3503
Avagy dohányzásról általában
-
NKristof #1061 Ez pedig így van. A káros hatás abszolútegyéntől füg. Van olyan, aki alig szív aztán mégis tüdőrákos lesz. Van olyan is, akiannyit szív mint állat mégsem lesz semmi különösebb baja. A rizikó ott van, hogy az elején te még nem tudod hogy melyik csoporotba tartozol. -
#1060 olyan nincs hogy semmi baja, attól hogy nem látszik rajta. ^^
és arról, hogy mindenki tudja általába, hogy mire vállalkozik, arra ellenpéldára feltudom hozni a szüleimet (akik akkor még nem tudták, most meg szenvednek hogy letudjanak szokni), és kb. nem tudom hány gyereket az iskolámban
És ne magatokból induljatok, mert ti már nyilván nagyobbak vagytok, és neteztek is (biztos jbban tudjátok), de nagyon sokan vannak, akik nem! akkor is. -
#1059 figy sztem aki dohányzik az nagyon is jól tudja állt. h mire vállalkozik, én is láttam már pár dolgot, és hallottam pár dolgot, és mégcsak nem is úgy vok vele, h "áhh, velem ez úgyse történhet meg", dehát vmiben meg kell hallni nem? és nagyon sok ember van akinek meg semmi baja nem lesz, és mittomén tök másban hal meg 100éves korában, pedig 60éve dohányzik....ez kiszámíthatatlan, és ezzel az erővel ne egyél csak olyan kaját amit ott vágnak le, szednek le, mert kitudja h hogyan készűlt!!! -
#1058 lol már tudom miért van 3om fülem:))) hol is lakik ez a Z. Béla?:D -
#1057 videókba tesztekkel mutatták, összehasonlították egy nem cigarettázót, és cigarettázót, és olyat, aki akkor gyújtott rá előtte ^^
Nem volt túlzűs, és leírták hogy milyen hatásai vannak (és az sem volt semmi túlzás)
Jó mondjuk az is igaz, hogy cigarettából sem 1 fajta van, lehet, hogy pont a legdurvább cigarettával mutatták be... :S
De biztos, hogy akik dohányoztok, tudjátok pontosan milyen hatásai vannak? Vagy "csak kicsit ártalmas, és úgyis csak soká lesztek rákosak tőle, talán előbb halunk meg másba"? :/ Mert szerintem a dohányosok nagy része ilyen. -
NKristof #1056 ez előbbiekben már leírtam erről a véleményemet valahol. Természetesen nem vitatom hogy a dohányzás rendkívül káros, és aki teheti ne is gyújtson rá. De egyszerűbb mindent a dohányzásra fogni. Mondok egy példát: Z. Béla vállalkozó kukoricalisztet termel, ezt x vegyszerrel permetezi. Egy idő után a vegyszergyártó és Béla rájönnek, hogy terméküktől az embereknek 3. füle nő. Mit tesznek? Felbérelnek egy kutatócsoportot, amely rövid időn belül bebizonyítja, hogy a dohányzásnak az eddig megismerteken kívül az is káros hatása, hogy az embereknek 3. füle nő. Ezután a vegyszergyártó és Béla is dohányzásellenes kampányokon stb. terjeszti az új kutatási eredményeket. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb ez, mint a saját terméküket újragyártani. -
#1055 hát ösülök h nem fogsz dohányozni, de azért ne higgy el minden t amit az ellenkampányban mondanak, mert állt. minden ilyen kampányban túloznak eléggé, pont azért h ne dohányozz, de ez vhol rendjén is van, ha teheted akkor ne is gyújts rá soha.... -
#1054 természetesen akkor kell beletenni a szűrőt, amikor sodrod:))) csak próbálkozz, nem kell bele annyi dohány mint amit a szemed megkívánna, próbáld meg kevéssel, és elég sokszor "tekergesd", gyúrj belőlle egy szép cigi formát, és csak utána ragaszd össze a papírt:D -
#1053 A dohányzás soká vezet halálhoz, de hamarabb vezethez olyanhoz, ami örök életre megkeresítheti a minden napokat ^^
És a cigaretta elszívás után is vannak kellemetlen hatások... Szerencsére a sulink nagyon cigaretta ellenes, ezért mindent megtanítanak róla. És azért elég durva dolgokat csinál még, mégha nem is tudják legtöbben, hogy ez okoozza ^^ Én biztos, hogy soha nem fogok.
Nekem mondjuk már az is elég, hogy erős mértékben csökkenti a szaglás és ízlelés hatékonyságát, hallást, és ami visszafordítható, hogy rosszabbul alkalmazkodik a szervezet, meg a testrészek a hőváltozásokra.
Kb. 2 órás film volt, ahol teszteket mutattak hogy mik történnek a test szervezetében 1 meg több cigaretta után. Szóval van egy pár dolog... nem a ráktól kell félni...
Lehet hogy mások jobban tudják ezt, engem mondjuk már a videó eleje is elég volt, nem tudtam midnent megjegyezni. De az biztos, hogy mégha nem is halok meg előbb ha dohányzok, akkor se fogok...
drága, undorító, és csak árt, ez a véleményem róla. -
NKristof #1052 Hát megvoltak az első próbálkozások... enyhén szólva furcsák lettek:D
az a gond hogy nem tudom eltalálni hogy mennyi dohány kell bele és mindig lötyög. Itthon még csak-csak elszívogatom őket, de azért emberek közé nem nagyon mennék velük:DD egyébként a szűrőt a kész cigibe kell beletenni vagy már sodrás közben benne kell hogy legyen?? -
#1051 jah hát ez igaz, de ha jól tudom a rövid papír az mind ilyen vastag (ez nem biztos) csak a hosszúból vannak különböző vastagságuak!!! -
NKristof #1050 Ja és úgy hallottam hogy ha vékonyabb cigipapírt veszek az valamivel kevésbé káros mert kevesebb kátrány keletkezik az elégésekor, ez igaz? És melyik gyártó gyárt ilyen fajta papírt? -
#1049 jah én is vágom, h van ilyen önregenerálódó folyamat, de azért marad vmicske:D -
NKristof #1048 jó lehet hogy nem pont olyan de majdnem teljesen megtisztul. Az ilyen önjavító folyamatok a szervezetben több helyen is megfigyelhetőek pl. rák is spontán meggyógyulhat. Bioszos vagyok vágom az ilyeneket:D -
#1047 hajrá, én drukkolok:D jah a vanillia-cherry az tényleg jó dohány, bár én nem bírom sokáig az ilyen édes dolgokat, de jó íze van, és vagy 2-3doboz cigi kijön belőlle, full megéri.... -
NKristof #1046 na beruháztam a "sodrófelszerelésbe", abszolút nem voltak vészesek az árak: 690 ft-ból vettem dohányt (Tilbury vanila-cherry 40g), papírt meg szűrőt, meg is kezdem a tekerést asszem... -
#1045 olyan soha nem lesz a tüdeje -
NKristof #1044 A cigiben pont az a "szép", hogy enm 1-2 év alatt vezet halálhoz vagy leépüléshez mint a keménydrogok, hanem igen hosszú idő után jelentkezik a hatása (több évtized). Meg én úgy tudom hogy pl ha egy ember 10 évig aktívan dohányzik aztán abbahagyja, akkor is kb 10-15 év múlva olyan lesz a tüdeje mintha soha nem dohányzott volna. -
#1043 hát én nem ajánlom az éjszakai árufeltöltő munkat, de ez az én szerény véleményem -
#1042 hát az ilyen kis szar kézi (ami egyébként teljesen elég) az bizony asszem h 350 nálunk itt a kisboltban, de lehet csak 250, nem egy nagy cucc, és szép cigiket lehet vele csinállni, de én vhogy kézzel csinálltam mindíg (mondjuk volt már gyakorlatom:D) és egy pár szál után, már olyan szép cigókat tekertem h csak na:) -
#1041 jo én értelek,én azokat a figyelmeztetéseket amugyse veszem figyelembe,mert nem 1 év kell ahozz,hogy halálos tűdőrákhoz vezessen,csak nem akarok lebukni HA NETÁN ebből amár elmult dohányzásból kiderülne vmi!
de úgy látszik nem kell félnem :))))
amugyse biztos,hogy megyek,mert elvileg éjszakai árúfeltöltö van egy közeli tescoban,de ma megyünk,és megérdeklödjük,hogy elvállalom-e vagy nem
Ha igen,akkor kérik ezt az orvosit!
Ezért érdekelt
Köszi az eddigi hsz-t mindenkitől -
#1040 hülye ember lassan elhiszi, hogy ha nem cigizik, akkor örökéletü marad :D -
#1039 A fenét nem... Úgy megdöglesz (szebben mondva meghalsz és eltemetnek), ahogy azt a dobozokon látod. -
NKristof #1038 sodrógép tényleg csak 300 ft? -
NKristof #1037 Konkrét példát tudok: vki 2 évig 1 doboz/nap = egyforintos nagyságú folt a tüdőn -
NKristof #1036 Ez így van. Nem hiába írják rá hogy halált OKOZHAT, mert nem minden esetben ooz, csak nagy mértékben megnöveli a kockázatot. Egyébként én meg vagyok győződve róla, hogy azok a dohányosok növelik a halálozási statisztikákat, akik rossz minőségű cigit szívnak és életkörülményeikből adódóan eleve rosszabb az egészségi állapotuk ezért valószínüleg akkor is könnyebben kapnak betegségeket és pl. rákot ha nem dohányoznak. -
#1035 figy ez úgy működik, h aki hajlamos a tüdőrákra az ha életében nem dohányzott, és vidéken él, akkor is megkaphatja, és van aki 14 éves kora óta dohányzik, és semmi baja sincs!! a cigi, az csak rásegít a kialakuláshoz, de nem azt jelenti h ha dohányzol akkor meg fogsz dögleni mint ahogy a dobozokon írják....("a dohányzás halálos tüdőrákhoz VEZET!!) -
#1034 aham,de vmitől a tűdőrák is kialakul,és nem azért mert tul sok eperfagyit eszek :)
ezek szerint 1 év "rendszertelen" dohányzás nem vezethet kialakulóban lévő tűdörákhoz! -
#1033 mondom a szűrés (én akkor megkérdeztem) az csak azt mutatja h van e rákos elválltozás, vagy kialakuló tbc, de azt nem nézi h mennyire fekete a tüdőd belűlről:))) -
#1032 értem!
állitólag az eggyik oszttársamnál sem vettek észre semmi gyanúsat a szűrésen,pedig ő már aktiv dohányos volt,és ő több mint egy éve dohányzott -
#1031 engem tuti nem, együtt dohányzom a szülőkkel... -
#1030 hmm a tilbury az annyira nem olcsó:D és mivel nem pipadoháynt veszel, így sztem tökéletes, de van jobb is, de most nem jut eszembe a neve, asszem h drum, annyit vágok h kék a színe a zacsküónak, nem sokszor tekertem ilyen cigit életemben, csak egy fellángolás volt h nah akkor megpróbálom, de lusta vok.... -
#1029 a tüdőszűrés csak akkor ír szart, ha már rákos vagy, vagy tbc-s egyébként azt mondják h egészségres vagy, nem nézik h mennyire sokat dohányoztál...én kb 3éve dohányoztam amikor elmentem, és semmi para, szal ne parázz:))) -
NKristof #1028 ha 18-25 éves vagy, akkor nagykorú is, nem? Akkor meg nem kötelező megmutatniuk a szüleidnek én úgy tudom -
#1027 nem téged fognak leb@szni -
#1026 menj el nyugodtan, szvsz nem lesz gond.
egyébként nem értem mi ez a nagy titkolózás a szülők előtt de mindegy. -
#1025 nem,csak egy olyan gond van,hogy itthon nem tudják,hogy dohányoztam
#1022:Az utolsó doboz 2006.juni.16-án volt,és azok az enyhitő körülmények,hogy ebben a 8 honapban nem mindig cigiztem,és ha volt nálam is egy full dobozzal,nem az egészet én szivtam el! -
NKristof #1024 konkrétan milyen dohánymárkát javasolsz? pl. vmilyen drágább Tilbury jó? Csak mert az a legolcsóbb de pipadohányban elég szar azt tudom. -
#1023 miért, talán dohányosokat nem alkalmaznak? -
NKristof #1022 hát szerintem nincs mitől félned, a tüdőnek van egy öntisztulási folyamata, ennyi idő alatt pedig szerintem simán kitisztul.