3503
Avagy dohányzásról általában
  • kulabácsi
    áhh hát figyelj!! az egyetem az azért inkább tanulásról szól, mint partyról, szal sztem ha meg tudod állni, h nem gyújtassz rá egyébként max party, akkor nem lesz gáz, de inkábbb azt ajánlom h ha még nem vagy "függő" akkor ne gyújts rá soha, és akkor meg alapból nem lesz semmi para!!!
  • NKristof
    Na ez az... de ahogy a korábbi hozzászólásaidban olvastam, neked is mondták, csak nem vetted túl komolyan... Viszont végigolvasva ezt a topicot egyre többször gondolom át hogy kell-e ez nekem, és ha ezt mások is megteszik szerintem már volt értelme megnyitni a témát...
    Egyébként a Davidoff szerintem nem kaki. De azért a Lucky Strike a király...
    Egyébként meg félek, hogy jövőre jön az egyetem és rászokok, mert ha minden nap buli lesz, akkor attól tartok minden nap el fogok szívni fél dobozzal.
  • kulabácsi
    jah vmi olyasmi lehet, én kb 3 éve vettem rothams-t és akkor volt olyan 500ft
  • sz4bolcs
    nem is vettem már másfél-2 éve. Most mennyibe kerülhet egy doboz? 850-900 ?
  • kulabácsi
    jah de ahhoz h vegyél minden nap 1 dobozzal vagy nagyon sok pénzednek kell lennie, vagy nagyon hülyének kell lenned (ne vedd magadra)
  • sz4bolcs
    amúgy meg a davidoff egy kaki.. Dunhill, Rotmans (hiányzik egy betű) hasonlók.. ezek finomak.
  • kulabácsi
    hmm hát addig hagyd abba amíg még abba tudod, mert utána már annyira nagy lesz a lelki függőség, h em fogod bírni ilyen könnyen mint most!!
  • NKristof
    Üdv mindenkinek. Alkalmi dohányos vagyok, bulikban szívok leginkább (olyankor kb. fél doboz/ éjszaka), ezenkívül ha összejövünk a haverokkal elszívok egy-egy szálat (hármat-négyet). Cigivel úgy vagyok hogy inkább keveset szívok, de minőségit (Davidoff, Lucky Strike). Ezenkívül szivarozok néha és van pipám is, bár azt már régen nem szívtam.
    Sokat gondolkodtam már rajta, hogy miért dohányzom, tisztában vagyok a káros hatásaival (bioszfakt...), de meg vagyok győződve arról is hogy túldramatizálják az egészségkárosító hatását ( sokkal egyszerűbb mindent a dohányzásra fogni, mint
    felülvizsgálni más termékek összetevőinek pontos hatását).
    Arra jutottam hogy nem vagyok függő, és remélhetőleg nem is leszek. Inkább pszichológiainak nevezném a dohányzás iránti vonzódásomat (a mozdulatok, a rágyújtás pillanata ilyesmi).
    De az a legrosszabb, hogy tudom hogy hülyeség, és elvisz egy rakást pénzt, és mégsem akarom abbahagyni.
  • kulabácsi
    kössz!! jah jó lenne:)))
  • Tarajos Sül
    Happy Birtday!

Sztem mára kérjél magadnak egy sörcsapot :)
  • kulabácsi
    hát azért nem 15 percenént, hanem amikor jól esik, pl megnézel egy filmet és utána stb stb! már értem h mire gondoltál a sörrel kapcsolatosan, de az h berugik az ember, az néha azért jó és kell...:D persze nem is baj ha nem iszol, én sajna ilyen rossz életet élek, h 5-6 sör mindíg lecsúszik péntekenként, bár tegnap kicsit kitettem magamért:S
  • Tarajos Sül
    Értem

Most nem azért irok,hogy enyém legyen az útolsó szó :)))))

Én nem is egy pohár sörre értettem,hogy ugyanolyan káros,de ha vki rászokik,és ő se birja ki hogy ne igyon,akkor ugyanolyan nagy a mennyisége,mintha naponta 2-3 doboz cigit szivnál el,a cigiben az a jo,hogy csak évek mulva lesznek a következmények,a pia esetén(ha már vki rászokott és jo sok kell neki,hogy "kielégitse" az alkohol hiányát)azonban órák kérdése,és fáj a fejed,nagy mennyiségben meg azt se tudod hol vagy,és hogy két lábon kell állni :)

a dohányzásomrol:mégegyszer mondanám,hogy én csak akkor cigizek,ha suliba megyek,suliban nem,azután igen hazáig!kb 15-re hazaérek,és akkor már utána(ha még marad cigi)másnap reggel 6:30-tol 25 percig szivok egy szálat a vonatig,utána 3 szál gyaloglás a suliig,visszafelé pontosan igy megy!
    (tehát akkor egy nap 8 szálat szivok durván(ÉS EZ NEM MINDEN NAP)
    ha elfogy a doboz,csak ritkán veszek utána!(VAGYIS vettem utána),mert kezdődik vége a sulinak,és nagyrészt itthon leszek!

itthon meg nem tudják :)
    ha annyira kellene a bagó,ha elszivtam a cigit,utána sztem 15 percre utána rá kéne gyujtanom!

Legalábbis az aktiv dohányosok ilyen időközönként "tolják" nem?
  • Annakin
    naná, péntek van Jó szórakozást!
  • kulabácsi
    szal én ma cigizem, és sörözöm azt ennyi:D
  • kulabácsi
    ezt rosszúl tudod, a pia az csak akkor károsabb ha tényleg nagy mennyiségben fogyasztod (annyit írtatok h alig tudtam elolvasni) jah és ez nem így megy h megmondod magadnak h jajj én nem fogok sokáig dohányozni, inkább akkor hagyd abba, amikor még tudod, mert hiszed vagy sem, utána már kb lehetetlen a dolog! én is ezt mondtam amit te, mert senki nem úgy kezdi h egyből 1 dobozt szív el....de utána rászoksz és már muszály h legyen...ha le is szoksz (nekem majdnem sikerűlt) akkor is kb azt látod h mindenki dohányzik melletted, és kérsz egy cigit, és el is van baszva az egész!!! szal sztem ha kibirod azt h nem dohányzol egész nyári szünet alatt, akkor ne is vegyél több cigit, sőt nem is kérj cigit!! nem kell ez neked, mert ha rászoksz már csak baszod el a pénzt rá!! visszatérve a piára, az sztem nem gáz ha vki megiszik hétvégente egy pár sört 8én is szoktam, sőt most is sörözöm) mert az természetesebb anyag, sőt van benne kalória is, és csak nagy mennyiségben okoz károsodást....ahhoz meg tényleg sokat kell inni h rámennyen a májad stb stb
  • Tarajos Sül
    azt még hozzátenném,hogy a pia is épp annyira káros(biologiailag),mint a cigi,ugyhogy még mindig jobb,ha vki a cigit szivja és a tüdőrűk végez az illetővel,minthogy mások halálát is okozza!(közuti balesetek)
    még elrettentőbbek a családi veszekedések!
  • Tarajos Sül
    én nem szoktam rá!
    alkalmista vagyok,kivétel hetente 1-2 dobozzal,de ha a nyári szünet elkezdődik akkor már nem fogom szivni!és a nyári szünetben sem fogom szivni!2 honapig ha vki nem cigizik,akkor már a 2 hónap letelte útán nem fog hiányozni a cigi nem?

én értelek,hogy mindenkit el akarsz tántoritani,ezen a véleményen vannak az egsézségvédők vagy kik,akik,vagy akiknek köszönhetően rákerültek a cigistobozokra az elrettentő sorok!
    Megmondom őszintén én ezeket semmibe veszem,mert nem évekig fogok cigizni!
    Sok-sok éven keresztül,aki cigizik azoknak szól!

Te be tudnád szerezni azt a statisztikát,ami ábrázolja,hogy a cigisdobozokon lévő elrettentő sorok elött hányan vettek cigit,vagy hány %-a az embereknek,és az után mennyi bevétel folyt őssze a cigiből,hogy rányomták azokat?

kiváncsi lennék rá...
  • Annakin
    bocs de konkrétan tom, h az akaraterő baromira kevés, a nikotin ui. erős függőséget okoz. az agyban nikotin tipusú acetilkolin receptorok vannak, amelyekhez a nikotin bekötődik és ez kezdetben értágulatot, majd érszűkületet okoz. egyéb közvetlen agysejt mechanizmusokon keresztül vmilyen jóérzést is okoz. a függőség biokémiai hátterét még nem ismerjük de tudjuk, h van és keményen vizsgálják is. rengeteg cikket is írtak róla. azt se felejtsétek el, h a nikotin fokozza a gyomorsav elválasztást, gátolja a bélműködést (csak toxikus dózisban okoz hasmenést), s már igen kis dózisban szűkíti (vagyis ahogy elkezdesz szívni egy cigarettát)a környéki arteriolákat (kisereket) amitől pl. mindjárt hideg lesz a kezed és a lábad. évtizedek alatt a nikotin bevitele végtagérszűkületet okoz, aminek a vége akár lábamputáció is lehet. azt se felejtsétek el, h a cigarettafüst krónikus CO mérgezést okoz ami fejfájással jár és az érfalak belső bevonatát tönkreteszi. az már csak hab a tortán,h az égés során keletkező kátránytermékek erősen rákkeltő hatásúak. remélem ezen infok erősítik az akaratotokat, h leszokjatok!
  • kulabácsi
    jó hát te még jól nyomod, de akkor minek az a pár szál?? különben az ilyen nikotintapasz meg ilyesmi szart sem ér, kb annyi mintha adnának egy cukrot h nah akkor ez most leszoktat,elhiszi az ember, és leszokik, pedig csak egy cukor volt...dehát ilyen az emberi természet sajna, kell vmi h akaratereje legyen az mebernek, ill egy támasz ami mindíg mögötted van ha kell vmi!!
  • Tarajos Sül
    csak tudod az baj ezekkel a szenvedélyekkel,hogy nem az számit,hogy vki sajnos meghalt,és nem akar ő is ugyanoda jutni a cigivel,hanem az,hogy mennyi akaratereje van!
    Ja és hát az is,hogy nem lehet,ugy csinálni,hogy kikiáltom:"Kész,abbahagyom!"
    ja és persze azután,hogy már kb 2 éve cigizik vki!
    a faterom eggyik haverja állitólag 30 rugót,költött nikotin tapaszokra,még abbahagyta!
    Én nekem nem kell ilyen,mert itthonse cigizek!(csak otthontol a suliig/vonaton nem :)/és sulitol haza)nem is azért,mert anyámék nem vennék jó néven(nem tudják)de ha igazán rá lennék szokva,én kitalálnék mindent,hogy elmegyek az eggyik haverhoz,és útközbe meg szivom,ha lehet,akkor nála is!
    most lessz a nyári szünet,akkor se fogok!
  • kulabácsi
    hát ja, de sztem csak nem fogok már életem végéig dohányozni, most meg még elmegy, szórakozom stb stb! de különben jah hát le kéne már rakni, mert azért elég korán is kezdtem el dohányozni (olyan 15 lehettem) szal a tüdőm már nekem is kilehet egy csöppet:S
  • Annakin
    hát ha hízni akarsz, akkor le kell tenni, nincs mese. egyik nagyapám volt vékony, magas típus és rengeteg munkást elpöfékelt/nap. szegénykémet el is vitte a tüdőrák. intő példa kéne legyen a számomra, csak hát tod mi emberek rá se bagózunk semmire, csak ha vmi nagyon nagy baj van. mer ilyenek vunk azt kész. pedig venni kéne a jeleket!
  • kulabácsi
    hát igen a pénz az nagy úr, és sajna elég jól össz is jött nekik, mert rengetegen dohányoznak, és azoknak is nagy részük fiatal kórban kezdi el a dolgot...hát ez van, lehetne tenni ellene, de egyenlőre annyira nem zavar h dohányzom, mert mindenki dohányzik a környezetembe, bár jó lenne felszedni pár kilót, ami azért a cigi miatt is nem megy, dehát vmi vmiért
  • Annakin
    na azér csak nem feladni! tessék próbálkozni, tod, a korona helye mindig változik:)) rajta, próba, 1-2 szál/nap és már benn is vagy (majnem) a célba:))viccet félre: tök totál ifjonc vagy, a tüdőd pár éven belül szó szerint fekete lesz (az enyém má botrányos pl.), gazdagítod a tudjuk milyen kézben lévő dohánygyárakat. nem semmi. ráad azok a gennyládák még át is cseszik a fejünket a függőséget okozó, paréj-sutykó alkimista módszerekkel kikísérletezett molekuláikkal. szal mindenképpen mi szívunk de most ez tény:(mer hát ugye a nyereségért mindenre képesek. szó szerint
  • kulabácsi
    huhh hát ezt nem fogom tudni:D szal te vagy a király!!! nekem sör mellé egy normális helyen, kártyázás közben 1 doboz simán elmegy:( és mivel ezt minden pénteken megcsinálom így hát tényleg sokat dohányzom...fenébe:D
  • Annakin
    király vagy nem kétes:))vedd magadra, mer 7-8 szál a má tínyleg nem sok. de nem ám. nekem is csak pár sör mellé kellett oly sok füstropi tennap este. knben v nem szívok egyáltalán v 1-2 szál/nap. ezt próbáld meg lekörözni bibiiii
  • kulabácsi
    hát igen gyorsan fogy a dolog:D nálam is el szokott menni 1 doboz kb naponta, de mostanában próbálom csökkenteni...megy is hétköznap csak 7-8 szál!! király vok nem??:D
  • Annakin
    meg biza. sajna egy fél db-t már be is toltam. brrr. mos meg fáj a buksóm. kellet nekem tennap este dorbéz
  • kulabácsi
    örülök h meglett:DDD
  • Annakin
    jelentem megvan. mármint az elbóklászott db cigi:)) ja hát a szivarokat én sem szeretem, mert túl lassú és erősek ált. a pipát meg végképp nem is értem. az talán egy teljesen más kultúra.
  • kulabácsi
    utálom a szivarokat, mert vhogy bennem van h letüdőzzem:D. nem mind1 h milyen cigit szívok, mert azért az erőssége meg az íze nekem sokat számít, de ha épp nincs akkor mind1 h mit raknak elém, én még sláger dohányból is tekerek magamnak egyet ha olyan a szitu!! az meg h miért szívom az egy elég érdekes kérdés, mivel nem nagyon vágom, mostanában inkább ideglevezetés, meg megszokás kérdése a dolog, de inkább az első dominál, elég hülye hónapokat éltem át, és kell vmi amin "levezetem"
  • Annakin
    ált. kérdés: neked mindegy,h milyen cigit szívsz? s miért szívod egyáltalán a bagót? szted a szivarokat is?
  • kulabácsi
    hát igen!! ez egy elég nagy problem, de sztem áthidalod:D én ezért teszem ki az azstalra, nem rabol rá senki a családban, és mindíg tudom h hol van....
  • Annakin
    elfogyott a gauloises. vajon ová tehettem a másik db.cigit? megyek és megkeresem.mégis kell még h a fenyő járja át:((
  • kulabácsi
    nekem nem gyula, de jó kis név az biztos!! különben nem oltásképpen írtam h nem szereted a sört sokan vannak így, elejinte én sem szerettem, most meg csak arra vágyom h egy nehéz hét után a nagy melegben lecsússzon a torkomon egy jó hideg sör, amit még 5-6 kövessen:D jah h ne legyen off, most voltam cigizni és jó volt:)))
  • Tarajos Sül
    ha égés,ha nem,én nem szeretem a sört!
    Lehet,hogyha hozzászoknék,akkor már menne!
    ami kifolyik a csapbol az se ingyen van!!!!!!!
    amugy az utolsó sor jo volt,hogyha lessz egy barátnöd,akkor vele hozatsz sört! :)))))))))))))

UI:az eggyik oszttársamat(és a legjobb spanomat) is kulának hivjuk,mert Gyula a keresztneve! :)
  • kulabácsi
    hmm 18 fölött vagy, és fiú vagy, és nem szereted a sört?? szégyenfolt vagy vazze:D (ne vedd magadra csak viccelek) különben a cigiautomata 8ha létezik még) az olyan h bezúzod neki a pénzt, és kidobja a doboz cigidet, kocsmákban volt régen, de már egy ideje nem láttam ilyet!! jah és azért nem veszek kartonnal mert akkor iszonyatosan gyorsan elszívnám, mivel ha vmiből sok van, az gyorsabban is fogy (tapasztalat) és csak egy vicc volt! bár egy sörcsap az tuti elférne, jah meg egy félmesztelen táncoslány is hamár ennyire álmodozunk:))) nah mind1 maradjunk a földön, asszem inkább újítok egy barátnőt (ha sikerűl) azt majd hozatok vele....
  • Tarajos Sül
    őőőő mi az a cigiautomata?
    Jol értem,hogy olyan,mint a pénzautomata?
    Fel van töltve doboz cigikkel,és ha megnyomsz egy gombot kiad egy szálat,meggyujtva,még meggyujtanod se kell? :))
    De tényleg mi az?
    kulabácsi:ha nem szeretsz cigiért mászkálni,mért nem veszel kartonnal?
    Nem az illegális vételről beszélek,hanem a boltosok sem mennek el a cigigyártokhoz,mert evitték az utlosó dobozt!Őnekik is be van raktározva!

a sörről változatlan a véleményem!
    KESERŰ! én legalábbis nem tudnám lenyelni,lehet hogy finnyás vagyok,de én ha berugnák az biztos,hogy édes piátol lenne! :)))
    diannás cukor,(2 mázsa biztos kellene! :),vagy konyakos meggy,esetleg csokilikör???(a discoveryn a Brainiac-ban vizsgálták,hogy mitől lehet gyorsan túllépni a megengedett szintet,amivel még volán mögé lehet ülni!
    a konyakos meggyet zabáló lett a gyöztes,asszem a cseresznyelikörös sütit evő csaj a 2.,a borospörköltet evő a 3.
  • Annakin
    sörcsap is mi? hát még mi kéne, tán egy pincérnéni? jöhetne képzelem:)))cigiautomat nem rossz ötlet de honnan vegyem bele a lét?
  • kulabácsi
    jah kb mintha nem is tudom drogért sétálnánk...de különben egy sörcsap is elférne a szobámban, bár végülis sörért péntekenként szívesen sétálok el, mert akkor már tudom h végre hétvége, és döglés felső fokon, meg spanok....persze múlt héten jól szarrá áztam az nem volt fincsi