3503
Avagy dohányzásról általában
-
-
na a pókert sem tudom elképzelni cigi , sör meg valami rágcsa nélkül... -
Ennél ismertem egy jobbat :)
nagyon pici galériás kávézó, a lenti részen lehetett cigizni, a galérián meg nem :)
Az ötlet kitalálója valszeg azt gondolta hogy a füst lefelé száll :) -
Predator ilyet én is ismerek csak ott az alagsorba pókerklub van :D -
Persze! Sok helyen van nem dohányzó rész, főleg éttermekben. Szórakozóhelyen eddig még nem láttam, de ezek szerint már ilyen is van. -
Lehet nincs lent szellőztető rendszer 'NEM EUS' :D:D és nem mernek kockáztatni!:D -
én ismerek egy olyan helyet, ahol a kocsma rész az alagsorban van, ott nem lehet rágyújtani, az étterem fent van, és ott meg igen:-) na erre varrjatok gombot -
Szerintem erre nem lesz megoldás sosem!! -
Azorut #3014 Hát igen, ez a társaságtól függ inkább, ezért nem érdemes általánosítani.
Szabályozni is úgy érdemes, hogy meghagyni egy helyet a cigiseknek, ami szellőzik rendesen, nem pedig kitiltani mindenhonnan. -
Áhh félre értelmeztem:D Nálatok rendes a társaság akkor...! -
Azorut #3012 Mokkamester írta:
..kénytelenek vagyunk tűrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is működhetne akár"
Erre írtam, hogy nálunk fordítva működik. Vagyis cigivel kimegyek, elszívom, visszajövök. Ha lehet. -
Vagy h gondoltad? -
Kimennek rágyújtanak egy friss levegőre?:D -
Azorut #3009 Helyzettől függ, nálunk fordítva működik. -
Pontosan erre gondoltam én is amikor ezt írtam... -
Igen, végülis a nemdohányzók mindig tolerálják a dohányzókat, akárhányszor lemegyünk valahova, kénytelenek vagyunk tűrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is működhetne akár, vagy aki dohányozni akar, az menjen ki, szívja el és jöjjön vissza... szerintem ez megoldható lenne és nem túl bonyolult procedúra. -
Azorut #3006 Egyetértek. -
a dohányosok ne gondolják, hogy az a természetes, hogy ők most dohányoznak és tartsák tiszteletben a nem dohányzókat, a másik oldal pedig fogadja el azt, hogy vannak igenis dohányzó emberek és ne úgy álljanak hozzá, hogy őket ki kéne tiltani mindenhonnan.
Ezért gondolom, hogy azok a helyek, ahol van külön dohányzó rész, az ideális lehet mind a két fél számára, és itt nem az éttermekre gondolok, mert ott már régóta ez van, hanem szórakozóhelyekre! -
Azorut #3004 Mármint miben engedjenek? -
és az embereket is öszötnözni kell, hogy hajlandóak legyenek engedni, mind a két fél... -
Szerintem sem kell törvényt hozni erre. Egész egyszerűen ösztönözni kellene valahogy a tulajdonosokat, hogy nyissanak olyan helyeket is, ahol tilos a dohányzás. -
Azorut #3001 Ha nem igényled a füstmentes környezetet, akkor ne akarj nevelni! -
hát igen, ezért mertem jönni a brit példával... ott dohányozhatsz nyugodtan úgy hogy a másikat ne zavarja -
Ez azért sem nagyon kivitelezhető mert oké hogy barátod/barátnőd nem dohányzik, de én spec, társasággal szoktam menni bulizni gondolom ezzel sokan vannak igy. És egy 8-10 fős bandából vki tuti cigizik... -
Igény sosem volt és nem is lesz! Nevelni kell a népet! -
Azorut #2997 Lényeg a lényeg, ha van rá igény, meg lehet valósítani most is, ha meg nincs akkor nem kell törvénnyel kikényszeríteni. -
Miért is lenne jó a fejedre tekerni? Ennyien nem szeretnek???:D:P -
Mundjuk ebben is van igazság! A legtöbb haver, barát dohányzik, ők nem biztos, hogy preferálnák azt a helyet, ahol nem lehet rágyújtani. Legalább a hozzám hasonlóak rákényszerülnének az ismerkedésre.
Köszi takomasato! Lehet nekem a csodafólia lenne a megoldás, csak nekem a fejemre kéne tekerni... :) az a baj, hogy akkor levegőt sem kapnék :P
-
Nem kell dohányos barát,barátnő...:P -
Azorut #2993 Hát ha belegondolok pont jó, nem szoktunk együtt szórakozóhelyekre járni.
Kell lenni rajtatok kívül bőven elég embernek ahhoz, hogy ne menjen csődbe a hely. -
takomasato #2992 inkább nem magyarázom el, hanem akkor ha még nem láttad, inkább nézd meg magad:) http://dohanyzasstop.hu -
ez se feltétlenül igaz sajnos... gondolj bele, hogy lány vagy a barátod dohányzik te nem, akkor hova fogtok menni? legjobb esetben is csak egyszer-egyszer mentek oda... -
Azorut #2990 Abból, hogy most mindenhol lehet, és nincs olyan hely ahol tilos, ellenben sokan mondják, hogy zavarja őket, tehát ha nyílik 1 olyan hely ahol tilos, akkor a környékről oda mennének az antidohányosok, akik nagyon sokan vannak ugye. -
Amúgy mi az a SlukkStop preventor??? Baseball ütő??!
-
vannak nem dohányzó nagyon gazdagok, de fordítva is, szóval szerintem se törényszerűseg, a megoldás az lenne jelen esetben, hogy valaki azt mondja, hogy NEM és kész... -
Miből gondolod h több lenne?? Szerintem a kettő nem függ össze... -
Azorut #2986 Ezen gondolkozok én is, ha tényleg ennyi embert zavar a füst, akkor egy dohányzásmentes egységnek teltházasnak kellene lennie. Ez pedig melyik tulajdonosnak nem érdeke? -
Szerintem senkit sem akadályoznak abban, hogy dohányzásmentes egységet nyisson. Ez csak szimplán nem szolgálná a tulajdonosok érdekeit. Most azért elgondolkoztam, hogy lehet, hogy több lenne a bevétel az antidohányosoktól egy esetleges füstmentes helyen, mint a dohányzóktól származtatható nyereség. -
takomasato #2984 inkább vegyen fel topless pultoslányokat, szerintem azzal is fel tudná virágoztatni a pubját. Meg áruljon Slukk Stop preventort. :)
tegnap este álltam a villamosmegállóban két oldalról kaptam a füstöt az arcomba, nagyon idegesítő volt, felszálltam a villamosra, leültem, zenét hallgattam mire azt vettem észre hogy egy hullarészeg fazon magyaráz nekem valamit, levettem a zenét, kötözködni akart... mindenféle ok nélkül. ez a magyar valóság? ... na mindegy ez nem ez a fórum. Mi inkább segítsük dohányos barátainkat a leszokásban. :)
-
Így volna a mesébe! De ezt a gyártók úgysem fogják hagyni. Túl sok pénz van benne!