16997
-
Legyen ilyen egyszerű, csak aztán tényleg meg ne süljön.:D -
Köszönöm
-
BIZ0906 #11430 Itt meg tudod nézni mennyit bírhat 70°C. -
Köszi... ki fogom próbálni... 
Még annyi, hogy nekem csak gyári hűtőm van, az nem gáz ?
És mi az a hőfok, ami még nem gond egy procinak ? -
Ne higgy neki, nem ennyire bonyolult a dolog. Belépsz a biosban, ott van egy olyan hogy core multiplier vagy valami hasonló, azt feljebb tolod egy kicsivel, megnézed stabil e a rendszer, ha igen feljebb tolod mégjobban. Amikor már nem stabil, visszaállítod az utolsó stabil értékre és már tuningolva is vagy. Persze közben figyeld a hőmérsékletet is ne süljön oda a proci :)
Ezt most úgy mondom mint teljesen analfabéta szintén. Saját procimat úgy csináltam, legyen 3GHz, azt bírja biztos. Bírja, örülés. De mehet tovább is ezek szerint? Legyen 3.2 akkor. Nem kéne szorzót állítani? Ja az automatára van állítva? Akkor mehet neki. így van most 2.7 helyett 3.2-n :D -
Értem, és köszi a képet, de ez csak még jobban eltántorított 
Mintha kínai szöveggel lenne teleírva... na mindegy, asszem marad minden úgy, ahogy van
-
Biztos van pár alap dolog, de nincs két egyforma proci, nem hiszem, hogy ezt így le lehet írni, hogy ezt ennyire állítsd, azt annyira, stb.
Innen le tudsz olvasni adatokat, ez 2.9 GHz-en megy, de egyáltalán nem biztos, hogy ugyanezekkel az értékekkel a te procid is menni fog. Lehet, hogy többet tud, lehet, hogy kevesebbet, vagy ehhez az órajelhez magasabb feszültség kell majd, hogy stabil legyen, vagy alacsonyabb... nem tudom, tényleg nem vagyok képben.:) -
Én nem vagyok ellene, csak nem értek hozzá 
Egyedül tuti nem kezdenék hozzá, max. ha valaki leirná , hogy mikor, mit, hogyan, merre, meddig...
-
Az AMD Overdrive pont erre van. Tuningolhatsz, vannak stabilitás tesztek stb. De ha nem vagy képben a tuninggal jobb ha nem kezdesz hozzá, nehogy több kár legyen belőle mint haszon.
Én mondjuk alapból tuning ellenes vagyok, meg nem is értek hozzá, de ez legyen az én bajom.:) -
Hát a hűtő vétel még menne , de a tuning... 
-
Probald meg kicsit tuningolni, sokat fog dobni a teljesitmenyen. Kell hozza valami ertelmesebb huto: Hyper TX2, AC Freezer 64 Pro (4-5k). -
ja értem köszi...
de azért fog úgy muzsikálni, mint az X2 5400 - es ugye ?
vagy nem ?
-
A magok kihasználása attól függ, hogy az éppen használt program hogy van megírva. A HT sebességét meg nem tudod átállítani, mert vagy támogatja a chipset vagy nem. Jelen esetben nem. De mondom, ez egyáltalán nem biztos, hogy észrevehető lassulást okoz. Majdcsak betéved ide egy nálam okosabb és elmondja, hogy jelent-e valamit vagy sem.:) -
Tehát ha ezt átállítom, akkor jobban ki tudja használni a 3 magot ?
-
"(Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information."
Ezt írják a Giga honlapján. vagyis támogatja, de megkötésekkel. Mint általában minden AM2-es deszka. Bele lehet tenni, szerencsére az AMD nagy gondot fordít a kompatibilitásra, de vannak bizonyos megkötések. Jelen esetben a Hyper Transport. Ezen keresztül kommunikál a proci a gép többi részével. Itt mászkálnak az adatok. Nyilván ha ennek kisebb a sebessége akkor valamivel lassabb. Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen mértékű a lassulás, lehet, hogy átlagos használat során észre sem lehet venni. -
Ma reggel megnéztem az alaplapom dobozát, többek között ez van ráírva:
Support AM2 + Phenom proessor
AM3 ready
Félre ne értsd nem kötekedni akarok, én csak ugatom ezt a témát, de akkor most ilyenkor hogy van ez ?
Támogatja, bele lehet tennni, de nem birja "kihajtani" ? -
Milyen sebesség ? 
A boltban direkt megkérdeztem, azt mondták jó ebbe az alaplapba...
Az, hogy a 3dmark nem használja, oké, de attól még a game - ek gondolom jobban mennek, hogy 3 magos... vagy nem ?
-
Ahhoz képest, hogy az 5400+ 2,8GHz-es, az X3 8650 meg csak 2,3GHz-es, a 3dmark06 pedig nem igazán használja a 3 vagy 4 magos procikat, plusz az alaplapod AM2-es tehát a HT sebesség sem passzol a Phenomhoz egész jó, hogy egyáltalán valamennyivel is több a pont.:)
Állítólag a Vantage már szereti ha nemcsak 2 magos egy proci.
Ettől függetlenül jobban jártál volna egy AMD chipsetes AM2+ -os alaplappal.
-
Sziasztok
A múlt héten vettem egy gépet, amiben a mai napig egy kölcsönproci volt, egy AMD X2 5400 - as
Kiváncsiságból csináltam vele egy tesztet
3dmark06: 8327 pont
Ma megjött a megrendelt proci, AMD Phenom X3 8650 - es
Betettem,és megint lefuttattam a tesztet
3dmark06: 8854 pont
Ez normális, hogy "csak" ennyivel lett több a pont ?
(Gigabyte M61PME-S2, 3 GB Kingston RAM 800Mhz, Gigabyte HD4670 512 MB DDR3) -
-
955BE 64K 
Szépen kúsznak lefelé az árak, és állítólag a forint is erősödik lassan. -
AMD Athlon X2 7850 Black Edition
-
X3 700e-ra gondoltam (Heka) pl. De valo igaz, a ketmagos Phenom II-k is erdekesek (Callisto)... -
Inquisitor #11409 Mondom drága! -
PH2 X3 :) -
Inquisitor #11407 Jó hát lenen sok pénzem, akkor PH2-955, meg durvulat deszka alá, azt' had szóljon a 4GHz+!!! :D
De most egy vacak 720BE-t se tudok megvenni, A2-ből meg tán a négymagos is olcsóbb lesz. Aztán lehet elég lenne egy A2-X2 rendesen tuningolva, vagy még inkább egy PH2-X2? -
Ha mar tobb mag, el kell(het) az L3. -
Inquisitor #11405 Nono, a Phenom II sokkal drágább, kérdés van e annyival jobb a lvl3 cach miatt? Minden esetre én olcsó és szénné tuningolható Athlon II-re várok ... max. nem olyan lesz. A lvl3 cache miatti alacsonyabbtranyószám, kisebb fogyasztás okán lehet jobban lehet tuningolni majd. Phenom I-nél meg (cache ide vagy oda) szvsz jobb. -
Phenom II -
Dobronski #11403 Az miért van hogy a Benchmarkot lefuttatom csak egy magot használ?
Athlon x2 5000+ oem '06benchmark -
Szerintem a Phenom, L3 cache miatt. -
2,4esre pályázok erősen:D
AthlonII vagy Phenom II a jobb? -
-
Érdekes hogy 3GHz-nél megrekedtek!
Simán nyomatnám a 3,5GHZ-es verziókat! -
finomak:) -
de ha van s754-es procid nem érdemes hozzá lap, mert egyrészt nem könnyen fogsz találni, másrészt egy modern am2+-os lap 14k, és bele egy x2 12k, memória meg filléres. -
kizárt dolog. -
Sörmókus #11395 Szevasztok!
Elég gagyi gépem van, tudom, de sajna nincs pénzem komolyabb fejlesztésekre:S Nem is a konfig a lényeg, hanem egy olyan kérdésem lenne felétek:
Úgy hallottam, hogy a Shuttle Nforce2 AN35N Ultra alaplapba (ami ugye Socket A-s) lehet rakni egy átalakítót a procihoz, amivel így a többlábas (754) procit is lehet használni... Az a bajom, hogy a procim nem tudja az SSE2-t, pedig most van 1 olyanom, de nem akarok új alaplapot venni... A kérdés: Ez igaz? Tényleg van ilyen átalakító cucc? Válaszotokat előre is köszönöm! -
Inquisitor #11394 Még azt se voltak képesek odaírni, hogy az infó meg a logótlanítot screenshot az OCWorkbench oldaláról van :D
Nem hiszem, hogy csak AsRock lapokban menne. Az AMD által kért "bug" javítás szerintem egyik alaplapgyártónak sem érdeke, aki tuning lapot akar eladni. -
En ezt talaltam...: link