51
 • FtranX
  #51
  Ez nem konzervativitás kérdése. A tudományos társadalom legfurcsább elméletet is elfogadja, ha kísérletileg sikerül bebizonyítani!
 • Deus Ex
  #45
  Utánnanézek.. kis türelmet..;-)
 • Deus Ex
  #43
  Üdv.

  Ööö.. szooval, én még mindíg azt szeretném kérdezni, hogy mi a gravitácioo..
 • Rive
  #37
  Ennyire nehéz felfogni, miről írok???

  Nem azt vonom kétségbe, hogy az USA mennyire nyomul!

  Azt próbálom elmagyarázni, hogy a nyomulásnak a jelenlegi _módszere_ világviszonylatban iszonyatosan veszélyes!
 • tomcs
  #35
  na eloszoris. tudom hogy nez ki a gravitacios erotorveny klasszikus megfogalmazasa, es ez a modell nem azert van mert baromsag hanem mert az altalunk ismert dolgokat _eleg jol_ leirja. maradjunk akkor a gorogoknel, ok ezt a jelenseget azzal magyaraztak hogy 1 targy azert esik le mert a fold elemhez tartozik, es minden oda tart ahol a termeszetes helye van. es abban a korban az a modell is tokeletesen megfelelt. es voltak olyan tudomanyos dolgok, amiket ennel sokkal elszalltabb jelensegekban fedeztek fel es vezettek le hasznalhato szintre. szvsz nem szabad kizarni hogy sikerult valamit kitalalniuk de a mai viszonyok, a sajto meg a kozvelemeny barmolasa miatt szkeptikusan kell fogadni, az ujsagokat ugyanis nem az erdekli hogy az igazat irjak hanem az hogy hasznuk legyen, 1 zsiros cikk ami rekordpeldanyszamot hozhat megeri megfontolni meg 1 pert meg 1 jo adag karteritest is.
 • awender
  #34
  A hir nem kacsa!

  NASA honlapjan angolul a hir:
  "American Institute of Aeronautics and Astronautics 1 A IAA 2001- 3364
  EXPLORATION OF ANOMALOUS GRAVITY EFFECTS BY MAGNETIZED
  HIGH- TC SUPERCONDUCTING OXIDES Glen A. Robertson"

  Link: http://www.grc.nasa.gov/WWW/bpp/pdf/Robertson-JPC.PDF
 • Pheel
  #33
  Az a vicces ebben az egészben, hogy ilyen erő, hogy gravitációs nem létezik, csak még nem találtak jobb és az emberi agy által befogadhatóbb modelt a tér-idő görbületekre. Szóval a gravitáció törvényét nem lehet megdönteni, mert nem is létezik valójában.
 • Pöty
  #30
  A meg nem értett tudósokról csak annyit, hogy a legtöbb magyar tudós is külföldre adja el a tudományát mert itthon le sem szarják. Pedig nem kis dolgokat találnak fel. Aki nem hisz az efféle tudományos eredményekben az meg művelődjön egy kicsit. Amit az iskolában tanulsz pl: Bór féle atommodell azt a XIX. század elején találták fel, de ugye ezt most tanulod. Azóta kicsit felgyorsult a tudományos élet és elég sok törvény megbukott!! A mai tudományos szemlélet kicsit más mint ami a köztudatban benne van !
 • Inquisitor
  #28
  Hehehe. Akkor ezt az oldalt nézzétek meg:

  http://mpt.selfexpression.com/getinvolved/pdv.html

  Innen is a products az érdekesebb :)
  Azért kíváncsi vajok, ki akkora barom, hogy befektessen hozzájuk ...
  Már a cég neve se piskóta Gravity Controll !!!
 • mad mind
  #23
  Kedves tomcs az űrben is vannak gravitációs hatások, csak sokkal gyengébbek a távolságok miatt.
 • Rive
  #22
  Enterprise, ez éppenséggel nem a te véleményedet támasztja alá.

  1. Honnan is jött az eredeti ötlet? Hol valósították meg először?

  2. Már megint nem _együtt_ dolgozzák ki a dolgot, hanem _csak_ a NASA... Akár sikerül, akár nem, innentől kezdve hatalmas tudománypolitikai botrány lesz belőle.
 • NasaTm
  #21
  A fenysebeseget is megdontotek megis fiokba kerult. Ki erti ezt ? Ergo a relativitas elmeletel is hibak vannak.
 • tomcs
  #20
  jajj de lyo hozzaszolasok... eloszoris az urben legyen gravitacio... aaaaah... de lyo vicc :D
  erdekelne bovebben hogy mirol szol pontosan a kiserlet de ha a hatasmechanizmust meg ok se ismerik akkor kepzel7itek mi jut ki ebbol az egeszbol a sajtonak.. amugy csak kiserletezgessenek nyugodtan, nem elbaszott penz, ad6nanak tobbet is, szvsz tobb penzt csesznek el folosleges dolgokra mint amennyit ilyen jellegu kutatasokra. vegulis anno a gorogok meg azt hittek hogy ket darab magnes "szeretkezik" (ez komoly, valami ilyen szavuk volt ra) mostanra meg milyen jol rajottunk hogy mi miert is van.. vegulis az a mervado hogy felev mulva is hallunk meg rola vagy eltunik a sullyesztoben mint barmi mas nephulyito orokmozgo
 • Draco
  #16
  Na most azt tudni kell hogy attol hogy a kiserlethez -233 fok kell meg nem jelenti azt hogy az esetleges gyakorlati alkalmazashoz is. Mivel ha ez letezik akkor a cikk szerint meg maga a tudos se erti hogy hogy mukodik ezert csak az elso mukodo kiserletekig kell fentartani ezt a homersegletet miutan megertettek a hatasmechanizmust mar lehet mas modszerekkel kiserletezni. De amig meg azt se tudjak hogy hogy letezhet ez egyaltalan....
 • tomcs
  #14
  "A Podkletnov hatás szerint hatékonyan csökkenthetnék az űrhajó tömegét, ezáltal csökkentve a gyorsuláshoz szükséges energiát."
  na ezt se igazan kellett volna. nem tom honnan szarmazik az anyag, de az ilyen osszegzomondatokat ne az irja mar meg aki nem tudja mi a kulonbseg a tomeg es a suly kozott. egy test tomegenek az egvilagon semmi koze ahoz hogy van-e egyaltalan gravitacio es az mekkora
 • Darius
  #13
  A -233 Celsius fok tényleg nagyon hideg, de az űrben még ennél is hidegebb van és az űrhajók mégis kibírják... A kozmikus háttérsugárzás 5 Kelvin, azaz az űrben mindenhol -268 Celsius fok van.
 • Eustace
  #12
  http://index.hu/politika/kulfold/gravitacio/
 • Cheky
  #9
  ...csakhogy nem fogja engedni!
 • Csatti
  #6
  Ok, tegyuk fel, hogy mukodik. Akkor mar csak egy baszott nagy korongott kell akasztani az urhajokra, ami 5000-el porog -233C fokon. Hmm, marha jol nezhet ki. :)
 • b
  #3
  > A törvények azért vannak, hogy legyen mit megszegni.

  jaj, ezt nem köllött vóna.
 • Laci73
  #2
  A hír nagyon sok bizonytalan elemet tartalmaz. Meg nem értett tudóstól kezdve a slágertéma szupravezetésig...
 • radical
  #1
  Nabazze ez a nem semmi. Bár április elseje sincs messze...