3503
Avagy dohányzásról általában
-
Noralkcs #2542 Sziasztok!
Nórinak hivnak és most vagyok először ezen a fórumon. 10 éve aktivan dohányzom. Egy ideje már foglalkoztat a leszokás gondolata. Borzasztóan zavar, hogy mindenem cigi szagú. A ruháim, a kezem, hajam..
Reggelente fáradtan és "krákogva kelek". Mindig elhatározom, ma kevesebbet fogok szivni. Ma visszafogom. Mától nem kivánom... A végén persze sosem működnek a fogadalmak. Már elfelejtettem milyen nemdohányzónak lenni. Jó lenne leszokni és nem csak mondani.
Az az igazság, hogy borzasztó kevés akaraterőm van hozzá. :( Ezért is gondoltam arra, hogy kicsit körbenézek a fórumokon, hátha kapok valami jó tanácsot, hogy egyáltalán hogyan fogjak hozzá. Gondolom ezen a fórumon, mindenki hasonló problémával küzd, a szerencsésebbek pedig csak küzdöttek. Szivesen megvitatnám itt, hogy ki milyen sikerrel járt eddig.
Legyen szép napotok,
Nóri -
#2541 igazából azért nem bánom, mert legalább nem szaporodik tovább a fajtája. -
#2540 nem gáz neki, több a segíj -
kocsisgabor9999 #2539 Visszatérve egy korábbi hozzászólásra: én láttam rejtett kamerás felvételeket ahogy az 5 hónapos terhes "nőstény bírka" mert nőnek nem nevezném kényelmesen rágyújt! És nem is egy! Aztán csodálkoznak ha fogyatékos a gyerek! :S -
#2538 -
#2537 :( -
#2536 Ezt én nem értem. Ha letüdőzöd, akkor előtte szájba szívod, hisz a száj mindenképp útba esik. -
#2535 én előbb szájba -
LaciMaci #2534 Általában letüdőzöm egyből -
mate317 #2533 Nem, mert egy kicsi marad a szádban is. Fordítva is így van, hiába fújod ki az egészet a szádon át a tüdődből, egy kicsi mindig jön az orrból is.
De ha már ilyen "komoly" témáknál tartunk: ti egyből letüdőzitek, vagy előbb szábja szívjátok?:D -
LaciMaci #2532 :) tehát akkor nem lehet mindet kifújni orron !??? -
Tucker Case #2531 Ne legyél már idióta, min keresztül szívod be a füstöt a seggeden keresztül? Nem. A szádon át, akkor meg miről beszélünk? Amúgy szájrák nincs is csak max gégerák, de azt meg amúgy sem tudod elkerülni azzal hogy az orrodon keresztül fújod ki a füstöt. -
LaciMaci #2530 -
LaciMaci #2529 Csak én vok béne vagy ez általános? -
#2528 Akkor talán ne dohányozz, észlény. -
LaciMaci #2527 ??? -
LaciMaci #2526 Sziasztok!
Miért van az, hogy akármilyen mélyen tüdőzöm le a füstöt nem tudom az egészet az orromon kifújni hanem marad a számba is? :)
Nem akarok szájrákot kapni... -
G13 #2525 Akarok venni egy doboz Davidoff Magnumot, de nem láttam már hónapok óta. Tudna esetleg valaki mondani nekem olyat helyet, ahol lehet kapni akár magnumot, akár más ritkább fajta cigit? -
#2524 Tudod hány ilyet láttam már? Rengeteget, és kurvára fel tud menni tőle a vérnyomásom. Gondolatban már lendül is az öklöm, hogy kiverjem a szájából a cigit. Mert az addig ok, hogy szétbassza a saját egészségét, de a gyerekéét nem kéne. És az ilyennek tényleg fölösleges is a gyerek, ha ennyit nem képes megtenni érte. -
#2523 pfff
az ilyeneket sose tudom megérteni h minek nekik gyerek :S -
#2522 Aztán jobban megnézted a gyereket és három feje volt.. -
#2521 Megláttam a topikot és eszembe jutott egy történet amit meg kell osztanom veletek, én azt hiszem hogy picit szánalmas...
3 óra buszozás után várok a pályaudvaron a köv. buszra, gondolom(ülök a padon, ez fontos lesz), addig elszívok egy cigit, addig is 5 percre lekötöm magam, szépen meggyújtom 2 slukk, jön anyuka babakocsival, benne a kisgyerek, mondom akkor azért mégis csak odakéne figyelni, szépen kiültem a pad szélére, cigit a pad mögött tartottam és a füstöt is hátrfele fújtam. És ekkor, anyuka rágyújt... namondom szép... -
lynetete #2520 Hát nem tudom én annyira ezzel nem értek egyet!
-
#2519 Remélhetőleg így van :) De azt nem tagadhatjuk, hogy a dohányzás tönkre tehet egy kapcsolatot. -
lynetete #2518 Ez a megbeszélős dolog tetszik szerintem megpróbálom megbeszélni vele! Remélem megértő lesz majd!
Azért ennyire szerintem nem lehet kiélesíteni a helyzet: "mi a fontosabb a kapcsolatotok, avagy a cigi"!
Gondolom én fontosabb vagyok neki mint a cigi, de sajnos szenvedély betegség a dohányzás nem pedig kedvtelés!
-
#2517 Engem is nagyon idegesített a cigeretta. Ha hazamegyek szüleimhez otthon 4 ember a pofámba füstöl állandóan. Még arra sem hajlandóak hogy az erkélyre kimenjenek.
Hogyan kellene rábírni őket hogy legalább ha én ott vagyok ne dohányozzanak?
link -
#2516 Beszéld meg vele, hogy a lakásban, meg amikor együtt vagytok ne gyújtson rá. Nem hiszem, hogy nagy kérés lenne. Ha igen akkor ott el kell gondolkozni, hogy mi a fontosabb a kapcsolatotok, avagy a cigi. -
lynetete #2515 Hellóka!
Sajnos én erős passzív dohányos vagyok a páromnak köszönhetően aki szinte már láncdohányossá vált!
Baromira nehezen viselem el tőle már ezt a dolgot, neki se jó és nekem se! Főleg azért mert megállapították a passzív dohányzás sokkal de sokkal károsabb mint az aktív!A másik ami még nem elfelejtendő, hogy nem egy olcsó mulatság a dohányzás, sőt egyre drágább!
Nagyon szeretnék megoldást találni erre a problémára!
Én probálok minnél kevesebbel a cigifüsttel keveredni, de nem tehetem karanténba a kedvesemet!
Szeretnék valami köztes megoldást, segítsetek!!!!!
Mi tévő legyek!
-
#2514 Persze ez így van, az autós szmogos eszmefuttatás letebb már szóba kerűlt ki is veséztük :) És nem is arról lenne szó, hogy beleszóljunk mit csinálj, mert kik vagyunk mi, hogy megmondjuk, ez érthető. Én személy szerint, azoknak szeretnék segíteni, persze ez a segítség idézőjeles, tehát azoknak nyújtanék segítőkezet akik le akarnak szokni, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá.
A tiltott gyümőlcs effekt meg bejátszik mindenhol persze, de én sosem, azért próbáltam ki valamit mert tiltották, avagy a srácok azt mondták, hogy ha nem próbálod ki akkor gyík vagy. Én is kipróbáltam a cigit, de nem láttam értelmét, feleslegesnek tartottam, hogy ilyesmire adjak ki pénzt.
Visszatérve még, nem értek egyet az önrombolással sem, mert ott kell lennie másnak is a háttérben, amiért te tudatosan, avagy tudat alatt rombolod magad :) Na de ebbe ne menjünk bele :D -
#2513 "vagy kevesebb a főiskolás" ezen hangosan felnvettem :DDDDD
am teljesen egyetérte kazzal amit mondassz, csak 1 baj van: amit tiltanak azt csakazértis fogja csinálni a gyerek (énis ilyen voltam :S), szal ez sem egy nagy megoldás, de segíthet...
a másik dolog meg az, h azért aki dohányzik azt ne dobáljuk már kővel h árt a környezetének, mert lehet normálisan is, pl én kisgyerek közelében soha nem gyújtok rá, ha társaságban vagyok megkérdezem h zavar e vkit, ha igen akkor arréb megyek, az meg h a levegőbe füstölsz az egy más dolog, akkor itt visszahozhatjuk az autókat is pl, azok valszeg több smoke-ot termelnek mint akik dohányoznak... szal lehet ezt normálisan is kezelni, onnantól kezdve meg h rászoktam már az én döntésem h a saját egészségemmel mit kezdek, abba már ne akarjon beleszólni senki h hogy teszem tönkre magamat... -
#2512 Vagy kevesebb a főiskolás, viccet félretéve nagyon sok fiatal fog rágyújtani, rászokni, mert azt hiszik erősek, szépek menők lesznek tőle. De ez nem így van, és csak saját magukat áltatják ezzel. Ami azt illetti, inkább a "felnőttek" et kell meggyőzni, hogy világosítsák fel a gyerkőcöket. Mert nincsenek tisztában a veszélyekkel. -
#2511 Ennek ellenére hallhatod a rádióban, hogy Mo-n szinte minden második ember úgy hagyja el a középiskolást, hogy aktív dohányos. Szóval egyre több a dohányos. -
#2510 Egyezzünk meg abban, hogy egy dohányos százszorosan megbűnhődik az egészségkárosításért, amit a környezetével tesz.
Innentől kezdve mindenki a saját lelkiismeretével számoljon el, mennyit akar ártani a közvetlen környezetének, a szeretteinek - de ebbe beleszólása tényleg senki idegennek nincs. Ha valaki le akar szokni, akkor viszont minden segítséget, információt és lehetőséget meg kell adni neki, mert egyedül nem fog boldogulni. -
Rundstedt17 #2509 igen a dohányossok ezt nem képesek felfogni. -
#2508 Felőlem nyugodtan. Mondjuk egy lényeges különbség azért van a gépjármű használat, és a dohányzás között: az embernek muszáj eljutnia A-ból B-be, a saját és mások érdekében, viszont dohányozni közel sem szükséges. -
#2507 akkor tiltsák be a kocsikat is, kb ugyanolyan mérgező... -
Rundstedt17 #2506 jah joguk van de a jog nem terjed ki addig hogy más egészségét károsítsák. -
#2505 Más életterét/egészségét elcseszni szerintem nem jog. Én legalábbis ilyenfajta jogról még nem hallottam. -
#2504 Igen, én próbálnék békésen élni, csak a dohányosok mindenhol ott vannak. Én pedig néhány függő miatt nem fogom megkedvelni a cigifüstöt a büdös szagával és az egészségre ártalmas hatásával együtt. -
#2503 Ez lenne a megoldás valóban, de erre a válasz az, hogy nekik is Jogaik vannak. Még ha másokra ez károsan is hat.