3503
Avagy dohányzásról általában
-
#741 az apróhirdetések között bizton ráakadsz egy eladó automatára:)) neked csak cigiautomata kell? knben is annyi kis mozgás kell + kis áldozat (séta),h megkaphasd a napi adagot:)) -
#740 sztetek drága egy cigiautomata?:D mert jó lenne egy a házba, utálok állandóan cigiért mászkállni... -
#739 Ma olvasom a primus dohány csomagolására mi van írva, hát ennél vissztaszítóbb szöveget még nem nagyon láttam:
"A PRIMUS cigarettadohány a dohányok gondos kiválasztásának és kezelésének eredményeként kellemesen aromás füsttel ajándékozza meg fogyasztóját."
:D:D:D
Aztán kezembe akadt Márai Sándor összegyűjtött bölcsességeinek a könyve, épp kinyitottam egyik oldalon, és elkezdtem olvasni, mézes kenyér, és könnyű, rostos gyomrot nem terhelő alma ajánlása után ezt olvasom: és naponta 20 könnyű cigarettánál többet soha ne szívj :D Hát... Bölcs ember ez a Márai -
#738 Minden nap jó nap. -
#737 jah én is így vok vele, h szónélkül elnyomom, ha egy kis bütyköt látok:D -
praksi #736 inkább kimennék, és kint bagóznék. zárt helyen amúgy sem szeretek rágyújtani -
#735 gyerek? hm.. jó kérdés de asszem egyértelműen nem cigiznék a kiskölök közelében. még akkor sem, ha tegyük fel a kistag szülei is bagóznak. -
#734 én ha bentmaradnék a gyerek mellet,tuti eloltanám a cigit,vagy ha annyira nikotinéhes lennék,kimennék oda,ahol már nincs ott a gyerek!
Beszivja ő is a füstött,és nem is az hogy ez "Nem a legjobb!",hanem eggyáltalán nem jo! -
#733 nah ösznépi kérdés:D
ha van egy kisgyerek (max olyan 3 éves)a helységben ahol dohányzol akkor elnyomod a cigit, vagy simán tolod tovább, sőt rágyújtassz még1re? -
#732 értem!! ti így hívjátok?!!!:D)))) -
#731 helyes. ne kövessük el azt a hibát, h hadjuk kiműteni az agyunkat médiag.ecik cseleivel. s kicsit több nemzeti öntudatot és összetartást. hjah, h mit álldogálltam a fiú wc-ben? tök normál szitu vót felénk, h a lányok és a fiúk egy helyen gyűlnek be bagózni. mondom bagózni:)) -
#730 hát ja!! a sok tv, meg a többi, mind mossák az emberek agyát, nekem van olyan ismerősöm, aki 28 éves, de kb agyilag alattam van sokkal (19) és ha elkezdődik a való világ ki sem lehet őt szabadítani a tv elől!! meg a sok sorozat, hát szomorú h kezdünk amerikai szintre lépni...de végülis amíg van pár olyan ember, aki ellenáll ennek, addig nem olyan rossz a helyzet, szal csak így tovább:D -
#729 ez a világ valóban nagyon el lett szúrva és tudjuk (legbis én), h készakarva. ki lett lúgozva tömegek agya, h piti kis vásárlózombi legyen. ezt szomorúan hallom, h manapság mi a divat drogügyileg:(( elég kész a helyzet ha így áll a világ sztem. -
#728 nem nevettséges, ez még mindíg így van, csak most inkább az alkesz, meg a spangli a divet, a cigit már mindenki tolja, kb amikor az olyan 12 éves kissrác kér magának tőled cigit, akkor jössz rá h ez a világ mennyire el lett b@szva! de arra azért kiváncsi lennék mit kerestél te a fiú wc-ben?!! :D:P -
#727 gimiben lány vagy fiú wc, pletyóhoz jól jött. na s persze fontos volt nagylányanak látszani. ma má ez oly nevetséges de mindegy. -
#726 nah ez jó kérdés:) hát az én esetemben valszeg azért, mert mindenki dohányzott körülöttem, és h "nagyfiúnak" látszunk, mert többen keztük el egyidőben, és még mindenki tolja, bár vhogy egyenlőre senkit nem érdekel h dohányzik, amíg nem mi keressük a pénzt rá (bocs muter, fater:D); szal én ezért, de akkor még kis hülye gyerek voltam (most is az vok)! és ti? -
#725 tényleg. miért kezdünk el általában dohányozni? -
#724 nah ez az h 6 doboz után még azért nincs nagy függőség, akkor még (igaz azért akaraterő kell ahhoz is) mindenkinek megy, itt azzal van a legfőbb baj, h amikor rájössz évek múlva h még mindíg dohányzol, és lehet nem kéne (eddig leszartad...) akkor már nagyon nehéz sajna... -
#723 azért ez az 5 cigi nem árt meg szöveg nem így igaz, de biztosan nem árt annyit mint ha 1 dobozzal szívnál:D jah és ha egész nyári szünetben nem fogsz rágyújtani, akkor utána már minek? -
#722 kösz:)) már le s szoktam:))) -
#721 Irigyellek, hogy neked volt agyad, a 6. doboznál abba tudtam volna én is hagyni :( -
#720 Nekem erre van egy 1xű megoldásom, azokat a szálakat amik nincsenek nagyon elszííva (Általában nem kívánok egy teljes cigit elszívni), nem a 2 literes hamutartóba dobom, hanem egy kis dobozba. Így ha bekövetkezik a katasztrófa még mindig van egy csomó félig elszívott szál -_- De van egy másik megolás is: le kell szokni [Könnyen beszél] :S -
Derelye #719 Sziasztok!
Nemtom nálatok miújság leszokás téren, nem volt kedvem túlságosan belemélyedni a fórum ovlasásába...Nálam ez úgy zajlott hohy éveken át nem bagóztam, kb 1 hónapja vettem először egy kék Gauloisest aztán az 5-6. doboz után azt modntam magamban hogy mégis minek? Értelme sincs sok meg az hogy kitoszol rá egy rakat pénzt....volt még egy fél dobozzal, azóta is ott vna az íróasztalomon és nem núlok hozzá 1 hete...Szeritnem ez a leszokás szimplán hozzáállás és akaraterő kérdése. -
#718 ja és ha most vége lessz a sulinak akkor nyári szünetbe se fogok rágyujtani,mert itthon nem tudják,lehet hogy akkor se szivnám a cigit rendszeresen ha megengednék... -
#717 ja az meg a másik!
Hogy birjátok ti azt a keserű sz@r sört meginni?
mert ha vmi édes pia lenne akkor talán...a száraz pezsgőt se szeretem,csak az édeset
Amugy én nem vagyok piás!!!
Ha a káros szenvedélyeimet kellene felsorolni,sztem első helyre kerülne az édesség,második a számitogép,harmadik a lustaság,negyedig a cigi,de HETENTE max 20 szál (min 5) nem árt meg -
#716 az se rossz ha alkoholista vagy!! végülis akkor én meg mind2ő, bár csak hétvégén szoktam sörözni, de akkor nagyon!! és ahhoz kell a cigi, nagyoooonnn!!:D -
#715 én amugy alkalmista vagyok!
én nem cigizek minden nap,legfeljebb 2 szálat ha adnak a skacok,amugy majdnem 2-3 hetente szoktam venni egy full dobozzal -
#714 na igen én sem játszanék ilyet senki fiával h rejtsen el tartalék cigit az én számomra. durva játék ez:)))hacsak nem tud az illető szublimálni:) -
#713 jaja!! ez max akkor jó ha vki más relyti el, de akkot meg szétvered a házat, mert meg kell h keresd:D -
#712 őszintén örülök h túlélted az ohne bagó időszakot hisz még előtted az egész élet:))) mindig el kell rejteni pár szálat vhova a lakásban s akkor lesz tartalék. ez nekem soha eddig nem jött be de azért ajánlom:))ti.:egy rejtekhelyet úgyse tud memóból kitörölni senki. -
#711 jah értem:D hát igen dolgozom én így is, szal értem különben, csak nem hagytak itthon pénzt, de azért intéztem egy doboz cigit, szal túléltem a megpróbáltatást:D -
#710 bos. ha majd nagyobb leszel, szal érted?:)))) -
#709 :)))) megértem! ha majd nagyobb leszel, megoldódik a problema:)) lét kéne keresni vhogy. -
#708 csak cigim nincs!! mutterék elmentek, pénz nincs nálam, bratyómnak meg így is tartozom 3 szállal, szal ha köcsög akkor kb holnap estig nem lesz cigim, és asszem vakolat sem lesz a falon:( :)[nem tudja sírjon vagy nevessen] -
#707 na ja ma ez van nálam is:)) -
#706 hát én arra gondoltam, h a leszokás maga egy probléma, és azt is pluszba cipelni a hátamon...de különben jó ötlet, egy sör+ 1 cigi, azt annyi:D -
#705 értem. mi aza még egy probléma? felejtsd el! vagy szívj el még egy cigit és igyál egy jó sört:)) rossz ötlet tudom:((( -
#704 hát igen! elég hülye egy helyzet, de ebben az országban ( a tüdőrákos megbetegedések száma is mutatja) elég nehéz "nem stresszesen" élni! és főleg mi (én) fiatalok vagyunk veszélyben, akiknek egyre nagyobb követeléseknek kell megfelelni, és hát igen nehéz... 22es csapdájába kerűltünk, ez sem jó, az sem jó, sehogy sem jó, ill én már csak abban gondolkodom h lesz még jobb, és vannak szép dolgok az életben csak meg kell találni őket, addig meg marad ez a "stresszlevezetés", de már gondolkozom h mire lehetne esetleg ezt leválltani, vmi sport v ilyesmi is eléggé helyettesíteni tudja, csak ennyi idő után (4 év:( ) már igenycsak nagy a lelki függőség is, és van az embernek elég baja így is, nem akar még 1et a nyakába! elég szar egy helyzet vazze:) -
#703 mármint a stresszről? gyomorfekélyről? úgy van, ahogy írtad. csakhogy még így igen kevés rizikófaktort említettél. az a baj a füstölés következményeivel, h ez esetben is minden összefügg mindennel, vagyis a betegségek kialakulása láncszerű és általában visszafordíthatatlan. legjobb tudásom szerint pl. a rákbetegségek kifejlődése is (persze vannak genetikára alapuló magyarázatok is) a felgyülemlő stressz számlájára írható. erre a füstöléssel csak rásegítünk. szal eléggé nyugtalanító, h így rákaptunk a bagóra. a stresszes emberek dohányoznak, s még stresszesebbek lesznek, ettől még többet szívnak és vagy kiugranak a mókuskerékből, vagy beugranak egy akármilyen betegségbe. circulus vitiosus. -
#702 jah ebben lehet vmi!! különben a gond nagyjábol az amit leírtál, ebben a sorrendben! szal lány, barátok (azok elvesztése), lészerzés, suli szal a kb szokásos nyári cumó, csak most egyszerre minden!! de azt vágom én is h nem lenne ez a megoldás, főleg h a dohányzás még több stresszt okoz (legalábbis ezt hallottam) és ügyebár igencsak elősegíti a gyomorfekély kialakulását (bár ettől azért még messze vok:D)! különben te mit gondolsz ezekről?