3503
Avagy dohányzásról általában
-
#2382 El sem tudod képzelni, hogy naponta a sejtjeid DNS-ei hány mutáción mennek keresztül, csak a DNS-nek van egy nagyfokú redundanciája, amolyan természetes hibajavító kód. Ha mindenféle káros szarral tömöd magad, akkor csak jobban rongálod a DNS-ed, ezzel is növelve az esélyét, hogy az utódod nem azt kapja, amit kéne.
Elég nagy butaság azt hinni, hogy az aktuális életvitelnek semmi hatása az utódra. Egy ember génkészlete nincs kőbe vésve. -
#2381 Nem lebutázni kéne azt, aki ilyen felelősségteljes... Én inkább bíztatnám!
Hallertos, itt találsz néhány elérhetőséget, ahová fordulhatsz, ha nem tapasszal akarod csinálni. Én szorítok Neked (Nektek)!:)
-
#2380 Ezt honnan tudod :) Na jó viccet félre téve. Szerinted a mindennapokban, a szervezetedbe vitt mérgek mennyire befolyásolják? Ha most megnézetnéd a véredet 8 különböző méreganyagot találnának benne. Még ha nem is dohányzól, akkor is annyi méreg vesz körül minket, hogy az hihetettlen. -
hallertos #2379 Igazad lehet. Tehát ha most elkezdem a leszokás folyamatát, és nikotinmentes módszert választok, akkor már két hónap mulva próbálkozhatunk vagy célszerű még várni egy kicsit? Nem akarom, hogy valami baja legyen az első gyermekemnek -
#2378 Azért jóval kisebb az esély rá, ha az újonnan termelődő spermák már egy "tiszta" szervezetben jönnek létre. Nem hiába érzi a lány, ha előző este ittál, meg cigiztél. Sokkal keserűbb. Elméletileg.
Az impotencia szó írásakor meg éreztem, hogy valami nem jó:) -
#2377 Úgy érted "impontencia" no mindegy, nagy vonalakban egyet értek, de nem hiszem, hogy ennyire előre terveznének a jónépek. Nincs sex két hónapig, addig egyél sok gyümölcsöt, sportolj sokat, ne alkoholizálj.
Másrészt nem attól függ, hogy a gyerkőc fogyi lesz avagy sem, mert te két hónapig a "nagy durr előtt" minta életet éltél. Genetika Mr. Wattson. -
#2376 Szerinted miért van 2 centis betűkkel ráírva minden cigis dobozra, hogy inpotenciát okoz? Biztos viccből. Mellesleg már általános iskolában is tanítják, hogy a cigi nem tesz jót a spermáknak. Tanulni kellett volna kamaszkorodban, nem cigizni, és akkor nem okozott volna ekkora döbbenetet, hogy a cigi káros.
Arról nem is beszélve, hogyha én gyereket akarok, akkor eleve nem cigizek, iszok a nagy durr előtt vagy 1-2 hónappal és el kezdek diátázni, sportolni, hogy lehetőleg ne legyen fogyi a gyerek. -
hallertos #2375 Miért lennék buta? Mert későn jöttem rá, hogy le kell szoknom? Sajnos amikor elkezdtem cigarettázni, nem gondoltam mi lesz velem 15 év mulva. Lehet, hogy hiba volt, de ettől függetlenül nem kell lebutázni. Főleg nem akkor, amikor változtatni akarok az életemen. Köszönöm -
#2374 nem azt mondtam, hogy ne szokj le, csak azt, hogy ne csinálj gyereket, ha ennyire buta vagy. -
hallertos #2373 Köszönöm szépen a bíztatást. Egy leszokni vágyónak tényleg erre volt szüksége.
#2371: persze, hogy érdekel. Ami segít arra vevő vagyok.
Szerintetek gond ha több módszerrel próbálkozok egyszerre? -
#2372 neked fölösleges gyerek... -
#2371 Figyu, van egy jó könyv: Allen Carr - Végre nem dohányzom.
Ha érdekel, írj. -
hallertos #2370 Sziasztok!
Én 31 éves vagyok, a feleségemmel már évek óta próbálkozunk a családalapítással de mindeddig sajnos sikertelenül. Rengeteg szakembernél jártunk, sok mindent kipróbáltunk eredmény nélkül. Nem rég jártam tüdőszűrésen ahol az orvosnak meséltem a történetünket és rögtön az volt a reakciója, hogy azonnal hagyjam abba a cigizést, mert könnyen lehet, ez az oka az egésznek. Van ugyanis egy olyan hatása ami lomhábbá teszi a spermákat... Mondanom se kell mekkora döbbenet volt ez számomra, a következő gondolatom meg az volt, nyilvánvalóan le kell szoknom, le kell szoknom arról a szenvedélyemről ami kamaszkorom óta velem van és el sem tudtam képzelni hogy fogom ezt megvalósítani. A doki felírt nekem egy gyógyszert és azt kezdtem el szedni és egyenlőre várom a hatást.
-
#2369 Tünetek? Olyan vagy mint egynéhány osztálytársam annó, hazafelé menet egy cigi heti kétszer talán. Hogy mi értelme volt nem tudom. De jobb ha tudod a nikotin öli a spermákat -
#2368 Hát akkor Te még nem vagy teljesen elveszett ember Fizikai "tüneteid"? -
#2367 Hogy is mondjam,én nem "erős" dohányos vagyok
ugy értem van! olyan nap,amikor nem gyujtok rá,egy átlagos dohányos embernek nem ilyen egyszerű!
pl. egy héten 2x vagyok gyakorlaton,és itt 3 cigi szünet van.
itt általában mindig kimegyek eggyik oszttársammal rágyujtani,és igaz,hogy egy héten kétszer,de ha az eggyik héten például nem megyek ki rágyujtani,már hiányzik.
nem csak ezen a 2 napon cigizek,hanem ha pl megkinálnak akkor is
meghát buliban,ott FONTOS! :)
(de itt is több a dohányos,mint a nem dohányos ember) -
aloma #2366 Egészen pontosan így működik ez a dohányzás dolog:
A nikotin örömanyagot szabadít fel az agyban, a dopamint. Ez az örömanyag mindenkiben termelődik, csak a dohányosoknak ellustulnak az idegsejtejeik, és nikotinnal próbálják megtermeltetni a dopamint. Ha leteszik a cigit, megszűnik a nikotin utánpótlás, csökken a dopamin szint. Ez kellemetlen számukra, hiányzik az örömérzés amit a dopamin nyújt , ezért akarnak rágyújtani. A függőség betegség, tehát a betegség tüneteit érzik amikor nem gyújtanak rá.
és ezért van az, hogy a dohányzásról leghatékonyabban csak orvosi segítséggel lehet leszokni
-
#2365 Tarajos, Te mióta cigizel? Csak m elég bátor kijelentés, h fizikai tünetek nincsenek... A nikotin totál átprogramozza az agyad, egy csomó hormon már csak cigi hatására tud termelődni, szal elég keményen fizikai függőség. Drukkolok, h le bírj állni akaraterőből! Mondjuk ez kb 3%-nak megy... Itt van pár dolog, ami elmagyarázza az egészet, sztem tök értelmesen és találóan. -
#2364 Én eddig mindig mindenhol ugyanannyiér láttam Mo.-n. Listáról nem tudok. -
#2363 Egységesek vajon ezek a cigaretták ár szempontjából? Ha igen, létezik valahol a neten valamilyen lista, hogy melyik cigi mennyibe kerül? -
supRshine #2362 mango és cseresznye szerintem. -
#2361 Ma láttam Pécsett ilyen Excellent dohányt, de basszus 1000 Ft egy csomag!
Tényleg ilyen jó is? És melyik a legfinomabb? Szilva? Mangó? -
andrash #2360 szevasztok
Miylen oylan ízesített cigarettadohányt ismertek ami jó! -
#2359 most van bennem akaraterő rendesen :D
mindig hétvégente szoktunk elmenni haverokkal ugyanabba a discoba
és mindig szoktam venni egy doboz cigit,utközben jó elszívni,mikor közbe dumálunk is
de tegnap este nem vettem!
igaz kináltak,és el is fogadtam,de nem járt a fejemben,hogy mi lessz velem cigi nélkül
másrészt meg suliba 2 km biciklizek,és mivel elég lusta vagyok,mindig az utolsó pillanatban letekerem kb 7-8 perc alatt a távot
de a dohányzás miatt elég nehézkes,mert levegő után kell kapkodnom
tehát még egy érv,ami miatt nem sűrűn fogok venni cigit
persze kivételek vannak,de nem veszek állandóan egymás után -
supRshine #2358 azt javaslom, hogy ha nem sportolsz, akkor kezdjél el járni rendszeresen valahova (tehát heti 2-3x, mondjuk úszni), és egy idő után nem is fog hiányozni. én ezt tapasztaltam anno... csak aztán abbamaradt, a cigi meg visszatért (négy hónap után...) -
#2357 nah már ott járok,hogy vasárnap óta(ápr.6) kettő!!! szál cigit szívtam,azt is szerdán(ápr 9),mostanáig!
tehát egy hetet kibírtam cigi nélkül
viszont még most is van bennem olyan érzés,h buliba kéne venni cigit,és jól is esne rágyújtani,de mindig az jár a fejemben,hogyha hosszabb ideig mellözöm a cigit,akkor ez a hiányérzet úgy is elhalványul... -
deefigert #2356 Sárga Camel...Nem is rossz:) -
#2355 Végülis azt is hallottam, hogy a gyengébb dohány egyáltalán nem kevésbé káros. Úgy tűnik beigazolódott, ahogy elhallgatom a hozzászólásokat. Akkor viszont erősebb cigit vollna jó mindenképpen szívni. Sőt, igazatok van, legjobb volna semmit se szívni :S
Olyan nehéz ez most, pedig tetszik ez a cigizés, de nem azért csinálom, hogy menő legyek osztálytársak közül, különben sincs semmi menő sem bennem alapból.
Mind1, ne válaszoljon senki, úgyis nekem kell döntenem az életemről, majd igyekszem nem hülye lenni. Szóval nem szívok. Max 1-2 szál naponta, de az se kellene. Jaj, mondtam már, hogy nehéz? :) -
#2354 zseniális, köszönjük! lehetsz kb 10 éves -
G13 #2353 Amúgy szerintem mindenki így kezdni. Kíváncsi, meg látja, hogy a többiek mit csinálnak, és megtetszik neki is, nem akar kilógni. Aztán egy jópár év dohányzás után meg elgondolkodik, hogy mire is jó ez tulajdonképpen..:)
Úgy soha nem fogsz dohányozni, hogy ne ártson, sőt, minél korábban kezded el, annál többet árt. Szerintem sincs sok értelme, hogy most belekezdj, de igaza van Brinn-nek, nem hallgatnál ránk:)
Hogy neked mi az élvezhető, úgyis te döntöd el. Majd kitapasztalod..:) És valóban, attól, hogy gyengébb dohányt szívsz, nem leszel egészségesebb.. -
Brinn #2352 Nem tudom sportolsz-e, de én már fél óra biciklizéstöl meg akarok halni... Köhögök, fáj a tüdöm a cigitöl, pedig "csak" napi 2 szálat szivok... (Hozzá teszem, régen napi 30km röhögve megvolt.)
Meg amúgy is, ha azért cigizel mert mások is, hát nem leszel töle nagyfijú. Elbaszod a pénzed és esetleg vmi szép rákot is összeszedsz. Kérdezz meg elötte valaki, mennyire jó volt leszokni. Egy hétig nem cigizek és rosszabb leszek mint aki menstruál, lol.
Tudom, hogy úgyis cigizni fogsz, haveromnak is hiába mondtam, de nem telt bele két hét és azt mondta igazam volt.
It's your chance. Vagyhogy... :) -
Brinn #2351 Oké... Azt észre vettem... De olyat csiripelnek a madarak, hogy emelni fogják elég durván... Mint a vizipipa dohány is már 2x-ese... :( -
#2350 na lol írni se tudok xD 10-tal -
#2349 vagyis 10ft-vel xD -
#2348 Most lett emelve nem 10ft-vel.. :@ -
supRshine #2347 hiába gyengébb a dohány, attól még ugyanúgy árt. sőt, a gyengébbekben a tiszta dohány is kevesebb, vagy valami vegyszerrel gyengítik. minél több és minél tisztább a bagó benne, annál erősebb, de annál jobb is. a fehéreknek pl. már dohányillatuk sincsen :) azokba nem tudom mit pakolnak. -
#2346 Jobban jársz, ha a következő dobozt meg sem veszed.
Amúgy a barna és piros az nagyon erős, a kék az a közepes, a világoskék, narancssárga a gyenge, a fehér, a vajszínű meg a többi a hegyi levegő. :) -
#2345 Én sem vagyok (még) jártas cigi témában. Tulajdonképp ma kezdtem cigizni, de nem akarom túlzásba vinni (naponta max 2-3). Mivel abszolút kezdő vagyok örülnék, ha adnátok ötleteket, hogy ki szerint melyik cigi márka a legjobb, meg, hogy kezdőknek milyen szín ajánlott.
Egy haveromat kérdezgettem kicsit, annyit mondott, hogy a zöldek azok mentolosak, a barnák erősek, a fehérek a leggyengébbek, a világos kékek pedig kicsit erősebbek, mint a fehérek. Én egy világoskék Sopiane-t vettem kezdésnek. Erről mik a vélemények? Mármint a színekről, meg a máskáról. Annak is örülnék, ha valaki leírná erősség szerint növekvő sorrendben a színeket, márha lehetséges :)
Sok osztálytársammnál amúgy látok narancssárga dobozokat. Ezek milyen erősségűek? Azért érdekel ennyire a szín, mert nekem lehetőleg gyengébb kellene, mert nem akarom, hogy nagyon ártson, de azért élvezhető is legyen.
(Meg hogy a letüdőzésnek mi az értelme? :P Azt gondolom, hogy nagyon árt. Kipróbáltam, és azontúl, hogy szédültem tőle kicsit, több értelmét nem nagyon láttam.) -
STurmGewehr #2344 kurva annyát a dohányzóknak -
Brinn #2343 Hali!
Valaki hallott róla, kb mennyivel lesz drágább egy doboz Multi? Vagy kb %-ban mekkora lesz a drágulás?