3503
Avagy dohányzásról általában
  • Fülüke
    Nem én szívtam el, nemis cigizem, csak haverék amikor elszívták, olyan szag volt mint amikor meggyújtod a száraz gyomot.
  • Narusco
  • szigetlakó
    Azt hiszem rossz oldalon vagyok, nem dohányzok.
  • OssianFan
    1x próbáltam, kb mintha bakelitot szívnék... :D Pedig nem is tisztán a teát szívtam el, hanem dohánnyal kevertem.

Egy ismerősöm is próbálta, de ők nagyobb mennyiségben, kb 5 filternyit szívott el tisztán, egész nap szédült meg fájt a feje :D
  • predator1982
    szerintem nálad már nem sokat árthat....
  • Fülüke
    Üdv!

Tud-e valaki arról valamit, hogy mi lesz akkor ha elszívsz egy teafilterből kiszedett és cigipapírba áttöltött tealevelet? Van valami káros hatása? :D
  • pirosmadar
    Nekem komoly okom volt a leszokásra. Vérnyomás, pulzus, gyomorsav, még egyik sem volt vészes, de 16 év bagó napi 2 dobozzal megtette a hatását.
    Én velük szoktam le 4 évvel ezelőtt: katt
    Anno ingyenes volt, és csak olyanokkal áltak szóba, akik komolyan gondolták. Most látom átépítés alatt van a honlap, nem tudom, mi a helyzet. Nem finomkodtak az emberrel, az olyanokat, hogy 22 éves vagyok, elszívok napi 3 szálat, elzavarták, hogy menjen vissza 10 év múlva, ha esetleg tényleg rászokott és elszív napi dobozzal. Azt nem titkolták, hogy sok addiktológus szerint a hernyóról olyan nehéz leszokni, mint a nikotinról, de ők is leszoktak alapon, más is le fog, és így álltak hozzá.
  • DJ RX7
    egyébként ahhoz képest, hogy bond és 500ft nem is annyira szar. utóízt nem éreztem és nem tűnik el az egész cigi 2 szívás után mint pl. kék bond-nál.
  • DJ RX7
    1 hónapig bírtam
  • MR ME
    úgytűnik nem jött össze
  • REPS0L
    te szilveszter óta nem leszoktál bazd? :D
  • DJ RX7
    piros bond (most csak erre volt pénzem :D) tényleg ennyire kaparja a torkot vagy most nekem valami más miatt fáj? más tapasztalta?
  • REPS0L
    :D
    reggel 7 óta
  • MR ME
    ja azt keltél délbe mi? :D
  • REPS0L
    köszi, ma eddig 1 cigi, hm :)
  • tomcsa4
    Hát akkor neked nem fog menni, mivel nincs elhatározás és még a környezeted is rátesz. Ja és akkor biztosan több pénzed van, mint az átlagnak. Illetve hamarabb kapsz, ha kérsz a szüleidtől vagy Te keresed, nem tudom. De több folyik be.

Klassz képek. :)
  • REPS0L
    motorozás nem szenvedélyem? :)

de az, mégis inkább úgy gyüjtök különböző kiegészítőkre, hogy a cigit is beleszámolom, hogy arra is költenem kell, mert az nekem jó... motorról is ha leszállunk pihenni, rágyujtás. Suliról nem is beszélve, suli végén asszonnyal irány a suli melletti park, mert ő rágyújt, én meg nézek ki a fejemből.
  • tomcsa4
    Láttál már elvonót? Ha nem, akkor olvass róla vagy filmet nézz vagy valami. A drogokról úy szoktatják le az embert, hogy egyre kisebb adagokat adnak a páciensnek. Igen legálisan. Nem nem kell beszarni, van legális drog, elvonón, akkor a végső stádiumban lévő betegek.

Mivel a drog teljese más, mint a többi szenvedélybetegség.
  • tomcsa4
    Hát nézd. Ha a munkahelyeden sok az 5 perces szünet, akkor ez elveszett ötlet (mármint a leszokás). Miért nem nézed a pénzes oldalát a dolognak? Persze ha van egy motorod és avval furikázol, meg ha csak kattingatsz a fényképezőgéppel, akkor tárgytalan. Viszont ha szeretnél is belefektetni ezekbe (motorverseny vagy csak tuning, fényképezésnél meg kiállítás, komolyabb gép vétele), akkor van esély, mivel kialakulhat egy szenvedély.

Szerintem ez a két hobbi, amit felsoroltál, nem a szenvedélyed, hanem csak simán valami foglalatosság. Ide szenvedély kell.

Ha úgy érzed, hogy a hobbi nélkül eltöltött idő veszteség és emelt pulzussal vágsz mindig bele a hobbidba, akkor már beszélhetünk szenvedélyről.:)
    Nincs konkrét hobbi, mindegyiket lehet szenvedélyesen csinálni.

De mondom, ha fennáll az ,hogy sok az apró szüneted, akkor nehéz helyzetben vagy. Olvasgattam tanulmányokat és a legtöbb esetben ezt hozták fel a dohányzásra való rászokásra.
  • MR ME
    tapasz am fasság
  • MR ME
    " A drogról szoktatnak le úgy, hogy egyre kisebb adagokat kapsz."

ezt melyik elvonón mondták neked?
  • REPS0L
    a fényképezés és a motorozás nem éppen az a hobbi, ami a cigiidőt kitöltené, mégis milyen hobbira gondolsz, amit én tudok csinálni pl amig a többiek cigiznek?
  • tomcsa4
    Ha már tapasszal áll neki valaki leszokni, akkor az régen baj (gyengeség). A cigi nem drog! A drogról szoktatnak le úgy, hogy egyre kisebb adagokat kapsz. Ez az én véleményem természetesen.

Szerintem kezd bele valami másba. Új hobbi, ami szenvedélyessé tesz és kitölti a szabadidőd. Ha sikerül, sikeresen leszoksz.
  • REPS0L
    becsúszott még így estére kettő haverral, de jövőhéttől azt hiszem veszek tapaszt, csak még nem tudom gyengét vagy közepeset
  • Narusco
    mostmár meg ne törj !
  • upet
    Grat.
  • REPS0L
    reggel 6 óta nem gyujtottam rá!
  • Rundstedt17
    elhatározás kérdése bár ez csak a véleményem.
    fogalmam sincs gyakorlatilag mert még egy szálat sem szívtam életem során :D
  • REPS0L
    Mivel nemzetvédelmire készulok, annyira nem jó :(
  • Calver
    sehogy. dohányozni jó.

de amúgy itt nézelődj, hátha
  • REPS0L
    na emberek...
    hogy szokjak le? :D
  • pirosmadar
    Szerintem 30 év alatt nem nagyon szoknak le az emberek. 10-15 év dohányzás hatása viszont már sok embernél érződik és elgondolkoznak. 30 évesen én is elgondolkoztam, mert 14 éves koromtól cigiztem, a háziorvos meg rámszólt egy kardiológiai kivizsgálás után. Kipróbáltam egy halom csodamódszert, de nem jöttek be. Sem a rágó, sem a tapasz, sem a mágneskütyü. Véletlenül belefutottam egy civil csapatba, akik szintén hasonló okok miatt letetteék a bagót. Hittem is, meg nem is, de ők is fel akarják nevelni a kölkeiket alapon, ha nekik sikerült, hátha. Csináltam, amit mondtak, nagyon rossz volt az első hét. Most 34 leszek és nem dohányzom. Fél év után újra aktívan tudtam sportolni, a béta-blokkoló a szívemre sajnos maradt, de tudok futni és nem fújtatok a negyediken. Nem szedek vérnyomáscsökkentőt, kevesebb a gyomorsavam, meg tudok csinálni 100 fekvőtámaszt.... Szerintem megéri leszokni, 10 évet fiatalodtam.
  • sapkafej
    ajaj, srác, most mentsd el a topik linkjét és olvasd vissza 1-2 év múlva amit írtál. annyira tipikus, mindenki ezt mondja az elején, mindannyian átestünk itt az ilyeneken, kicsit viccesnek is tartom már amikor ilyet hallok/olvasok.

nyugodtan gondol hogy hülye vagyok, sőt, bizonyítsd be. most még van esélyed, ne legyél akkora fasz mint én!
  • kenomy
    Én nem dohányzok, pedig sokan probáltak rászokatni. Az viszont bosszantó, amikor valaki a buszmegállóban a tömeg közepén gyújt rá, és rád megy a büdös füst, és persze még el is dobja a csíket. Én legutóbb egy harmincas nővel jártam így, remélem vannak gyerekei és példát mutat neki, hogyan kell viselkedni. Jó magam a szemetet is a táskámban teszem, ha nem találok szemetest, ez meg fél métert nem tudot megtenni.
  • predator1982
    én egy jó ideig vaníliás agendát,vékony cigit szívtam, és sajnos azt sem lehet már kapni. amikor nem kaptam nagyon sajnáltam, mert az volt a kedvenc cigim:-(
  • alcotb
    jajj ne...akkor úgynézki fel kell vásárolnom egy rakattal...minden jó dohány eltűnik?a taste is kivonult :( pedig azis jóvolt
  • ZTM
    Na végre sikerült vennem dohányt töltőt és hüvelyt, mindenből Primust, nagyon jó, sokkal jobb mint a gyári cigaretták, de a hüvely csak sima szűrős és csak egy kicsike van benne, nem teszi ki az egész megjelölt helyet, nem számít, nagyon jó minőségű dohány, és bár megszédültem mondjuk már 3 napja nem cigiztem szval érthető.A dohány sima natúr elméletileg erős, de én nem éreztem szval mind1, jó ez így amúgy is napi 1-2 szál csak a fogyasztásom:)
  • predator1982
    vaníliás domingot már nem lehet kapni...külföldön betiltották az aromás dohányt, úgy látszik lassan elér hozzánk is!
  • Sadist
    És ezt ugyan hol olvastad, hogy a szervezet nikotint termel?
  • alcotb
    vagy cherry-vanília tilbury...de a kék is jó