebber
    Igen jobbak!
  • Sordoran
    és a 9950-ösnél mindkettő jobb?
  • Solten
    920-as és a 940-es is jó bele.
  • Sordoran
    az új, phenom 2es procik közül melyik lenne jó az én gépembe? később még 2 GB RAM és egy 5xxx vagy 6xxx ati kártya lenne (1-1,5 év múlva)
  • Solten
    Nem kell betojni, lesz még olcsóbb; pl.:

Október végén ugye belepiszkított a válság.
  • Solten
    Pistikének jó lesz a kóríhét, normális embernek meg a Phenom II :) Mondjuk már nem egyszer írták neked, hogy ezek bevezető árak. Ráadásul a Socket AM3 még ki se jött.

"Nem értem AMD miért ennyiért adja ha gyengébb mint a Core i7 920-as"

A választ már leírtad...

"intelhez 50 ezer körül vannak alaplapok + 3 db DDR3-as modul."
  • grebber
    Ahogy csekkolom az árakat akkor normális ember csak akkor vesz AMD-t ha az olcsóságra törekszik. Ugye intelhez 50 ezer körül vannak alaplapok + 3 db DDR3-as modul.
    Phenom 2 X4 940 és a Core i7 920 az egy árban van.Nem értem AMD miért ennyiért adja ha gyengébb mint a Core i7 920-as.De ők tudják.
  • Solten
    Phenom II: az AMD visszavág

• Solten
    UK árak:

AMD Phenom II X4 Quad Core 920 2.8GHz (Socket AM2+): £210.44
    AMD Phenom II X4 Quad Core 940 Black Edition 3.0GHz (Socket AM2+): £246.09

Magyarország (Redtower):

AMD Phenom II X4 920 (Socket AM2+): 63.070 Ft
    AMD Phenom II X4 940 Black Edition: (Socket AM2+): 74.080 Ft
  • dara
    Igen. Csak ez nem mutat meg semmit a játékok alatti teljesítményből. Max ha szénnébutítva multizik valaki, hogy egy ugrással átjuthasson a fél pályán.
  • grebber
    Tehát akkor végülis lowon meg kis felbontásban látszik igazán melyik proci mennyivel erősebb mint a másik?
  • dara
    Azért mert nagy felbontáson alapvetően a VGA a korlátozó tényező, alacsonyon pedig a processzor. Ezért jó megoldás CPU limit ellen a felbontás növelése.
  • grebber
    Az amúgy miért van hogy max grafikán alig van pár fps a Phenom 2 X4 940 és a Core i7 920 között (max mondjuk 10 fps) de kis felbontásba low grafikán meg sokkal nagyobb az eltérés a kettő között?
  • hamedyyyy
    Bogy 2.5 Ghz-re gondoltam:)

A biosban vam valami cpu ratio, s ott vannak szorzók talán ott?

Illetve a volton is tudok emelni. Melyiket csináljam, s ha megteszem ehhez a gyári hűtés még elegendő?

Zoli
  • mikiking
    25 ghzre ??? hat annyira sehogy . 2,5 re esetleg a bisoban . cpu valamire menj ra. és ot rajosz.szorzo emelés.feszultség stb,hat egyedul nehez
  • dara
    25GHz-hez már tényleg erős hűtés kell...
  • hamedyyyy
    Légyszi segítsetek!

A 9550 2.2GHz-es phenomomat hogy kell felhúznom pl 25 GHz-re a biosban vagy programmal? Ha progival, milyennel és ha biosban akkor mit csináljak pontosan?

Ja és kell plussz erős hűtés mert csak a gyárim van hozzá.

Zoli
  • Solten
    Nem tudom miért 9500-nak néztem... (FAIL) Fáradtság. Hamedyyy: #10639-t/#10642-t vedd semmisnek, hülyeséget írtam.
  • dara
    Ugye, ugye.

Az aálírásban ott a válasz: [i]"CM GeminiII S"[/b]. Bár vagy II, vagy S...
  • Solten
    Hm, ez B3 tényleg nem rossz.
  • Solten
    water?
  • dara
    "AMD Phenom 9550 2950MHz @ 1.35V ; MSI DKA790GX Platinum"

Ennyit a szétfeszelésről... A Phenom topicban megtalálod.
  • Solten
    Nem használják. Használod a procit normális vcore-al, szétfeszelve pedig világrekordot állítasz fel vele.
  • dara
    De most nem egy B2-esről van szó, hanem B3-asról... És a 9550-et elég sokan használják 3GHz környékén.

Ahhoz képest, hogy nem húzható...
  • Solten
    Kérdés milyen lappal? 790FX-el sem igazán lehet pl. a 9600 BE-t 2.8 GHz fölé húzni.
  • dara
    Normális lapban ezt is fel lehet cibálni 3GHz környékére. És egy K10 mag alapból erősebb egy K8 magnál.

Persze megint kérdés milyen játékokról van szó. Van ami használ >2 magot, AV alkalmazások esetén meg ez már alap dolog jó ideje.
  • Solten
    Játékokban és az alkalmazások többségében nem kapsz semmi pluszt (winrar csomagolásnál lehet nyersz pár másodpercet.. :) ), többet fogyaszt, szinte tuningolhatatlan.
  • hamedyyyy
    SOLTEN!

Miért volt kár lecerélnem?

???
  • dara
    Mondott ilyet valaki? Nem! A típusszámhoz hozzá lehet rendelni az órajele. Ergo a típusszám és az órajel összefügg.
  • Solten
    Nös öhm.. Szvsz kár volt lecserélned.
  • hamedyyyy
    Egyébként a Phenom 9550-esem 2.2GHz-es proci jó választás volt?

Előrre 4800+ -osom volt.
    Köszönöm a választ
    zoli
  • Solten
    Hameddyyyy se azt kérdezte hogy a típus szám egyenlő-e az órajellel. Bár a kérdése is elég értelmetlen.
  • BIZ0906
    Akkor az én 4800+ 4.8 GHz-s? az király.
    Vagy a Intel E8500 meg 8.5 GHz-s?
    Vagy nem vágod mi a tipus meg az órajel. Vagy félre értettünk valamit?
  • dara
    De összefügg.
  • BIZ0906
    A tipus szám nem függ össze az órajelel!
  • hamedyyyy
    Hali!

Az igaz, hogy AMD procinál nem az órajel a mérvadó hanem a tipus száma? Pl: Phenom 9550

Mert az egyik üzletben ezt mondták nekem.

Mert nekem ez a tipus van és 2.2 GHz-es.

Köszönöm a választ

Zoli
  • gurubefree
    Nagyon busy lett a topik ....