3503
Avagy dohányzásról általában
  • bens
    ja. meg ha nem vagy idegenlégiós akkor is lelőhetnek csak kisebb az esélye úgy 99%-al.
  • sz4bolcs
    öregapám meg a szerencsés túlélő, 80 évesen cigizik-szivarozik-pipázik.. mint egy gyárkémény. :D
  • sz4bolcs
    Azoknak biztos rossz a karmájuk, meg az aurájuk. :D
  • Timikecuncika
    azt is vedd kérlek figyelembe, hogy azok is kapnak tüdőrákot, akik soha életükben nem gyújtottak rá... nem hiszed, járj utána...
  • sz4bolcs
    Megkérdeznénk a nagy átlag is csak annyit tudna válaszolni a kérdésre, hogy miért lélegzik, -hogy ne fulladjon meg... :)
  • katakpult
    Ilyen erővel a levegővétel is ilyen. Na jó de értem miről beszélsz.
  • sz4bolcs
    Na látod, eggyel több indok, hogy miért ne tudjon racionálisan gondolkodni az "evő" ember. Sokkal erősebb biológiai (haha:)) függést alakít ki a kaja, mint a cigi.
  • katakpult
    Azért cigi nélkül megvan az ember, kajálni azért még mindig szükséges. Bár ki tudja vannak akik fénnyel táplálkoznak.
  • kasokaa
    Jogos...
  • sz4bolcs
    Persze, aki naponta minimum háromszor étkezik, az sem tud racionálisan elgondolkodni azon, hogy mi a jó az evésben, mi? :)

Amúgy akit érdekel, olvasson Freudot, van pár remek idézet tőle a témában. :)
  • kasokaa
    Bocs, nem akartam semmi durvát írni, megsérteni az értékrendedet! Kicsit messzire mentünk, materialista vs idealista szférákba :) De az hormonok akkor is az érzelmekért is felelnek, ez tény. A nikotin meg a dopamintermelésbe kavar bele erősen... ezért olyan jó érzés. Mert ha belegondolsz racionálisan (amire persze egy igazi dohányos már elvileg képtelen ;), mi a poén abban, hogy egy égő pálcikának a füstjét szívod be? :D
  • sz4bolcs
    Lehet akár az is.
  • katakpult
    Mindenképpen orvosi segítséget ajánlok, ha megfogadod jó ha nem te tudod, de mindenképpen sokat tud segíteni egy szakember.
  • icepick16
    Sziasztok. Én egy éve szoktam rá a dohányzásra. Bevallom, a haverok miatt. Már nagyon megbántam az egészet, minden nap arra gondolok bárcsak visszaforgathatnám az időt. Most kezdem elhatározni magam, hogy letegyem az utolsó szálat is, de félek nem lesz rá erőm. Lehet, hogy jobb lenne ha segítséget kérnék?
  • katakpult
    Nem lehet, hogy ez egy pavlovi reflex nálad? Mindennapos streszz etc.
  • sz4bolcs
    Tehát szerinted hol van elrejtve a biológia abban a szituációban, amit írtam a 399-esben? :)

Vagy abban, hogy egy szép látvány biológiai változásokat indít el az agyban. Vagy egy hang, vagy egy gondolat. Gondolat? jajj, csak nehogy szentségtörő legyek. Szerintem a érzelmi világban a biológiai változás csak okozat, és nem ok.
  • kasokaa
    A "lelki" (érzelmi) dolgokat is biológiai dolgok határozzák meg. Hormonális, azaz fizikai a függőség...
  • bens
    mint pl szomszédomat. 50 éves volt, múlt héten halt meg a cigi miatt. ő a második közeli ismerősöm aki nem érte meg az öregkort a bagózás miatt. az előző nagybátyám volt, 46 évesen halt meg tüdőrákban. úgyhogy szívjátok szorgalmasan, mert nagyon jó és milyen hülyeség már leszokni mert nem is egészségtelen, csak azért mondják a buta emberek mert nem elég kemények h rágyújtsanak.
  • kulabácsi
    bizony, úgyhogy mindenki féljen mert magávalragadja a nikotinmumus
  • Gladiator
    mindenki így kezdi. most még annyira nem nehéz letenni, de úgysem fogod, hisz úgy vagy vele, hogy nem is kívánod, csak ha haverokkal vagy a hecc kedvéért rágyújtassz. aztán amikor már le kellene szoknod rájössz, hogy mégsem tudsz...
  • sz4bolcs
    ez nem fizikai függőség.
  • fery02
    Végülis én is úgy vagyok vele, hogy itthon például eszembe sem jutna rágyújtani (kicsit érdeksen néznének apumék :)), de ha kiröccenek a városból netán haveri körbe, ott ugye más, és néha durván elszabadulnak a dolgok cigi téren. :) De utána nem hiányzik, pedig nem egy este volt, hogy elment egy egész doboz is.
  • sz4bolcs
    Bár lehet mindenkinél más, melyiktől függ erősebben, nálam a nikotin tapasz az utolsó, amitől leszoknék.
  • sz4bolcs
    Szerintem sokkal erősebb a lelki függőség.
    Én 9 éve dohányzom, és kibírom hetekig más környezetben cigi nélkül úgy, hogy nem is gondolok rá, már az első napokban sem hiányzik. Aztán visszajövök a megszokott környezetbe, és kész, vége, kezdődik minden előről.
    Ebből következtetek arra, hogy a nikotinnál sokkal erősebbek a lelki tényezők a függőségben.
  • fery02
    Valószínű, hogy elvonási tünetei lesznek 15 év cigizés után.
    Én még csak pár hónapja kezdtem, naponta max 4 szál, de már az utóbbi 3 hétben egy szál se volt, és amikor rá gondolok mostanában, akkor bizony jól esne elnyomni egy szálat, de leküzdöm én. :)
  • sz4bolcs
    Próbálkozzatok a pároddal, az testedzésnek sem utolsó. :)

A nikotin már 3 nap alatt kiürül a szervezetedből, ha nem raksz magadra tapaszokat. Próbáld ki először anélkül, ha meg tényleg elvonási tüneteid vannak, akkor keményíts be tapasszal.
  • menace
    Szerintem ugy kell kimondani hogy a cigi szar....
  • tesó07
    Aki szívott már Gauloises cigit,leírhatná hogy milyen?Amúgy hogy kell ezt kiejteni?Én nem vagyok nagy dohányos csak szeretek így kipróbálni különleges cigiket,szivarokat,bár ez lehet nem az.
  • Gladiator
    Ja, természetesen nem vagyok orvos, meg semmi ilyesmi, ezeket csak hallom/olvasom. Legjobb lenne, hogy megkérdeznél valami orvost, hogy hogyan lehet a legjobb kondiba hozni a kicsiket.
  • Gladiator
    nem kell 15 évet várni. 15 év múlva a tüdőd lesz olyan, mint régen, a spermákat "rövid távon" rontja. Tehát két hónap múlva szerintem már okék lesznek, ha mással nem pusztítod őket.
  • hallertos
    Hűha. Látom nagyon rámcuppantatok. De remélem nem kell 15 évet várjak, hogy kiürüljön a szervezetemből. Nem 45 évesen akarok először apuka lenni. Nincs valami gyorsabb módszer, ami segít regenerálódni? (azon kívűl, hogy ezentúl egészségesen élek)
  • Sadist
    "attól még, hogy két hónappal előtte méregtelenítő kúrát tart, nem kisebb az esélye, hogy gyogyi gyereke lesz, mert nem csak ez számít"

Egy mondatban cáfolod saját magad :D Nem kisebb az esélye vs. nem csak ez számít. Akkor most döntsd el, hogy számít-e, vagy sem, utána folytathatjuk a biológia részét.
  • katakpult
    Na jó ebbe nem bonyolódom bele, mert látom nem érted. Úgyhogy megyek is ciánt ropogtattni.
  • Vaxi
    kérlek, máskor is
  • Vaxi
    és is így tudom
  • Gladiator
    itt kurvára nem erről van szó, de köszönjük az értelmes hozzászólást...
  • Gladiator
    A nikotin alapjában nem gáz (asszem), inkább az a több ezer más vegyület, ami a cigiben van, az igazán káros. nikotin tapaszt használhatsz szerintem nyugodtan.
    Amúgy ha kb 15 éve cigizel már, akkor 2 hónap füst nélküli élettől nem fogsz újraszületni, asszem úgy van, hogy nagyjából annyi idő alatt áll helyre a szervezeted a cigizés után, ahány évig cigiztél. Ezt ilyen "cigi-felvilágosító" előadáson mondták. Mindenesetre két hónap egészséges élet szerintem jelentősen növelné a sikeres gyerek esélyét. Sportolj is, pl futás az jó, biciklit mellőzd, meg a nagyon meleg fürdőt is, stb. Viszont ez nem a családalapítási tanácsadó fórum, szóval inkább nem részletezném tovább.
  • Vaxi
    Egyszerűen nem tudom felfogni, miért eszi ezen mindenki magát :DD
    Majd megdölglenek(megdöglünk), és kész...
    Most attól nem fog senki leszokni, hogy a sok okos azt ugatja, hogy hejjdekurvaegészségtelen.
    Ennek annyi értelme van, mint a vega topicnak volt.
    Az egyik JAJJ NE EGYÉL HÚST
    A másik JAJJ EGYÉL HÚST
    Ezekben a témákban nincs középút
  • katakpult
    Tehát inkább arra figyelj amit írtam :) Azt írtam, hogy attól még, hogy két hónappal előtte méregtelenítő kúrát tart, nem kisebb az esélye, hogy gyogyi gyereke lesz, mert nem csak ez számít, hanem az is, hogy milyen géneket örőkít át ős és a párja.
  • Gladiator
    akkor egyél ciánt, végülis úgyis egy rakat másik mérget is beviszel naponta a szervezetedbe, ez már nem oszt, nem szoroz...

Egyébként lányok mondták, saját tapasztalat alapján:)