16997
  • Solten
    link

A Black Edition verzio 800 Ft-al dragabb.

De ezt is nyugodtan megveheted: link (TESZT)
  • Solten
    "Egyébként mondjuk egy AMD 2magos 2,8GHz-s proci egyenlő teljesítményt nyújt egy Intel 2magos 2,8GHz-s procival?" Phenom II eseten durvan ez a helyzet. Tehat csak Phenom II-t erdemes venned szvsz (AM3), Bar az Athlon II 250 is gyonyoruen teljesit az arahoz kepest.

550: 2 magos
    710/720: 3 magos
    805-955: 4 magosok
  • totyak
    Eredetileg egy Intel Core2 Duo E7400 2,8GHz-t néztem ki.

Melyik AMD processzorok nyújtanak nagyobb teljesítményt kb. ugyan ebben az árban? (30 egy-két ezer max)
  • totyak
    Ez így már kezd alakulni és köszönöm is a listát, de ebből hogy derül ki, hogy melyik 4,3, vagy 2 magos?

Egyébként mondjuk egy AMD 2magos 2,8GHz-s proci egyenlő teljesítményt nyújt egy Intel 2magos 2,8GHz-s procival? Mert ha igen, akkor jobban megéri nekem AMD-t venni, mert azok lényegesen olcsóbbak.
  • Solten
    Nagyjabol:

A listaban nem szerepel az Athlon II X2 250 (AM3, 3.0 GHz L3 cache nelkuli).
  • rumkola
    ez nem paszta, hanem rosszul feltett hűtő....
  • totyak
    Valaki tudna adni valami listát, hogy hogyan jönnek egymás után erősorrendben az AMD processzorok? Annyi fajtája van (Athlon Sempron stb) meg annyi féle számpzás (X2 X3), hogy egyszerűen nem tudok kiigazodni melyik milyen.

Új gépet akarok összerakni, aztán most nézegetem, hogy Intel vagy Amd. Vannak sokan akik Intelt mondanak, de vannak akik meg Amdt (meg az talán olcsóbb is).

Gondolom egy Amd 3magos proci az jobb, mint egy intel 2magos, nem?

Szóval ebben kellene nekem valami leírás, segítség, jótanács. THX
  • benőmenő
    lehet a paszta lesz mert egyszer kikapcsolás és áramtalanítás után megfogtam a venti alatti bordákat és kéz melegek voltak
  • zolee145
    Ott rakták össze a gépet? Lehet, hogy szarul lett pasztázva...
    Mindegy milyen meleg van, gyári hűtővel sem szabadna megnyekkennie.
    Nem hiszem, hogy a Vista lenne a hibás. Tavaly augusztusban telepítettem (meg pár hóbapja vga cserénél újra), de még nem fagyott, és kékhalál sem volt.
  • Dark Angel 666
    tegyél be egy erős ház coolert mert benn is kinn is k*rva meleg van
  • benőmenő
    hy,
    vettem új gépet de nem is én lennék ha nem lenne semmi gubanc
    szal az everestet nézem és cpu 80 fok

HWmonitor:

és hogy ne legyen olyan egyszerű a biosban 48 fokot ír
    azért aggódom mert a windows (persze hogy vista) naponta minimum 2x fagy vagy kékhalál és a crysis warhead-ben volt olyan hogy ilyen fekete foltok voltak
    és a 3Dmark 06 kifagy a cpu teszt-nél
    AMD Phenom X3 720 BOX-om van amúgy
    szerintetek küldjem vissza gariban az iponnak vagy a házba kéne két venti és jólvan?
  • netcool
    Sziasztok! Épp mostanában vettem egy ASUS alaplapot AM3as fogalalattal és érdekelne hogy a telepitő lemezén lévő EPu 4 engine progit ha felrakom akkor az modosithatja a processzorom teljesitményét? Olyan értelemben hogy mivel ezzel lehet szabályozni az energia ellátást vagyis hogy gazdaságos legyen vagy nem. Szoval ha felrakom akkor nem vesztek valalmennyi erőt a prociból?
  • Pupuci
    @ #11777 Igen, erre gondoltam.

@ #11779 dankesÜn!
  • Solten
    Nagyon.
  • zolee145
    A neten olvasottak alapján a Giga lapok általában véve jók, míg az MSI-ről pont az ellenkezőjét olvasni. Most meg írod te, hogy jók az MSI lapok, pedig neked volt több is.
    Na kb ennyit a netes mendemondákról.:)
    Van akinek ez vált be van akinek az. Rossz széria meg mindenből van.
    Nekem Abit volt, semmi baj nem volt vele. Most Asrock van az is tökéletes.
    Szerintem úgy alakulnak ki a rémhírek, hogy a júzer elkezdi piszkálgatni a cuccot, csinál valami baromságot, tönkremegy a hardver és szalad a fórumra, hogy ez vagy az a márka szar és soha többet nem vesz olyat.

Ami Giga hardverem eddig volt/van azzal elégedett vagyok.
  • LeonSilver
    Ez eddig rendben van de nem azt kérdezte, hogy megy e a lapban.Gondolom annak utánanézett.Azt kérdezte ha jól értem, hogy mennyire jó ez a giga lap.
    Nekem is MSI lapjaim voltak eddig és hát jónak jó kis lapok csak kicsit lusták.
  • Dark Angel 666
    Igen , az F5ös BIOSal megy

Itt van a lista
  • Pupuci
    Srácok.Ez a Gigabyte MA770-UD3 lap ( ez lett rendelve ) mennyire jó egy 7850-es Black Edition procihoz ??

Nekem eddig MSI lapjaim voltak, a gigát abszolut nem ismerem.

Kössz!
  • zolee145
    1.296V, ha jó a szemem.:) Amúgy a voltage sort próbáld meg elolvasni, hátha a gépen jobban látszik mint ezen a képen.
  • Solten
    Sry, de ez egy eleg bena screenshot, nem latszanak az adatok.
  • atesz25
    Hali köszi a segítséget de a feszültséget miből állapítom, megy egyébként ez lemaradt az alaplap gigabyte ma770ud3 rev1.Szóval akkor nem az FSB-t kell huzni hogy nagyobb legyen az órajel a memóriánál.

És ez miért 0Mhz?
  • Solten
    AC Freezer 64 Pro/Hyper TX3/Hyper 212/AC Freezer Xtreme Rev 2/OCZ Vendetta 2
  • kopa1
    Gyorskérdés:
    Phenom II X2 550BE-ra milyen hűtőt ajánlotok a ref helyett? Játékokban a ref hangja szinte megközelíti a rakéta porszívó hangját sajna... Pedig anno a HyperTX 2-m milyen jó is volt :D!
  • zolee145
    A 64-es és a 32-es Vista két külön telepítő. Azon belül van Home, meg Business meg Ultimate, de az egy másik történet.

A 64-es procival szerelt gépre felmegy a 64-es és a 32-es is. Ha 32-es procid lenne arra viszont csak a 32-es megy fel, a másik már a telepítésnél hibát ír.

A procid biztosan 64-es. Nem is tudom mennyit kellene visszamenni az időben, hogy találj 32-es AMD-t. Vagyis egyszerű, rossz verziójú Vistát szereztél be.:)
  • Orionk
    értem, szóval akkor a vista amit letöltöttem és feltettem, az lesz 32 bites.

szóval, ha 64 bites oprendszert telepítek, és a már emlitett cpu-m van, akkor nem kérdez, csak 64 bitesként települ fel.
  • zolee145
    A proci 64-es, ez az egy biztos. Ha 32-es lenne arra eleve fel sem megy a 64-es oprendszer, ahogy berakod a telepítőt elküld messzire.:)
    Nincs olyan, hogy egy 64-es oprendszer 32-esként települ fel. Valószínűleg rossz cuccot szedtél le. A 64-es és a 32-es Vista külön van, nem egy telepítő, és eldöntöd melyiket rakod fel.
    A 64-es támogatás nem a laptopon múlik, csak a procin.
  • Orionk
    Aham köszi.

Azért kérdeztem, mert feltettem a vistát, de 64 bites oprendszert, mármint ugy töltöttem le, hogy azt mondták, hogy 64 bites, de amikor felinstalláltam, akkor a systemben azt irja, hogy: System type: 32-bit operating system.

Szerinted ez miért lehet? Ha a cpu támogatja a 64 bitet, és az oprendszer 64 bites, akkor alapból 64 bitesként kellene felpakolnia.

Esetleg becsaptak, amikor vettem a laptop-ot, és nem is támogatná a 64 bitet?
  • Solten
    Hi. Tamogatja a 64 bites utasításkészletet.
  • Orionk
    Sziasztok!

Ilyen laptopom van: http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu
    Amiben ilyen cpu van: AMD Athlon 64 X2 TK-55

Nem tudom, hogy ez a cpu hány bites. Segítene valaki? Szerintem 64 bites, mert a nevében benne van a 64.

Köszi
    üdv.,
  • Solten
    Hello. BIOS-ban bellitod: M.I.T -> memory clock. Add meg az ehhez szukseges feszultseget ha szukseges (gyartoi spec.).
  • atesz25
    Szevasztok.Csak egyetlen kérdéssel fordulok hozzátok.Van egy Phenom x4 9950-es procim mellé 4gb 1066 memmória,de nem igazán akarnak annyin menni.A kérdés az lenne hogy honnan tudom meg hogy a proci mennyit, vagyis hogyan tudnám elérni az 1066-os memoria órajelet?előrre is köszi a segítséget.
  • Solten
    Tuningnal el lehet jatszogatni avval is hogy visszaveszi a HT orajelet az user (pl 4x szorzora HT 1.0 eseten), ezaltal mikor "tuningolodik" a memoria, nem lesz extrem HT orajel, amit nem bir a lap (az "fsb" emelesevel a HT orajel is novekszik).
  • Solten
    Csucsprocesszornal a fogyasztas masodlagos. Vagy inkabb harmadlagos.
  • zolee145
    Csak az marad ki mindig az ilyen dolgokból, hogy a fogyasztást rendszer szinten kellene nézni, meg az, hogy az AMD másképpen értelmezi a TDP osztályba sorolást mint az Intel.
    Asszem az Intelnél valahogy úgy működik, hogy használat során kb mennyit fog enni a proci, és úgy sorolja fogyasztási osztályba, az AMD meg azt határozza meg, hogy mennyi lehet elméletben a maximális fogyasztás.
    Vagyis ez a TDP az, hogy mi az a szám aminél biztosan nem nagyobb a fogyasztás.
    Szóval az a lényeg, hogy nem kell egy 965-ös Phenommal Paks mellé költözni.:)
  • zolee145
    Intel

A proci az fsb-n keresztül kommunikál az összes többi cuccal.

AMD

Ugyanez a HyperTransport-on keresztül valósul meg, ráadásul a memóriához közvetlen elérése van a procinak.
    A HT sebességet ahogy olvasgattam nem nagyon illik elállítgatni, ezért jó, ha simán szorzóemeléssel tudsz tuningolni.
    A HT miatt nem igazán számít az fsb AMD-nél.

Amúgy ezt a dolgot mostanra sikerült az Intelnek lemásolni, az i7-nél.:)
  • grebber
    Zabagép lesz az új Phenom csúcsprocesszor (X4 965)
  • holecsko10
    Már csak egy valamit nem értek mi lenne a HT Link? Valaki mondja már el hogy mire van.
  • holecsko10
    Sikerült meg oldani engedélyezve volt a amd cool'n quite azért nem engedte hogy a szorzót emeljem most tökéletes

• zolee145
    Pedig ha BE proci akkor nincs szorzózár.
  • holecsko10
    CPU-Z kép