16997
-
Inquisitor #11392 És én még a 6GHz-es "rekordot" akartam linkelni minap. :D -
Inquisitor #11391 Ezt én is megtaláltam, de az iPonról IT hír az kb. annyira szakmai, mint az Indexes cikkek, a sok hülyeséggel amit leírnak :)
Sok nem derül ki belőle. Például a legfontosabb inó az ár lenne. Ezek az Athlon II procik a LVL3 cache hiánya miatt valószinüleg a Phenom II-nél is jobban tuningolható, és nem mellékesen itt is bekapcsolható a plusz mag, ezért jó lenne több infó.
Egy vacak kínai tesztet láttam, de ki olyan elmeroggyant, hogy 2 magosnál erősebb procit XP!!! alatt tesztel. Ez olyan mint Trabiba a BMW motor ... -
Az a baj, hogy ezzel single módban is multiplayer lesz minden játék, mert minimum két ember kell hozzá. Az egyik játszik a másik meg öntögeti a nitrogént. 
Amúgy meg:
Kíváncsi vagyok mikor jön az első gyárilag 4GHz-es proci, és arra, hogy melyik gyártótól. -
Azt nem szokta megjeleníteni...
link -
Szerintem az űrben csinálta, wtf...
-
külön tápkábele van a procinak:D -
Nannneeee... -
lee56 #11385 De hova lett a core voltage? Kiakadt a tuningtól a mérőműszer? :D -
WTF??? :o
Atomerőmű hűtőmedencéjében hűtötte a csávó vagy miafasz? -
U-R-I-S-T-E-N...
link
-
Athlon II Így hirtelen ezt találtam. -
Inquisitor #11381 Most néztem az Athlon II (???) X3 405/410 procikat is lehet négymagosítani megfelelő SB710/750-es tuninglapokban. A vicc az, hogy a prociról szinte semmit nem találtam ... úgy értem ez most Phenom II, amiben a LVL3 cache tiltva van vagy eleve annélküli és így sokkal ólcsóbb mag? És ha igen, akkor van ilyen négymagosban is? Minden esetre a 65W TDP gyanus. -
Köszi.
-
-
History of AMD -
Az AMD felzárkózott: Phenom II X4 955
"Az AMD ezúttal nemcsak, hogy új processzorokat adott ki, de csavart egyet az OverDrive néven ismert finomhangoló, tuningprogramon is, melyben két új funkció látott napvilágot. A BEMP, azaz Black Edition Memory Profiles az NVIDIA-féle EPP, illetve az Intel-féle XMP nyomába kíván lépni, lényegében arra szolgál, hogy az egyes memóriagyártók különböző modelljeihez a túlhajtáshoz szükséges időzítési beállításokat rendeljen.
A másik funkció Smart Profiles névre hallgat, ennek segítségével minden egyes alkalmazáshoz külön-külön paraméterezhetjük be a processzor erőforrásainak kihasználtságát, amivel vagy gyorsítunk az adott alkalmazáson, vagy több energiát takaríthatunk meg. Például ha tudjuk, hogy xy alkalmazás csak két processzormagot képes kihasználni, akkor a Smart Profiles segítségével beállíthatjuk, hogy ez az adott xy program csak két processzormagot terheljen le (ahelyett, hogy mind a négy feles kihasználtsággal működik), a másik kettő mindeközben kapcsoljon ki. Ezzel vagy megtakarítunk némi energiát, vagy a többletet akár fel is használhatjuk arra, hogy a két aktív processzormag órajelét magasabbra tornásszuk, hiszen még így is beleférünk az adott TDP-keretbe. Vagy például beállíthatjuk azt is, hogy amíg egy konvertálóprogram három magon dolgozik, addig a negyediken zavartalanul, akadozás nélkül játszhassunk."
-
Nincs valahol valami kis összefoglaló, hogy mik azok a mérföldkövek amik az AMD nevéhez köthetőek? Mint pl az x86-64, ilyesmik. -
donoki #11375 hbd
-
HBD 
-
HBD AMD
-
Csak szettben, párossával. 2 db 4770X2 35 ezerért...de az is azon a kamionon van amivel a 22500Ft-os 4850X2 jön.
-
én 4770 x2-t kérnék, úgyis jön a nyár, most nem kell fűtés :) remélem az már 20k alatt van :D -
Utald át az előleget (90%) és jelentkezem ha megjöttek a kártyák.
-
-
akkor veszek kettot ...... stipi-stopi -
De, annyi. Csak most éppen nem lehet rendelni. 
Nálam lehet kapni Sapphire 4850X2-t 22500 HUF-ért. Csak most éppen nincs, de hamarosan érkezik a kamion...
-
Kozben kiderult hogy megsem annyi... :) Tul szep lett volna ha igaz. -
Szerbiában a 4870X2 64 ezer FT nálunk 110.000Ft na ez a nemsemmi!
-
Inquisitor #11363 SB750 VAGY SB710-es déli híd kell hozzá. Lehet vele plusz magokat vagy plusz cache-t bekapcsolgatni, egész pontosan az ACC-vel. Nem, ez nem a köhögés elleni bigyó. -
Inquisitor #11362 Azért az röhely, hogy ázsiában annyiért árulják a Phenom II 955-öt, mint amennyiért itt az X3-720BE-t. :( -
Hihi vicces nézni ezeket a teszteket kibaszott vga limetes minden szinte majdnem egyformán teljesit mind a 2-3-4 magosat pár fps eltéréssel.
Jó lowon intelt nem nagyon lehet megszorongatni mert ott legtöbbször ő a winner de fullos beállításokkal már feltorlodik a mezőny.Ezekből a tesztekből megint azt szűrtem le kell nekem az az X3 720 BE
(Csak még nem indokolja semmi hogy váltsak rá)
-
gondolom ezzel a mostani 5200+ tulajdonosokat akarja megcélozni? -
Hivatalosan is: AMD Athlon X2 7850 Black Edition AM2+
par teszt:
teszt1, teszt2, teszt3, teszt4 -
Nem értek hozzá, csak annyit tudok amennyit olvasgattam róla. Számomra nem túl jó megoldás, hogy - igaz egy tokon belül - de van minden nyavaja. Ha csak a procikból indulunk ki látható, hogy mindig új tokozás, új alaplap van. Ha még bele kerül a dologba a vga-is akkor gyakorlatilag a fejlesztés minden esetben új gép vásárlását jelenti. A végén a pc-ből csinálnak egy konzolt.
Lehet, hogy ez a jövő, de a neten fellelhető cikkek alapján a nem túl közeli jövő. -
azért nem gondolom hogy intel belevágna egy olyan dolog fejlesztésébe ami nem eladható...ha nem is átlagfelhasználóknak, de az ipar és környéke biztos tud majd vele valamit kezdeni.
a mostani vga-k is támogatják a GPGPU-t csak a kedves programozó bácsik nem vesznek róla tudomást.
intel valami olyasmit(univerzális feldolgozó egység(ek)) akar előállítani ami mind grafika mind számítás terén rendelkezik megfelelő kapacitással. és lehetőleg egy tokon belül..
Ennek valami olyasmi eredménye lehet:
-(átlagfelhasználók számára) hogy intel "cpu"-hoz nem kell vásárolni vgat mert benne van...
-ipar számára pedig egy olyan erőmű ami mindenre rá lehet venni, csak a tápot meg a periféria illesztőt kell mellé rakni...
nem vagyok oda intelért csak ha ezzel fel akarják(amd/nv) venni a versenyt akkor rá kellene venni a játékprogramozókat hogy használják ki a vga-k ban rejlő kiaknázatlan kapacitásokat.
-
egységedre! -
-
Nah, kozben olyanokat olvastam (felh. velemenyek) hogy mennyire jo az Asrock 790GX
(mibol lesz a cserebogar...
)
-
Játszhatsz 800*600-ban low-on a superPI-vel. 
-
Azt már jópárszor kitárgyaltuk itt, hogy jelen állás szerint tényleg fölösleges az i7. Játékok szempontjából mindenképpen, szóval nem mondtak hülyeséget. Az más kérdés, hogy érdemes-e nekik betámadni az Intelt, de biztos tudják miért csinálták. Minden esetre jó, hogy ezt nem az AMD részéről kellett valakinek elmondania.:D
A Larrabee előkapása azért ahogy olvasgattam nem ilyen egyszerű. Ha igazak a hírek akkor már talán 2010-ben elő tudnak kapni egy olyan példányt ami a mai viszonyokat tekintve is lassú, cserébe viszont gondolom jó drága. Hogy ekkor hol fog tartani az Ati/AMD a vga-kat tekintve nem tudni, de gondolom ők nem állnak le mint tette azt az nV.