3503
Avagy dohányzásról általában
  • zsoleszq
    Hy
    Valaki próbálta már a CHAPIX dohányzásról leszoktató bogyót???
    Tapasztalatok várok! előre is köszönöm.
  • csoxer
    elfogyott a cigim:c
    töltéshez meg lusta vok:)
  • DEITER
    Meg se születtél még :)
  • csoxer
    laza cucc:)
  • stevenson1988
    Jááá! ilyet se láttam még!
  • kulabácsi
    honnan jött neked h 1 szál cigi 1 nappal rövidíti az életedet??? csakmert énis eltolok átlag heti 7dobozzal, szal akkor biztos korán fogok meghallni de lehet már meg is haltam:/
  • LaciMaci
    Vegyük alapul amit írtál és azt, hogy 1 szál cigaretta 1 nappal rövidíti az életet!Számoljunk csak:

Ha napi 1 doboz cigit szív: 19 szál (bár nemrég 20 volt, de mind1)
    1 év: 365 nap
    19*365= 6935 szál*60 év = 416 100 szál/365= 1140 év

1140 évet vett el az életéből! az igen!De ha csak a negyedét veszed az is 285 év
  • csoxer
    http://img524.imageshack.us/my.php?image=dcam7693vg2.jpg
    http://img267.imageshack.us/my.php?image=dcam7691ff2.jpg
  • csoxer
    és itt a negyedik, régi töltő:)

• stevenson1988
    a lényeg, hogyha nem valami ócska papírról van szó akkor bármi jó, csak szét ne essen :D
    én meg ma vettem egy csomag papírt (simát) azt gondoltam megtanulom kézzel sodrani (olcsó volt [70forint azt van benne 50]) mert hegyaljára viszem a házikészítésű vizipipámat ami úgy van kitalálva hogy a cigarettát bele kell állítani szűrő nélkül, plussz gyakran túl hamar elszívom, de így már legalább tudok majd vastagabb cigit is csinálni, azt hátha tovább tart. XD
  • SNIPS
    Mindegy, van még itthon pegazus, meg valamilyen másik hüvely még. :)
  • stevenson1988
    jaaa, nekem ilyen még nem volt, pedig vettem már párat (most dobtam ki vagy 15 üres dobozt)
  • SNIPS
    Nem az van, hogy elszakad, hanem már úgy veszem ki a dobozból, hogy szét van jőve. :)
  • stevenson1988
    nálam ilyen probléma nincsen, amikor nagyon láma voltam akkor szakad el egy két hüvely, de ez kb 1 hétig tartott, azóta eggyel sincs bajom (lehet régiók szerint más-más a minősége? )
  • SNIPS
    1000Ft-ért, vagy olcsóbban lehet már kapni töltőt. :)
  • SNIPS
    Én is úgy töltöm, hogy veszek hüvelyt, meg dohányt, és töltöm őket töltővel :) Primus töltőm van, a primus hüvely nagyon rossz, minden 2. hüvely rosszulvan összeragasztva, primus dohányom még nem volt.
  • SNIPS
    Én is így kezdtem, és 1 év alatt már 1 doboz a napi átlag.
  • stevenson1988
    közismertebb nevén: passzív dohányos
    ezeknek a legszarabb... rá se gyújt azt elviszi a tüdőrák...
  • supRshine
    és van a 3. verzió, aki soha rá nem gyújt mégis tüdőrákban hal meg...
  • kulabácsi
    szervezetfüggő is a dolog, van aki pár év dohányzás után meghal tüdőrákban, van aki egész életében dohányzik és semmi baja nem lesz
  • csoxer
    énis így voltam vele pár éve,hogy nemvagyok rászokva,bármikot abba tudom hagyni,aztán most meg ez van
  • supRshine
    erről a rászokok-nem szokok rá / tűdobajokról jut eszembe:
    kurt vonnegut tizenpár éves korától kezdve bagózott, keményen. azt írta egyszer, hogy ő beperli a pall mall-t, hiszen rá van írva a dobozra, hogy a cigi halált okoz, ő meg 70 éve bagózik és semmi baja és ez milyen dolog :D
    aztán 84 évesen halt meg nem oly' rég....és nem a cigi miatt.
  • stevenson1988
    nekem is ezen akadt meg a szemem, mondom persze persze, hogy is ne, szerintem anno mi is ilyenek voltunk, azt hogy rábasztunk
  • kulabácsi
    " ennél nem is fogok és nem is akarok többet!"

erre a mondatodra majd emlékezz vissza 1 év múlva-.-
  • stevenson1988
    Ha heti 1 szálat szívnál hosszútávon az is káros lenne
    tüdőrák nem egy nap alatt alakul ki értsd meg, és azt ne mond, hogy majd pár év múlva leteszed a cigit, mert ezt szerintem még te se hiszed el magadnak
    de a te életed, szal ha cigizni akarsz hát tedd...
  • Match
    ez az életkor vicces dolog :)
    Általános iskola alsó tagozattól jártam a boltba anyámnak cigit venni...sosem kérdezték meg hogy elmúltam e 18 (pedig egy 10-14 éves gyereken eléggé látni :D).
    Amint elmúltam 18, rámszálltak :)
    A kedvencem nemrégiben volt. Halál másnaposan, lezúzott külsővel mászok az egyik zenekarom basszerével a studióba hallgatni a keverést, közbe pedig bementünk egy boltba vásárolni.
    Nekem csak cigi kellett, odamegyek mondom hogy piros moon, erre (kis fiatal csaj volt, sztem még én is idősebb vagyok tőle) megkérdezi hogy "elmúltál már 18?".
    Na azt a wtf tekintetet le kellett volna fényképezni...alig élek, fáj mindenem, szédelgek a tegnapi piától, órák óta nem cigiztem, erre nekemáll egy ilyennel :)
    Persze annyival le is lett rendezve, hogy visszakérdeztem hogy "mivan?"...persze az ehhez passzoló tekintettel, hangsúllyal meg ilyenekkel :D

Amúgy 21 vagyok, lassan 22 :)
    sacc/kb 19.5 évesen szoktam rá aktívan, előtte is volt néha 1-1 szál, de összesen nem volt évente 10 soha :)
  • LaciMaci
    Tudom, hogy mennyire káros napi 2-3-4 szálat szívok és ennél nem is fogok és nem is akarok többet!Amúgy Narancs Pall Mall
  • stevenson1988
    hát nem hát...
    emlékszem amikor a hetedikes fejemmel haverokkal rászoktunk a bagóra, akkor a light sophie volt a tuti, később meg bejött az LM, sőt még arra is emlékszem hogy hogy beszédültem az első slukkoktól :D
    na meg amikor haver szívot egy slukkot és kimondta az "igazi dohányos kitud mondani tizenhárom szót anélkül, hogy füst jöjjön ki a száján" szöveget... ááá mennyit röhögtünk... régi szép emlékek...
    az viszont már nem volt olyan szép amikor anyám megérezte azt a füstfelhőt körülöttem, na meg később elkezdtem tőle krákogni, de már késő volt, rászoktam. most is enyhítés képpen szívok tömött cigit, mert attól nem kapar a torkom, meg nem krákogok
    na meg a csajok többségének se jön be a "füstfelhő-aura"
  • kulabácsi
    majd pár év múlva rájössz h mennyire nem érte meg h vagánykodtál 14 évesen a cigivel...félre ne értsd nem akarlak én kioktatni mindenki azt csinálja amit akar
  • LaciMaci
    Hogy érted azt, hogy nem vicces?
    Van itt egy bolt ahol adnak cigit mindig!
  • kulabácsi
    akkor sehol nem fogsz kapni cigit, de ajánlom neked h ne is dohányozz, énis ennyi voltam kb amikor kezdtem, és nem vicces dolog...
  • stevenson1988
    itt nyiregyen bemegyek a tescoba, és ahol belehet menni a bevásárlós részre a melett van egy dohánybolt ami a tesco tulajdona, és van egy ajta ami az info pultba nyílik. amíg nem néztem hogy van-e dohánybolt én se vettem észre
    ha meg 14 vagy akkor szerezni kell egy ismerőst aki megveszi, vagy kipróbálni egyszerűen, hogy kiadják-e, de ha tényleg csak 14 vagy és nem oly rég dohányzol csak (vagy csak "divatból") akkor inkább hagyd abba, hosszútávon nem éri meg, se így, se úgy
  • LaciMaci
    Az az igazság, hogy 14 vagyok :)
  • LaciMaci
    Tescoban nemhiszem, hogy lehet kapni dohányt meg hülyt...ilyesmiket vagy tévedek?
  • kulabácsi
    én egyszerűen oldom meg ezt a kérdést, elmúltam 18-.-
  • stevenson1988
    Én spec tesco-ban, ott nagyáltalánosságban (99,99999%-ban) kiadják 18éven aluliaknak (itt nyiregyen legalábbis, de szerintem máshol is), valahogy az ott dolgozókat nem érdekli, hogy ki, hol, merre, mit kér, csak vigyék már onnan azt a sok árut (mármint a dohánypultnál).
    Ha meg ott épp elfogyott a kedvenc dohány akkor belehet nézni egy "szivarbarát" szerű dohányboltba. Ha nem nézel ki 14nek akkor simán kiadják, a "18éven aluliaknak nem adunk cigit" matrica meg általában csak a rend kedvéért van kirakva.
    Ezt úgy mondom, hogy én 19 vagyok, de sokan 17nek néznek, de pl haverom tényleg 17 és még tőle se kértek személyit, illetve egyszer kértek, bevörösödött mint atom, aztán az eladó kibökte nagy kacaj közepette, hogy csak viccelt, azthittem ott helyben ráborítja a pultot olyan mérges lett
  • csoxer
    nekem nem akarták a dohányt coop-ban kiadni,de meggyőztem őket :)
  • LaciMaci
    Sziasztok!

Ti hol vesztek dohányt, hüvelyt, töltőt???

És esetleg ki is adják 18 éven alul?
  • supRshine
    töltős verzió roppant egyszerű. függ a dohány fajtájától is; ha nagyon nedves (pl. golden virginia), akkor az életben nem fogsz vele normális cigit csinálni, vagy ha mégis, nem fogod tudni elszívni. az ilyen dohányt ki kell rakni száradni pár percre (mondjuk egy A4-es lapra, szétterítve, ne túl hosszú időre), utána simán tölthető.
    egyébként mikor belerakod a dohányt - amit egy idő után már rutinból ki tudsz majd mérni - le kell nyomni 1-2x a töltő fedelét, ami így belenyomja a dohányt, formára. annyit kell beletenni hogy szépen kitöltse az üreget, nem púposan. aztán a hüvelyt belehúzod egyszer, kitolod és kész is van. én így csinálom és egy szem dohány sem marad benne a töltőben általában.
  • csoxer
    na most kedvet kaptam hozzá,csak az a baj h a töltő csak kölcsönbe volt..marad a sodrós verzió:)