CPU Hûtõ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arnold12
Nekem forditott a helyzet, a hûtöm megvan, csak a proci hiányzik hozzá <#zavart1>

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Hát azért nem árt egy CoolerMaste Hyper TX2!
A játéknál azért nem kapcsol ki, mert nincs 100%-os terhelés a procin!
HY ALL.

Lenne egy olyan kérdésem hogy most vetem egy 9950BE procit és az everest kor 30perc után eléri a hö korlátot és kikapcsol a gép, de ezt játéknál nem tudom elérni.

Kérdés vegyek nagyobb hütötrá?

+ ha jóban lehûtöm akkor tovább fogja bírni a proci?
<#buck><#szomoru1><#dumcsi>
Komoly!
De úgy látom a második képen a VGA-nak sem gyári hûtõje van!
Solten

<#idiota> <#idiota> <#idiota>

Saor Alba

mumpic
Jaj, most látom, szerintem tévedés esete forog fenn.
A thermal design power nem fogyasztás, mert ezt írja:
Thermal Design Power: (Also referred to as Thermal Guideline) The maximum amount of heat which a thermal solution must be able to dissipate from the processor so that the processor will operate under normal operating conditions.
Vagyis az a maximális hõmennyiség, aminél a processzor még normális üzemállapotban fog mûködni.

mumpic
Melyik részétõl tartasz? A Táp áthelyezésétõl, vagy a borda oldalára szerelt ventitõl?

Amúgy mit találtam: lekvárt paszta helyett :D

Hát nemtudom!
Én ilyen "Home-made" megoldásoktól tartok!
A Fogyasztás/Hõfok szerintem így nem függ össze, ahogy te leírtad!!
És ahogy tmisi is írta, nem túl jó megoldás ez a fajta táp elrendezés, és lehet hogy ezmiatt nem szellõzik rendesen a gép, és nem tud rendesen hûteni a processzor!
mumpic
Szia, csináltam képernyõképet.

Ez a mostani:

Ez lenne majd az újabb:

Amúgy, lehet hogy akkor veszek egy nagyobb lapátos ventit, ami hátha még halkabb is, és kiötlök valami barkácsmódszert a táp áthelyezéséhez.

Hát az az oldalt táp elrendezés tényleg eléggé szerencsétlen. Legutóbb a PIII-as gépemben volt ilyen. Magasabb hûtés ugye így nem jó. Egyébként meg fogadni mernék, ha nincs ott a táp elõtte, még a mostani proci is hûvõsebb lenne. Rá lehet applikálni nagyobb ventilátort, de a táp akadályozni fogja a levegõáramlást. Persze barkácstrükköket mindig lehet alkalmazni (valami rég PC Guruban a tápot letették a gép elejébe alulra, kis furás-faragás árán, hátra meg tettek egy 8 centis ventilátort). Persze lehet venni jó hûtést ami le fogja hûteni de kérdés, milyen zajszinttel teszi majd ez. Mert a legjobb a nagy venti, alacsony fordulatszám, kisebb zaj elgondolás.

Sajna nekem nem jön be az intel processorfinder!
Leírnád a procik típusát?

A hûtések úgy mûködnek, hogy a processzoron lévõ paszta elossza a hõt, amit a bordák felvesznek, felmelegednek (Fizika példa egyszerûen: a proci 100fokos, a borda 0fokos, a kettõt egymásra teszed, akkor 50-50 fokos lesz!) majd a ventillátor kifújja a meleg levegõt, igy lehûlik a borda, és lehûti a procit is! (Rem. érthetõ)
Megoldható a hûtés úgy is ha csak ventillátort cserélsz, de akkor vagy nagyobb fordulatúra, vagy nagyobb lapátúra!
mumpic
Sziasztok!

Némi elméleti fejtegetés után úgy döntöttem, hogy inkább segítséget kérek, mert nem értek hozzá:

Elavult procimat cserélném le egy kevésbé elavultabbra, ami talán használhatóbb. Konkrétan ezt, egy ilyenre. Mint látható, a mostani procim 63.5W-ot is eldisszipálhat, üzemelésének teteje a 76°C. Ezzel szemben a másik 89W-jához 69°C tartozik.
A jelenlegi hûtéssel, amikor meghajtom a processzoromat, akkor 60°C fok körüli állapotban van (kímélve 45-50°C körül). Ha kicsit egyszerûsítem, akkor ez majdnemhogy wattonként egy celsius.
- Helyes-e az az elgondolásom, hogy ha nem változtatok a hûtés módján, akkor az új proci akár 90 fokon is döngethet?
- Ha így van, akkor mit érdemes cserélni, a bordát, vagy a ventit, vagy mindkettõt? Elég szerencsétlen az elrendezése a gépházamnak, a venti majdnem hozzáér a tápegység oldalához, mert ez ilyen alacsony ház, el van forgatva benne a táp.
- A venti ugye kiszívja a meleget a borda lemezei közül? Fel lehetne szerelni így a borda oldalára is akár? Elég magas hozzá.
- Létezik költséghatékony megoldás? :) 5000 pénzért vesztegeti a srác a kinézett procit, vicces lenne ennél többet költeni a hûtésre.

Köszi a segítséget elõre is.

Ja igen.

Mindenkinek volt elsõ procihûtõ felszerelése életében... elsõre senki nem magabiztos, de menni fog. No para
To KranaZoli
Nézzétek a PROHARDVER TX2 fórumát... Sok infó a hûtõrõl.
Amúgy sokan panaszkodnak gyári hibára (venti törik, a külpontos tengely miatt). Ja és 3 tûs, nem PWM-es. Akinek az kell vagyen Freezert, vagy dobjon hozzá még pár ezrest és vegyen valami Scyteket...
CM Hyper TX2

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

üdv

core2duo e8400as procira milyen hûtõt tanácsoltok?

Gigabyte GA-EP35-DS3|Intel Core2Duo E8400 3Ghz|2x1GB Kingmax 800Mhz RAM, Sapphere Ati Radeon HD4850 512MB | 320GB Samsung HDD

Solten
Lol. CM Hyper TX2-t vegyél. 4k HUF.

Saor Alba

hát nemtudom mien árba vannak normálisak:D
Solten
Nem túl drága az mennyi konkrétan?

Saor Alba

hello!
azlenne a gondom h eszméletlen durván felmelegszik a procim és ezmiatt játék közbe csakúgy leáll a gép szóval egy 4000+-os AMD x2-m van ahoz kéne valami nem túl drága ventilátor vagy akármi!
köszi!
KranaZoli
Azt Én sem kétlem, hogy ne tudjam vhogyan ráerõszakolni az alaplapomra, ez talán valóban kivitelezhetõ ;)

Hát Nekem minden olyan cuccos fura, ami amolyan univerzális (pl.: Intel, AMD) DE tudom-tudom, itt csak a felfogatás más, az meg zéró!

Csak egy picit öszvér megoldás, mint a jelenlegi AsRock alaplapom ;)

No, de hagyjuk is ezt!
Nem jó a hasonlat!!!

Batyu:
Nézegettem a képeket és mintha Te írtad volna, hogy az AMD-s megoldás könnyebb. Volt AMD-s gépem, Nekem néha az AMD "csati" helyre billentése is néha hülén sikerült :) és szenvednem kellett vele, mire vmi csavarhúzóval a helyére tudtam tenni "pántokat". (ezeknek nem tudom mi a neve :)

Itt van ez a Cooler.
Megnézem a fotókat. A batyu alatt a hûtõbordán lévõ cooler-t értem, de nem csak a cooler-t, hanem az egész mittoménmit :) ami a bordán van.
Namost. Azt nem tudom elképzelni a fotók alapján, hogy hogy a rákba lehet hozzáférni az LGA-s foglalatnál a tüskékhez. Ahhoz Én hozzáférek úgy, hogy azt ujjal vhogyan be is tudom pattintani az alaplapba?!

Ill. ha majd le akarom szedni, akkor van ott annyi hely, hogy egy csavarhúzóval unlock-olni tudom a tüskéket?!

Amit a legjobban hiányolok ezeknél a cooler-eknél, hogy miért nem tesznek fel egy flash video-t arról, hogyan kell installálni õket.
Ne fotókat b*sszanak bele a dobozba. Simán fel lehetne tenni ilyen installációs videókat a cooler-ekhez, lehetne CD-t mellékelni a termékhez, ... (persze ez utóbbinak amíg nincs gép, semmi értelme :)

Mert ezek azok a dolgok, amikrõl szerintem így fórumon keresztül nehéz írni, kérdezni, válaszolni.

Mit tud csinálni az ember? Jútyúb. Csak ott meg annyi keggyetlen szar minõségû videó van, hogy nemhogy könnyebbítik ezt a kérdést, hanem inkább nehezítik ;)

BÁR! Intel LGA-s gyári proci + cooler installról van naggyon jó videó.

Ilyen kellene, szerintem a NET-re, minden Cooler-hez. De nem csak az install miatt! Hanem lehetne tök jó kis promó videókat készíteni, ami sokkal jobb lenne, mint pár fotó! (szerintem)
Vannak ilyenek is, de ott meg a technikai rész naggyon gyenge :(

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten
Hoppsz Ja, CM.. ;)

"Nekem olyan csináld Magad verzió...."

<#rolleyes> <#zavart1>

Kb. egy 5 éves gyermek agyi színvonala kell hozzá, talán megbirkózol vele nem? ;)

Miféle batyu??

Saor Alba

KranaZoli
Mármint CM Hyper TX2 <#kacsint>
De ez milyen cuccos?! Mert látom, hogy ez egy elég univerzális cooler (AMD, Intel) Nekem olyan csináld Magad verzió....
?!

És ami a hûtõ rácon van batyu, azt hogy a rákba kell rá aplikálni?!
Az sem egy 1xû eset :)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ja, hogy ez is az a függõleges fajta...
Gratulálok Magamhoz... <#taps><#idiota>

KranaZoli
Freezer 7 Pro, olyan is van <#fejvakaras>
Utánanézek...
<#zavart1>

KranaZoli
No, látom még senki semmi kommentet nem fûzött eddigi eposzaimhoz :)
Nem is probléma! Összefoglalnám, hogy mire is gondolok és ha ezek után vki adna vmi útmutatást, az már jó lenne :)

Konfig alap:
GA P43-DS3L, E7300 C2D, 2x1Gb DDR2 1066Mhz, HD4850 512MB

Ebbõl a cuccosból szeretnék többet kihozni, mint ami alapból benne rejlik (bár talán az sem kevés).

Szerintem ebben a konfigban benne rejlik némi tuning lehetõség is. DE! Természetesen nem így akarom megoldani, hogy a CPU 2x olyan gyors legyen. Azt újabb procival lehet ;)

Jelenlegi CPU hûtõm a gyári hûtõ. Problémám vele, hogy hangos. Ennyi! Láttam itt lentebb "nagyágyú" LGA775-ös hûtõket, de nem biztos, hogy Nekem olyanra(okra) lenne szükségem.

Jobb hûtést akarok (várok el) persze egy nem gyári cooler-tõl, de Nekem inkább az lenne a fontos, hogy halkabb(halk) legyen a cooler és természetesen az sem árt, ha jobban hût. (hát rosszabbul, nehogymá :)

Lentebbi HSZ-ekben leltem rá a Freezer 7-es Cooler-re is. Ez Nekem egészen jó cooler-nek tûnik. A másik kettõtõl a maga függõleges(alaplapra merõleges) kialakítása miatt kicsit ódzkodok :(

De errõl a Freezer 7-esrõl, ahogyan lentebb is írtam nem lelek olyan oldalt, ahol a full cuccost bemutatnák. Mindenhol csak a levegõben lógó hûtõ, a maga ventijével. Ennyi :(

Milyen hûtõt(ket) ajánlanátok?!

Solten
Freezer 7 LP? <#rolleyes> Freezer 7 Pro-t, ember... <#wink> Vagy inkább AC Hyper TX2-t, az valammivel csendesebb.

Saor Alba

KranaZoli
Ennek mégis, hogyan van a felfogatása?!

Errõl a Freezer 7 LP-rõl, annyira frenetikusan jó képeket találtam csak, hogy ez már annyira tuti, hogy csak ráteszem a CPU-ra és ottmarad <#vigyor2>

Mert sehol nem látok olyan fotókat, ahol a full cuccos össze lenne pakolva :(

KranaZoli
Ill. még 1.
Melyiknek egyszerûbb az installja?!

KranaZoli
Dear Solten,

Én is nézegetem ezeket a Cooler-eket.
Árban sincs nagy különbség köztük. Max. 1000-el drágább az A.C.

Ha jól nézem a C.M. az egy olyan szett, hogy ADM-hez is jó és LGA775-höz is, de még pár foglalat támogatást találtam a weblapjukon.

Az A.C. termékrõl úgy nézem, hogy az csak LGA775-ös.

Engem inkább az érdekelne, hogy melyik lehet halkabb?!
Mert gondolom hûtésre nem nagy különbség lehet közöttük. Bár lehet, hogy hangban sem :) <#nemtudom>

Esetleg vmelyikrõl van személyes tapasztalatod is?!
Te melyiket választanád, és miért?!

Solten
link <#rolleyes>

Saor Alba

MirP
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni processzor hûtõ ügyben! Nagyon FONTOS és SÜRGÕS lenne! Van egy gépem Asus P5N-E SLI alaplappal, valamint egy 3.33 GHZ-es Celeron LGA775 procival! A problémám az, hogy nagyon hangos benne a CPU-hûtõventillátor! Azt használom, amit alapból adtak a procihoz, de le szeretném cserélni, mert tényleg nagyon hangos! 7-8000 Ft. környékén szeretnék új hûtõt és akkor már ha lehet olyat, ami tök halk és késõbbiekben is tudnám használni ha esetleg nagyobb procit dobnék bele! Akkora kellene, hogy beférjen a házamba, mert a processzorom és a tápegység között kb. 6-7 cm hely van, tehát ennyi hely van a hûtõre! Elõre is köszönöm a válaszokat!

Helló!

Tanácsot szeretnék kérni proci hûtõ ügyben.
Egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplapon, Athlon64 X2 6000+ (3Ghz, nincs húzva) procihoz milyen hûtõ menne, mert a gyári magas fordulaton, ami majdnem 6000, igencsak hangos. Az alaplap és a ház oldala között kb 14 centi hely van, így ott el kellene férnie. Ha lehet, minnél olcsóbb legyen és halk.
Elõre is kössz.
kiki888
üdv
amd sempron 2200+ 1,5 GHz
1,2 GHz-n játék közben felmegy 60 celsiusra, ez mennyire mondható elfogadhatónak??
vmi hütöt tudnátok ajánlani, amit lehetne kapni?? Socket "A" 462-es foglalat :s
kössz elõre is
üdv

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'

Sharks
http://www.ipon.hu/hir/erkezik_a_folyekony_femmel_mukodo_cpu_huto/4393

Sztem ez a hütõ nem rossz... kiváncsi leszek az árára!

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Solten
Tudsz olvasni? Vagy a postjaim számodra láthatatlanok? <#hehe>

Saor Alba

Szóval azonnal tehetem max-ra vagy csak folyamatosan növeljem? És még azt hogy milyen programokkal tudom megnézni hogy stabil-e a rendszer vagy hogy mennyivel bír többet a gép? Köszi<#worship>

Hali! Bocsi hogy megint ezzel jövök de még egy utolsó kérdésem lenne. Ha a procimat felhúztam maxig ahol még stabil a gép és otthagyom akkor nem lesz baja szóval 2200Mhz-rõl 2600Mhz-ra emelem akkor hagyhatom ott vagy csak idõnként emeljem mondjuk minden nap emeljem valamennyivel hogy ne legyen baja vagy azonnal lehet feltenni maxig? Köszi az eddigi segítséget!

Solten
CM Hyper TX2/AC Freezer 7 Pro

Saor Alba

Tudtok ajánlani intel e7300-hoz valami hûtõt? ne legyen túl drága
Solten
Fokozatosság és Orthossal nézd.

Saor Alba

Van olyan fórum ahol a CPU tuningolással kapcsolatban lehet feltenni kérdéseket mert a keresõben nem találtam?
De azért ha már itt vagyok megkérdem hogy van egy AMD 4200+ Processzorom és szeretném tuningolni tettem rá egy AC Freezer 64 Pro-t és a kérdésem hogy tuningolás közben csak lassan szabad növelni az értékeket szóval olyat nem lehet hogy az FSB-t (vagy mit) 200 ról felteszem rögtön 240-re? szóval csak mondjuk 5-10 értékkel szabad emelgetni? azt tudom hogy idõnként kell neki feszültség növelés is szóval ha növeltem a FSB-t és megnézem 3DMark06-al az eredményt és köben beáll a halál akkor lehet az oka a kevés feszültség? Bocs hogy ilyen hosszú és rendezetlen lett és köszi a segítséget elõre is<#worship>

Hát az biztos azt lenne jó tudni mekkora az éltartama egy ilyen hûtõnek de eleinte biztos nagyon drága lesz ha egyáltalán beválik

Solten
<#eljen> Ha ez beválik forradalom, és a léghûtõknek befellegzett.

Saor Alba

Evil
Ha úgyvan beállítva és még van tartaléka a ventinek akkor igen.

Lenne még egy kérdésem lehet nem egészen ide tartozik de felteszem. Ha tuningolom a Procimat akkor a CPU hûtõ magától magasabb fordulatszámra kapcsol ha meleg szik a CPU?

Oké köszi szépen<#worship>

Evil
Lesz rajta, alapban, énis kaptam a freezer 7 pro ra.

Amúgy nem olyan nagy ördöngösség, viszont elég erõs kézzel kell bánni vele hogy rámenjen. Eltéveszteni nemnagyon lehet, meg adnak hozzá képekkel illusztrált papír fecnit :D
64 pro:

További képek + infok

Hali lenne egy láma kérdésem a AC Freezer 64 pro mellé adnak hûtõ pasztát vagy külön kell venni. Egyébként nem tudna v.ki adni egy linket ahol elmagyarázzák kezdõknek hogy kell lecserélni a CPU hûtõt? Elõre is köszönöm