Cigaretta
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lustaság - fél egészség... 😊
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Szégyen, de csak nem rég vettem észre, hogy van külön cigidohány is.Mivel kezdi szépen elérni kicsiny országunkban - a dübörgõ gazdaságunknak köszönhetõen - a cigaretták ára a Németországi szintet (4-5 euro, kb 1000-1300 Ft), egyre több embernél látom, hogy saját maga készíti inkább.
Kedves kollégám egy-két hete beavatott eme fortélyba engem is és elmesélte mennyit spórol vele és milyen jó dolog ez az egész.
Tehát, kell egy cigitöltõ "készülék", ami kábé olyan hosszú mint egy szál, ezt az irodai tûzõgéphez hasonlóan felnyitod, beöntöd a zamatos-illatos dohányt, becsúsztatsz a végénél egy elõre elkészített papírt füstszûrõvel és egy egyszerû húzó mozdulattal készre töltöd.
Nekem nagyon tetszik, kipróbálom én is.Maga ez az eszköz kábé 800-1000 Ft körül van trafiktól függõen, az elõre elkészített papír+füstszûrõ páros 100-200 Ft (ez tartalmaz 100 db cigire valót) és aztán a lényeg a dohány, ami 300-tól a csillagos égig, ahogy szokták mondani.
Szinte minden trafikban (nem NON-STOP italboltban! ) lehet kapni, nagyon jó minõségi dohányokkal, mentolos, illatos, ízes, stb,szóval minden tartozékot.Próbáltam már pipadohánnyal is tölteni, egyszerûen fantasztikus.
Végre az ember nem csipszet zabál majd a tévé elõtt, hogy hízzon mint a disznó, hanem unalmában cigit sodor, tölt, stb.
Valljuk be, hogy a pisztáciát is azért szeretjük annyira, mert "munka van vele", mire megtöröd...<#vigyor>#vigyor>
A lényeg, hogy hosszú távon sokkal olcsóbban jön ki,m net a kész cigik, ráadásul Te határozod meg az ízét, aromáját, erõsségét.Ha szar a füstszûrõ, kidobod, veszel másikat, stb,stb.
Késõbb remélem képekkel i tudom majdan illusztrálni.
Addig is jó füstölést!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Valamennyit azért használ.
akkor lenne télleg gáz,ha én ugy érnék haza,hogy már az anyám/apám itthon van
Mondjuk azt látom is, hogy többet értesz ezekhez a dolgokhoz mint én, én csak egy egyszerû véleményt akartam írni a dohányzásról, nem vagyok ebben szakértõ. Csak gondoltam hátha segítek valakitõl elvenni a kedvet :S (mert nekem elvette az hogy a szüleim dohányoznak, meg hogy látom szegény iskolás társaimat, de még azok a videók amikben kielemezték a hatásaikat... :S
De én akkor is biztos vok abban, hogyha lemennék egy kocsmába, és megkérdeznék ott 20 embert, hogy tudják milyen hatása van a cigarettának, elmagyaráznák nekem, hogy tüdõrákot okozhat, a többi biologiai hatásukról meg fogalmuk sincs... -.- fõleg látják hogy mások is dohányoznak. Na meg a kisebbek, hogyha egy felnõtt se dohányozni, sztetek melyik kisgyerek dohányozna? <#fejvakaras>#fejvakaras>
meg amugyse derül ki,mert elvileg sulibol hazafelé és odefelé cigiztem a haverokkal
Hát ez tetszik.. "és neteztek is"... <#mf1>#mf1>ezt úgy mondod mintha a net lenne a csúcsa minden tudománynak. Mondok neked vmit. Próbáltál már a neten keresni valamilyen komolyabb, speciális dolgot, ami tényleg nem fordul elõ a mindnnapi életben? Mert én igen. Az eredmény mindig az volt, hogy nem találtam lóf@szt se. Persze lehet hogy én vagyok a béna, ez elõfordulhat de nem hiszem hogy ez a gond. A helyzet az hogy az internet egy nagy kirakat, sok mindenre jó ha csak felszínesen foglalkozol valamivel, de ha mélyebbre akarod ásni magad egy témában már nem igazán veszed hasznát. Akkor ott vannak a jó öreg könyvek, amikben még sosem csalódtam. Ez a megállapítás fõleg a magyar oldalakra vonatkozik. És ugyanezt mondja a nagyfaterom is( nem röhög! már 6 éve van számítógépe és 2 éve netezik, 78 éves), pedig õ sokat használja különbözõ kutatásokhoz, de valamirevaló anyagot mindig csak külföldi oldalakon talál. Bocs hogy ennyi hülyeséget offoltam ide, de ez kikívánkozott belõlem, mert manapság sokmindenki mintegy látnokként, messiásként tekint az internetre amely mindenben segítséget nyújt.
egy nyamvadt papirért,amin csak az van,hogy megjelentem a tüdõszürõviszgálaton
és egy másikért,amit akkor kaptam,amikor a magasságomat,súlyomat,és a vérnyomásomat megmérték...
és arról, hogy mindenki tudja általába, hogy mire vállalkozik, arra ellenpéldára feltudom hozni a szüleimet (akik akkor még nem tudták, most meg szenvednek hogy letudjanak szokni), és kb. nem tudom hány gyereket az iskolámban
És ne magatokból induljatok, mert ti már nyilván nagyobbak vagytok, és neteztek is (biztos jbban tudjátok), de nagyon sokan vannak, akik nem! akkor is.
Nem volt túlzûs, és leírták hogy milyen hatásai vannak (és az sem volt semmi túlzás)
Jó mondjuk az is igaz, hogy cigarettából sem 1 fajta van, lehet, hogy pont a legdurvább cigarettával mutatták be... :S
De biztos, hogy akik dohányoztok, tudjátok pontosan milyen hatásai vannak? Vagy "csak kicsit ártalmas, és úgyis csak soká lesztek rákosak tõle, talán elõbb halunk meg másba"? :/ Mert szerintem a dohányosok nagy része ilyen.
És a cigaretta elszívás után is vannak kellemetlen hatások... Szerencsére a sulink nagyon cigaretta ellenes, ezért mindent megtanítanak róla. És azért elég durva dolgokat csinál még, mégha nem is tudják legtöbben, hogy ez okoozza ^^ Én biztos, hogy soha nem fogok.
Nekem mondjuk már az is elég, hogy erõs mértékben csökkenti a szaglás és ízlelés hatékonyságát, hallást, és ami visszafordítható, hogy rosszabbul alkalmazkodik a szervezet, meg a testrészek a hõváltozásokra.
Kb. 2 órás film volt, ahol teszteket mutattak hogy mik történnek a test szervezetében 1 meg több cigaretta után. Szóval van egy pár dolog... nem a ráktól kell félni...
Lehet hogy mások jobban tudják ezt, engem mondjuk már a videó eleje is elég volt, nem tudtam midnent megjegyezni. De az biztos, hogy mégha nem is halok meg elõbb ha dohányzok, akkor se fogok...
drága, undorító, és csak árt, ez a véleményem róla.
az a gond hogy nem tudom eltalálni hogy mennyi dohány kell bele és mindig lötyög. Itthon még csak-csak elszívogatom õket, de azért emberek közé nem nagyon mennék velük😄D egyébként a szûrõt a kész cigibe kell beletenni vagy már sodrás közben benne kell hogy legyen??