3503
Avagy dohányzásról általában
  • MR ME
    keveslem, jó lenne ha több nulla lenne a 10 után
  • gibbone
    Az is jó lenne ha valaki adna 10 millió ftot
  • dodok20
    Tény, hogy a BKV buszai, nagyon szennyezőek, de ezt csak poénból írták...h a dohányzók miatt lett volna a szmogriadó...
    Az is tény, hogy sokan dohányoznak, de jobb lenne, ha egyre kevesebben tennének így...
  • MR ME
    hogy lenne má a cigisek miatt :D
    rá kellett fogni vmire, h nehogy elgondolkozzanak az emberek h pl a bkv x100 busza milyen fos állapotban van, és mennyire szennyezi a környezetet, a cigizés meghát jujj de rossz ügyebár, szal ki kell szorítani
    az meg h másodrendű ember lenne az nekevtéseg! aki ezt mondta az meg szánalmas! hozzáteszem h magyarországon igencsak sok ember dohányzik...
  • gibbone
    Szerintem a szmogriadó sem a cigisek miatt volt...
    Az autófüst kicsit több és károsabb a környezetre. Matchal egyet értek, ha valaki normális ember nem fújja mások fejére a füstöt és akkor nincs is probléma. Hülyeség ez a másodrendűség, akkor aki iszik az is az? Vagy sorolhatnám még...
  • Bogyo5
    Én is passzív dohányosként éltem kb. 17 évet, aztán én is elkezdtem...de most már egy ideje nem szívok, max. néha-néha, utoljára kb. 8napja gyújtottam rá...
    De, hogy másodrendűnek hívnák a dohányosokat, ezt még nem hallottam...bár most nagyon ráálltak, hogy korlátozzák őket...
  • nagyadam77
    Mostanában egyre többet hallom egy mondatban a dohányzás és a másodrendű állampolgár szavakat és teljes az értetlenségem. Nem értem mitől lennének a dohányzók "másodrendűek"?? Mindenkinek van valamilyen (káros) szenvedélye. Nem értem miért ez alapján kell megítélni, besorolni valakit. Személy szerint én nem dohányzom, elég volt nekem a gyerekkorom majd 2 évtizedes passzív dohányzása de attól még nem nézem le a dohányzó társaimat.
  • Match
    Igen, egy dohányzóban tartott növény tökéletes szemléltetése a dohányfüst ökoszisztémára gyakorolt hatásának, remélem egyedül sikerült kitalálni.

Tuckernek igaza van.
  • Tucker Case
    Na ne idegesítsük már egymást, egy utcán ahol robognak az autók, ott majd pont az én füstöm károsítja a környezetet, ami eloszlik két másodpercen belül?

A szemetelésről meg az a véleményem, hogy az vesse rám az első követ aki nem dobott el semmit soha az utcán. Nem azt mondtam hogy ez mentesít, de ne legyünk álszentek se. Ha tehetem én is egy kukába vagy csatornába dobom. Sajnos kukából kevés van.

De mindezek ellenére ne feledkezzünk meg arról hogy a dohányosoknak is vannak jogaik és nehogy már másodrendű állampolgár legyek mert dohányzok.
  • riddin
    A füst nem károsítja a levegőt és a környezetet? Láttál már te mondjuk egy dohányzóban tartott növényt?
  • Match
    A környezetet igencsak minimális mértékben károsítja a füst, az eldobált csikkek jobban, de erről kifejtettem az előbb a véleményem.

Na spam áradat vége.
  • Match
    Ebből a kommentből az jön le, hogy te a szemetelés ellen vagy (nagyon helyesen), és nem a dohányzás ellen. A szemetelés büntetendő dolog, csak basznak betartatni. Persze ehhez szükséges lenne az is, hogy reggel 9kor ne legyen már a város összes kukája tele, meg némi kultúra az emberekbe, hogy a kukákról ne törjék le a hamutálakat.
  • Match
    A segítség teljesen más mint hogy valaki le akar szoktatni valakit. A segítség teljesen rendben van...A cigikiírásoknál is az egyetlen értelmes, amin egy cím+telefonszám van, ahol segítenek a leszokásban. A segítségben tényleg nincs semmi rossz, a hiba abban van, amikor meg akarják mondani nekem hogy mit csináljak...Ha én nem akarok leszokni, nem fogok, majd ha akarok, akkor lehet szükségem lesz segítségre, de addig ne kampányoljon nekem senki.
    Hasraütésszerűen sztem a dohányosok fele panaszkodik hogy le kéne szokni, ezeknek egy része aki csak mondja, másik része aki tényleg le akar szokni, de nem megy neki (nekik kell a segítség, vagy ami még fontosabb, a támogatás), harmadik része aki igazából nem is mondogadja, hanem leteszi és kész.

Remélem érted mit akartam mondani ezzel.
  • Match
    Na, erre rábasztál.
    Válaszolok szép sorban.
    Először is szüleimet nehezen tudom mérgezni, mert kicsit messze vannak.
    Másodszor azt a szart képzelem magamról, hogy kultúrált dohányos vagyok (lehetőség szerint nem dobom el a csikket (sajnos ebben a városban van jópár olyan körülmény amikor ez nem megoldható...vagyis de, zsebhamutállal), úgy állok a szélnek mondjuk egy buszmegállóba pl, hogy ne menjen másra a füst, gyerekkel jönnek szembe akkor úgy intézem hogy ne mehessen arra a füst, és nem fújok pofán minden szembejövőt.). Ezeket leírtam már itt korábban is, ha nem csak néha benéznél benyögni pár halál a dohányosokra kommentet, akkor tudnád. Attól hogy vannak parasztok, nem feltétlenül egy egész "közösséget" kéne kiírtani (általánosítás rulz). Tételezzük fel (amúgy marhára nem érdekel), hogy 16 éves vagy, és sztem eyg büdös paraszt, akkor írtsuk ki vagy utáljuk az összes 16 évest?

Ahelyett hogy nekemállsz rögtön, mérlegeld az utolsó zárójelben lévő mondatod, és tiszteld a kivételt.

(Mellékesen, én is utálom a parasztokat, de ez nem dohányzásfüggő).
  • Rundstedt17
    Felelőtlenek,nemcsak mérgezik a többi embert hanem a környezetet is rongálják.
  • Diego85
    én pl 8 éve cigizek, de ha tehetem mindig keresek egy kukát h kidobjam, oda nyomjam el a csikkemet..
  • Mikoto
    Szerintem sincs helyük a dohányzóknak a közterületeken, és én nem a füst miatt vagyok így vele, hanem amiatt, hogy ott szemetelik el a csikkeket, és nem képesek kidobni a kukába! És ez nagyon elszomorító!
  • Rundstedt17
    mérgezd szüleidet,és saját magadat,nem tudom mi a szart képzelsz magadról,de közterületeken helye nincsen a dohányzó csőcseléknek(tisztelet a kivételnek akik tudják hol kell rágyújtani).
  • Mikoto
    Azért akarja mindenki leszoktatni őket, mert van aki tényleg le akar szokni és ez nagyon sok ember, csak egyedül nem megy nekik és akik meg le akarják szoktatni őket ők csak segíteni akarnak nekik! Ebben nincs semmi rossz! vagy pedig azért akarják leszoktatni őket, mert a saját egészségüket féltik a dohányosok füstjétől!
  • Match
    Te aztán biztos nagyon tudod. Az ezzel a probléma, hogy akármit raknak rá (lehet az kép, felirat, matek puska, teljesen mindegy) mindenki nagyívben leszarja...
    Nem olvasgatni/nézegetni szokták a dobozt, hanem kivenni egy szálat belőle, aztán zsebrevágni.

99.9%-ra mondom hogy fogalmad se volt róla, de az utolsó mondatodban van valami. Konkrétan az, hogy a faszért akarja mindenki leszoktatni a dohányosokat...Majd leszokik aki akar, nem aki nem, felesleges győzködni az embert.

Rundstedt17: Ha te a saját házadban (bocs, szüleidében) fogod jártatni a pofád, és nem itt, akkor lesznek rendben a dolgok.

NeverwinterKING: Elég sok zenészt be lehetne még tenni a listában, de így is elég reprezentatív, richie bácsi így is ott van :)
  • Mikoto
    Szerintem ha durva képeket raknak a cigis dobozra az nem fogja visszatartani az embereket, nem fognak megijedni tőle! Sőt még jókat is nevetnének azokon a képeken! Nem lehet semmivel leszoktatni azt aki dohányzik!
  • NeverwinterKING
    Kurt Cobain-t hiányolom.
    ezt is érdemes megnézni :D
  • Rundstedt17
    A dohányzó nem hagy békén vele,majd ha csak a saját házában szívhatja akkor lesznek rendben a dolgok.
  • Match
    Mielőtt ezt a nézetedet nagyon terjesztenéd, vess egy pillantást ERRE a linkre, még mielőtt valaki visszaszól.
  • jhetedikj
    Te is annyi mindent bezabálsz azt se tudod mi van benne lehet sokkal károsabb,mintha elszívnál egy szál cigit.

Én nem dohányzom,személyes véleményem szerint viszont mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja,ha engem békénhagy vele.
  • gonosszka
    Szerintem inkább felelőtlenség én nemtörődömség, mint butaság. Nem foglalkoznak azzal, hogy mit szívnak be és kinek mennyit ártanak vele.
  • berreg
    így van, sajnos ott a szmog, az ózon meg még kitudja milyen káros anyagok a kajában. de h vki tudatosan, önként és dalolva mérgezze a saját és családja szervezetét??? mi ez ha nem butaság??
  • Rundstedt17
    jah deh enni szükséges,füstöt meg minden szart vele együtt beszívni nem
  • gibbone
    Hmm, szerintem érdekes kijelentés hogy buta aki dohányzik. Egyáltalán nem függ az intelligenciától az hogy valaki dohányzik-e vagy sem. Az meg hogy ki okos ne firtassuk ilyen mód hogy magol vagy elolvas valamit. Kösz

ui.: tény hogy káros a dohányzás meg rossz, de ma már mi egészséges?
  • Rundstedt17
    nagyon okos=bemagol mindent?vagy el olvassa tudja?

Akárhogy is az nem jelenti azt hogy van józan esze....
  • gonosszka
    Nem feltétlenül butaságból adódik, ha valaki cigizik. Sok ismerősöm van aki dohányzik és nagyon okos:D
  • berreg
    nem dohányzom, szóval engem nem tudsz elveszteni h rájöjj, ne dohányozz..:D
    okos emberből kevés van, butából annál több. ezért is van annyi dohányos..:)
  • gonosszka
    Hát igen.. Az ember általában saját kárán tanul, de az okos ember meg más kárán:) Én már elég elrettentő történetet hallottam, hogy felfogjam, hogy az egész dohányzásnak semmi értelme nincs:D
  • Match
    Legyél a barátom plz.
  • berreg
    egy próbát minden megér. de sztem a leghatásosabb leszoktató, ami egyben a legszörnyűbb is, az az, ha valaki elveszti egy közeli hozzátartozóját, barátját a dohányzás miatt..:(
    az lehet h észhez térítene mindenkit.
  • takomasato
    a gyászkeretes feliratok nem tudom mennyire hatásosak mindenesetre azoknál szerintem a rákos tüdő fényképe már nem lesz hatásosabb. Akit el lehet rettenteni ilyenekkel, annak valószínű elég volt a vastag feketebetűs felirat. De egy próbát talán mindenképp megérne.
  • gonosszka
    Olvastam mostanában, hogy a cigikre majd kötelező lesz durva képeket rakni (Betegséges képeket). Ezek szerintetek mennyire elrettentők?
  • MR ME
    de
  • takomasato
    ne a Westet reklámozzuk, inkább szokjatok le! :)
  • berreg
    sosem fogom megérteni: miért jó dohányozni???? mi a jó abban h egy büdös, drága és egészség romboló rudacskát szívsz?????