16997
  • Solten
  • Barny
    mien hires vagyok ittis xD
  • ates84
    Erről ennyit...

• Barny
    GTA IV ON HIGH
    AMD
  • grebber
    Nekem 17,29 de én ugy tudtam hogy ez ramtesztelő és nem procifüggő!
  • Barny
    Ez naon vicces...
    E2180-asom superpi 1M alatt csinalta meg 18 masodperc alatt(340x9)
  • Barny
  • grebber
    Gamestar tesztje!

• Barny
    Hi...megvan az uj giga lapom es megy a Phenom II:P:DDDDxd
    Mar nyomattam GTA 4-et es levagyok dobbenve...
    Mondom vegre VGA limit xD..:D
    Mar toltom a vidit youtubera
  • Sanyix
    nem biztos, nem csak igp-nél használ közvetlenül ramot (hypermemory ati-nál), nekem az 512mb-s hd3850 is 1,5 gigás hypermemoryval :) mondjuk még nem láttam játékot ami az 512-is beterítette volna, a fallout3 maxon volt hozzá a legközelebb, de még úgy is 120mb maradt
  • repvez
    igen én is ezt az oldalt néztem,de ebbol számomra nem derül ki egyértelmüen, hogy támogatja az AM2+-os procikat vagy hogy egy X4-es procit is bele tudnék tenni még annak árán is ha a hypertransport lassabb is lesz,de használná a 4 magot.
  • grebber
    Ahogy olvasom a ph-t elég jól húzhatóak a Phenom 2-ök.
    Na ha év végére baráti lesz az ára lehet be is nevezek majd egy ilyenre.Már ha az intel nem ad valami jó olcsóbban! Bár a Q9650 is jó de a Phenom 2-öt jobban lehet húzni!
    Nem tudom melyiket vegyem majd év végén elválik!
  • Lobsterman
    Utánanéztem egy kicsit jobban, lehet mégse olyan jól szupportálják az abitnél a dolgokat.
    Itt egy lista a támogatott CPU-król.
    Elvileg belemennénak az AM2+ os CPU-k is, de ha nem csinálnak rá BIOS-t... :S
  • Lobsterman
    Az AM2-es procik mennek AM2 foglalattal is, csak a HyperTransport korlátozódik az AM2-es lap maxjára 1GHz-re. Ne kérdezd hogy az mi, mert nem tudom de pár hsz-el ezelőtt nekem azt mondták, hogy nem számít igazából.
    De majd ha kinéztél magadnak egy procit frissítsd a BIOSod mert anélkül a régi lapok nem jól ismerik fel az újabb procikat.
  • repvez
    Tudja valaki hogy az ABIT KN9Ultra lapba bele lehet-e rakni valahogyan AM2+-os procikat vagy ennek a lapnak az X2 6400+ a vége?
  • dara
    Most írtam le: az IGP-hez közvetlenül társított, más néven dedikált, memória.

Nincs, külső VGA jelenlétében normálisan automatikusan letiltódik az IGP. Persze van lehetőség arra, hogy azt is használd, ehhez a Sorround View-t kell engedélyezned a BIOS-ban. (Ekkor összesen 4 megjelenítőt tudsz a gépre kötni.)

Illetve ott van még a Hybrid CrossFire lehetősége, de ez csak HD2400 és HD34xx kártyákkal működik.
  • gurubefree
    Ki kell hamozni abbol ami irtal mire is gondolsz valojaben ..... Az IGP pontosan arra valo hogy - ha nincs masik VGA akkor az IGP van hasznalva .
    ha nem a VGA-t hasznalod akkor az IGP az aktiv ( nem minden esetben mert ezt nem minden chipset tamogatja ) bios buhera ... valszeg le kell tiltani a VGA-t es primary-t csinalni az IGP-bol.
  • donoki
    és mi az a Sideport ram?:D
    amúgy ha nem az alaplapi vga-t használom, akkor ennek az IGP-nek semmi jelentősége?
  • dara
    Az IGP nem 1333MHz-es. De a jelek szerint keversz egy-két dolgot.

Az IGP maga az integrált videovezérlő. A lapodon ez egy Radeon HD3300, ami 650MHz-en jár alapértelmezésben.

És emellé társul 128MiB-nyi Sideport RAM, ami a Te lapodon DDR3-1333. Ennek pontosan az a szerepe, mint a videokártyádon a memóriának. Az IGP közvetlenül éri el, így némileg gyorsabban fér hozzá, mintha a rendszermemóriát használná.

Persze ha nem használod az IGP-t, akkor csak ott van, semmi haszna.
  • donoki
    nekem is a lapomon van 1333mhz-es IGP, de azt mire is tom használni?:D
  • Barny
  • Lobsterman
    Akkor jól tippeltem :D
  • Lobsterman
    Mindegy. Betippelem hogy ez az integrált grafikus chip :) Akkor x2 7750 lesz belőle. Feltolom 3 gigára és menő is lesz erősen :D 4 magosról lebeszéltem magam mert úgyis játékra kell többnyire, azok meg nem igazán használják ki a 4 magot egyelőre. Ha meg ki fogják, úgyis alaplapot is cserélek :)
  • dara
    Az a cooler viszont lehet kevés lesz.
  • dara
    Integrated Graphics Processor
  • Barny
    AMD Phenom II X4 940 3000Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W 3600 F7
    Ezmar elviszi a cpu-t
  • Barny
    Hi...ma meglesz vegre(remelem..:D)az uj lapom a draga phenomonhoz:))
    GIGABYTE
    Ha minden renben lesz akk vegre nyomom majd a teszteket ezerrel;)
    A cooler is megvan a kicsikehez.egy ZALAMN CNPS7000-ALCU:P
  • Lobsterman
    Értem. Mi az az igp? :D
  • dara
    A való életben, otthoni felhasználásra nem fogod tapasztalni az 1GHz-es HT hátrányát. Legfeljebb akkor ha IGP-t használsz.
  • dara
    PhII-höz én még véletlenül se vettem volna most AM2 lapot. Minimum AM2+ lapot érdemes.
  • Lobsterman
    Találtam még1 versenyzőt.
    Szóval x2 7750 vs x2 6000+ vs x4 9550. Melyiket ajánlanátok? Persze #10839-et is figyelembe véve :)
  • Vardar
    Akar a halál GTA 6ozni:D Direkt azért választottam AM2es alaplapot, hogy a Phenom II majd menjen. Csak érdekelt, hogy mennyit lehet belőle kihúzni. 2 évig minimum ez lesz.
  • Lobsterman
    Helló, helló. Segítségre lenne szükségem.
    Jövő héten várhatóan fel fogom újítani a gépem, és egy érdekes problémába ütköztem amit nem is értek mit jelent.
    2 proci között vacillálok: athlon64 x2 6000+, vagy phenom x4 9550.
    Na mármost azt olvastam valahol, hogy az alaplapom(m2n-sli deluxe) ugyan kezeli a 9550-t bios frissítéssel, de idézek: "csak 1GHz lesz a Ht(Hypertransport?) sebesség"
    A kérdésem az lenne hogy ez realisztikus sebességben mit jelent? Így megéri megvenni a procit, vagy inkább maradjak a 2 magos 6000+nál? Játékoknál melyik a gyorsabb, és melyiket éri meg jobban megvenni, ha az elkövetkező 1.5-2 évben nem nagyon akarok hozzányúlni nagyobb mértékben a géphez?
  • Solten
    Próbáltam utalni erre, de nem vette a lapot :)
  • zolee145
    Most nem azért, de 3-4 évre akarsz venni mostani közép kategóriás (talán) procit? Aztán majd megy a sírás 2012-ben, hogy a GTA6 nem megy fullon.
    Gondolom kéne még mellé az új gépbe 1GB nagyon jól tuningolható ram, meg valami jól tuningolható Geforce 8600GT.

Nem baszogatás, de ha egy most komolynak számító rendszert raksz össze azzal sem biztos, hogy kihúzod 3-4 évig, feltéve, hogy az új játékokkal akarsz játszani. Persze majd a tuning megold mindent.:)
  • Solten
    Hehhe :)
  • Solten
  • grebber
    Nekem bőven elég lesz majd ,persze ha mire szükségem lesz egy Phenom 2-re egy 940-es 3,4-ig felhúzva.
    Hacsak addigra a Q9650 ára még lejjebb megy majd akkor kétesélyes a dolog.
  • Solten
    Fiam? mondja ezt egy gyermek... 3.2-3.4 Ghz-t saccperkábé. Talán: E5200.
  • mikiking
    és még azt mondjak anti tuning pffff :D