16997
  • Solten
    400W-os is tökéletes. ;)) Amennyiben Chieftec GPS-rol beszelunk. 12V-os agak 14 es 15 Ampereinek boven elegnek kell lennie pl egy 5870-hez is.
  • Magiszter
    Hát igen az a 6 magos dolog se ma lesz. Én csak akkor veszek viszont 6 magot ha már legalább 2 éves a mostani procim és kevés lesz a játékokhoz, mert "csak" 4 magos és "csak" 3 Ghz-s.
  • zolee145
    SLi semmiképpen.:)

Amúgy meg asszem jövő héten fogom az utolsó Ft-okat rákölteni erre a gépre, akkor kapja meg az AC Freezer-t a cpu.

Utána már ddr3-as rendszer jön, 58xx-as vga-val, hatmagos Phenommal. Majd. Nagyon majd...:)
  • trident
    Tudnátok mondani egy-két am3-as alaplapot, igazság szerint nincs semmi extra kívánság, csak az alap, csak a szokásos, két kívánalom van, a relatív alacsony ár és annyi tuningpotenciál, ami léghűtéssel könnyen kivitelezhető, feszültségemelés nélkül.

Nem feltétlen vagyok márkahű. A bestbuyokat kedvelem.

Szóba jöhet, hogy a dual core-ról lépjek, belépőszint környéki am3 x3-x4 a szimpatikus (a c2q szvsz túl drága). Egy 3 ghz környékén üzemelő cpu-val meghajtott 4850 / 5750 lenne számomra ideális megoldás, ez alá nem érdemes mennem, e fölé meg felesleges.
    (Az x2 nagyon jó áras. De nincs már akkora differencia, hogy dual core-ról x2-re váltsak, akkor már inkább a négy mag ~3ghz-nek van értelme)

Nem biztos, hogy most így alakul, de az elvi lehetőség megvan.
  • Magiszter
    Ha nem elég, kidobom az ablakon az egészet

Ahogy elnézem csak a sok GPU-s VGA-kal érheti el a rendszer a 400W+ fogyasztást. Azzal az 550-es tápoddal jó darabig elleszel, feltéve ha nem építész Quad CPU-s, Quad SLI rendszert 30 terányi 80 gigás vinyókkal
  • zolee145
    Ahogy olvasgatok a neten a Chieftec még most is minőségnek számít. Nekem is az van.:)
    Én beszari vagyok, 550-est vettem, de majd Solten azt fogja mondani, hogy a 400W-os is tökéletes. Valószínűleg igaza is van.:)
  • Magiszter
    minőségi táppal értendőek.
    Mikor még 15k-ért megvettem a Chieftec 400W-ost akkor az még minőségnek számított.
    Ahogy elnéztem azt a listát, akkor a HD4890 még pont benne van. De még egy HD5870-is szűk keresztmetszettel. Úgyhogy nyugodt lélekkel fogom megvenni a VGA-t ha már lesz rá $$$.
  • trident
    Új jóáras X3-ak.
  • zolee145
    Fogyasztás

Radeon HD topikból.:) Ez a teljes rendszer fogyasztása, gondolom ha 5850CF akkor valami combosabb 4 magossal.
    Persze ezek az értékek ahogy mondani szokás minőségi táppal értendőek.

Amúgy meg a hőtermelés miatt is jó dolog a kisebb fogyasztás, ha nem akarod húzni jó eséllyel megfelel majd a gyári hűtő, én meg éppen hűtőt nézegetek a procihoz.:))
  • Magiszter
    Igazából azért örülök neki hogy 30W-al kevesebbet eszik, mert így ha beszerzek egy izmosabb karit még mindig nagyobb eséllyel lesz elég a 400W-os táp.
  • zolee145
    Ez napi 10 órás használat (100%-on) mellett jelenthet akár 500Ft-ot is havonta.:)

Amúgy természetesen nagyon jó dolog az, ha azonos teljesítmény mellett valami kevesebbet fogyaszt.
    Igazából ahol ez nagyon komolyan számít az szerintem a szerver gépek piaca. Ott nagyon nem mindegy pár watt, mivel eleve nagyobb kihasználtság mellett mennek mint otthon, és napi 24 órában, ráadásul általában nem egy gép, hanem jó sok.
    A másik ahol sokat számít az a hordozható gépek, ott sem a megtakarítás, hanem az akku miatt.
  • Magiszter
    Nah megnéztem a számot, és 95W-os a procim. Dejó, nem zabálja két pofára a villanytot!
  • Magiszter
    Azért mert kevesebb hőt ad le, nagyobb a Max. hőmérséklete?

Ehunne
  • Solten
    Ez egyertelmu, mivel a 95-os kevesebb hot ad le, kevesbe melegszik.
  • Magiszter
    Köszi, akkor megnézem, ha hazaértem.
    Oldalon azért az érdekes hogy a 125W-os 62 fokra van hitelesítve a 95W-os pedig 71-re.
  • Solten
    Ha megvan a kod, a CPU lista (banner)-val megtalalod a hozzatartozo CPU-t.
  • zolee145
    Sőt, most, hogy visszacsomagoltam megláttam, hogy a dobozon is van egy vonalkódos matrica.:D
  • zolee145
    Baromságot mondtam, C2-esből is van 95W-os. Akkor kiveszed a dobozból azt a vaskos AMD könyvecskét, és az elején megnézed azt a ráragasztott vonalkódos izét. Ott az OPN: ........... sort megnézed, majd az AMD honlapján megkeresed azt a számot, és ott leírják a TDP-t.

Nekem HDZ940XCGIBOX.

Most néztem, hogy ez a view detail-re kattintva látható és az "OPN PIB" sorban keresd.

(Vagy leszeded a hűtőt és megnézed a proci kupakját.:))
  • Magiszter
    Eh... azért most nem bontom szét a gépet, majd ha teszek bele VGA-t és nem megy akkor tudom hogy kicsi a táp. Ennyi
  • Solten
    Van belole 95W-os C2-es is.
  • zolee145
    Az még 125W-os. Vagyis a TDP 125W. Ez AMD-nél az elméleti maximumot jelenti, vagyis ennél többet soha nem fog enni a procid alap órajelen, 100%-os terhelés mellett.
  • Solten
    Na vazz. Akkor a CPU kupakjan talalhato OPN szam alapjan tudhatod meg milyen a TDP-je...
  • Magiszter
    2-es a Stepping.
  • Solten
    Asszem` mar letoltheto, passz. Mit ir a CPU-Z a steppingre?
  • Magiszter
    -Aham. Köszi. A Win7 XP virtualizáció csak a hivatalos megjelenéstől elérhető nem?

-Akkor hogyan tudom megnézni hogy mennyi Wattot eszik?
  • Solten
    Az ujabb prime 95 mar gyotri a 4 magot, 2D-ben eleg latvanyos...
  • Solten
    CPU-Z? nem igazan. Virtualizacio, "virtualis gepet futtathatsz a fizikai hardvereiddel", gondolom pl. hallottal mar a Windows 7-en futtathato, virtualis XP-rol.
  • Magiszter
    Kíváncsiságból?
  • zolee145
    Miért akarod tesztelni, főleg "látványosan"? Használd, az látványos!:)
  • Magiszter
    Phenom II 945 (apropó, CPU-z kiírja hogy hány Wattos a szentem?)
  • Solten
    Erm, amugy neked milyen CPU-d van?
  • Magiszter
    Akkor mindegy.
    BIOS-ban néztem hogy van Virtualizáció, ami nekem alapból Disabled. Az mi a pék, és mire jó?
  • Solten
    "látványosan"? Mint pl. a szoros fank teszt?? Nem tudok rola.
  • Magiszter
    Amúgy van olyan alkalmazás amivel "látványosan" lehet tesztelni a 4 magos procikat? Mármint látványosan = mint az nVidia hülye kis programjai (füstös doboz, szőrös labda... mittomén.).
    Remélem nem káromkodtam nagyot
  • Magiszter
    Aha. Már ezt is tudom.
  • Solten
    Minden olyan alkalmazas szereti ami egynel tobb magot hasznal.
  • Magiszter
    Az L3 Cache-t a játékok szeretik leginkább nem?
  • Solten
    "Athlon II sokkal újabb fejlesztés"

Ugyanaz az architektura mint a Phenomm II csak L3 cache nelkul.
  • MaSzKa
    1.5x annyiba kerül a phenom

nekem ez lett a cpum: cacyc ac 0933GPMW athlon2 620
    már csak ram kell
  • PLaci #12443
    Az Athlon II -t később dobták piacra, de a Phenom II az erősebb... (L3 miatt)