3503
Avagy dohányzásról általában
-
#2902 van piros, kék, ezüst de h mennyibe kerül azt nem vágom! -
masoma #2901 bocs a dublikáért. még 1 kérdés mien kiszerelésekbe van a west? -
masoma #2900 mennyibe kerül a West? (am kösz az infót, rég nem láttam) -
#2899 télleg csak elhatározás kérdése! én is úgy szoktam le h csak egyszerűen nem szivtam többet, az elején rossz volt, de kibírtam úgy is ha a haverok direkt az orrom alá nyomták! azóta már undordom a szagától is! és a fél doboz azóta is itt van az asztalomon de nem is érzem a hiányát. szóval csak az tud leszokni aki le is akar!!!!
#2898: West még mindig van! -
masoma #2898 A West cigivel mi lett?
-
takomasato #2897 Igen, el kell határozni, ki kell tűzni köztes célokat... nekem így sikerült! Azóta sokkal jobban érzem magam. A barátnőm is elégedettebb velem ... minden téren. :P Azt mondja büdös sem vagyok és jobban is bírom. :D -
#2896 Hát nálam ponthogy nem :D Mmint a tüdőm sokkal jobban van, a pattanásokra mondtam hogy nem. Mióta abbahagytam, sokkal tisztább a bőröm is :) -
#2895 a tüdőd rendben lesz, most jönnem a pattanások majd:DDD -
#2894 Az hogy nem határozod el magad eléggé, csak keményen :) -
#2893 bizgentyű: igen, a családomban mindenki dohányzik (szüleimmel élek, tesóim elköltöztek, szüleim erős dohányosok, főleg fater, tesómék napi kb 1-1 dobozzal szívnak, heti pár alkalommal találkozunk), de nem zavar. A zenekaromból is dohányzik 2 ember kivételével mindenki (basszer + én), jóformán egész próbán füstölnek mindig, de nem zavar. Amúgy azthittem eleinte énis, hogy zavarni fog, de egyáltalán nem.
Rubenvagyok: kicsit több mint másfél évig cigiztem. Eleinte napi 2-3 szál vagy még annyi sem, kivéve bulikban, ott az 1-2 doboz sem volt ritka. Aztán kb 2008ról 2009re forduló Szilvesztere után kezdtem rohamosan többet szívni, 2009 márciusára napi kb 10-14 szál, áprilisára már kb 14-19 szál, május elején már a napi 1 doboz és pár szállal affeletti mennyiséget szívtam.
Persze én könnyebb helyzetben voltam a leszokással, mert én szerencsére hamar észhez kaptam. A dolog sikeréhez hozzáteszem azt is, hogy már éreztem néha, hogy fáj a tüdőm, amiről ki is derült, hogy gyenge, és ha nem szoktam volna le, pár éven belül asztmás lehetnék.
Amúgy, ha eszembejut a cigi, mindig arra gondolok, hogy mennyivel több pénzem megmaradt így, meg persze az egészségem.
-
bghtomi #2892 Te akkor egy nagyon jó példa vagy. Lehet hogy akkor nekem is ezt kéne tennem de én még ne érzek magamban ekkora akaraterőt. Nem tudtok valami jó oldalt ahol a dohányzásról lehet olvasni? -
riddin #2891 Látom ne csak én vagyok így ezzel a leszokós dologgal, sajnos már rengetegszer elhatároztam, h leteszem de valami mindig visszaránt. Talán orvoshoz kéne fordulni? -
#2890 Nem rossz! Te egy elég jó példa vagy! Gondolom azért van benned akarat erő rendesen. Amúgy mennyi ideje dohányoztál? -
bizgentyű #2889 Gondolom a társaságodban azért van aki cigizik. Az se zavar vagyis nem kívánod meg tőlük újra a cigit? -
#2888 Csökkenteni a napi adagot szerintem sokkal nehezebb, mint egyik napról a másikra letenni. Legalábbis nekem így volt. Diák vagyok énis, amikor már napi közel 1 doboznyit szívtam, akkor úgy voltam vele, hogy basszus mostmár kevesebbet kéne, de inkább csak több lett. Aztán egyik este elszívtam a maradék összes szálat, másnap reggel már nem dohányoztam, és ez azóta is tart (4 és fél hete). Az 1. reggel volt a legrosszabb, délutánra már nem is volt semmi bajom, aztán a 2. naptól kezdve az a hét néha elég rossz volt mert sokszor rá akartam gyújtani, de mostmár tök jól vagyok, levegőt is sokkal könnyebben kapok, jobban érzem az ízeket, az illatokat, és még a közérzetem is javult. Amúgy amikor rá akartam gyújtani, elkezdtem szotyizni, az elég jól elterelte a gondolataimat. -
bizgentyű #2887 Én nem cigizek, de szerintem is ez a legjobb módszer, hogy egyszer csak lerakod és kész. Sokan tapasztalatból mondták, hogy fokozatosan nem lehet leszokni. -
bghtomi #2886 Nagypapám is ezt csinálta,nekem nincs ennyi akaraterőm szerintem. -
#2885 igazából csak elhatározás kérdése az egész, meg hogy mennyire vagy ilyen értelemben erős. Apám 24 évig dohányzott (napi 1-1,5 doboz) aztán egyik nap aztmondta hogy ennyi és kész. Azóta semmi. Meg lehet csinálni -
#2884 Hidd el az sem valami nagyon egyszerű! Amúgy lehet hogy nagyobb akaraterőd van azt úgy lehet hogy könnyebb. Amúgy mióta dohányzol, attól is függ. -
bghtomi #2883 Ismerős a helyzet...! Lehet hogy az lesz hogy nem fogok leszokni csak nagyon lecsökkenteni a nap mennyiséget. -
#2882 Igen ilyen velem is megesett! Le akartam szokni már sikerült lejebb vennem a napi adagomat aztán jöttek hogy elmentünk sörözni és sör mellé nekem egy cigi valahogy muszály! Szóval hangsúlyoznom sem kell hogy nem lett semmi a leszokásból. -
bizgentyű #2881 A tapasz azon nem segít, hogy ne csábítson amikor a haverjaid cigiznek:) Ezen akaraterővel lehet segíteni szerintem. -
bghtomi #2880 Hali mindenkinek.
Egyetemre járok és most próbálom abbahagyni a dohányzást. Csak az a baj hogy eddig akárhányszor megpróbálom a többiek látványa hogy cigiznek + mindig megkínálnak mert tudják jól hogy sokat cigiztem, nem könnyíti meg a dolgom. Ezzel lehet kezdeni valamit? A tapasz segít?
-
#2879 :D -
#2878 na akkor jól gondoltamDDDDD -
#2877 törvénysértő dolog :C -
#2876 mi volt az? bár van egy tippem -
#2875 énmá kukáztam ki cigisdobozt egyik boltba, mondjuk abba cigi nem vót, csak vmi számomra akkoriban fontos dolog ^^ -
#2874 egyrészt nem nyúlok bele a kukába, másrészt mert nyugodtan hazamentem abban a tudatban hogy van egy doboz cigim. és amikor este a párommal el akartunk szivni egy szálat, akkor ért a sokk:-) -
masoma #2873 mé nem mentél vissza kukázni?:P (hamár ien drága) -
#2872 hát velem sem történt még ilyesmi... -
#2871 ezér nézem meg mindig h ürese a doboz :D -
#2870 ne is mondjátok...én a múltkor vettem egy doboz cigit a másik kiürült. bedobtam mindkettőt a táskámba meg még szemetet. na mondom az első kukánál kidobom. pakolgatok pakolgatok, hát addig üritettem a táskámat, hogy az original dobozt kidobtam a kukába:DDD megyek haza hogy elszijjok egy szál cigit....azt hittem felrobbanok -
#2869 és még 8-10%os emelés várható... -
#2868 Beszarás..EddÍg nem emelték a marbi árát, most egyből 15 ft vel...
Ott szakadjon a f@sz az összes politikusba ahol most vannak:C -
#2867 megfogod a szűrővel ellentétes oldalt
magyarul: ahol ég :D
elkezded C alakban rázni.
magyarul: csukló mozdulat, mint ha kive... :D de ne annyira!!!:D -
#2866 Fogod, megfogod a szűrőt, lekocogtatod...Utánna megfogod a szűrővel ellentétes oldalt, majd elkezded C alakban rázni...Szal elkezded úgy rázni, hogy a centrifugális erő összetömörÍtse..megcsavaroda végét azt enjoy: D -
LaciMaci #2865 Közbe megtöltöttem már pár szálat, úgy csínálom, hogy a töltőbe teszek normálisan dohányt és ahova ráhúzom a hüvelyt oda is teszek és így tökéletesen megtölti.Magyar dohányt még nem próbáltam következő az lesz...
Én személy szerint meg vagyok elégedve a Sodróval, rosszabbra számítottam. -
#2864 én mondjuk ezt primus dohánnyal meg primus hüvellyel szoktam, ezekkel megy, de például Tilbury, vagy Drum, már nem is tudom melyikkel, meg nem megy, mert az alapból egy kicsit nedves, így 'ragaszkodik' a papírhoz nagyon... -
#2863 Nekem az asztalhoz kocogtatós módszer nem vált be abban az esetben ha a szűrőnél nem volt dohány.
Ezt úgy tudod orvosolni a legkönyebben, azaz inkább megelőzni, hogy amikor töltöd, akkor a töltő végébe több dohányt teszel, mivel az a része fog menni a szűrőhöz. Amúgy a Sodró dohány milyen a Magyar dohányhoz képest? (erősségben és minőségben)