3503
Avagy dohányzásról általában
  • balintsanyi
    A legjobb ajándék szülinapra :D
    De hátha segít neki. Vagy ha gondolod nézz körül a neten különböző módszerek iránt.
  • Accera
    ha ez nem használ, akkor mi? tényleg ennyire nehéz leállni? én életemben max. 3szor szívtam de el nem tudom képzelni, hogy ilyen nehéz leszokni róla. semmi jó nincs benne
  • csudess
    Szerintem a tapasz az nem sok mindenre jó, max elhiteti veled h kibírod cigi nélkül, mikor közbe majd meg örülsz érte! Ingerlékeny vagy és a tapasztól várod a megoldást, hát benézted! Nem igazán használ!
  • Accera
    igen, többen is mondtuk neki, hogy gusztustalan hogy lány létére pöfékel, mint egy gyárkémény és büdös, mint a görény... nincs barátja se szegénynek, szóval nagyon nincs ami motiválja
  • Accera
    hát ő sem az akaraterejéről híres a tapasz hatásos? mert akkor kap tőlem a szülinapjára biztos odáig lesz
  • csudess
    TE próbáltad már leszoktatni vagy vhogy rávezetni h nem igazán okés ha dohányzik!?
  • balintsanyi
    Azt én is gáznak tartom, hogy zárt helyeken dohányoznak. Remélem minél hamarabb betiltják.
    Nikotin tapasz, vagy vannak különféle kezelések...
    Persze semmit nem ér, ha nincs meg benne az akaraterő
  • Accera
    én sem szeretek már zárt helyre járni bulizni, mert gyűlölöm a cigifüstöt a ruháimban, és az a gááz, hogy fateromék meg azt hiszik én szívok és ebből baj szokott lenni...:S az egyik barátnőm is szív elég rendesen már a hangja is elég érces. szeretném leszoktatni csórikámat, de nem tudom hogyan tegyem... maga alatt vágja a fát!
  • csudess
    Nem mindenkinek tetszik ez a rész de hát ez van olcsó helyet füst nélkül szinte lehetetlen találni!
  • zdlr
    nem jelképe, csak része!!
    azokat az igényes helyeket, ahonnan ki van tiltva nem kocsmának hívják.

@3047:
    ennyi
  • predator1982
    ez kb olyan, mint a wc wc-papir nélkül, ugye ezt te sem gondoltad komolyan???
  • riddin
    Nem biztos, hogy kevesebben vannak, mert már dohányosoktól is hallottam, hogy azért nem járnak némely kocsmákba, mert a cigiszag beleivódik a ruhájukba és azt nem tudják elviselni nagy mértékben. Nem arról van szó, h a cigifüstöt nem bírják, az hülyeség is lenne, csak azt nem szeretik, hogy más füstjétől lesz büdös a ruhájuk és érzik kellemetlenül magukat.
  • Azorut
    Lehet, hogy nem kéne, de az. Hozzátartozik, mint a rózsához a tövis.
  • csudess
    Kevesebben vannak ilyen véleményen, erre számodra nem lesz megoldás. Csak az ha olyan helyre jársz ahonnan alapból kivan tiltva!
  • MrJampec
    ennyi, a számból vetted ki a szót és egyet értek abszolút..
  • sz4bolcs
    "5-10 éve még senki le sem szarta, hogy ki mikor, hol gyújt rá"
    -jó, de azóta a dohányzás halált okozhat, és öregbíti a bőrt.
  • riddin
    Akárki akármit mond, szerintem egyáltalán nem a ciginek kéne egy kocsmának a jelképének lenni... Vannak igényes helyek, ahol ezt már sikerült megoldani. De akinek jó, hogy lemegy egy kocsmába meginni egy sört és utána mikor hazaér nem bír megmaradni a saját ruhája szagától, vagy a haja szagától... Hát legyen... Ízlések és pofonok.
  • csudess
    Igen nálad alapvető..más meg azt hiszi h ő a világ közepe...és ha vki húzza az orrát, még ő van felháborodva, de az nagy igazság h kocsmából kitiltani nem lehet..de akkor legalább a kocsma szellőztetés rendesen megoldva..de Magyarországon mit vár az ember
  • LaciMaci
    Nem mindenkinek alapvető dolog, rendszeresen látok olyan dohányosokat akik leszarnak minden körülöttük lévő embert, ilyenkor néha én szégyenkezem miattuk.Én próbálok odafigyelni nemdohányzó társaimra, hogy ne menjen rájuk a füst, de azért az elég nagy diszkrimináció, hogy az utcán ne lehessen rágyújtani, tiltsuk ki a büdös embereket is az utcákról, sztem elég kellemetlen tud az is lenni.
  • zdlr
    az alapvető dolog szerintem, hogy ha valaki eszik mellettem, akkor nem nyomok az orra alá egy hamutartót, égő cigivel. nekem ez evidens.
    szóval mint írtam ki tilthatják nyugodtan nem fogok lázadni, van lábam, ki tudok sétálni az ajtón pöfékelni.
    de a kocsma az akkor is kocsma, oda tartozik, ha tetzsik egy-két majomnak, ha nem.
  • zdlr
    mi a baj a mentalitásommal? 5-10 éve még senki le sem szarta, hogy ki mikor, hol gyújt rá, mostanában meg már otthon sem lehet lassan, mert a szomszédot védeni kell.
    tiltsák ki a cigit az étteremből, leszarom, tiltsák ki a discók-/klubbokból, azt is leszarom, tiltsák ki a zárt inézményekből, az ilyen helyeken még csak elkülönített dohányzórész sem kell. de hogy az utcán és egy kocsmában ne lehessen rágyújtani? na neeee. te sem gondolod, hogy egy átlag kocsmában az 20-30 vendég ne gyíjthasson rá, mert 2őt zavar. az menjen át egy közeli nemdohányzó kávézóba, ott is meg tudja inni a jól megérdemelt sörét.
  • LaciMaci
    Kocsmában igen is lehessen füstölni, a kocsma füstösen jó, viszont az éttermekbe támogatom, hogy ne lehessen dohányozni (persze jobb lenne, ha lenne mindenhol elkülönített rész, de ez nem ma lesz), nem biztos, hogy mindenki örül ha evés közbe az orra alá füstölnek, azért ezt tartsuk szem elött.
    (egy dohányos)
  • csudess
    Így van itt a kész példa a magyar mentalitásra. Így nem is lesz változás..mert a füst már eposzi kellék..sajnos vagy nem...
  • riddin
    Ez csak idehaza tartozik bele a kocsmák világába, mondjuk én már találkoztam olyan hellyel itthon is, amiben nem volt annyira menő ha rágyújtottál... És ez így van rendjén, én is szeretem meginni a jól megérdemelt sörömet egy nehéz nap után, és ezért általában beülök egy jó kis helyre. Hála égnek nem messze a lakásomtól van ez a hely, és nem zavar a dohányosok füstje, a sörözés közben.
  • zdlr
    kocsmákból nem kell kitiltani, aki nem bírja az ne menjen kocsmába, az menjen kávézóba!
    gondolj már bele, egy füstös kis kocsma füst nélkül? (ez van, ez hozzá tartozik a kocsmakultúrához, ha tetszik, ha nem és leszarom az íreket ilyen téren)
  • csudess
    Hehe az élet nagy kérdései!:)
  • MrJampec
    ok, akkor te fejtsd ki legalább.. miért nem lenne annyira jó? bemész egy kocsmába vagy egy buliba és nem leszel 5 perc alatt mocskos bagószagú és nem kell elszívnod passzívan fél doboz cigit? szóval miért nem lenne jó?
  • csudess
    Igen általában azt kapod itthon...szóval ne várj tőlem se többet!:P Ezt tanultam...sajnos
  • MrJampec
    Ez nem kifejtés, csak ürügy..
  • csudess
    Lehet hogy az ír mentalitás más mint a magyar...
  • berreg
    Hát azért az annyira nem jó...de aztán ki tudja...
  • MrJampec
    Fejtsd ki kérlek.. Ha a 100éve füstös ír pubokból a taták kijárnak az utcára cigizni akkor itthon miért ne sikerülhetne?
  • csudess
    Szerintem ez az ami nem lehetséges!
  • MrJampec
    Én a radikális ír módszert vezetném be itthon is, kocsmákból szórakozó helyekről teljesen kitiltanám! Nem látok más megoldást..
  • csudess
    Csak nem szeretnél rászokni! Ilyet nem akarhat magának az ember!
  • berreg
    Lehet hogy így kezdődik de nálam nem lesz folytatás vagyis rászokás:)
  • csudess
    Így szokott kezdődni általában!:P:D
  • berreg
    Ezzel egyetértek.

Szerintem alapvetően a dohányzást nem kell kitiltani mindenhonnan de ahol nem lehet megoldani azt hogy legyen külön dohányzó rész ott szerintem csak az lehet megoldás ha az ember nem gyújthat rá vagy csak kint a szórakozóhely,étterem előtt. Koca dohányos vagyok...szóval azért tudom milyen a cigi de a függőség részéről nem tudok nyilatkozni...
  • csudess
    Vmi pozitív változás valakinél!
  • Falkon
    Akkor itthon nem kapható a John Player Special?