51
  • FtranX
    #51
    Ez nem konzervativitás kérdése. A tudományos társadalom legfurcsább elméletet is elfogadja, ha kísérletileg sikerül bebizonyítani!
  • Deus Ex
    #45
    Utánnanézek.. kis türelmet..;-)
  • Deus Ex
    #43
    Üdv.

    Ööö.. szooval, én még mindíg azt szeretném kérdezni, hogy mi a gravitácioo..
  • Rive
    #37
    Ennyire nehéz felfogni, miről írok???

    Nem azt vonom kétségbe, hogy az USA mennyire nyomul!

    Azt próbálom elmagyarázni, hogy a nyomulásnak a jelenlegi _módszere_ világviszonylatban iszonyatosan veszélyes!
  • tomcs
    #35
    na eloszoris. tudom hogy nez ki a gravitacios erotorveny klasszikus megfogalmazasa, es ez a modell nem azert van mert baromsag hanem mert az altalunk ismert dolgokat _eleg jol_ leirja. maradjunk akkor a gorogoknel, ok ezt a jelenseget azzal magyaraztak hogy 1 targy azert esik le mert a fold elemhez tartozik, es minden oda tart ahol a termeszetes helye van. es abban a korban az a modell is tokeletesen megfelelt. es voltak olyan tudomanyos dolgok, amiket ennel sokkal elszalltabb jelensegekban fedeztek fel es vezettek le hasznalhato szintre. szvsz nem szabad kizarni hogy sikerult valamit kitalalniuk de a mai viszonyok, a sajto meg a kozvelemeny barmolasa miatt szkeptikusan kell fogadni, az ujsagokat ugyanis nem az erdekli hogy az igazat irjak hanem az hogy hasznuk legyen, 1 zsiros cikk ami rekordpeldanyszamot hozhat megeri megfontolni meg 1 pert meg 1 jo adag karteritest is.
  • awender
    #34
    A hir nem kacsa!

    NASA honlapjan angolul a hir:
    "American Institute of Aeronautics and Astronautics 1 A IAA 2001- 3364
    EXPLORATION OF ANOMALOUS GRAVITY EFFECTS BY MAGNETIZED
    HIGH- TC SUPERCONDUCTING OXIDES Glen A. Robertson"

    Link: http://www.grc.nasa.gov/WWW/bpp/pdf/Robertson-JPC.PDF
  • Pheel
    #33
    Az a vicces ebben az egészben, hogy ilyen erő, hogy gravitációs nem létezik, csak még nem találtak jobb és az emberi agy által befogadhatóbb modelt a tér-idő görbületekre. Szóval a gravitáció törvényét nem lehet megdönteni, mert nem is létezik valójában.
  • Pöty
    #30
    A meg nem értett tudósokról csak annyit, hogy a legtöbb magyar tudós is külföldre adja el a tudományát mert itthon le sem szarják. Pedig nem kis dolgokat találnak fel. Aki nem hisz az efféle tudományos eredményekben az meg művelődjön egy kicsit. Amit az iskolában tanulsz pl: Bór féle atommodell azt a XIX. század elején találták fel, de ugye ezt most tanulod. Azóta kicsit felgyorsult a tudományos élet és elég sok törvény megbukott!! A mai tudományos szemlélet kicsit más mint ami a köztudatban benne van !
  • Inquisitor
    #28
    Hehehe. Akkor ezt az oldalt nézzétek meg:

    http://mpt.selfexpression.com/getinvolved/pdv.html

    Innen is a products az érdekesebb :)
    Azért kíváncsi vajok, ki akkora barom, hogy befektessen hozzájuk ...
    Már a cég neve se piskóta Gravity Controll !!!
  • mad mind
    #23
    Kedves tomcs az űrben is vannak gravitációs hatások, csak sokkal gyengébbek a távolságok miatt.
  • Rive
    #22
    Enterprise, ez éppenséggel nem a te véleményedet támasztja alá.

    1. Honnan is jött az eredeti ötlet? Hol valósították meg először?

    2. Már megint nem _együtt_ dolgozzák ki a dolgot, hanem _csak_ a NASA... Akár sikerül, akár nem, innentől kezdve hatalmas tudománypolitikai botrány lesz belőle.
  • NasaTm
    #21
    A fenysebeseget is megdontotek megis fiokba kerult. Ki erti ezt ? Ergo a relativitas elmeletel is hibak vannak.
  • tomcs
    #20
    jajj de lyo hozzaszolasok... eloszoris az urben legyen gravitacio... aaaaah... de lyo vicc :D
    erdekelne bovebben hogy mirol szol pontosan a kiserlet de ha a hatasmechanizmust meg ok se ismerik akkor kepzel7itek mi jut ki ebbol az egeszbol a sajtonak.. amugy csak kiserletezgessenek nyugodtan, nem elbaszott penz, ad6nanak tobbet is, szvsz tobb penzt csesznek el folosleges dolgokra mint amennyit ilyen jellegu kutatasokra. vegulis anno a gorogok meg azt hittek hogy ket darab magnes "szeretkezik" (ez komoly, valami ilyen szavuk volt ra) mostanra meg milyen jol rajottunk hogy mi miert is van.. vegulis az a mervado hogy felev mulva is hallunk meg rola vagy eltunik a sullyesztoben mint barmi mas nephulyito orokmozgo
  • Draco
    #16
    Na most azt tudni kell hogy attol hogy a kiserlethez -233 fok kell meg nem jelenti azt hogy az esetleges gyakorlati alkalmazashoz is. Mivel ha ez letezik akkor a cikk szerint meg maga a tudos se erti hogy hogy mukodik ezert csak az elso mukodo kiserletekig kell fentartani ezt a homersegletet miutan megertettek a hatasmechanizmust mar lehet mas modszerekkel kiserletezni. De amig meg azt se tudjak hogy hogy letezhet ez egyaltalan....
  • tomcs
    #14
    "A Podkletnov hatás szerint hatékonyan csökkenthetnék az űrhajó tömegét, ezáltal csökkentve a gyorsuláshoz szükséges energiát."
    na ezt se igazan kellett volna. nem tom honnan szarmazik az anyag, de az ilyen osszegzomondatokat ne az irja mar meg aki nem tudja mi a kulonbseg a tomeg es a suly kozott. egy test tomegenek az egvilagon semmi koze ahoz hogy van-e egyaltalan gravitacio es az mekkora
  • Darius
    #13
    A -233 Celsius fok tényleg nagyon hideg, de az űrben még ennél is hidegebb van és az űrhajók mégis kibírják... A kozmikus háttérsugárzás 5 Kelvin, azaz az űrben mindenhol -268 Celsius fok van.
  • Eustace
    #12
    http://index.hu/politika/kulfold/gravitacio/
  • Cheky
    #9
    ...csakhogy nem fogja engedni!
  • Csatti
    #6
    Ok, tegyuk fel, hogy mukodik. Akkor mar csak egy baszott nagy korongott kell akasztani az urhajokra, ami 5000-el porog -233C fokon. Hmm, marha jol nezhet ki. :)
  • b
    #3
    > A törvények azért vannak, hogy legyen mit megszegni.

    jaj, ezt nem köllött vóna.
  • Laci73
    #2
    A hír nagyon sok bizonytalan elemet tartalmaz. Meg nem értett tudóstól kezdve a slágertéma szupravezetésig...
  • radical
    #1
    Nabazze ez a nem semmi. Bár április elseje sincs messze...