Cigaretta

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Annakin
nem vagyunk marhák! ez hülyeség😊 különben is, tegnap annyit dohányoztam, hogy most fáj a torkincám<#szomoru1>

\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"

kulabácsi
ne dohányozzatok, mert rosszdolog!!😄DD

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Jóvanna, bocs😄 De én is legalább akkora marha vagyok mert én is csinálom.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Annakin
gyenge szofit szívok sokszor és nem olyan rossz. egyébként kösz a felvilágosítást, sajna magam is tisztában vagyok azzal, hogy baromi káros a dohányzás.

\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"

franc0
Ha jóízû erõs kell baráti áron, akkor piros Bond

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

De. Ki kell hogy ábrándítsalak: ebben a formában, hogy halált okozHAT, igaz. Ami számomra nagyobb gond, hogy ha nem is halsz bele, akkor is egy csomó bajod lesz: nehéz légzés, nem tudsz rendesen sportolni, magas vérnyomás stb., tehát az életed sokkal nehezebb lesz mint amúgy.
Más: milyen a Szofi? Kinek milyen tapasztalat van vele? Csak mert mostanában hogy többet szívok rájöttem hogy jó lenne vmi olcsóbb cigifajtát is kipróbálni mert a Lucky Strike rohadt jó ugyan de elég húzós az ára. Egyszer szívtam "betonszofit", az nem volt rossz emlékeim szerint.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Tarajos Sül
bocsi,azt elfelejtettem irni,hogy egy benzinkutnál vettem 😊
és junior bankkártyával fizettem,lehet h azért kérdezte meg
amugy ez a "dohányos elrettentés" nem egy doboz cigire vonatkozik...
hanem egy "egész életre"mikor vki rendszeresen cigizik szerencsére én nem vagyok ilyen 😊
Annakin
ezt a kérdést, hogy vagyok-e már 18 nekem már régen nem teszi fel egy árus sem😊)))..csak jelenteni akartam, hogy még dohányzom és még élek. úgyhogy "A dohányzás halált okozhat" felirat a dobozokon nem is biztos, hogy igaz<#vigyor5>...s a dohánygyárak marketingesei se most jöttek le a falvédõrõl gondolom, de velünk azért próbálják elhitetni, hogy teljesen hülyék vagyunk<#szomoru1>

Tarajos Sül
vettem,és azért jó dolog is van benne,mielõtt odaadták volna feltették a nagyon ritkán elhangzó kérdést:
Vagyok-e 18?
ahham
Biztos? 😊
már a személyimet akartam megmutatni 😄DDDDDDDD
Tarajos Sül
Értem!

akkor hiába kevesebb az érték,attol ugyanolyan káros,mint a több értékü!
Hát akkor tényleg csak megéri a +10Ft-tal drágább cigi!
ugyanmindeggy 😄DD

mondjuk még lehet,hogy rávehetem magam,hogy ne vegyek,mert még nem vettem csak kb este 9-felé fogok venni
de csak egy dobozt fogok venni
mármint egy doboz cigit! 😄DDDDDDD
Naiv vagy ha azt hiszed hogy egy 8-10db "fehér" cigi elszívása egyenlõ pl. egy piros marlboroval. A kátrány a papírból származik, ezt csökkenteni tudják ugyan ha vékonyabb papírt alkalmaznak, de nem ilyen mértékben mint ahogy azt a dobozon látod. Ezért is akarják betiltani, hogy a gyártók ezeket az adatokat ráírhassák a dobozra, mert azok megtévesztõek, mint ahogyan betiltották pl. a lights, mild stb. megnevezések használatát is. Én nem tudom hogy mi alapján adják meg ezeket az értékeket, de hogy nem reálisak az biztos. Ezek ugyanis steril, gyári körülmények között géppel mért adatok, egy ember pedig nem úgy dohányzik mint egy gép.

Tarajos Sül
szóval tök mindeggy hogy 0,1-0,2 mg a szén-monoxid,kátrány,és a nikotin az ugyanolyan káros mintha 0,7-0,8 mg lenne?

jó tudni,ha ez igy lenne,bevallom õszintén!

de akkor mégis miben különböznek egymástol a cigik,ha ezeket a számokat nézzük?
erõsségükben,izükben?
Hát elárulom neked hogy nem nagyon számít az hogy milyen erõsség van ráírva, majdnem ugyanolyan káros. Szóval szívj 0,7-0,8 körülit, az is káros, de legalább jó😄

Tarajos Sül
ma ha minden igaz ki is fogom probálni,ha még ugyanazok lesznek ott

vki aki ide szokott járni és dumálgatni,irtam neki priviben,hogy miután juni 16-án volt az utolsó doboz,megint venni akarok a leggyengébb,viszont a drágább fajtábol

õ megprobált lebeszélni,de azzal vigasztaltam 😊),hogy 0,1 mg nikotin-ja van!

Fehér multi
õ mondta,hogy attol még hogy fehér multi,attol még cigi,és nem egészséges,de nem is olyan káros mint a 0,7 mg nikotinú társai
Ez így van. Nikotint minden növényi szervezet tartalmaz, csak a dohány az átlagosnál jóval nagyobb menyiségben. Sõt, az állati és emberi szervezetben is található beépülve, a lebontó folyamatok elektronszállító molekulájában, a NAD+ban.

Emberek! napi 10-15 szálat szívok átlag. De ma egyetlen egyszer sem gyújtottam rá 😊 Nemtom mi van velem.

War. War never changes.

ÁjjLe BoBBi
:C

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

kulabácsi
hmmm ez érdekes kifejtés volt, de azért elég sok kell ahhoz h vki alkoholista legyen😊) ha azt veszed akkor ne is menj ki az utcára, mert még elütnek😊))

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Tarajos Sül
na látod ez az a kérdés,amire most azonnal nem tudnék válaszolni!

De ha arra gondolok,hogy ebbõl vannak a balesetek,meg ha egy családtag igy megy haza piásan,és tõkre lenézik,már azt szeretné a családja,hogy menne el,na látod ilyen esetre gondolva röktön elfelejteném az alkoholt!
meg amugyis,ha még nem szoktam rá,nem is fogok "utána menni"
kulabácsi
😊) nem szereted az alkoholt, vagy csak a sört??

Tarajos Sül
én csak max kényszerbõl innék sört 😊
de ha naponta tolnám lefelé biztos õsszejönne a dolog
kulabácsi
persze, de simán odaûlhetsz egy üveg sörrel a kézben míg õk cigiznek😊))))

Tarajos Sül
már leirtam,hogy mi a véleményem a cigis csajokrol,meg amikor cigiznek,de most mit csináljak azt nem mondhatom neki,hogy csak akkor mondom azt,h "Tök yo csaje vagy!" 😊,ha már nem cigiznek,de bár megtehetném...
Nekem nem sikerült leáánlom, pár szál helyett már 1 doboz naponta

kulabácsi
há jah!! de viszont káros😊) és különben egy idõ után azok sokkal jobban elvannak akik nem dohányoznak, mint azok akik igen, mert õk vannak kevesebben!!!

Match
a ciginek elég jelentõs közösségépítõ szerepe van, tehát persze.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Tarajos Sül
jaaa vágom!

Tesco diákmunka után(amikor vége volt persez 😊 a csajok nem hazamentek,hanem a padra leültek,és rágyújtottak

így útólag már bánom,hogy nem kértem tõllük cigit,és velük bagóztam volna 😞
mert amugy jol megvoltunk munka közben,de amugyis nem minden alkalommal találkozok velük!
Ugyhogyha egy csajjal megtalálom a hullámhoszt 😊 pl röhögcsélünk,meg viccesen oltógassuk egymást,másik alkalmon LEHET,h már ugysem fogom látni...

kicsit kérdezek,válaszolsz,kérdezel topik 😄DDDD

Szted cigizhettem volna velük?
sz4bolcs
ha letépem a füstszûrõt a multi vagy a pall mall mentolos cigirõl, nem is lesz mentolos??? olyan illuzioromboló vagy.
Amúgy ma azt álmodtam, hogy megyek a trafikba és a kedves és helyes trafikosnénivel diskuráltunk a cigikrõl, és megvettem egy cigitöltõt.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Tisztelt Uram!

Mi nem bagósok vagyunk, max dohányosok.Gondolom tudja mi a különbség...

A dohányt szerintem úgy kell elképzelni, mint a fûszereket.
A pontos készítést nem tudom, de nemcsak szárításról, hanem pácolásról, érlelésrõl is szó van.

A lágyságot,keménységet a töltéssel illetve a füstszûrõvel határozzák meg.
Az, hogy mentolos, szintén a füstszûrõvel állítják be.
A múltkor sikerült azonban egy olyan cigit kipróbálnom (a trafikos ajánlotta), aminél nem a füstszûrõnek adnak mentol aromát, hanem magában a dohánylevelek között van "elrejtve".Valami dán cigi volt, nevére nem emlékszem, de tudom hogy olyan 410 forint kürül van, nem erõs és jóízû.A Pall Mall Mentolnál gyengébb egy árnyalatnyit, de az íze jó.
A volt Berlin étterem mellett lévõ trafikban adták a Szt.István körúton.
Jó atyám, aki szintén dohányzik, elmesélte valamelyik nap, hogy fiatal korukban hogyan alkottak ízletes mentolos cigiket.
A lényeg, hogy patikában lehetett kapni kimérve mentol-kristályt, amit a cigitárcába helyezve,egy nap alatt átadta aromáját.

kulabácsi
hát nemtom!! sztem nem!! persze van különbség a dohányok között de nem azért mert direkt, hanem mert más eghajlaton termelõdik...

Tarajos Sül
én elsõ látásra,azt hittem,hogy sóska,mert ez is ugyanolyan,csak keskenyek a levelei 😄DDD

ja hamár a dohánynál tartunk

itt ez az "alapnövény"
Hogy csinálják azt,hogy ebbõl a növénybõl mentolos,lágyabb,és keményebb cigiket kreálnak?
eggyik haver szerint,minden ciginek külön növyént termesztenek,és valamelyiket sokat locsolják,kevesebb árnyékban van,mint a másik

Igaz?
jointeer
így van, Konta Dániel

köcsög

kulabácsi
okos gyerek vagy, mindíg is tudtuk!!

kulabácsi
dede😊

jointeer
BAGÓZÓS GECIK, HTX

köcsög

Ehhez meg csak annyit, hogy a cigarettában nem a nikotin a rákkeltõ, hanem a papír és az ebbõl kioldódó kátrány.
A nikotin elvileg a dohánylevélbõl jön.
De tulajdonképpen ahogy minden gyümölcsbõl lehet pálinkát készíteni, úgy szerintem, minden növényt el lehet füstölni...ízlés dolga.

Most, hogy kezdem megszeretni a cigitöltést, egyre inkább kezdem megérteni a bagózást/bagózókat, ami ugyebár a dohány rágása a szájban, majd egy akkorát turházol utána, mint egy román útlevél.<#vigyor>
Olyan finom illata van a dohánynak, ha kis, ízléses zacsköban veszed a tölteni való cigihez.Szerintem leginkább a szárított/aszalt fügéhez hasonlítható.

Ez csak nem bazsalikom? <#vigyor>

kulabácsi

Végre itthon. Hát elég sokat cigiztem az elmúlt 3 hétben magamhoz képest (kb. 3doboz).

kulabácsi
szal én azért nem termesztenék dohányt a kertemben...

kulabácsi
nade ez itt off

kulabácsi
én meg ezt😊

De inkább ne magát a dohányzást, mint cselekvést feszegessük, hanem térjünk át inkább a dohányokra,aromákra,cigi tartozékokra,stb.

Hmmm, de el tudnám képzelni ezt a növényt a kertemben... <#vigyor>

"Én kis kertész legény vagyok" <#vigyor>

kulabácsi
ja ebben van vmi!! sok embernél, pl nálam is pótcselekvés, és azt nagyon nehéz elhagyni!!:S

Ezt is, mint minden mást a cigizéssel kapcsolatban, össze-vissza kavarnak.
Ha ideges vagyok, rágyújtok és lehet hogy nem maga a cigi az, ami megnyugtat, hanem az a pár kellemes perc, amit az élvezettel eltöltök.

Itt nem ilyen dolgokról van szó.Ahogy már mondottam, ez egy beidegzõdés és egy pótcselekvés is egyeseknél.Másoknál egy "rituálé", egy "szertartás", bár ezutóbbiak inkább a szivarosokra és pipásokra vonatkozik.
A szivar az idõmilliomosoknak való, a pipa meg a nyugodt embereknek.

kulabácsi
ügyi vagy!!!
de tényleg grat!!!

Looooser
2,5 hete nem gyujtottam rá asszem 2 év alat a nem dohányzóból kemény dohányossá váltam. volt hogy napi 2,5-3 doboz elfogyot, de mint írtam 2,5 hete nem gyújtottam rá

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

kulabácsi
nem jól teszed, de nálam is ez a helyzet:S

Annakin
én dohányzom ezerrel, s manapság mág rá is húztam. csakazértis.