AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

duracellmumus
Amikor kidobtam i7-re a pénzt, azért jól esett <#worship>
amúgy tényleg szar se nem húzható:),se nem stabil:)és egy ki..t fps-sel se gyorsabb mint bármi más:)

olyan vga-t kell venni amitõl cpu-limites lesz a játék<#nyes>

Apunak mindig igaza van! Most is.

duracellmumus
ez szerintem kicsit meggondolatlan lépés volt nv-tõl(kinek fogja eladni a csúcs videokártyáit, mert amd lapba nem nagyon szoktak nv-t rakni...intelt meg nem szeretjük(nv)...akkor ki fogja megvenni)

nv különben sem fejleszt semmit már egy jó ideje,
Ha intel elõkapja larrabe-t akkor aztán lesz nemulass...

Solten
Most kivetelesen igaza van az Nvidianak (na ezt sem hittem volna hogy leirom valaha... <#hehe>). Alatamasztja igazukat szamos teszt. Masreszt aki nem 800*600-ban jatszik, konnyeden belefuthat egy VGA limitbe (hiaba van erekcio a korihettol a tulajnak, mikor a processzora adott VGA-val parositva annyi FPS-t produkal mint egy Phenom II X3 720-al pl.).

Saor Alba

Valamitõl nagyon félnek xD

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

zolee145

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Solten
"de akinek nincs 40-50K-ja deszkára annak nem nagyon van ennél jobb választás ár/érték arányban."

(<#idiota> ez eros volt... <#ravasz1> <#vigyor5> <#wink>)

Dehogynem. Ugy nevezik Gigabyte. Vagy JW. Vagy akar egy budget Asus... :) (MSI-nel talan jobb vetel az Asrock... <#hehe>)

Saor Alba

duracellmumus
üdv!
sokkal jobban megéri amd-nek egy gyártósort 99%-on járatni mint két gyártósort 50%-on hajtani. nem kell az új magot külön tervezni/legyártani, hanem csak elég egy négymagoson regisztert átírni... idõ és költséghatékony...

amd-nek tehát ugyan annyiba kerül elõállítani a 2,3 magost mint a 4 magos phenom II-t
elõállítás költség(10000 darab fölött)kb!
mérnökök kb:3usd/darab technológia kb:10usd/darab, alapanyag 2usd/darab, csomagolás 5usd/darab

egy proci amd-nek 20usd-be kerülhet maximum(szerintem)

zolee145
<#mf2> Elég komolya lap ez.:) Viccet félre téve, tudom, hogy nem egy DFI, de akinek nincs 40-50K-ja deszkára annak nem nagyon van ennél jobb választás ár/érték arányban.

Nade a lényeg az, hogy ha ennyire sok a 2 és 3 magos amiben lehet aktiválni a többi magot akkor nagyon jó lehet a selejt arány az AMD-nél, hogy mesterségesen kénytelenek csinálni 2 és 3 magos procikat. De akkor mennyi hazsnon lehet a 4 magoson, ha még 2 magosnak is megéri eladni?:)

Solten
Nem mertek komolyabb lappal kiserletezgetni... <#hehe> <#wink> (viccen kivul: "csak most" tunt fel ahogy irtad <#idiota>)

Saor Alba

Quki
ezzel akar az AMD a babérokra törni :] viszik majd ezután mint a cukrot mint a phenom II 720ast is

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Beast Machine
SB750-es és SB700-as között van annyi különbség, hogy lemondhatok errõl a "kis" lehetõségrõl?

...vágod?

zolee145
Lassan komolyabban bele kell nézni a gépembe, lehet, hogy tudok majd aktiválni még 4 magot, és kiderül, hogy egy 8 magos szerver procit vettem.<#idiota><#hehe>

zolee145
Túl sok a véletlen...túl sok.<#hehe>

Mindezt ASRock lapban, lehet szarozni.<#nevetes1>

Beast Machine
igaz, most olvasom, elnézést.

...vágod?

Lobsterman
A 7750 az egy 4 magos proci amibõl 2 le van tiltva.

Beast Machine
kétmagosból hogyna csinált 4-et? Belerakott mellé még kettõt?<#idiota>

...vágod?

Lobsterman
Felvetettem én már ezt az ötletet és kiröhögtetek, na nesztek :D

Solten

Saor Alba

Solten
En is ugy gondolom hogy az X3 720 a bestbuy <#vigyor> Iszonyatjo teljesitmeny "szemtelenul olcson".

Saor Alba

grebber
Vannak azért érdekes tesztek ahol pla a 940-es veri a 955-öt :D
A teszteket látva azt mondom van hova fejlödni.És akkor inkább még mindig X3 720<#eljen><#worship>

Next PC upgrade: 2022

Solten
<#taps> <#taps> <#taps>

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
<#taps>

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
Bar vegulis igazad van. Mivel a 20 iq-sbol sokkal tobb egyed fordul elo egy populacioban, lehet kozhiedelemnek nevezni.

Saor Alba

zolee145
Sajnos ez az AMD szempontjából mindegy. A 20-as iq-val rendelkezõ embernek is van pénze amit processzorra költ, és nem mindegy, hogy ezt mely gyártó procijára költi.:)

Solten
Kozhiedelem? :) Ez max a 20 iq-sok hiedelme :D

Saor Alba

zolee145
Jók chipsetben és vga-ban, és már a PII is versenyképes rendszer szinten. Ahogy olvastam szerver piacon is jól muzsikál az AMD. Lassan már csak egy dolgot kell legyõznie, a közhiedelmet (miszerint az AMD szar). Így tovább! <#taps>

Solten
Az idei év második felében érkeznek az új AMD lapkakészletek

"A DirectX 10.1 támogatása elsõre kissé túlzásnak tûnhet az integrált grafikus processzoroknál, a valóságban azonban az AMD lépése tökéletesen megalapozott. A Windows 7 operációs rendszer DirectX 10.1 API-ra írt Aero felülete ugyanis rendkívül alacsony erõforrás- és memóriaigény mellett képes mûködni, aminek köszönhetõen optimálisabban használja ki a rendelkezésre álló erõforrást. Az sem mellékes, hogy a Microsoft Windows 7 Premium matrica alapkövetelménye lesz a DirectX 10.1 támogatás, így az AMD marketing szempontból további elõnyökre tesz szert a konkurensekkel szemben."

<#taps>

Saor Alba

grebber
Nálunk akkor olyan 75-80 ezer környékén fog mozogni.
Kíváncsi leszek mikor lesz nálunk is csökkenés!
Remélem mikor kell majd 4 magos proci akkor már 45 -ért lehet majd kapni X4 955-öt!

Solten
Kaphato a Phenom II X4 955 BE: 230€

Egyuttal AMD olcsosit:

Saor Alba

Solten
Siman, 5000+ BE-m a 3.3-at tudta plusz fesszel, tobb szorzoval.

Saor Alba

Lobsterman
Ja és semmit nem bütyköltem a biosban, csak a szorzót nyomtam fel szóval biztos ha jobban értenék hozzá magasabbra is mehetne.

Lobsterman
Nekem 3.2-n megy gond nélkül.

Beast Machine
Kollégák, az X2 7750 BE órajelét mennyire lehet feljebb húzni? Természetesen raknék rá egy épelméjû hûtõt (Arctic Cooling Alpine 64 PWM), nehogy elfüstöljön nekem. 3-3,1 GHz-et ki lehetne belõle csikarni?

...vágod?

Solten

<#zavart1>

Saor Alba

Solten
Solten
Techpowerup szerint meg 20-an: ink

Saor Alba

Solten
Nah, a Fudzilla (hoho) arrol irkal hogy a Phenom II X4 945 a Phenom II X 940 AM3-as valtozata: link

Apr. 23-an jelenik meg a Phenom II X4 955 es az Athlon X2 7850-vel egyutt.

Saor Alba

aha
de kinemszarjale a programokat?:D
szerintem sokunkat csak a játékért vesszük a procikat, vagyis akiket én ismerek, azért veszik... :)

zolee145
Az i7 nagyon sokat tud...a Phenom 2 pedig pont eleget, és még marad pénz egy komolyabb vga-ra.:) Persze aki i7-et vesz annak amúgy is marad pénze másra, de azt hiszem több AMD-snek lehet aktuális csúcsprocija a kedvenc gyártójától mint Intelesnek.

Solten
Csaloka? <#hehe> Gondolom a superPi-vel jatszol... <#rolleyes> Ez a teszt is gyonyoruen ravilagit arra hogy akinek a jatek az elsodleges szempont, annak boven eleg a Phenom II. Korihet: <#levele>

Saor Alba

Sanyix
mint kb minden játék, és kb minden játék egyre jobban vga limites lesz, mert mostmár a fizika is megy gpu-ra, meg lassan az mi-is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

grebber
Crysisnál VGA limit van szal nem lényeges!

Ezt kell betenni nem a csalóka képeket:

Solten

Saor Alba

gurubefree
Na mindegy ha nincs ra ido .
Annyit szeretnek hozzafuzni hogy sok mindebbol adodik mi mennyibe kerul.
A gyarto elsodleges szempontja a profit. "nagyobb mennyiségben, vagyis gazdaságosan nagyobb" ez sajnos nem igaz. Tudva levo hogy a mennyiseg a minoseg rovasara megy.
Itt vannak az uj CPU-k 45nm-en tobbet lehetne gyartani megsem teszik mert nincs ra szukseg. A kereslet ugyan akkora a profit tobb mert olcsobb a gyartas tehat lehet jatszani az arakkal.
Mi is a minoseg. A minoseg az adott termeknel hasznalt gyartasi technologi , kivitelezes es alkatresz minosegebol adodik ( biztosan van mas is de szerintem ezek a lenyegesek. )
Az ASrock nem minosegi termekeket gyart ( mondjuk az nem jelenti azt hogy hasznalhatatlan ) ez latszik az arazasan. Hogy miert ?? Mert hidd el neki is meg van rajta a haszon , es azt ugy csinalja hogy olcso "nem minosegi" dolgokat hasznal a gyartasnal es ezert tudja alacsonyan tartani az arakat.
"nem sokan vennének új Ferrarit 20 millióért...60-ért igen"
Hidd el venne 3mat. Es hogy miert ... mert a nev kotelez !!! Nem tudsz szar Ferrarit venni mert Ferrari.

Sokkal nyugtalanitobb lenne ha azt venne eszre az ember hogy az ASrock dragabb.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree
DFI LP DK 790FXB-M3H5 ; DFI DK P45-T3RSB PLUS

Szerinted melyik dragabb ??? Ha lehet ne keress ra az arra !!! Ranezesre mond meg kerlek .

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

zolee145
Amúgy van egy elképzelésem: nincs itt semmiféle minõségi különbség. Annyi az egész, vagy van egy márkanév (ASUS) amihez tartozik egy árszint. Ha alá mennek akkor mindenki megkérdezi, hogy miért? Rosszabb lett?
Pl nem sokan vennének új Ferrarit 20 millióért...60-ért igen.:)

Persze nem kell belekötni, hogy pc-ben az asus nem ferrari...

Na szóval. Ha mennyiséget akarnak gyártani, hogy megérje akkor érdemes létrehozni egy "tömegmárkát", vagyis más néven árulni ugyanazt, de olcsóbban és nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben, vagyis gazdaságosan.

Persze ez csak egy vélemény.