3503
Avagy dohányzásról általában
  • supRshine
    azt kicsit máshogy kell tölteni mint a szárazabb dohányokat, már talán írtam lentebb.
    eleve hosszú, vékony szálú a dohány. úgy kell "szétbontani", hogy kb, egy cigi hosszúságú legyen. leszeded a megfelelő mennyiséget úgy, hogy a szálak egyenesek legyenek. belerakod hüvelybe, rányomod egyszer a tetejét. annyi dohány kell bele, hogy pont az üreg tetejéig legyen, ne túl tömören, mert akkor meg azért (is) fog beleragadni a töltőbe. behúzod a hüvelyt, elég egyszer, benne fog maradni az összes dohány.
    az is lehet, hogy a töltő fém alsó részéhez ragad hozzá, ezesetben a zacsiből rázd ki a szárazabb, apróbb dohányt és azt tedd bele előbb a töltőbe, így nem fog tapadni a fémhez a nedvesebb bagó.
    remélem érthető volt. eleinte nekem sem sikerült normálisan megtölteni, vagy ha igen, kevés volt benne az anyag :)
  • stevenson1988
    ha kiszárad akkor meg az lesz a probléma, mondjuk én még nem találkoztam túl nedves dohánnyal...
    amúgy ezt a drummot mennyiért vesztegetik? ízre/minőségre milyen?
  • NKristof
    Cigitöltésnél lehet az gond hogy túl nedves a dohány? Csak mert előbb vettem egy csomag drumot és egyszerűen nem tudok belőle rendes cigit tölteni, mert összetapad. Ha kiszárad akkor megoldódik a gond szerintetek?
  • stevenson1988
    "...Azt szívom én is egy haverommal töltjük..."
    "...Segítsünk egymásnak leszokni..."

Hát akkor ti mégsem segítetek egymásnak leszokni?
    Nem tudom itt nálunk lehet kapni primust nem csak a tescoban.Azt szívom én is egy haverommal töltjük.És mindenki szokjon le!!!Segítsünk egymásnak leszokni mert én nem tudok.Régebben nem is akartam de most...
  • stevenson1988
    jó neked, itt nyiregyen sajnos csak max a tescoban van a dohányboltokon kívül, de ott is egy külön dohányárus pultnál
  • csoxer
    primus ált abc-ben is van,legalábbis errefelé
  • stevenson1988
    Ha tömni akarod a cigit akkor primus vagy tilbury, tetszés szerint, olcsóbbat ne vegyél, mert csak ráfázol. Azonban ezek nem szerezhetőek be "akármelyik boltba", csak dohányboltban/trafikban.
    Ha meg normál cigi kell akkor a kérdésed tárgytalan ugyebár...

Ha meg most "kezdenéd" a dohányzást, azt javaslom, most hagyd is abba.
  • Red Bull
    melyik dohányt ajánljátok? olcsókéne és persze akármelyik boltba beszerezhető
  • Tarajos Sül
    forditva értem bocsi
    aki folyamatosan annak kevésbé,aki ritkán,annak jobban?

mégis csak kéne VIP ?!?!
  • Tarajos Sül
    én nem vagyok erős dohányos,inkább alkalmista
    de ha én úgy érzem a cigi füstjét,hogy más szívja én meg nem,akkor engem is bánt,viszont ha én szívom,akkor nem is figyelek rá
    sztem azért,mert a "szaglásérzékelésem" megszokták a füstöt

Steve:én nem úgy értettem :)
    ide egy példa,hogy mire gondoltam:

Pl. aki folyamatosan dohányzik,annak jobban árt(pl gyorsabban alakulnak ki a szövödmények,hosszantartó mellékhatások)mint aki naponta egy fél dobozzal szív el?
    és valamikor eggyáltalán nem,utána 2 hét múlva buli van,és 5-6 óra alatt akár 2 doboz is elfogy?
    én naggyából ilyen vagyok
  • supRshine
    hehe...igen, csak ez nem ilyen matek-feladat. van aki elél 90 évig nagy bagósként, más meg nem... de majd a halálos ágyamon utánaszámolok kijött-e a dolog ;-)
  • BREMBO
    vegyük alapul azt hogy naponta 19 szálat szívsz.
    mondjuk 1 szál kb 5 perc. 19 szál mondjuk másfél óra.
    még szerencse hogy külön külön vannak, adagba osztva úgynevezett szálakra
    gondoljátok el mi lenne ha másfél órára beállnátok egy füsttel teli 1 nm szobácskába.

egyébként szerintem ha nem is egy nappal de szálanként 5 perccel biztos rövidebb az életed. ha utánnaszámoilsz még lehet ki is jön a dolog
  • supRshine
    ha más szívja és a képembe fújja a füstöt...na azt én is utálom :) egyébként mikor készítem a cigiket az a legjobb, a tiszta dohány illata egy csoda, mint egy jó zene :) (főleg golden virginiá-é :))
  • stevenson1988
    Én spec szeretem a "szagát", persze én cherry vaníliás-t szívok :P
  • csicsa
    Pedig én is cigarettáztam pár évig.Most meg még a szagát is gyűlölöm.
  • stevenson1988
    megnézném azt az embert akinek a szervezete hozzászokott a rákhoz
  • Tarajos Sül
    amugy kinek árt jobban a szervezetére a cigizés?
    aki naponta néha-néha szív egy szálat,vagy aki erős dohányos,és hozzászokott a szervezete?
  • Tarajos Sül
    szerintem nem csak Te vagy igy vele
  • supRshine
    én azt tudom mondani, hogy érdemes kipróbálni a dohányokat (ahogy steve írta a nagyon gagyi magyarokat inkább ne:)) és kiderül mindenki számára hogy mennyire jó vagy rossz. előbb-utóbb megtalálja mindenki a számára legjobbat.
    teszem azt egy primusnál nem egy nagy érvágás az ár. és szerintem jobban is fog ízleni mint a pall mall. :)
    különbség az azért van, pl. egy drum és egy primus között :) én speciel drum-ot ajánlom vagy tabana-t továbbra is. én is vettem nemrég tilbury cherry-vaníliát, de megint rá kellett jönnöm hogy egyrészt az nem annyira jó, másrészt mégis a normál, ízesítetlen dohány az igazi. :)
  • stevenson1988
    oké, én még tavaly vettem excelentet utoljára, és jan. 1. környékén volt áremelés, ezért mondtam azt az árat, ja és én nem tudom miért de akkor is 30 grammra emlékszem... :P
    amúgy tényleg igaz a "kinek mi a jobb" mivel én a dohányok között amúgy sem szoktam egetverő különbséget érezni, bár mondjuk egy piros priluki meg egy marlboro között azért megérzem a különbséget XD

a pall mall-tól meg majdhogynem az összes dohány jobb, kivéve talán a sophie pipadohányt (tömni is nehéz, meg az íze is priluki szintű), meg a hasonlóan olcsó társai (300ft körüliek), de a Magyar nevezetű dohány viszont ezalól kivétel, haver egy jó ideje ezt szívja, nekem is adott belőle egy-két szálat, és nem volt rossz, bár megjegyzem hogy csak az árához képest nem volt rossz (kb 240-260Ft lehet), de a tilbury/primus simán veri
  • supRshine
    stevenson: nem 1000 ft hanem 1190.-, és nem 30g hanem 40 :) abban igazad van hogy talán nem éri meg az árát, de hogy csak picivel jobb mint a primus...nos, az erős :) kettő között azért hatalmas különbség van. szerintem.
    lacimaci: pall mall-nél minden jobb :) szerintem.
    de ez az egész olyan hogy kinek mi a jobb... mindkét kérdés.
  • LaciMaci
    Sziasztok!

Látom nagyon emlegetítek ezt a Primus dohányt!

Az lenne a kérdésem, hogy egy Primussal töltött cigi jobb mint mondjuk egy Pall Mall?
  • stevenson1988
    Az ilyen "ízesített" dohányoknál cigiben nem is lehet annyira érezni az ízét, vagy inkább egyáltalán nem, bár lehet az a trükkje mint a pipázásnál, mert ott majdhogynem minden dohánynak megvan a maga trükkje hogy a nyelv mely részéhez tartva érezni az aromát a legjobban...

Amúgy kipróbáltam én is a tilbuy cherry-vanillát, hát nem esett le az állam tőle az biztos, nem sokkal jobb mint primus cherry-vanillája, talán csak egy lehelletnyit jobb, pedig nem vagyok már kezdő a cigitömésben. Egyetlen pozitívum amit feltudok hozni érte az a tömhetősége, mivel ennél ritkábban fordult elő, hogy a tömés után kopogtatnom kellett volna az asztalon a cigivel, hogy a szűrőhöz is menjen dohány, de nekem ez nem éri meg a plussz 80 forintot, lehet sóher vagyok, de akkor is, szeretem a primust :P

Amúgy az excelent dohányokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy jók, de az árukhoz képest nem, túl drágák az általuk nyújtott élményhez képest, egyszerűen nem éri meg azt az 1000forintot, azért a 30grammért (egy primus 419Ft, és 40grammos, és csak egy kicsit van az excelenttől lemaradva [szerintem])
  • csicsa
    Aki drogozik azt jobban rühellem,mint aki cigizik.(Egy volt bagós)
  • minigirl
    Asszem, én inkább használom az agyamat, és cigizek jó sokat... :S
  • supRshine
    én próbáltam egyszer, de valami gáz lehetett vele, mert eleve kicsit szárazabbnak tűnt a dohány, és az illata sem volt olyan erőteljes (édeskés volt éppenhogy, de meg nem mondtam volna hogy milyen illat). ízre meg egyáltalán nem jó, mintha túl erős lett volna. úgyhogy lehet hogy én fogtam ki pont egy régóta a polcon álló csomagot, nem hiszem hogy alapból olyan íze kellett volna hogy legyen... azóta nem mertem mégegyszer venni. :)
  • degenerator
    próbáld ki az az elektor-s kezelést, pontosan nemtom milyen, apámnaj bejött, két és fél éve egy szálat nem szívott el azóta.
  • skajwa
    amúgy kiprobáltam a seri vanilliás tilburyt, de nekem nem annyira jött be. Lehet rossz hüvelyt vettem ,de nekem erős volt, és az ízét sem igazán éreztem. Csak a füstje volt illatosabb...
  • skajwa
    Az excellent almás dohányt vki probálta már?
  • Match
    Komolyan annyira fontosnak tartod, hogy megoszd velünk a nézeteidet?
  • supRshine
    azért 2-3x annyi, mert lényegesen jobb, érezni a különbséget (próbáld ki a cseresznyéset vagy mangósat, majd észreveszed:)) bár szerintem azért annyival többet nem ér...
    azt hiszem domingo-ból van vaníliás meg cseresznyés is, illetve hallottam rumos dohányról is, de azt látni még nem láttam sehol :)
  • csoxer
    itt hátha találsz:)
  • NKristof
    Most próbáltam ki az excellent szilvás dohányt. Nagyon jó, csak azt nem értem miért 2szer olyan drága mint pl. a tilbury ami szintén nem szar. Egyébként nem tud valaki egyéb aromásított dohányról a tilburyn, primuson, meg az excellenten kívül?
  • stevenson1988
    meg az agysorvasztás ugye?
  • roli613
    Azért nem szívok cigit mert gagyi,ma a drog a menő!
  • gecay
    Arome Vanille-t szivtam annak idején (1,5 éve) 19 szál volt ugy 700ft de megérte Vajon van még ilyen ?
  • roli613
    Én soha nem fogok cigit szívni és eddig úgytűnik ez igaz
  • skajwa
    Probálta már vki a fresh vanilla ízesítésű dohányt??
  • NKristof
    HM.. nem hallottam még róla. Az nem valami kutyakaja?:)