3503
Avagy dohányzásról általában
  • Tarajos Sül
    én csak max kényszerből innék sört :)
    de ha naponta tolnám lefelé biztos ősszejönne a dolog
  • kulabácsi
    persze, de simán odaűlhetsz egy üveg sörrel a kézben míg ők cigiznek:)))))
  • Tarajos Sül
    már leirtam,hogy mi a véleményem a cigis csajokrol,meg amikor cigiznek,de most mit csináljak azt nem mondhatom neki,hogy csak akkor mondom azt,h "Tök yo csaje vagy!" :),ha már nem cigiznek,de bár megtehetném...
  • j4n3k
    Nekem nem sikerült leáánlom, pár szál helyett már 1 doboz naponta
  • kulabácsi
    há jah!! de viszont káros:)) és különben egy idő után azok sokkal jobban elvannak akik nem dohányoznak, mint azok akik igen, mert ők vannak kevesebben!!!
  • Match
    a ciginek elég jelentős közösségépítő szerepe van, tehát persze.
  • Tarajos Sül
    jaaa vágom!

Tesco diákmunka után(amikor vége volt persez :) a csajok nem hazamentek,hanem a padra leültek,és rágyújtottak

így útólag már bánom,hogy nem kértem tőllük cigit,és velük bagóztam volna :(
    mert amugy jol megvoltunk munka közben,de amugyis nem minden alkalommal találkozok velük!
    Ugyhogyha egy csajjal megtalálom a hullámhoszt :) pl röhögcsélünk,meg viccesen oltógassuk egymást,másik alkalmon LEHET,h már ugysem fogom látni...

kicsit kérdezek,válaszolsz,kérdezel topik :DDDDD

Szted cigizhettem volna velük?
  • sz4bolcs
    ha letépem a füstszűrőt a multi vagy a pall mall mentolos cigiről, nem is lesz mentolos??? olyan illuzioromboló vagy.
    Amúgy ma azt álmodtam, hogy megyek a trafikba és a kedves és helyes trafikosnénivel diskuráltunk a cigikről, és megvettem egy cigitöltőt.
  • kisviku
    Tisztelt Uram!

Mi nem bagósok vagyunk, max dohányosok.Gondolom tudja mi a különbség...
  • kisviku
    A dohányt szerintem úgy kell elképzelni, mint a fűszereket.
    A pontos készítést nem tudom, de nemcsak szárításról, hanem pácolásról, érlelésről is szó van.

A lágyságot,keménységet a töltéssel illetve a füstszűrővel határozzák meg.
    Az, hogy mentolos, szintén a füstszűrővel állítják be.
    A múltkor sikerült azonban egy olyan cigit kipróbálnom (a trafikos ajánlotta), aminél nem a füstszűrőnek adnak mentol aromát, hanem magában a dohánylevelek között van "elrejtve".Valami dán cigi volt, nevére nem emlékszem, de tudom hogy olyan 410 forint kürül van, nem erős és jóízű.A Pall Mall Mentolnál gyengébb egy árnyalatnyit, de az íze jó.
    A volt Berlin étterem mellett lévő trafikban adták a Szt.István körúton.
    Jó atyám, aki szintén dohányzik, elmesélte valamelyik nap, hogy fiatal korukban hogyan alkottak ízletes mentolos cigiket.
    A lényeg, hogy patikában lehetett kapni kimérve mentol-kristályt, amit a cigitárcába helyezve,egy nap alatt átadta aromáját.
  • kulabácsi
    hát nemtom!! sztem nem!! persze van különbség a dohányok között de nem azért mert direkt, hanem mert más eghajlaton termelődik...
  • Tarajos Sül
    én első látásra,azt hittem,hogy sóska,mert ez is ugyanolyan,csak keskenyek a levelei :DDDD

ja hamár a dohánynál tartunk

itt ez az "alapnövény"
    Hogy csinálják azt,hogy ebből a növényből mentolos,lágyabb,és keményebb cigiket kreálnak?
    eggyik haver szerint,minden ciginek külön növyént termesztenek,és valamelyiket sokat locsolják,kevesebb árnyékban van,mint a másik

Igaz?
  • jointeer
    így van, Konta Dániel
  • kulabácsi
    okos gyerek vagy, mindíg is tudtuk!!
  • kulabácsi
    dede:)
  • jointeer
    BAGÓZÓS GECIK, HTX
  • kisviku
    Ehhez meg csak annyit, hogy a cigarettában nem a nikotin a rákkeltő, hanem a papír és az ebből kioldódó kátrány.
    A nikotin elvileg a dohánylevélből jön.
    De tulajdonképpen ahogy minden gyümölcsből lehet pálinkát készíteni, úgy szerintem, minden növényt el lehet füstölni...ízlés dolga.

Most, hogy kezdem megszeretni a cigitöltést, egyre inkább kezdem megérteni a bagózást/bagózókat, ami ugyebár a dohány rágása a szájban, majd egy akkorát turházol utána, mint egy román útlevél.
    Olyan finom illata van a dohánynak, ha kis, ízléses zacsköban veszed a tölteni való cigihez.Szerintem leginkább a szárított/aszalt fügéhez hasonlítható.
  • kisviku
    Ez csak nem bazsalikom?
  • kulabácsi
    érdekes
  • NKristof
    Végre itthon. Hát elég sokat cigiztem az elmúlt 3 hétben magamhoz képest (kb. 3doboz).
  • kulabácsi
    szal én azért nem termesztenék dohányt a kertemben...
  • kulabácsi
    nade ez itt off
  • kulabácsi
    én meg ezt:)
  • kisviku
    De inkább ne magát a dohányzást, mint cselekvést feszegessük, hanem térjünk át inkább a dohányokra,aromákra,cigi tartozékokra,stb.

Hmmm, de el tudnám képzelni ezt a növényt a kertemben...

"Én kis kertész legény vagyok"

• kulabácsi
    ja ebben van vmi!! sok embernél, pl nálam is pótcselekvés, és azt nagyon nehéz elhagyni!!:S
  • kisviku
    Ezt is, mint minden mást a cigizéssel kapcsolatban, össze-vissza kavarnak.
    Ha ideges vagyok, rágyújtok és lehet hogy nem maga a cigi az, ami megnyugtat, hanem az a pár kellemes perc, amit az élvezettel eltöltök.

Itt nem ilyen dolgokról van szó.Ahogy már mondottam, ez egy beidegződés és egy pótcselekvés is egyeseknél.Másoknál egy "rituálé", egy "szertartás", bár ezutóbbiak inkább a szivarosokra és pipásokra vonatkozik.
    A szivar az időmilliomosoknak való, a pipa meg a nyugodt embereknek.
  • kulabácsi
    ügyi vagy!!!
    de tényleg grat!!!
  • Looooser
    2,5 hete nem gyujtottam rá asszem 2 év alat a nem dohányzóból kemény dohányossá váltam. volt hogy napi 2,5-3 doboz elfogyot, de mint írtam 2,5 hete nem gyújtottam rá
  • kulabácsi
    nem jól teszed, de nálam is ez a helyzet:S
  • Annakin
    én dohányzom ezerrel, s manapság mág rá is húztam. csakazértis.
  • kulabácsi
    hát ja, annak semmi értelme nem lenne!! jobb ez így neked hidd el...
  • Tarajos Sül
    de csak lehet,hogy más dolgon jár az agyam,és azért nem jut eszembe,hogy rá kéne gyujtanom :)
    de mondom,itthon amugyse lehetne cigiznem,mert abbol nagy balhé lenne!
    megengednék,de jol lebasznának!
    és ha cigizni is akarnék,akkor is felkéne pattani a kecskére,és elmenni a boltba,utána meg egy eldugott kis utcában cigizni :DDDDDDDDDD
  • kulabácsi
    na grat!!!!
  • Tarajos Sül
    kár... :)

szal régen amikor cigiztem,volt olyan,hogy csakmazért gyújtottam rá,mert kaptam vagy 5 db eggyest,ami megnőveli a bukás esélyét,akkor meg nagyot égek :((((((

de legtöbbször csak azért cigiztem,mert haverokkal mentünk hazafelé a súlibol,és a többiek is cigiztem,na akkor én se maradhattam ki :)

és harmadszor:az időt is eltölti :)

amikor én cigiztem,60% hogy nem azért,mert kellet a cigi,hanem én is cigizni akartam,mert a többiek is ezt tették!
    Amikor én az oszttársaimmal mentem haza szó szerint nem volt olyan kölök,kai ne cigizett volna!
    amugy helyzet:én 2006.juni.16 óta nem gondolok a cigire,de nem is tudják,hogy cigiztem :)
  • kulabácsi
    hely de rég volt már itt hsz:) helyzetjelentés, még mindíg dohányzom és egyre többet!! sztetek igaz az h van aki azért szívja mert levezeti a stresszt?? mert sztem is ha ideges vagy segít, de viszont azt is mondják h akkor meg egyre többet és többet fogsz dohányozni, és akkor meg azért vagy ki mert nem gyújthatsz rá óránként:S és ez is igaz, mert tapasztaltam....na akkor hogy is van ez?:)
  • kulabácsi
    lol
  • franc0
    hülyeség
    olyan nők találták ki akiknek nem jut f.sz
  • kisviku
    Nem kell az ilyenere odafigyelni, bulvár...majd ha már a második millió embernél is megállapítják, akkor majd odafigyelek.
    A sör meg tényleg egészségesen hízlal :)
  • kulabácsi
    a sör meg egészségesen hízlal:)
  • kulabácsi
    ja ez így van, össze vissza beszélnek, én már nem is merek enni:)))