3503
Avagy dohányzásról általában
-
#2102 Oks :) Amúgy miért, miben lesz rosszabb? -
#2101 pipadohányt ne tömj cigibe mert pórul jársz :) -
#2100 Sziasztok! Lenne pár kérdésem/kérésem.
-tudnátok valami gyengébb dohányt ajánlani? (nem minőségre, hanem erősségre)
-egy finom, ízesített pipadohány cigibetömve is jó ízű marad?
Előre is köszi :) -
#2099 -
utoljára használtam kepfeltolto.hu-t... :/
http://images.netbag.hu/20071206/1196969330187.gif
sry -
na így hátha :/ -
Ilyennel találkozott már valaki?
Érdekes, 430 Ft 20 szál (sajnos az a vékony fajta, "női"), de kellemes aromája van ha csak nyersen megszagolod; olyan mintha csokis dohány lenne (engem legalábbis arra emlékeztet) :) Meggyújtva viszont nem érzem rajta a "csokiízt", inkább tudnám hasonlítani akármelyik "átlag" cigarettához, bár remélem ez csak a hideg miatt van ^^ -
#2095 ok, nem is azt akartam mondani hogy ingerlékenyebb vagy, mint egy nemdohányzó, és embert ölsz, ha nem gyújtottál már rá egy ideje :) azért nem sportolnak az emberek mert nem annyira szükségszerű ehhez az élethez az izomerő, a test használata, mint az előbbi korokban (pedig ugye hasznos) :) A pénz helyett meg igazából a boldogság az, amit érezni akarnak az emberek
a szar kaják a fogyasztói társadalom miatt van, és a ráépülő élelmiszeripar miatt. tartósítanak, mert úgy tovább eltart a kaja, és így megveszik mert milyen jó, közbe meg milyen rossz a tartósítószer. A Fanta is csak annyira gyümölcsös és narancsos, hogy mittomén 0.4% narancslé van benne. Azt akarják elhitetni az emberekkel hogy milyen finom ízű ételt ettek, pedig nem is nagyon étel már az, csak legyen olyan az íze és kész :)
ilyenekre direkt mennek rá a készítőik, csak minél többért adják el a minél izesítettebb akármit hogy jajj de finom legyen
ezért csinálják úgy az eszközöket hogy szétessen pár évvel a garancia után. Régebbi gyártmányok meg ezért élnek 20 évvel tovább. direkt lerontják az eszközöket, valamelyik alkatrszét, hogy elromoljon. Ez a tömegtermelés, ezért is túl sok a hulladék -
#2094 jó lenne ha minden ember így fogná fel:) -
Rundstedt17 #2093 Te cigizel?Ha igen hogy kezdted?Mert sokan pont úgy mint ők... -
Rundstedt17 #2092 aki nem sportol nem biztos hogy károsodik az egészsége,a pénz istenítés pedig a kapitalizmus velejárója a szabad világé -
Roman #2091 Engem kibaszottul idegesít a következő réteg:
A 12-14 éves kiskölykök. Lányok is. Szünetben gyorsan wc-be berohannak, elszívnak egy szálat, aztán kéregetik a kaját meg a rágót,hogy ne érződjön a szájukon, rágyújanak minden szünetben. De miért? El is fogom hinni, hogy egy ilyen kis picsánál olyan mértékű nikotinfüggőség alakult ki, hogy óránként szívnia kell.. szánalmas :D
Amúgy nem lenne vele semmi bajom, szíve joga mindenkinek arra költeni a pénzét, amire szeretné ;-) -
#2090 Másfél éve kezdtem el dohányozni, az elején még csak lájtosan nyomtam, napi fél doboz, aztán telt-múlt az idő napi másfél-két doboz lett. Ezzel így elvoltam, szerettem az ízét, a fílinget, ahogy eregettem a füstöt, havonta egy szivar/szivarka csomag is belefért. Aztán vagy 3 hete elkezdtem érezni, hogy fáj a tüdőm, nem kapok levegőt, egyik reggel nagyon szarul keltem, egész nap rossz volt a kedvem. Aznap éjszaka megfogadtam, hogy abbahagyom. Sikerült. Három hete nem szívom aktívan. Két hete vettem egy doboz djarumot, ma szívtam el az utolsó szálát. Soha többet nem fogok aktívan bagózni. Nekem az egészségem fontosabb. Hülyeség, hogy nem lehet abbahagyni, csupán akaraterő kérdése. Ugyanúgy hülyeség azt hibáztatni, aki kitalálta, gyártja. Nem ők szívják el helyetted, hanem te szívod el. Ők csak lehetőséget adnak rá...béke... -
G13 #2089 Sör mellé bármikor:) Abbahagyni még lehet, csak amikor túlvagy a 2. héten, és fogy a lendület, és mentek sörözni... Szóval nem egyszerű:) Mondjuk ha más dohányzik, nem szeretem a füstjét, és általában nem kívánom, úgyhogy inkább csak pótcselekvés vagy nemtudom.
Nem lenne baj a dohánnyal, ha valaki nem jött volna rá, hogy mekkora üzlet, és nem csinálnák ekkora mennyiségben. Szerintem nálunk is azt kéne, hogy csomó helyen betiltani a dohányzást /pl kocsmákban/, és nem 500ért adni, hanem 5 euróért. Egyből kevesebben csinálnák..
Te, Aquir..:) Nem vagyok ingerlékenyebb, mint egy nemdohányzó, nem ölök embert, ha nem gyújtottam már rá egy ideje. Csak egyszerűen nehéz abbahagyni, mert legális. De ezzel a lendülettel kérdezhetném, hogy a legtöbb ember miért nem sportol semmit, miért eszik szar kajákat és miért a pénzt isteníti?:) -
N4gyG #2088 nincs értelme az egésznek,számtalanszor gondolkoztam rajta...sajnos 3.5 év kellet hozzá hogy rájöjjek...én is le akarom tenni de még nincs erős elhatározásom, de akaraterőm asszem lenne rá. ma is volt egy baráti sörözés el is ment vagy 12 szál...igaz pár sör után már jól esett és nem éredekelt a dolog:( bánom hogy elkezdtem -
SzocsA #2087 egyett nem értek ha valakit megölsz lecsuknak érte? van olyan állam ország ahol halálbuntetést is kapsz emberőlésért!
a cigi nem ől ügye? nem szándékos emberőlés ? ki volt az a vadbarom aki kitalálta a dohányt vagy felfedezte!
leakarok szokni róla de nemtudok mert ha nem csinálok semmit eszembe jut állandóan vagyis inkább a nikotin hiány okozza olyan mint a drog!
meg ha dohányos közelébe vagyok teljesen kikészülök!
-
#2086 Egyébként a cigisnek ugye rossz ha elvonási tünete van, és amikor hozzájut a nikotinhoz, akkor jut abba a nyugodtabb kedélyállapotba, amit a nem cigis ember állandóan érez :) az emberbe bennemarad a higany, nem érzi a szagokat, meg hát statisztikailag átlag -16 év, de embertől is függ =) Az államnak max azé jó ez mert nem kell fizetni a nyugdíjt. De az orvosi kezelésük sokkal többe kerül ugyhogy nem jó -
#2085 2500? szép, én max 500... bár ennek oka lehet, hogy a cigit magamnak tömöm...
amúgy felvitték a primus dohány árát 20 forinttal (419-ről 439-re), de szerencsére sok helyen kapni még a 419-est -
G13 #2084 Maximum 2500.. Figyelek rá, hogy ne cigizzek túl sokat, mondjuk tény, hogy nagyon káros meg lehúzzák az embert. Emlékszem, egyszer ment egy műsor a tvben, nyilatkozott egy dohánygyár igazgatója, hogy mennek a dolgok és a végén megkérdezték, hogy dohányzik-e. Természetesen nem..:) Azért ez valamit elárul.
De ennek ellenére szeretem csinálni, jólesik, bár van, amikor egy időre leteszem, hogy tisztuljak..:) -
#2083 1000Ft-ot -
Rundstedt17 #2082 Mennyit költesz egy héten cigire? -
G13 #2081 Nézd, az embereket a függőségüknél fogva lehet legjobban vezetni. Ha nem költesz cigire, talán megúszol valamennyi pénzt, de elbaszod másra, meggazdagodni nem fogsz belőle úgyse. Főleg, ha nem cigiztél, nem tudod, mi a jó benne, faszságokat beszéltek...
Tilburyn nem írják, milyen erős, excellenten van egy táblázat. Milyen vastag cigit sodorsz, de sokkal lightosabb, mint egy kék pall pl. Sztem még a narancssárgánál is enyhébb.
Excellentnek meg íze is van, tényleg, ezért szeretem. Szagold meg mindegyiket, amelyik elsőre legjobban megtetszik, azt válaszd. Csak ne ezt szívd éjjel-nappal, mert elég gyorsan megunod.. -
Rundstedt17 #2080 Én se szívtam és nem is fogok.Jó sok pénz és tönkreteszi az egészséget.Tehát fizetsz a hamarabbi halálért. -
#2079 nagyon gáz. szerintem. én 17 vagyok, és szégyellem. nem sztárolom az osztálytársaim előtt, nem arcolok vele, és soha nem gyújtok rá nyílt utcán. -
#2078 hát, ha elnyomja, akkor menő... ha szívja, akkor igen nagy gáz....
de nem csak 12 évesen...
van egy 21 éves ismerősöm, aki láncdohányos.... hát... ha vki összejönne vele, tuti a belét kihányná a csóktól, amit tőle kap... én nem tom, h mit lehet benne szeretni /mármint a cigiben/... egy slukknyit sem szívtam még életemben... és ez asszem így is marad életem végéig!
-
2adam2 #2077 szerintetek menő az a 12 évesen nyomja a cigit? -
Rundstedt17 #2076 jah ténylek könyebben ismerkednek ezt én is észtevettem -
N4gyG #2075 Ki szeretném próbálni az excellent dohányt, de nemtom melyikkel kezdjem. Melyiket ajánljátok elsőként? THX -
#2074 hogy mennyire erős? hát attól függ milyen erősre tömöd, ha lazán akkor erősebb lesz (mivel több oxigénhez jut az égés /szerintem/), ha meg keményebre akkor meg gyengébb lesz (horpadjon a homlok!! :D)
az hogy szíváskor is érezni-e az ízt szerintem hüvely függő, bár gyanúm szerint max akkor éreznéd ha letépnéd a szűrőt, de ez egyáltalán nem biztos... -
haaapci #2073 Na hali!
Nemrég vettem Tilburyt cherry-vaníliát.
De nem tudja valaki h mennyire erős? Mert a csomagoláson nem találtam feltüntetve... Melyik cigihez lehetne hasonlítani az erősségét? (egyértelműen, egy szálba való dohányra leosztva)
Ja és az excellent-en télleg ha beszívod, akkor is érződik az íz, nemcsak a füstjén? Köszi -
G13 #2072 Örülj neki, hogy nem próbálkozol vele, de szerintem mindenki tisztában van vele, hogy káros meg szar...:) Munka közben nehezen bírnám ki, hogy ne gyújtsak rá, kell valami, ami pár percre elvonja a figyelmem, meg a dohányosok könnyebben ismerkednek, ezt már megfigyeltem.. -
Rundstedt17 #2071 Minden dohány tüdőromboló csak az egyik nagyon a másik mégjobban:D.Én pont ezért sohasem próbáltam a dohányzást. -
supRshine #2070 excellent a legjobb, egyértelmű, és pont azért, mert annak nem csak az illatán érezni, hogy aromás dohány...:) igaz, hogy drága is. azért ha nem vagy úgy eleresztve anyagilag, akkor a tilbury is megteszi, talán. :) -
G13 #2069 Na, szóval:) Likőrös smoking papírnak finom íze van, teljesen barna színű, viszont kicsit vastag. Most is érzem a számon, kicsit olyan, mint a djarum. a kir royal illata nagyon jó, gyümölcsös, eddig ez a kedvenc dohányom. Az íze is kellemes, nem túlságosan intenzív, pont jó:)
Mindenképpen érdemes kipróbálni. -
#2068 a likőrös smokinggal az a baj h annyi a kátrány benne h néha kicsit azért tüdőromboló:) -
G13 #2067 Nézd, én nem tudom.. Van akinek nem éri meg, de szerintem belefér. Most vettem pont egy kir royal-t, mindjárt kipróbálom, meg vettem fekete ocb-t meg egy likőrös smokingot, hátha..
Pl cherry-vaníliás Tilbury 490 és annak is nagyon finom íze meg illata van, érdemes azt kipróbálni először, hogy tudj mihez hasonlítani. -
#2066 köszi megnézem őket :)
árban egyébként megéri? -
G13 #2065 Excellentből van vagy 6 féle. Kir royal, mango, szilva, cherry, alma, vanilia. Ilyenek. Tilbury is jó, meg a red bull is, ezek cherry-vaniliásak, de sokkal jobban szeretem az ízüket, mint pl pallmallnek. Meg szeretem, amikor odajönnek, hogy mit szívok, mert isteni illata van:) -
#2064 az ilyen különlegességek engem is érdekelnének... milyet érdemes kipróbálni? -
G13 #2063 Arome vanille nekem is hiányzik, nem láttam évek óta.
Viszont vettem én is excellent dohányt, 1200 a 40g, viszont az illata isteni. Tilburynél is jobb szerintem, mangósat vettem, és társaságban mindenki imádja sajnos:) Az is, aki utálja a cigifüstöt.