16997
  • Dark Angel 666
    Megnéztem az alaplapom oldalát , és örömmel vettem észre hogy fognak vele menni az AM3as procik is , pedig nem is AM2+os a lap.
    Ebben az esetben mi a korlátozás , mert arról nem ír semmit ?
  • Lobsterman
    Nem változik AM2+ra az igaz, de bizonyos korlátozásokkal(amikből eddig semmit nem vettem észre) lehet használni az AM2+ CPU-t AM" alaplapban. Márpedig a x2 7750 az már AM2+ proci, és mégis felismeri az alaplapom rendesen. Ezért (is) szeressük az AMD-t mert gondol a visszafele kompatibilitásra és nem csak bevezet egy újabb foglalatot azt készen van. Az AM3 is kompatibilis lesz az AM2+ alaplapokkal bizonyos szintig.
  • Solten
    Nem, csak működik vele az AM2+ proci.
  • donoki
    hát azért nem, amit te vettél az gondolom AM2-es, egy BIOS frissítéssel egy újabb proci AM2-es foglalattal befogadását teszi lehetővé, de egy AM2-es alaplap bios frissítéssel nem változik AM2+ ra, szerintem...:D
  • Lobsterman
    Fogod, belerakod, elindítod, örülsz :D
    Bővebben: BIOS-t kell frissíteni. És utána rakod bele :D
    Én megcsináltam tegnap, működik, örülök. Igaz csak 2 magos, de 4 magossal is gondolom hasonló a helyzet, ha az alaplapgyártó vette a fáradtságot és az újabb CPU-kat is lekezelteti a régi alaplapjaival, és nem csak azt mondja hogy "jól van gyerekek, költsétek inkább a pénzt nálunk". :)
  • repvez
    MÉg mindig áll a kérdésem tudnátok addni egy leirást vagy tesztet, hogy lehet-e AM2-es foglalatu alaplapba AM2+-os Procit tenni?AMDx4-es fajtábol
  • miniszterke
    mikor jön majd az új procik???
  • Solten
    AMD Phenom II 940 AM2+ BOX Black Edition: 64k!! (74-ről) :)) Csak így tovább...
  • bajgunar
    Phenom X4 9950 Quad!
    Ha felhúzom az alap órajelet 2600ról 3000-re BIOS-ban.
    Egyszerüen a szorzó 12röl 15x-ösre tételével, akkor a 64bit -es Vista miért nem hajlandó beindulni, és rögtön betöltés utánn BSOD vel fogad!
    Viszont 32bit -es Xp, meg tökéletesen megy tuning-al, és tuning nélkül is. Vista is hibátlan alap órajeleken!
    Xp-n is lefut minden teszt hibátlanul, memtest-ek, prime95, 3dmark-ok, stb, alap órajelen és emelten is. Tehát hibátlan a rendszer, viszont vista tuningolva nem indul! Miért????
    Alap órajelen Vista is napokig megy hibátlanul, tesztek, Crysis, CoH, CoDWaW, is órákon át megy semmi fagyás, semmi hiba.
    Asus M3N HT Deluxe hdmi, 4*1 Gb Geil Black Dragon DDR2 1066MHz.
    Miért nem indul a x64-es Vista tuningolt órajelen???
  • Lobsterman
    Így van, nforce alaplap :D
    Nem most vettem, ezt meghagytam a régi gépemből. Amúgy azért ilyet vettem, mert ilyen volt, és erről olvastam jókat, és csak megerősíteni tudom őket. Csak sajnos az elmúlt 2 évben eljárt fölötte az idő. De még mindig jól megy, és meg van támogatva bios frissítésekkel is, meg minden :)
    De sikerült végre rendesen átállítani biosban, most 3GHz-en megy(200*15), tök stabil, és semmi plusz melegedést nem tapasztalok. 34 fok a proci, pedig most léptem ki játékból.
    Szóval jó kis cucc ez.
  • zolee145
    Ja...most jutott el az agyamig, nforce-os alaplap, vagyis ahhoz nem jó az AMD Overdrive. Miért nem AMD chipes lapot vettél?
  • zolee145
    Az AMD Overdrive nem volt jó?
  • miniszterke
    AMD Phenom X4 9600 AM2 Boxed elég 1 HD4870-hez?
  • Lobsterman
    Hát biosban próbáltam átállítani, elvileg most 3GHzen megy, de az everestben 2,7-et lát valamiért. Kéne valami megbízható progi amivel rendesen el lehet végezni egy overclockot. AI Boostert próbáltam amit az alaplapomhoz is kaptam, csak más verzió, de az először jó, azt mondja hogy újra kell hozzá indítani a gépet, és miután megtette már nem hajlandó elindulni. Most leszedek egy nTune nevűt ami állítólag nforce chipseteseknek jó. Meglássuk. Mindenesetre hiába állítom be a biosban a szorzót, nem megy valamiért...
  • Solten
    Én is elfogadnék egyet :) Az E7300-al van pariban...
  • S4sa
    Majd ha kipróbáltad jelezd, hogy hogy szuperált légyszives :D Ilyen processzort szeretnék majd venni
  • Lobsterman
    Neeem. Csak szeretném kipróbálni mennyit tud :)
    Nem véletlenül rendeltem hozzá kapásból szép nagy hűtőt :)
  • zolee145
    Ma kaptad kézhez és máris gyengének bizonyult?:D

Amúgy AMD Overdrive. Ez elvileg erre van kitalálva, bár a tuninghoz nem értek.
  • Lobsterman
    Helló. Ma kaptam kézhez az új procim, egy x2 7750-est. Fel szeretném húzni 3GHz-re az órajelét, de nem akarok nagyon a biosban turkálni ezért. Tudnátok valami jó programot amivel Win alatt lehet bütykölni az órajelet, feszültséget és a szorzót? Amit eddig használtam, egy alaplaphoz kapott Asus cuccot az nem akar együttműködni valamiért a procival, és kéne valami más opció. Előre is kösz a segítséget.
  • Solten
    Hi. 1
  • Quki
    véletlen írtam ide de tök mind1 :D mivel ide is sokat jár solten és ő sok mindenre tudja a választ , gondoltam hátha :D
  • Inquisitor
    DS4 általában nem kicsit jobban húzható, havernak olyanban megy 4.56GHz-en egy E8200-es! De mindkét lap Inteles, mit keress EBBEN a topikban???
  • Quki
    gigabyte ep45 ds3p és egy gigabyte ep45 ds4 között mi a különbség?? teljesítményben van valami különbség? mert ugyanaz az alaplap...szinte
  • Vardar
    Sziasztok!
    Melyik a jobb processzor? 1. 2. Az AMD felé húz a szívem, de az Intel felé az eszem:D
  • Quki
    még gyűjtök 20 ezer ft ot meg apámat megkérem h a cégen keresztül vegyen 4 giga geil ultrát aztán már meg is vagyunk :)))
  • Solten
  • rumkola
    Az alaplap kb. 1%ban szól bele a sebességbe manapság.... Persze tuningnál jobb a jó lap.
  • Lobsterman
    Jó hát ez igaz, de aki nem engedheti meg magának hogy 1-2 évente 150k-t elkölt egy high-end gépre, annak a középkategória+tuning a megoldás.
  • zolee145
    Úgy értettem, hogyha a legújabb játékokkal akarsz játszani. Az előző gépem tuning nélkül ment 5 évig, csak éppen egyre gyengébb látványt produkáltak az újabb játékok. Az 5 évvel ezelőtti dolgok szebben néztek ki mint az újak. Mindent lehet, ha vállalja valaki, hogy ez ezzel jár.:)
  • Lobsterman
    Azért 2-3 évig ki lehet húzni egy középkategóriás proci életét is viszonylag light tuninggal. Én bizonyíthatom. Mondjuk most újítom a gépem, de majdnem 2.5 éve van meg a x2 3800+om, ami már akkor sem volt nagy durranás, még most is elég jól muzsikál 2k-ról 2.4-re húzva.
    De amúgy teljesen egyetértek. Az amd nagyon jól hozza az ár-érték arányt. Mondjuk igaz az is hogy az intel elkalapálja sebességben, csak hát azt meg is kell fizetni. Ha 2 éve intel-es alaplapot vettem volna, most nem úsznám meg 80ból a teljes felújítást, de azt sem úsznám meg hogy alaplapot kelljen vennem, amit az amd jó kis visszafelé kompatibilitás játékával nagyon szépen megúsztam most.
  • zolee145
    Az AMD elég ügyesen használja ki a válságot. Ár/érték arányban ismét sokkal jobb, csak mostmár azt sem mondhatja senki, hogy "de bezzeg a tuning", mert abban is fejlődtek.
    Ez még úgy is igaz, hogyha Intelről akar valaki váltani AMD-re, ugyanis hála az Intel üzletpolitikájának az Intelről - Intelre váltás is költségesebb. Elhiszem, hogy a 3,2-es i7 mindent visz, csak épp a váltás belekerül alaplappal memóriával együtt vagy 350K-ba amiből egy komplett PII-es konfigot lehet csinálni vga-val együtt (teszem azt 4870X2, vagy 2 4850x2:D) és rendszer szinten nem biztos, hogy kijön a procik közti különbség.
    Mindez tuning nélkül, mert mondjuk engem éppen nem érdekel a tuning, csak sokan akarnak úgy venni procit, hogy ma vesznek egy középkategóriást amit mai szintre húznak, majd minden évben egy kicsit tovább, és megy a nyekergés, ha már 5 év múlva nem működik a dolog.:)
  • Quki
    ez az mutatja, hogy érdemes vennem egy phenom II-est :) ugyanis ebben a tesztben is egy asus rampage-t használnak az intelekhez :D ami kb 80 ezres lap és gondolom azzal gyorsabb a rendszer mint egy 30 ezres giga ep45 ds3-sal :) hmm...majd még később eldöntöm :) lehet egy 920as vagy egy 940es mellett döntök...
  • Zoli007
    Tessék
  • Quki
    csak az a durva az egészben h a c2d egy 80 ezres lapban van , ddr3 as memóriákkal...de ha mondjuk egy gigabyte ep45 ds3as lapban van 4 giga ddr2es geil ultra memókkal...akkor lassabb mint a phenom 2es nem?:D
  • Quki
    kössz :)
  • Solten
    link
  • dara
    Pont erről volt szó, ha nem vetted volna észre...
  • Sanyix
    mióta van olyan, hogy igp memóriavezérlője eléri a ramot? Sztem az max sideport ramot érhet el.
  • dara
    Azért ne keverjük össze a dolgokat! A Hyper Memory nem közvetlen elérésű, mivel a lap vagy processzor memóriavezérlőjén keresztül éri el a rendszermemóriát. Ebből a szempontból az IGP-k UMA-jához hasonlítható.

Közvetlen elérésű az, amit a GPU/IGP saját memóriavezérlőjén (és csakis azon) keresztül ér el.
  • Quki
    azért kíváncsi lennék egy olyan tesztre ahol c2d 8600as vagy 8400as van összerakva az új phenom 2esekkel :) tud vki ilyet?