3503
Avagy dohányzásról általában
  • predator1982
  • predator1982
    na a pókert sem tudom elképzelni cigi , sör meg valami rágcsa nélkül...
  • Match
    Ennél ismertem egy jobbat :)
    nagyon pici galériás kávézó, a lenti részen lehetett cigizni, a galérián meg nem :)

Az ötlet kitalálója valszeg azt gondolta hogy a füst lefelé száll :)
  • gibbone
    Predator ilyet én is ismerek csak ott az alagsorba pókerklub van :D
  • mokkamester
    Persze! Sok helyen van nem dohányzó rész, főleg éttermekben. Szórakozóhelyen eddig még nem láttam, de ezek szerint már ilyen is van.
  • csudess
    Lehet nincs lent szellőztető rendszer 'NEM EUS' :D:D és nem mernek kockáztatni!:D
  • predator1982
    én ismerek egy olyan helyet, ahol a kocsma rész az alagsorban van, ott nem lehet rágyújtani, az étterem fent van, és ott meg igen:-) na erre varrjatok gombot
  • csudess
    Szerintem erre nem lesz megoldás sosem!!
  • Azorut
    Hát igen, ez a társaságtól függ inkább, ezért nem érdemes általánosítani.

Szabályozni is úgy érdemes, hogy meghagyni egy helyet a cigiseknek, ami szellőzik rendesen, nem pedig kitiltani mindenhonnan.
  • csudess
    Áhh félre értelmeztem:D Nálatok rendes a társaság akkor...!
  • Azorut
    Mokkamester írta:
    ..kénytelenek vagyunk tűrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is működhetne akár"

Erre írtam, hogy nálunk fordítva működik. Vagyis cigivel kimegyek, elszívom, visszajövök. Ha lehet.
  • csudess
    Vagy h gondoltad?
  • csudess
    Kimennek rágyújtanak egy friss levegőre?:D
  • Azorut
    Helyzettől függ, nálunk fordítva működik.
  • Rubenvagyok
    Pontosan erre gondoltam én is amikor ezt írtam...
  • mokkamester
    Igen, végülis a nemdohányzók mindig tolerálják a dohányzókat, akárhányszor lemegyünk valahova, kénytelenek vagyunk tűrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is működhetne akár, vagy aki dohányozni akar, az menjen ki, szívja el és jöjjön vissza... szerintem ez megoldható lenne és nem túl bonyolult procedúra.
  • Azorut
    Egyetértek.
  • Rubenvagyok
    a dohányosok ne gondolják, hogy az a természetes, hogy ők most dohányoznak és tartsák tiszteletben a nem dohányzókat, a másik oldal pedig fogadja el azt, hogy vannak igenis dohányzó emberek és ne úgy álljanak hozzá, hogy őket ki kéne tiltani mindenhonnan.
    Ezért gondolom, hogy azok a helyek, ahol van külön dohányzó rész, az ideális lehet mind a két fél számára, és itt nem az éttermekre gondolok, mert ott már régóta ez van, hanem szórakozóhelyekre!
  • Azorut
    Mármint miben engedjenek?
  • Rubenvagyok
    és az embereket is öszötnözni kell, hogy hajlandóak legyenek engedni, mind a két fél...
  • mokkamester
    Szerintem sem kell törvényt hozni erre. Egész egyszerűen ösztönözni kellene valahogy a tulajdonosokat, hogy nyissanak olyan helyeket is, ahol tilos a dohányzás.
  • Azorut
    Ha nem igényled a füstmentes környezetet, akkor ne akarj nevelni!
  • Rubenvagyok
    hát igen, ezért mertem jönni a brit példával... ott dohányozhatsz nyugodtan úgy hogy a másikat ne zavarja
  • gibbone
    Ez azért sem nagyon kivitelezhető mert oké hogy barátod/barátnőd nem dohányzik, de én spec, társasággal szoktam menni bulizni gondolom ezzel sokan vannak igy. És egy 8-10 fős bandából vki tuti cigizik...
  • csudess
    Igény sosem volt és nem is lesz! Nevelni kell a népet!
  • Azorut
    Lényeg a lényeg, ha van rá igény, meg lehet valósítani most is, ha meg nincs akkor nem kell törvénnyel kikényszeríteni.
  • csudess
    Miért is lenne jó a fejedre tekerni? Ennyien nem szeretnek???:D:P
  • mokkamester
    Mundjuk ebben is van igazság! A legtöbb haver, barát dohányzik, ők nem biztos, hogy preferálnák azt a helyet, ahol nem lehet rágyújtani. Legalább a hozzám hasonlóak rákényszerülnének az ismerkedésre.
    Köszi takomasato! Lehet nekem a csodafólia lenne a megoldás, csak nekem a fejemre kéne tekerni... :) az a baj, hogy akkor levegőt sem kapnék :P
  • csudess
    Nem kell dohányos barát,barátnő...:P
  • Azorut
    Hát ha belegondolok pont jó, nem szoktunk együtt szórakozóhelyekre járni.
    Kell lenni rajtatok kívül bőven elég embernek ahhoz, hogy ne menjen csődbe a hely.
  • takomasato
    inkább nem magyarázom el, hanem akkor ha még nem láttad, inkább nézd meg magad:) http://dohanyzasstop.hu
  • Rubenvagyok
    ez se feltétlenül igaz sajnos... gondolj bele, hogy lány vagy a barátod dohányzik te nem, akkor hova fogtok menni? legjobb esetben is csak egyszer-egyszer mentek oda...
  • Azorut
    Abból, hogy most mindenhol lehet, és nincs olyan hely ahol tilos, ellenben sokan mondják, hogy zavarja őket, tehát ha nyílik 1 olyan hely ahol tilos, akkor a környékről oda mennének az antidohányosok, akik nagyon sokan vannak ugye.
  • mokkamester
    Amúgy mi az a SlukkStop preventor??? Baseball ütő??!
  • Rubenvagyok
    vannak nem dohányzó nagyon gazdagok, de fordítva is, szóval szerintem se törényszerűseg, a megoldás az lenne jelen esetben, hogy valaki azt mondja, hogy NEM és kész...
  • csudess
    Miből gondolod h több lenne?? Szerintem a kettő nem függ össze...
  • Azorut
    Ezen gondolkozok én is, ha tényleg ennyi embert zavar a füst, akkor egy dohányzásmentes egységnek teltházasnak kellene lennie. Ez pedig melyik tulajdonosnak nem érdeke?
  • mokkamester
    Szerintem senkit sem akadályoznak abban, hogy dohányzásmentes egységet nyisson. Ez csak szimplán nem szolgálná a tulajdonosok érdekeit. Most azért elgondolkoztam, hogy lehet, hogy több lenne a bevétel az antidohányosoktól egy esetleges füstmentes helyen, mint a dohányzóktól származtatható nyereség.
  • takomasato
    inkább vegyen fel topless pultoslányokat, szerintem azzal is fel tudná virágoztatni a pubját. Meg áruljon Slukk Stop preventort. :)

tegnap este álltam a villamosmegállóban két oldalról kaptam a füstöt az arcomba, nagyon idegesítő volt, felszálltam a villamosra, leültem, zenét hallgattam mire azt vettem észre hogy egy hullarészeg fazon magyaráz nekem valamit, levettem a zenét, kötözködni akart... mindenféle ok nélkül. ez a magyar valóság? ... na mindegy ez nem ez a fórum. Mi inkább segítsük dohányos barátainkat a leszokásban. :)

• csudess
    Így volna a mesébe! De ezt a gyártók úgysem fogják hagyni. Túl sok pénz van benne!