3503
Avagy dohányzásról általában
  • kisviku
    Persze, hogy nem kell hozzá készülék, csak gondoltam így kényelmesebb... :)
    Lustaság - fél egészség... :)
  • kulabácsi
    hmm ez vicces, de különben nem kel hozzű készülék, simán tudod úgy is tekerni h nem veszel hozzá semmi szart, csak a két kezeddel sodrod, de egyébként tényleg sokkal gazdaságosab, mintha vennél cigit, én is tekertem és egy 50ft-s dohányból kb kijött vagy 3 doboz cigi...szal ha erre vetted a fejed, akkor hajrá, simán jobban jössz ki.....szal tekergesss csak:))))
  • kisviku
    Huhh, nem olvastam végig az összes hozzászólást, de látom sokatok a "manuális" cigikészítés titkait keresitek.
    Szégyen, de csak nem rég vettem észre, hogy van külön cigidohány is.Mivel kezdi szépen elérni kicsiny országunkban - a dübörgő gazdaságunknak köszönhetően - a cigaretták ára a Németországi szintet (4-5 euro, kb 1000-1300 Ft), egyre több embernél látom, hogy saját maga készíti inkább.
    Kedves kollégám egy-két hete beavatott eme fortélyba engem is és elmesélte mennyit spórol vele és milyen jó dolog ez az egész.

Tehát, kell egy cigitöltő "készülék", ami kábé olyan hosszú mint egy szál, ezt az irodai tűzőgéphez hasonlóan felnyitod, beöntöd a zamatos-illatos dohányt, becsúsztatsz a végénél egy előre elkészített papírt füstszűrővel és egy egyszerű húzó mozdulattal készre töltöd.
    Nekem nagyon tetszik, kipróbálom én is.Maga ez az eszköz kábé 800-1000 Ft körül van trafiktól függően, az előre elkészített papír+füstszűrő páros 100-200 Ft (ez tartalmaz 100 db cigire valót) és aztán a lényeg a dohány, ami 300-tól a csillagos égig, ahogy szokták mondani.
    Szinte minden trafikban (nem NON-STOP italboltban! ) lehet kapni, nagyon jó minőségi dohányokkal, mentolos, illatos, ízes, stb,szóval minden tartozékot.Próbáltam már pipadohánnyal is tölteni, egyszerűen fantasztikus.
    Végre az ember nem csipszet zabál majd a tévé előtt, hogy hízzon mint a disznó, hanem unalmában cigit sodor, tölt, stb.
    Valljuk be, hogy a pisztáciát is azért szeretjük annyira, mert "munka van vele", mire megtöröd...

A lényeg, hogy hosszú távon sokkal olcsóbban jön ki,m net a kész cigik, ráadásul Te határozod meg az ízét, aromáját, erősségét.Ha szar a füstszűrő, kidobod, veszel másikat, stb,stb.
    Később remélem képekkel i tudom majdan illusztrálni.
    Addig is jó füstölést!
  • kulabácsi
    lol hát lehet venni ilyen csavaró szarokat, de sztem a nyers erő az sokkal többet ér, és még jobban is esik a cigi, mert magad csinálltad:)))
  • NKristof
    ja hát ebben a kulabácsi profi:D
  • Palinko
    ja.van :D
    mert hallottam már ilyen-olyan csavaró cuccokról...
  • NKristof
    a két szép kezemmel:D szerintem van neked is:D
  • Palinko
    mivel sodortad.az a cucc kéne nekem is
  • NKristof
    Hm ma már egész csinos cigiket sodortam, kezdek ráérezni. LEhet hogy holnap este már ilyet szívok buliban
  • franc0
    ventri? te se vagy addict :|
  • Balumann
    saját szobám van, és ide nem engedem hogy a szüleim bejöjjenek cigarettával... :/ Konyhába dohányoznak, de egyébként ott majdnem mindig huzat van most, a szoba egyik végébe az ajtó, másik végébe a nyitot ablak, a ventri az ajtótól az ablak fele fúj ; )
    Valamennyit azért használ.
  • NKristof
    DE hogy ezek a sodrott cigik milíen jók...mmm nyamm-nyamm
  • kulabácsi
    jah ez is igaz:))) de azért én amikor itthon vok, a házban nem dohányzom, és más sem, szal azért jobb így h nincs nikotinszag a szobámban, én pl nem tudnék úgy rendesen aludni h tiszta cigifüst a szobám közben....
  • NKristof
    Ez mondjuk így önmagában igaz, de olyan nincsen hogy valaki csak aktív dohányos. Minden aktív dohányos ugyanis egyben passzívan is dohányzik, már azáltal is hogy a kifújt füst terjeng a szobában és azt légzés közben beszívja. Ha meg mondjuk elmész egy szórakozóhelyre, ott meg méginkább passzívan dohányzol az aktív dohányzás közben. A lényeg hogy mindenképpen rosszul jársz ha aktívan dohányzol:DDD
  • kulabácsi
    jah az lehet h dohányellenes a gyerek, de a passzív dohányzás ártalmasabb, mint az aktív:S
  • NKristof
    Ezekben igazad van. Egyébként mindenhol ezt látom, hogy akinek dohányoznak a szülei, az maga rendkívül dohányzásellenes. És az is jó dolog hogy nálatok ilyen okatatófilmeket vetítenek a suliban, mert sokan tényleg nincsenek tisztában a káros hatások többségével.
  • Tarajos Sül
    de van kb 3 óra,még az anyám hazaér,miután,én már itthon vagyok 3 órája

akkor lenne télleg gáz,ha én ugy érnék haza,hogy már az anyám/apám itthon van
  • franc0
    a cigi nem csak rossz.
  • Balumann
    jó lehet hülyeség volt az hogy neteztek is, mert aki nem netezik az meg olvas általába... :/ Egyébként netet arra értettem, hogy sok értelmes emberrel beszélsz forumokba, stb.
    Mondjuk azt látom is, hogy többet értesz ezekhez a dolgokhoz mint én, én csak egy egyszerű véleményt akartam írni a dohányzásról, nem vagyok ebben szakértő. Csak gondoltam hátha segítek valakitől elvenni a kedvet :S (mert nekem elvette az hogy a szüleim dohányoznak, meg hogy látom szegény iskolás társaimat, de még azok a videók amikben kielemezték a hatásaikat... :S

De én akkor is biztos vok abban, hogyha lemennék egy kocsmába, és megkérdeznék ott 20 embert, hogy tudják milyen hatása van a cigarettának, elmagyaráznák nekem, hogy tüdőrákot okozhat, a többi biologiai hatásukról meg fogalmuk sincs... -.- főleg látják hogy mások is dohányoznak. Na meg a kisebbek, hogyha egy felnőtt se dohányozni, sztetek melyik kisgyerek dohányozna?
  • NKristof
    mondjuk szerintem ha szívbeteg vagy ez nem vicc. Mindenképpen kérj segítséget a családodtól, hogy segítsenek a leszokásban azzal hogy pl. otthon nem dohányoznak és elteszik a cigijüket hogy ne találd meg vagy akár ők is megpróbálhatnának leszokni
  • NKristof
    ez az amit nem értek. Valahogy ha akár csak egy slukkot szívok, már az is érződik a ruhámon
  • Vegetto
    Nem is vagyok.-
  • kulabácsi
    én erre nem lennék büszke...
  • Vegetto
    4évesen szívtam az elsőt :D amit fater eldobott :)
  • kulabácsi
    hát akkor egyzserű, ne vegyél ki többet:D ennél többet nem tudok segíteni, leszokni nem tudok helyetted, ahhoz meg akaraterő kell, ami csak annyiból áll h nem gyújtassz rá, mert nincs értelme, bár én mondom ezt, aki kb még lehet elöbb kezdett el rendszeresen dohányozni mint te :S
  • Vegetto
    Nem tudnak leállítani... olyan sunyin veszek ki, hogy mire észreveszik mmár elszívtam, és már nem tudnak semmit csinálni.
  • kulabácsi
    mit h kiveszel tőlük cigit?? hagyják h dohányozz??
  • Vegetto
    nem is én tartok, hanem fater, nővérem, és unokatestvérem, tőlük szoktam kivenni, ők már megszokták...
  • kulabácsi
    tök egyszerű, ne tarts magadnál cigit, és inkább gondolj az egészségedre, ha rá akarsz gyújtani akkor meg inkább vegyél be egy rágót, vagy egyél ropit, vagy csinálj vmi "pótcselekvést", mivel még nem rég dohányzol ez bevállhat simán, én is ropit zabáltam, és be is vállt, leraktam kb 3-4 hétre csak aztán visszaszoktam:S do mondjuk én nyomo már vagy 4-5 éve, szal ez ne tántorítson el, légy erős, és hajrá!!!!!
  • Vegetto
    Plz segítsetek. nem tudom abbahagyni a cigizést :( 15 vagyok, kb februárban kezdtem, szívbeteg vagyok, nem tudom miért próbáltam ki, de már nem tudom abbahagyni. minden este mondom hogy na most ez az utolsó, aztán másnap reggel jön a kísértés, mert nincs itthon senki...
  • kulabácsi
    szted nem érzik meg?? nagyon büdös a bagó ezt csak azért mondom, mert amikor nekem parám volt, rajtam mindíg megérezték, betolhattam a pofámba x csomag rágót, az sem segített!!!
  • Tarajos Sül
    nagy leb@szás lenne belőlle
    meg amugyse derül ki,mert elvileg sulibol hazafelé és odefelé cigiztem a haverokkal
  • kulabácsi
    hát akkor az elég szar teló lehetett:))) de megesik az ilyen:D
  • NKristof
    Ja meg azt se hagyd ki hogy súlyosan károsítja a telefonodat... haverom belefújta a füstöt és azóta nem működik:DDD
  • kulabácsi
    hát kb olyannak kell lennie minr egy ciginek:D dehát gyakorlat teszi a mestert...
  • NKristof
    Nah egyébként még mindig elég siralmasak a sodort cigijeim, bár remélem még lesz ez jobb is. Már majdnem egy fél doboznyi papírt elcsesztem, szóval lassan jöhetnének az eredmények:D Egyébként milyen vastagnak kell lennie egy sodort ciginek? Mert szerintem akármilyen überprofin csinálom még úgy is jelentősen vastagabb egy sima ciginél.
  • gaspy
    amuyg mér fosol ennyire hogy szüleid megtudják?nagykoru vagy nem?egyszerugyis kiderül...
  • NKristof
    OFF
    Hát ez tetszik.. "és neteztek is"... ezt úgy mondod mintha a net lenne a csúcsa minden tudománynak. Mondok neked vmit. Próbáltál már a neten keresni valamilyen komolyabb, speciális dolgot, ami tényleg nem fordul elő a mindnnapi életben? Mert én igen. Az eredmény mindig az volt, hogy nem találtam lóf@szt se. Persze lehet hogy én vagyok a béna, ez előfordulhat de nem hiszem hogy ez a gond. A helyzet az hogy az internet egy nagy kirakat, sok mindenre jó ha csak felszínesen foglalkozol valamivel, de ha mélyebbre akarod ásni magad egy témában már nem igazán veszed hasznát. Akkor ott vannak a jó öreg könyvek, amikben még sosem csalódtam. Ez a megállapítás főleg a magyar oldalakra vonatkozik. És ugyanezt mondja a nagyfaterom is( nem röhög! már 6 éve van számítógépe és 2 éve netezik, 78 éves), pedig ő sokat használja különböző kutatásokhoz, de valamirevaló anyagot mindig csak külföldi oldalakon talál. Bocs hogy ennyi hülyeséget offoltam ide, de ez kikívánkozott belőlem, mert manapság sokmindenki mintegy látnokként, messiásként tekint az internetre amely mindenben segítséget nyújt.
  • Tarajos Sül
    "teleparázom" :DDDDD az egész topikot és miért?
    egy nyamvadt papirért,amin csak az van,hogy megjelentem a tüdőszürőviszgálaton
    és egy másikért,amit akkor kaptam,amikor a magasságomat,súlyomat,és a vérnyomásomat megmérték...
  • NKristof
    abszolútegyéntől füg=abszolút egyéntől függ :D