CPU Hûtõ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
A játéknál azért nem kapcsol ki, mert nincs 100%-os terhelés a procin!
Lenne egy olyan kérdésem hogy most vetem egy 9950BE procit és az everest kor 30perc után eléri a hö korlátot és kikapcsol a gép, de ezt játéknál nem tudom elérni.
Kérdés vegyek nagyobb hütötrá?
+ ha jóban lehûtöm akkor tovább fogja bírni a proci?
Komoly!
De úgy látom a második képen a VGA-nak sem gyári hûtõje van!
A thermal design power nem fogyasztás, mert ezt írja:
Vagyis az a maximális hõmennyiség, aminél a processzor még normális üzemállapotban fog mûködni.
Amúgy mit találtam: lekvárt paszta helyett :D
Én ilyen "Home-made" megoldásoktól tartok!
A Fogyasztás/Hõfok szerintem így nem függ össze, ahogy te leírtad!!
És ahogy tmisi is írta, nem túl jó megoldás ez a fajta táp elrendezés, és lehet hogy ezmiatt nem szellõzik rendesen a gép, és nem tud rendesen hûteni a processzor!
Ez a mostani:
Ez lenne majd az újabb:
Amúgy, lehet hogy akkor veszek egy nagyobb lapátos ventit, ami hátha még halkabb is, és kiötlök valami barkácsmódszert a táp áthelyezéséhez.
Leírnád a procik típusát?
A hûtések úgy mûködnek, hogy a processzoron lévõ paszta elossza a hõt, amit a bordák felvesznek, felmelegednek (Fizika példa egyszerûen: a proci 100fokos, a borda 0fokos, a kettõt egymásra teszed, akkor 50-50 fokos lesz!) majd a ventillátor kifújja a meleg levegõt, igy lehûlik a borda, és lehûti a procit is! (Rem. érthetõ)
Megoldható a hûtés úgy is ha csak ventillátort cserélsz, de akkor vagy nagyobb fordulatúra, vagy nagyobb lapátúra!
Némi elméleti fejtegetés után úgy döntöttem, hogy inkább segítséget kérek, mert nem értek hozzá:
Elavult procimat cserélném le egy kevésbé elavultabbra, ami talán használhatóbb. Konkrétan ezt, egy ilyenre. Mint látható, a mostani procim 63.5W-ot is eldisszipálhat, üzemelésének teteje a 76°C. Ezzel szemben a másik 89W-jához 69°C tartozik.
A jelenlegi hûtéssel, amikor meghajtom a processzoromat, akkor 60°C fok körüli állapotban van (kímélve 45-50°C körül). Ha kicsit egyszerûsítem, akkor ez majdnemhogy wattonként egy celsius.
- Helyes-e az az elgondolásom, hogy ha nem változtatok a hûtés módján, akkor az új proci akár 90 fokon is döngethet?
- Ha így van, akkor mit érdemes cserélni, a bordát, vagy a ventit, vagy mindkettõt? Elég szerencsétlen az elrendezése a gépházamnak, a venti majdnem hozzáér a tápegység oldalához, mert ez ilyen alacsony ház, el van forgatva benne a táp.
- A venti ugye kiszívja a meleget a borda lemezei közül? Fel lehetne szerelni így a borda oldalára is akár? Elég magas hozzá.
- Létezik költséghatékony megoldás? :) 5000 pénzért vesztegeti a srác a kinézett procit, vicces lenne ennél többet költeni a hûtésre.
Köszi a segítséget elõre is.
Mindenkinek volt elsõ procihûtõ felszerelése életében... elsõre senki nem magabiztos, de menni fog. No para
To KranaZoli
Amúgy sokan panaszkodnak gyári hibára (venti törik, a külpontos tengely miatt). Ja és 3 tûs, nem PWM-es. Akinek az kell vagyen Freezert, vagy dobjon hozzá még pár ezrest és vegyen valami Scyteket...
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
core2duo e8400as procira milyen hûtõt tanácsoltok?
Gigabyte GA-EP35-DS3|Intel Core2Duo E8400 3Ghz|2x1GB Kingmax 800Mhz RAM, Sapphere Ati Radeon HD4850 512MB | 320GB Samsung HDD
azlenne a gondom h eszméletlen durván felmelegszik a procim és ezmiatt játék közbe csakúgy leáll a gép szóval egy 4000+-os AMD x2-m van ahoz kéne valami nem túl drága ventilátor vagy akármi!
köszi!
Hát Nekem minden olyan cuccos fura, ami amolyan univerzális (pl.: Intel, AMD) DE tudom-tudom, itt csak a felfogatás más, az meg zéró!
Csak egy picit öszvér megoldás, mint a jelenlegi AsRock alaplapom ;)
No, de hagyjuk is ezt!
Nem jó a hasonlat!!!
Batyu:
Nézegettem a képeket és mintha Te írtad volna, hogy az AMD-s megoldás könnyebb. Volt AMD-s gépem, Nekem néha az AMD "csati" helyre billentése is néha hülén sikerült :) és szenvednem kellett vele, mire vmi csavarhúzóval a helyére tudtam tenni "pántokat". (ezeknek nem tudom mi a neve :)
Itt van ez a Cooler.
Megnézem a fotókat. A batyu alatt a hûtõbordán lévõ cooler-t értem, de nem csak a cooler-t, hanem az egész mittoménmit :) ami a bordán van.
Namost. Azt nem tudom elképzelni a fotók alapján, hogy hogy a rákba lehet hozzáférni az LGA-s foglalatnál a tüskékhez. Ahhoz Én hozzáférek úgy, hogy azt ujjal vhogyan be is tudom pattintani az alaplapba?!
Ill. ha majd le akarom szedni, akkor van ott annyi hely, hogy egy csavarhúzóval unlock-olni tudom a tüskéket?!
Amit a legjobban hiányolok ezeknél a cooler-eknél, hogy miért nem tesznek fel egy flash video-t arról, hogyan kell installálni õket.
Ne fotókat b*sszanak bele a dobozba. Simán fel lehetne tenni ilyen installációs videókat a cooler-ekhez, lehetne CD-t mellékelni a termékhez, ... (persze ez utóbbinak amíg nincs gép, semmi értelme :)
Mert ezek azok a dolgok, amikrõl szerintem így fórumon keresztül nehéz írni, kérdezni, válaszolni.
Mit tud csinálni az ember? Jútyúb. Csak ott meg annyi keggyetlen szar minõségû videó van, hogy nemhogy könnyebbítik ezt a kérdést, hanem inkább nehezítik ;)
BÁR! Intel LGA-s gyári proci + cooler installról van naggyon jó videó.
Ilyen kellene, szerintem a NET-re, minden Cooler-hez. De nem csak az install miatt! Hanem lehetne tök jó kis promó videókat készíteni, ami sokkal jobb lenne, mint pár fotó! (szerintem)
Vannak ilyenek is, de ott meg a technikai rész naggyon gyenge :(
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
"Nekem olyan csináld Magad verzió...."
<#rolleyes>#rolleyes> <#zavart1>#zavart1>
Kb. egy 5 éves gyermek agyi színvonala kell hozzá, talán megbirkózol vele nem? ;)
Miféle batyu??
Saor Alba
De ez milyen cuccos?! Mert látom, hogy ez egy elég univerzális cooler (AMD, Intel) Nekem olyan csináld Magad verzió....
?!
És ami a hûtõ rácon van batyu, azt hogy a rákba kell rá aplikálni?!
Az sem egy 1xû eset :)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Gratulálok Magamhoz... <#taps>#taps><#idiota>#idiota>
Utánanézek...
<#zavart1>#zavart1>
Nem is probléma! Összefoglalnám, hogy mire is gondolok és ha ezek után vki adna vmi útmutatást, az már jó lenne :)
Konfig alap:
GA P43-DS3L, E7300 C2D, 2x1Gb DDR2 1066Mhz, HD4850 512MB
Ebbõl a cuccosból szeretnék többet kihozni, mint ami alapból benne rejlik (bár talán az sem kevés).
Szerintem ebben a konfigban benne rejlik némi tuning lehetõség is. DE! Természetesen nem így akarom megoldani, hogy a CPU 2x olyan gyors legyen. Azt újabb procival lehet ;)
Jelenlegi CPU hûtõm a gyári hûtõ. Problémám vele, hogy hangos. Ennyi! Láttam itt lentebb "nagyágyú" LGA775-ös hûtõket, de nem biztos, hogy Nekem olyanra(okra) lenne szükségem.
Jobb hûtést akarok (várok el) persze egy nem gyári cooler-tõl, de Nekem inkább az lenne a fontos, hogy halkabb(halk) legyen a cooler és természetesen az sem árt, ha jobban hût. (hát rosszabbul, nehogymá :)
Lentebbi HSZ-ekben leltem rá a Freezer 7-es Cooler-re is. Ez Nekem egészen jó cooler-nek tûnik. A másik kettõtõl a maga függõleges(alaplapra merõleges) kialakítása miatt kicsit ódzkodok :(
De errõl a Freezer 7-esrõl, ahogyan lentebb is írtam nem lelek olyan oldalt, ahol a full cuccost bemutatnák. Mindenhol csak a levegõben lógó hûtõ, a maga ventijével. Ennyi :(
Milyen hûtõt(ket) ajánlanátok?!
Saor Alba
Errõl a Freezer 7 LP-rõl, annyira frenetikusan jó képeket találtam csak, hogy ez már annyira tuti, hogy csak ráteszem a CPU-ra és ottmarad <#vigyor2>#vigyor2>
Mert sehol nem látok olyan fotókat, ahol a full cuccos össze lenne pakolva :(
Melyiknek egyszerûbb az installja?!
Én is nézegetem ezeket a Cooler-eket.
Árban sincs nagy különbség köztük. Max. 1000-el drágább az A.C.
Ha jól nézem a C.M. az egy olyan szett, hogy ADM-hez is jó és LGA775-höz is, de még pár foglalat támogatást találtam a weblapjukon.
Az A.C. termékrõl úgy nézem, hogy az csak LGA775-ös.
Engem inkább az érdekelne, hogy melyik lehet halkabb?!
Mert gondolom hûtésre nem nagy különbség lehet közöttük. Bár lehet, hogy hangban sem :) <#nemtudom>#nemtudom>
Esetleg vmelyikrõl van személyes tapasztalatod is?!
Te melyiket választanád, és miért?!
Segítséget szeretnék kérni processzor hûtõ ügyben! Nagyon FONTOS és SÜRGÕS lenne! Van egy gépem Asus P5N-E SLI alaplappal, valamint egy 3.33 GHZ-es Celeron LGA775 procival! A problémám az, hogy nagyon hangos benne a CPU-hûtõventillátor! Azt használom, amit alapból adtak a procihoz, de le szeretném cserélni, mert tényleg nagyon hangos! 7-8000 Ft. környékén szeretnék új hûtõt és akkor már ha lehet olyat, ami tök halk és késõbbiekben is tudnám használni ha esetleg nagyobb procit dobnék bele! Akkora kellene, hogy beférjen a házamba, mert a processzorom és a tápegység között kb. 6-7 cm hely van, tehát ennyi hely van a hûtõre! Elõre is köszönöm a válaszokat!
Tanácsot szeretnék kérni proci hûtõ ügyben.
Egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplapon, Athlon64 X2 6000+ (3Ghz, nincs húzva) procihoz milyen hûtõ menne, mert a gyári magas fordulaton, ami majdnem 6000, igencsak hangos. Az alaplap és a ház oldala között kb 14 centi hely van, így ott el kellene férnie. Ha lehet, minnél olcsóbb legyen és halk.
Elõre is kössz.
amd sempron 2200+ 1,5 GHz
1,2 GHz-n játék közben felmegy 60 celsiusra, ez mennyire mondható elfogadhatónak??
vmi hütöt tudnátok ajánlani, amit lehetne kapni?? Socket "A" 462-es foglalat :s
kössz elõre is
üdv
'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'
Sztem ez a hütõ nem rossz... kiváncsi leszek az árára!
A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
De azért ha már itt vagyok megkérdem hogy van egy AMD 4200+ Processzorom és szeretném tuningolni tettem rá egy AC Freezer 64 Pro-t és a kérdésem hogy tuningolás közben csak lassan szabad növelni az értékeket szóval olyat nem lehet hogy az FSB-t (vagy mit) 200 ról felteszem rögtön 240-re? szóval csak mondjuk 5-10 értékkel szabad emelgetni? azt tudom hogy idõnként kell neki feszültség növelés is szóval ha növeltem a FSB-t és megnézem 3DMark06-al az eredményt és köben beáll a halál akkor lehet az oka a kevés feszültség? Bocs hogy ilyen hosszú és rendezetlen lett és köszi a segítséget elõre is<#worship>#worship>
Amúgy nem olyan nagy ördöngösség, viszont elég erõs kézzel kell bánni vele hogy rámenjen. Eltéveszteni nemnagyon lehet, meg adnak hozzá képekkel illusztrált papír fecnit :D
64 pro:
További képek + infok