3503
Avagy dohányzásról általában
  • OssianFan
    A cv Tilburynél mennyire lehetett érezni a vanília ízt? Amúgy, én a dohányzásomat úgy kezdtem, hogy legjobb barátommal mentem koncertre, hozott 1 doboz sárga Pall Mallt, és füstölgettünk. Nem akkor cigiztem életemben elsőnek, de akkor tetszett meg a legjobban. Aztán elfogyott még koncert előtt, vettünk még, aztán megint :D Aztán utána megint mentem 1 buliba, akkor vettem vmi Corner vagy milyen cigit, utána meg elkezdtem magamnak tölteni. Gyári cigikből amiket szívtam, az a Pina Colada, piros Viceroy, kék Bond, és a Corner. Pina Colada eleinte tetszett, de már nagyon nem tetszik, kék Bond tetszik ahhozképest hogy gyári, piros Viceroy sztem nagyon papírízű, Cornerre meg nem emlékszem :D
  • deefigert
    Azért kérdezgetek ennyit mert rossz dohány nem akarok venni,hogy csak úgy kidobjam a kukába mert nem ízlik.:)De ez a Drum nagyon izgatja a fantáziámat:DSzerintem nem bírom ki,míg elfogy ez a csomag Primus.Igaz haver szokott kérni pár szálat,miután megérzi a jó kis vaníliás illatot,és így hamar el is fogyott a Tilubry:)
  • deefigert
    Hááát annyira sok sorolni valóm nincsen,mert ezt a töltögetősdit nemrég kezdtem el,az elött meg csak töltött cigit szívtam.A Tilubry-t meg a Primus-t "ismerem" :):) ennyi.Cigiből meg úgymondva az összeset:D
  • OssianFan
    Azt sem próbáltam még :D Eddig ezeket próbáltam: Pakli (kerüld el távolról), piros Tilbury (vmennyivel jobb, de még mindig nem az igazi), cv Primus, barna Sopianae (pipadohány, de nekem tetszett), Főnix (erős, de nekem tetszett ezis), és Symphonia (erős, eddig ez tetszett a legjobban, utána pedig a Főnix). Te miket próbáltál?:)
  • deefigert
    west-el van valami élményed?:)
  • OssianFan
    Igen, épp emiatt nemnagyon merek Moon dohányt venni, mert nekemis mondták hogy eléggé sz*r.
  • deefigert
    Hmmm szivaron és is gondolkodok,mert néha néha tök jól esne 1 szálat elpöfékelin:)Moon-t meg rendes gyári cigiben már próbáltam,de nem nagyon jött be.
  • OssianFan
    Nem próbáltam még a Redbullt, a Moonon gondolkozom. Vki próbálta már?

A dohányzással én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már november közepe óta dohányzom, de nem alakult ki függőség. Egyszerűen jólesik és kész. Szoktam néha szivarozgatni is, persze nem tizenakárhányezer forintosat szívok :D Most Silverado-m van, tetszik. Régebben próbáltam a Mayát, na az ritkaszar :D Az Ászt próbáltam még, az tetszett :)
  • deefigert
    Én még nem akarok leszokni róla,mert nekem ez még nem "szükséglet" ,nem az "ízvilág" miatt szívom :)
  • Kmarha
    régen simán le tudtam tenni, abba is hagytam két évre. Aztán tavaly vagy mikor probáltam leszokni újra. Lehet rossz időpontott választottam, mert vizsgaidőszak eleje volt. Nem sikerült.

Most beteg vagyok vagy 3 hete (hol jobban, hol rosszabbul). És nem az hogy fizikai undort éreznék, de egyszerüen nincs igényem rágyújtani. Ez tök jó, kiváncsi vagyok akarok e a gyógyulás után is cigi nélkül maradni. 3 hete nem gyújtottam rá és nem is érzek rá kényszert.

tudom hogy senkit nem érdekel, de hadd fényezzem magam :D
  • deefigert
    Az a gond hogy ma ahol voltam a boltban,úgy indultam hogy Drum-ot veszek(25g-at),erre mondja az eladó.Sajnos ezt már rég nem forgalmazzák.Pedig annak a kicsinyke 25g-ak nincs nagy ára:)Még a Redbull nevezetű dohány izgatja a fantáziámat,hogy milyen lehet.Próbáltad már?
  • OssianFan
    Hát igen, ezért félek énis sokszor új dohányokat kipróbálni, mert vki szidja, vki meg dicséri, és a picit drágább dohányoknál, mint pl a Drum is, kicsit félnék kockáztatni :)
  • deefigert
    Sajnos még én sem szívtam,és ahogy elfogy ez a csomag Primus,akkor veszek 1,de még nem tudom hogy milyet vegyek, mert sok helyen eltérő infót adtak .Pl A kék nagyon finom mert stb stb...de a sárg is mert....Tehát nem tudom melyik közül válasszak:)
  • OssianFan
    Az első csomag c.v. Primusom nekem nagyon tetszett, akkor éreztem a vaníliát a füstön és az ízén is, de mostmár abszolút nem. Drumot nem szívtam még, de tervezem hogy kipróbálom :) És Te?
  • deefigert
    Mi az meghalt a fórum?
  • deefigert
    Most vettem Primus vaníliásat és az elött Tilubry volt.Hát hogy megomondjam a zacskón keresztül lehet érzni 1 kis vanília illatot de a füstben sajna nemSzerintem a következő Drum lessz.Szívtál már olyat?
  • OssianFan
    Szia!
    Nekem elsőre a cherry vaníliás Primus nagyon tetszett, de egy idő után a vanília ízből semmit nem éreztem :S Én egy ideje Symphoniát szívok, nekem tetszik, de az erős :)
  • deefigert
    Hali!
    Nem tud valaki 1 jó dohányt ajánlani ami finom és nem is erős?Köszi!
  • OssianFan
    Ma megint vettem 1 csomag c-v Primust, de már az 1. szálnál sem érzem a vaníliát.. Gyenge is már számomra, meghát hogy nem is érzem, inkább asszem maradok a Symphoniánál. Nem is drága, és kellőképp erős :)
  • supRshine
    egészségedre! :)
  • OssianFan
    Ez a Főnix pedig jó amúgy :) Ez volt eddig az 1. olyan dohány, amiből a csomag elfogyása után közvetlen vettem mégegyszer. Következőnek vmi mást fogok venni, és mint mondtam, valószínüleg a Káplár lesz az :)
  • supRshine
    én még "sajnos" nem :) de az ilyen káplár, főnix, club stb. dohányokban valahogy nem bízom... inkább legyen picit drágább, de tényleg finom.
  • OssianFan
    Könnyem meglehet, mert nincs rajta ráírva semmi hogy milyen ízű, és elég olcsó is. Mindenesetre szerintem a héten kiprószálom :)
  • Requiem88
    szerintem nem aromásított, azt csak arra értik hogy be van áztatva valami pácba (mint minden dohány)
    [szerintem]
  • OssianFan
    Káplár dohányt próbálta már vki?
    http://gyongyosdohanyszakuzlet.hu/items_images/1161604704kaplardoh.jpg

A csomagolásra az van írva hogy aromásított, és olcsó is.
  • OssianFan
    Nekem inkább az erősebb dohányok jönnek be. Gyári cigikből pl a piros Viceroy nálam már gyengének számít, hozzászoktam teljesen a saját készítésűhöz, éshát egy csöppet erősebb.. :P Meg nem csak az erőssége teljesen más, hanem az íze is. Szerintem a gyári cigiknek nagyon papír és szűrőíze van, a saját meg leírhatatlan a gyárihoz képest.
  • supRshine
    én azt veszem mostanság rendszeresen, 850.- huf 40g. szerintem az a legjobb, talán még jobb is mint a kék. gyengébb persze, de nálam pont az volt a szempont, mivel a kék túl erős volt hosszú távon. nem aromás, egyszerűen egy lightosabb dohány. (az a baj, hogy az olcsóbbak, amiket eddig próbáltam, pl. tilbury, primus, tabana nem nagyon jöttek be, vagy az íze miatt és/vagy mert túl erős). bár nem bánnám, ha 100-150 ft-tal olcsóbb lenne...
  • OssianFan
    Drága szerintemis, úgyhogy nem fogok rendszeresen venni szerintem, de kipróbálnám szivesen :)
  • stevenson1988
    25g 570? Nekem az mar draga... ha 40g lenne annyi az mar jo lenne.
  • OssianFan
    Sárga Drum dohánnyal van vkinek vmi tapasztalata? Ki akarom próbálni, 25g 570ft, szal sztem nem lehet rossz. Milyen erős, sima vagy aromásított, ezekre lennék kiváncsi :)
  • sz4bolcs
    csatlakozom. Tilbury nekem is kaparta a torkom, és amennyit áradoztak nekem róla mielőtt kipróbáltam, egyáltalán nem hatott meg.
  • OssianFan
    A Piros Tilby nekemis kaparta a torkomat általában, de nem mindig. Többet sztem csak akkor veszek, ha nincs jobb.
  • G13
    http://images.netbag.hu/20080126/10060327268.jpeg

Kipróbáltam a cigiket, jobb, mint amit vártam.
    Piña Colada illata nagyon jó, nekem nagyon bejön ez a kókusz téma, a Mangonak pedig finomabb íze van, de tartósan ezt sem érezni. Elég intenzív illata van, hamar megérezni:) De folyamatosan ezt szívni sem jó, úgyhogy marad max ilyen 7végi..
  • N4gyG
    nedves dohánnyal óvatosan kell bánni mindig, mert az történik amit leírtál, nekem is volt tapasztalatom vele kapcsolatban, bár sok dohány nedves első kibontáskor. Amerivan blendhez viszonytva erősnek találtam még a piros Tilburyt, meg kaparta kissé a torkomat, de lehet hogy ez csak az én esetem:)
  • OssianFan
    Piros Tilburyvel nekem az a bajom, hogy eszméletlenül nedves. Volt olyan velem, hogy betöltöttem a cigibe,és hézagokban volt csak a cigiben dohány. a füstszűrő után 1 centivel nem volt semmi, aztán 1 nagy dohánycsomó. Ami még idegesített benne az az volt, hogy volt olyan is, hogy a cigi felének semmi ereje nem volt, komolyan olyan volt, mintha levegőt szívnék, utána meg olyan erős volt hogy majd' levert a víz...
  • N4gyG
    na a Drum az egyik legjobb dohány amit töltöttem, nemrég próbáltam ki(előtte kb 15 fajta dohányt már leteszteltem), de ez nagyon bejött. Az első dohány nekem piros Tilbury(american blend) volt, de nem hatott meg, akkor szívtam utoljára, bár annyira nem rossz....
  • OssianFan
    Na, ma vettem Főnix dohányt, picit erősebbfajta, nekem tetszik :) 1 jó doboz sör mellé és mégjobb :P :D
  • sz4bolcs
    stevenson: hát azért heti 1 rágyújtásnál azért még érezhetnéd az ízét. :)

Az első dohány, amit vettem, az Drum volt. :)
  • OssianFan
    Eddig én 5 féle dohányt próbáltam ki:

-Pakli: megmondom őszintén, amikor elkezdtem tölteni, kezdő dohányos voltam teljesen, nem tüdőztem még le, haverok aztmondták hogy erős :D

-piros Tilbury: elég nedves, szárítani kell jó 1 napot hogy lehessen normálisan tölteni, nem 1 nagy eresztés, de nem is lehet húdejónak mondani.

-Corvina: pipadohány, de én cigibe töltöttem, soha többé nem akarok ilyet látni :D

Majdnem teljesen kifogytam a dohányból, úgyhogy holnap kéne majd vennem megint, megint vmi újat szeretnék kipróbálni, csak még nincs ötletem :P

-cherry-vaníliás Primus: jó dohány, de én 1 csomag után meguntam

-Sopianae: ezis pipadohány, de nekem tetszik :)
  • Dudson
    én sopianae-val kezdtem a töltögetést. nemtom miért azt vettem, azthittem, hogy cigarettadohány :) aztán elfogyott éppen melóhelyen, és munkatársamtól kértem abból amit ő szív. Magyar Cigarettadohány. hát az borzalom.