16997
  • holecsko10
    Sziasztok.

Ma fel húztam a cpu-at de nem értem hogy a szorzót miért nem tudom használni. Csak is akkor emelkedik az óra jele ha 200 mhz fel húzóm 220-ra. A szorzót hiába rakom 14 re vagy 15 re nem mutatja a cpuz-ben sem hanem 13.5-ön van.

7750-es procim van és egy asus crosshair alaplap van egy pár képem róla hogy milyen a bios-a

• Solten
    750-es F1 Samsung. Ipon olcso bot' pl :) Jo cucc meg a WD Caviar.
  • JoeFromHun
    Köszönöm mégegyszer a segítséget megjött pénteken a 7850 BE és hozzá a GIGABYTE GA-MA780G-UD3H alaplap és 2*2Giga HyperX -es 1066-os RAM!
    Végre elégedett vagyok a teljestménnyel. Megszabadultam a Prescott-tól.
    Mostmár csak azt kellene tudni,hogy hol lehet a legjobb áron Vinyót venni??
    AMD 4 Ever!!!
  • zolee145
    Igen, ő az.
  • benőmenő
    az ACC az ugye az Advanced Clock Calibration
    (sry a dupla hsz-ért
  • benőmenő
    thx a választ
    ha nem műkszik a 4. akkor magától leállítja vagy komolyabb galibát is okozhat?
  • Solten
    Kulon nem jelolik, mivel tokugyanaz a proci, csak a BE-n ugye nincs szorzozar.

"De a lényeg a lényeg, hogy egyáltalán nincs garancia arra, hogy menni fog a 4-ik mag, vagy, hogy ha megy is nem biztos, hogy stabil lesz."

Ja, ez a lenyeg.
  • zolee145
    Akkor arról nem tud az AMD, mert a honlapjukon kétféle proci van: X3 710 és X3 720BE. Ettől még mondjuk lehet.:)
    De a lényeg a lényeg, hogy egyáltalán nincs garancia arra, hogy menni fog a 4-ik mag, vagy, hogy ha megy is nem biztos, hogy stabil lesz.
  • Solten
    Van "sima", nem BE-s is.
  • zolee145
    Az első kérdés, hogy honnan van neked Phenom II 720-as nem BE procid?
    Tudtommal a 720-as csak BE kivitelben létezik.:)

Amúgy nem lehet. Ha úgy vetted, hogy lehet akkor csalódni fogsz.
    Mondjuk úgy, hogy van akinek sikerült, de az alaplap függő (ha nem tudja az ACC-t akkor eleve bukó), ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy stabil is lesz a 4-ik mag aktiválása után.
  • benőmenő
    hy,
    AMD Phenom II 720 procim van és az lenne a kérdésem hogy ennél lehet aktiválni a 4. magot, vagy csak a BE-nél?
  • EK1TEP
    Végül is lehet hogy RC állapot miatt nem jó még.
    Remélem az RTM-ben működni fog!
  • zolee145
    Egyébként ennek biztos, hogy működni kell Win7 alatt? Mindegy mennyire jó készültségi fokon van, ez attól még egy béta oprendszer, vagyis nem várható el, hogy minden része tökéletesen működjön.
  • EK1TEP
    Na most volt megint kékhalál és olyat írt ki hogy wink32.sys.Lefényképeztem de aztán volt megint halál és elszállt a kép a gépről.. hibásan mentette el :s
    Figyeltem progival visszavette 1000MHz-re aztán egyből meghalt a gép.
  • zolee145
    Gugeleztem, de Win7-re nem is nagyon dob találatot.

Esetleg itt: win7 cnq Az egyik fórumozó írja, hogy nála win7 alatt megy a cnq, de kb ennyi.
    Lehet nem ugyanúgy hívják a dolgokat, de kb ugyanaz lehete a beállítás mint Vista alatt.
  • EK1TEP
    Na írja a beállításokat az energiagazdálkodásnál de Win7 alatt tökre nem ilyen az egész!
    Orthostal terheltem meg sem nyikkant nem volt semmi baja.

• Solten
    Vistahoz nem kell driver hogy mukodjon. Nekem az SP2 Home Premium van fenn es gyonyoruen szuperal (noti). Desktop PC-n is ment az Ultimate-al.
  • EK1TEP
    Nincs húzva tök alapon van minden!

Köszi olvasgatom!
  • zolee145
    Esetleg húzva van a proci? Ahogy olvasgattam azt sem szereti a CnQ.

How to enable AMD Cool'n'Quiet or Intel SpeedStep in Windows Vista

Cool'n'Quiet

Ezeket találtam. Itt írják, hogy mi kell a Vistának. Ha ezekben nincs meg amit keresel akkor tényleg kérdezz olyat aki ért hozzá.:) Nincs jobb ötletem.
  • zoltang
    Nálam sem megy a Vista (sp1) alatt a C'n'Q, rosszul működik. Xp alatt minden rendben volt. Vista driver sincs rá, MSI alaplapom támogatja stb.

BIOS-ban le van tiltva így nincs gond. :( Ha engedélyezem ezen funkciót, szépen leveszi az órajelet, feszültségeket ha nincs nagy terhelés, de a HT órajel nem változtatja mindig egy alacsony értéken tarja - most már nem emlékszem mennyire - és nem jó a proci teljesítménye sem. Egyébként az alap 1000 MHz (lenne) nálam c'n'q nélkül.

Viszont a BIOS-ban fixre állítom a HT -t(1000MHz), akkor fagyott egy idő után a Vista, de nem volt "kék képernyőm".

Tavaly év eleje óta nem tudom az energiatakarékos funkciót használni, amióta a Vista fent van.
  • EK1TEP
    Legfrissebb bios van fent, régebben XP alatt ment simán a dolog!
  • Solten
    BIOS frissitesre gondoltam en is, de elsosorban memoria hibaknal dobalja ezt ki a windows. EK1TEP: futtast egy memtest-et (memtest86), vagy esetleg ortossal terheld meg.
  • zolee145
    Mindenféle hozzáértés nélküli okoskodás/találgatás: olyan nem lehet, hogy a C'n'Q-t nem támogatja az alaplapod? Vagy mondjuk egy újabb BIOSsal támogatná? Vagy valami driver hiányzik neki? Proci driver vagy ilyesmi.
  • EK1TEP
    Windows 7, de már Vista 64Bit alatt sem volt jó!
  • Solten
    Szvsz ezt valaszd: link1
  • Solten
    XP/Vista?
  • EK1TEP
    AMD Cool'n'Quiet funkció bekapcsolása után kb 1 percig megy a gép és ezt írja ki:
  • JoeFromHun
    Mint írtam miveln én nem játszok nekem jó egy integrált alaplap is.
    Ezt néztem:
    GIGABYTE GA-MA780G-UD3H
  • Solten
    Hello. Milyen a lapod pontosan?
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Váltani akarok vagyis fogok AMD-re pár napon belül .. csak a prociban tanácstalan vagyok.
    Én a géppel nem szoktam sem játszani sem húzni nem szoktam(nem is akarom). Filmeket nézek szép számmal és internetezek valamint weblapokat szoktam karcolni szóval nekem erre kellene.
    A lényeg,hogy hasítson mert várni nem szeretek. Ezt untam meg a mostani intelemnél. (Intel P4 630 3.0GHz van most) De már nagyon utálom. Mert valahogy nem úgy megy ahogyan én szeretném. Ettől még a régi Athlon XP 2400+ -em is jobb volt ezerszer.

-AMD Athlon 64 X2 7850 vagy ebből BE
    -AMD Phenom 8650 X3

Most viszont ezekben gondolkozom.

Mindenki segítségét előre is köszönöm!

Üdv:Joe
  • EK1TEP
    Hali!

Az AMD Cool'n'Quiet funkció miért nem működik?
    Windows 7 van fent, bekapcsolom a BIOS-ban (Asus M2N4-SLI) egy darabig jó a windowsban is aztán puff kékhalál vagy simán szétcsúszik a kép és csak a restart segít!
    Jó lenne ha működne mert ilyen budi melegben nekem ne mennyen magas órajelen ha nem muszáj mert nagyon melegszik!
  • Pupuci
    Kössz az infót srácok.7850??Igen, az lesz.
  • Solten
    Na ujra: link

• Solten
    Asus lapokkal alt.ban 3.8 GHz, Legitreviews MSI Platinummal 3.9-et ert el, Bjorn 3d-sek mar ugyesebbek voltak az Anus deszkaval (M4A78T-E):

• duracellmumus
    akkor egy másik kérdés phenomII955BE-t

levegőn(nem folyékonyon:)kb. meddig lehet hajtani?
  • Solten
    Udv. Mindket procit alaporajelen teszteltek :)
    Memoria ugyanaz, gondolom adtak neki plusz feszt es atallitottak CL7-re. Bar jatek eseten szinte tokmind1 hogy CL7/CL8 (Patriot).
  • duracellmumus
    üdv!
    két dolog:
    a tesztek alatt csak 2.66-on járt a 920(szinte pazarlás)

az ár összehasonlításnál az amd-s cuccba CL9-es ramot számoltak de a tesztet CL7-el végezték.

bocsánat a szőrszálhasogatásért:)
  • Solten

link
  • Solten

link
  • Solten
    Hi. A 7750-es azert jobb mert egy K10-es Phenom I, ujabb fejlesztes. A 6000+ egy osoreg K8, hiaba magasabb az orajele. Vegyel Te is 7850-et... :)