1234
CPU Hűtő
  • belarus
    És az ATI Catalyst controlban hol van a hömérséklet kijelzése?Mert nekem is atim van.
  • Nufy
    Belarusnak válasz: nekem a gyári cd-n lévő programmal tudom megnézni: ATI Catalyst control center, de ez csak ati kártyákhoz jó! ui.: Ne iedj meg ha a hőmérséklete olyan 60-80 közt ingadozik az nem baj, elvileg a magolvadás 120 foknál szokott bekövetkezni.
    SOLTEN: Így már jó thx megkuksiztam.
    BEYOND: én is féltem attól, hogy nem fog beférni, igaz ippen hogy csak befért, de nagyon jó hűtő, PWM-es nem tudom mit jelent, de neked a programmal nem sikerült szabályoznod? Nekem sajnos a TX2-est nem lehetett, ezért kellet bios-ba szabályoznom, de ott teljesen jó volt.
    ui.: a gyári hűtőmet tudtam a speedfan-al szabályoznom.
  • belarus
    Lenne egy kérdésem!A grafikuskártyámnak a hömérsékletét milyen programmal lehetne lemérni.
  • Solten
    Na mégeccer': link
  • Beyond silence
    A PWM-es hűtőt is lehet így szabályozni?

Valószínű a cooler master hyper TX2 jobb, csak féltem hogy az nem fér el a házban, képről elég nagynak tűnt. (A házam meg nem nagyon széles, alapból van benne egy oldalsó nagy venti.)
  • Nufy
    nem jó a link
  • Solten
    Arctic Cooling Freezer 64 Pro
  • Nufy
    helló!

Olyan tanácsot tudnék én adni, hogy a ventid sebességét a biosba, tudod lejjebb vinni, legalábbis nekem ott engedi, és ott be tudom állítani, hogy pl 50C-ig csak 50%-osan menjen a hűtőm, és utánna kezdjen csak el jobban felpörögni, ez az egyik, de ezt csak a második tippem kipróbálása után ajánlom. A másik tippem meg a következő lenne: speedfan 4.35re kattints rá, és azzal tudod letölteni azt a progit amivel tudod szabályozni a ventid sebességét.
    próbáld ki ezt, hátha neked engedni fogja, nekem sajnos nem engedi, csak biosból tudom befolyásolni.

ui.: Olyannal mint nekem van: cooler master hyper TX2-es hűtővel százszor jobban jártál volna
  • Beyond silence
    LÉGYSZÍ segítsetek emberek! "Csendbuzi" lennék... (na jó legalább halk) hát vettem egy Thermaltake TMG i2 CL-P0372 cpu hűtőt (hát igen lehet nem a legjobb választás, pali vagyok már mindegy), és nem valami extra halk. De lehet halkabb lenne, mert adatok szerint le kéne mennie 300 prmre, viszont 1300-nál még sose ment alább (pedig már marha hideg van...).

Nem tudom miért... Van pár tippem, légyszí segítsetek, hozzáértők.
    1. "könnyű installálós" a cucc, alapból rajta volt valami paszta, nem tudom hogy ez jó, lehet nem kéne bolygatni. Vagy lehet az előző pasztából ha maradt valami az érintkezés nem lett tuti? De ha más pasztát is akarnék rárakni lehet már túl vastag lenne nem? Vagy letudnám, le kéne vakarni róla?

2. Lehet azért nem hűt annyira mert rosszul raktam rá? Bár a lehető legjobban próbáltam, de ez a szar újabb bepattintós core duos módszerrel valamelyik sarok szarakodott.

3. Lehet hibás a hűtő és vissza kéne küldeni? Van rá jó pár év gari, de nem szeretek szerelgetni, főleg feleslegesen. De mindenkép furcsa, gázosnak tűnik mert a gyári hűtő is lement 800-ra, pedig a gyár leírásában ez nagyon faja hőcsöves istennyila... Ahhoz képest nem meggyőzően halkabb :(. Plíz help! Előre is thanks!!
  • reaper4
    én azért cseréltem le, mert nyáron nagyon hangos a gyári hűtő. nagyon. na meg így jobban bír 1 kis tuningot...
  • Nufy
    Sziasztok! Tudtok nekem olyan programot mondani, amivel tudom a gépembe lévő ventilátorok sebességét változtatni? eddig a speedfan-t használtam, de az az új hűtőm, illetve a házventimet nem kezeli. előre is köszi
  • Serpa
    a mostani gyári intel hűtőket is érdemes lecserélni nagyobb teljesítményű hűtőkre?
  • reaper4
    ha már asus és silent knight, akkor inkábbezt vedd meg. nekem is ilyen van q6600-ra. itt 1 teszt.
  • H3nG
    q6600 ra
    http://ipon.hu/?product_id=24282 -őt?
    vagy Xigmatek S1283
    vagy http://ipon.hu/webshop/product/asus_silent_knight_al/25721
    ?
  • Vardar
    Ja jól van. Most nézem a gyártó oldalán a képet. Csak nekem az volt a fura, hogy a processzora hogy lehet merőleges? Nekem eddig az volt a normális, hogy a processzorra párhuzamos. Akkor kösz a segítséget.
  • Solten
    "Miért van ott az alján 4 láb?"

Ilyen az LGA 775.. Vagy nálad nem? Rápasszol, ne para.
  • Vardar
    Na akkor most lemértem a jelenlegi gyári hűtőmet. Teljesen köralakú az átmérő 9 cm. A hossza meg olyan 4,5-5 között lehet. Akkor biztos, hogy jó lesz ez a hűtő?
    Miért van ott az alján 4 láb? A RAM-okba nem csavarozhatom bele.
  • Solten
    Elvileg egy 9cm-es kúler van rajta... (az egész cucc mérete: 107 x 96.5 x 126.5 mm)
  • Vardar
    Nem lesz ez nagy/kicsi? Mert az ipon szűrője nem a 9 centisekhez sorolja.
  • Solten
    Szerintem 4k-t áldozz rá, ennyiért ez bőven megéri: link
  • Vardar
    9 centis, LGA 775-re max 3000ért. Szánnék én rá többet is, de hát a költségvetés korlátozott.:(
  • Solten
    Vannak ezeknél jobb, heat-pipe-os cuccok. Milyen procihoz és mennyit szánsz rá max, az a kérdés.
  • Vardar
    Én kb. annyira értek a processzorhűtőkhöz, mint a kvantumfizikához:D
    Legyen a gyárinál halkabb, hatékonyabb, kisebb fogyasztású. Az Articot azért preferálnám, mert lyurópiön gyártó. Kontinensen marad a pénz
  • Solten
    Jó kérdés, nem sokban térnek el egymástól, nehéz kérdés, valamelyik Glecialtechet...
  • Inquisitor
    Nem férne be a keretbe az Alpine 7 pro helyett egy Freezer 7 Pro?
  • Inquisitor
    A. Lehet mással jött ki a gyártó és kifutott.
    B. Magyaros szokás, hogy Január/Februárban és Augusztus/Szeptemberben kiürülnek a nagykerek, és "szezon" kezdésig nem is igyekeznek feltölteni magukat. Ilyenkor elég sok minden nem kapható ...
  • Vardar
    A Glacialtech 5062 Silent, az Artic Cooling Alpine 7 Pro és a Glacialtech 5073 Light közül melyiket?
  • Solten
    link
  • Nufy
    Sziasztok!

Létezik az, hogy sehol sincs jelenleg Cooler Master Hyper TX2-es CPU hűtő??? Mivel én olyant akarok most venni, és sehol sincs raktáron, valaki nem tudja miért?
  • Vardar
    Sziasztok!
    Akkor ha a videokártyám az iponban veszem meg a CPU hűtőt miért ne?:D
    Innen mi a legjobb, a már lentebb említett konfigra?
  •  Evil
    Olyan nincs bios ban hogy hőmérséklet alapján válasszon fordulatszámot a ventinek? Nálam belőttem 20C ra azt majd ha eléri azt, akkor visszaveheti magát :D De mivel alapba 40C így mindig maxon megy de mivel elég halk venti van rajta nemzavar, had pörögjön.
  • sys
    Ha valakit érdekel egy nem túl hivatalos Ninja teszt, tessék.
  • tuto558
    Hali!
    Lenne egy problémám.
    A gépembe van egy Intel celeron D 347 3GHz-s proci, nincs húzva(FSB:133, szorzó:23)
    A régi gépembe nem volt smart fan controller tehát állandó fordulaton pörgött, a venti, viszont az újba van. Gigabyte GA-945GZM-S2 alaplapom van, a procinak gyári hűtője van. Mióta megvettem a gépet fennáll az a probléma, hogy egyszer bekapcsolás után 3 percel gondol egyet a gép és kikapcsol. Ilyenkor, ha rögtön visszakapcsolom a gépet maxra felpörög a proci ventije, de ezután nem kapcsol ki, majd később elkezd halkulni és visszaáll a normálisra.Bszereztem hát egy, az alaplaphoz tartozó programot, amivel a cpu hőmérsékletét nyomon követhetem, és a ventit is állíthatom. Ha nincs sokáig kikapcsolva a gép, nem lesz baja, rendeen megy, nem kapcsol ki. Viszont ha hosszabb időre: pl egy estére kikapcsolom a gépet, akkor reggel kikapcsol első indítás után. A következő történik: Bekapcsolom a gépet, hideg a cpu, min fordulatszámmal megy a hűtő. Mikor betöltött még mindig minimumon megy, és elkezd emelkedni a hőmérséklete a cpunak, erre reagálni kéne az alaplapnak, hogy növeli a fordulatszámot, de nem növeli, ha "hidegen kapcsolom be a gépet, egyszerűen nem működik a venti szabályzója. Egészen 85 celsius-ig felmegy a hőmérséklet, és ekkor kikapcs. Visszakapcsolva a gépet bementem a biosba, már működött a venti szabályzója, maxon pörgetve azt, és épp 70 fokról ment folyamatosan lefelé a hőmérséklet.
    Mivel ilyenkor kézzel sem lehet a programmal emelni a fordulatszámon, csak annyit tehettem, hogy az biosban beállítottam, hogy 60 fok felett sípoljon, és nem várom meg, hogy felmennyen 85 fokig, hanem 60 foknál újraindítom, és megy rendesen a venti utána.
    Ha valaki találkozott ezzel a jelenséggel leírná a megoldást, mert elég idegesítő a probléma?
    Előre is köszi!
  • erieskrisz
    ÖÖÖÖ hát mondjuk elöször én is rajta hagytam azt a 4 db pöcköt aztán csodálkoztam hogy mié nem akkar a hejére menni
  • Solten
    Hi. LGA775-re totál szívás feltenni, míg AM2-re tök egyszerű.
  • Solten
    a bestbuy..
  • erieskrisz
    Sziasztok ezzel hogy nyuzták le a bört maghukrol ??? nekem is ijen van de engem még nem tépet szét
  • erieskrisz
  • gal 303
    Hy. Egy CPU hűtőt szeretnék egy E6600 Core 2 re az alaplapom Gigabyte p35 ds3l a coolermaster hyper 212 néztem ki, az lenne a kérdésem jó lenne e ez hozzá és felszerelhető e az alaplapra ugyanis a chpiset hűtőtől félek hogy nem fog elférni.
    Ha valkinek van v.mi tapasztalata pls. help.
  • Vardar
    Intel Celeron D 336 2,8 GHZ, LGA775-ös foglalat és ez a Arctic Cooling Alpine7.