16997
  • Solten
    Ősszel vált végleg 45 nanométerre az AMD
  • donoki
    hát épp ezért kérdeztem én is h fake-e?:D
    mert elég érdekesek:D
  • lee56
    pff, nálam 60fok 100% terhelésen az 5000+ X2 BE 3GHzen, de már ez is kezd aggasztani :) , mondjuk vicces ha visszaveszem autóra a szorzót akkor is csak 1-2 fokkal lesz hüvösebb, mondjuk feszültséget nem kellett emelnem a tuninghoz.

Arra gondoltam talán nézd meg rendesen le van-e rögzítve a hűtő a procihoz, van ilyen is :) Na meg egy újrapasztázás se árthat, vagy akkor már egy új hűtő nagyobb teljesítménnyel. Ezzel a 100fokkal tuti nem húzza sokáig szegény proci :)
  • Solten
    Huha... Az xbitlabs nem egy kamu-csajniz site... Roppant erdekesek lesznek ezek a ketmagosok :)

• donoki
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2.html

ez igazi?:D v fake?
  • BIZ0906
    Konkrétan nem tudom melyik verzió van neki de akkor is csak 68°C-72°C között bírja az AMD oldala szerint.
  • Solten
    Besz@rhatott a szenzor, ilyen hofokon fagyi lenne folyton vagy reboot.
  • BIZ0906
    És kifele fújja a levegőt? És hány cooler van a gépben? Egy van azt látom mert kiírja csak kíváncsi vagyok van e még egy amit nem ír ki.
  • Dark Angel 666
    a proci nincs húzva , a ház hátsó részén van hely 2 rendeszcoolernek , az alsóba van 1 , a pasztázás meg a gyári
  • BIZ0906
    Húzva van? És a ventilátorok, hogy vannak elhelyezve? Mennyi hűtőpaszta van a proci és a hűtő között?
  • Dark Angel 666
    ez a gyári hűtő , tegnap takaritottam ki a gépet , de nem javult
  • BIZ0906
    Milyen hűtő van rajta?
  • Dark Angel 666
    Megnéztem Everestel is.
    Az is ugyanazt mutatja
  • Solten
    100 fok - lehetetlen. Nezd meg valamilyen ertlemesebb progyval: pl. Eeverest.
  • zolee145
    Az nem semmi. Éppen most wmv-ből konvertáltam mpeg4-be, közben meg Everestben figyelgettem a dolgokat, és mind a 4 magnál jelezte, hogy dolgozgat és közben volt 55 fokos a proci. Gyári hűtővel.
    Nem tudom azt a 100-115 fokot hogy csinálod. Annyira koszos nem lehet egy hűtő. Esetleg újra kéne pasztázni vagy valami ilyesmi.
  • Dark Angel 666
    azt hogy 4 és fél perc terhelés után 100 fokos a proci , 6 perc után le is kapcsol , mert felmelegszik 115re
    Mit csináljak hogy ne forrósodjon ennyire ?
  • Solten
    konkretan mit kell nezni?
  • Dark Angel 666
    Mit szóltok ehhez ?
  • BIZ0906
    4800+-om 3GHz-ra húzva sincs ennyi eddig terhelve 100%-on 52°C-ig ment :) 10perces teszt után aztán lejjebb ment 51-re és 52 között ugrált.
  • Sanyix
    nekem alapjáraton 28 fok a 4400+, szóval kicsit sok :)
  • Dobronski
    Rendben köszi.
  • Solten
    Hi. De.
  • duracellmumus
    üdv!
    takarítsd ki a hűtőt!
  • Dobronski
    Sziasztok!Van egy amd athlon64 x2 5000+-os procim.Az nem baj hogy alap járatban a hőfok 56-58 fok?
  • lee56
  • zolee145
    Valahogy annyira mindig segíteni akarnak a kevésbé tapasztalt vásárlóknak, hogy nem is értem miért lesz a végén a legnagyobb segítő szándékból is átbaszás.
  • Solten
    Jah, felvettek egy-ket nvidia marketingest...
  • zolee145
    Ez se rossz.

"Először azt hittük, áprilisi tréfa az Intel új, egyszerűsített processzorjelölése, melyben egytől ötig, csillagokkal értékeli termékeit, de nem az. A rendszer célja útmutatást adni a kevésbé tapasztalt felhasználóknak, hogy milyen CPU-t érdemes venni.
    (...)
    Úgy tűnik, az új számozás a markáns csillagokkal azt igyekszik eltakarni, hogy milyen kis különbség van az egyes Core 2 Duo vagy Core 2 Quad családok között. Ezzel a kevésbé tapasztalt vásárlókat könnyen a drágább variáns felé lehet terelni."
  • sith7
    Megérdemelték !
  • sith7
    Semmi gond, uram
  • Solten
    Intelt elmeszeltek elsofokon...

"A vizsgálat eredménye kiemeli, hogy az Intel 2002 és 2006 között olyan partneri viszonyokat kötött nagy gyártókkal és neves áruházláncokkal, melyek elsősorban arra épültek, hogy megfelelő anyagi szolgáltatás fejében a meg nem nevezett vállalatok mellőzik az AMD termékek forgalmazását. Az időpont természetesen hatványozottan érdekes, hiszen a korábbi tesztjeinkből is kiderült (Processzor-megateszt - 1/2, Processzor-megateszt - 2/2, Athlon 64 X2: kétmagos trónkövetelő, Intel Presler: egy korszak alkonya), hogy az évtized első felében az AMD Athlon 64 processzorai gyakorlatilag nevetség tárgyává tették az Intel Pentium 4 rendszereket. Így joggal várhatta el az AMD vezetősége, hogy az új fejlesztésekkel jelentős mértékben növelhetik a piaci részesedésüket, ez azonban nem történt meg."
  • zolee145
    Ja bocs, el is felejtettem, pedig néztem is a deszkád adatait a honlapon, sőt, még írtam is, hogy AMD chipes lappal jobban jártál volna.:) Sry.
  • sith7
    oké, köszi kipróbálom
  • Lobsterman
    Ha nforce chipsetje van az alaplapodnak, akkor próbáld ki az ntune-t, azt hiszem az hasonló mint az overdrive.
  • sith7
    AMD Overdrive - ot nem inditja el

"Amd Overdrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer"
  • zolee145
    Mondjuk a biost nem basztatnám, AMD Overdrive és esetleg ott az auto tuning, asszem van benne. Talán ahhoz hozzá mernék nyúlni.:D
  • sith7
    hát nekem ilyenem nincsen: core multiplier ...
  • sith7
    Én sem akarom tönkretenni...
    Itthon vagyok 1 órája, de még nem mertem nekiállni
  • Lobsterman
    De persze felelősséget nem vállalok. :D
  • Lobsterman
    Ezért kell jó cooler, vagy ha gyári van a procin akkor erősen figyelni a hőmérsékletet, és kis lépésekben tuningolni hogy lásd mennyit bír.
    Kis tuninghoz nem kell hozzáértés(főképp ha olyan bios van az alaplapon aminek meg lehet mondani hogy vcore, ht speed meg ilyenek automatán, csak a szorzó és az alap órajel manuálison :D).