1234
CPU Hűtő
-
Borg #383 Spire Falconrock II is jó oda.
Az artic cooler egyébként csak eleinte halk, ugyanis TT betegsége van, vagyis a venti excentrikus, nagyon rezeg, és felhangosodik... eleinte én is ilyent akartam venni. -
shaky #382 Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni vízhűtéshez fejegységet a procira ATHLON XP 2200+-hoz! Tönkrement a régim és kéne egy új, de mindenhol csak szettben árulják!
Az egész meg nem kell!
THX.
-
antijedi #381 légkondi? :)
jobb megoldás nyáron ugy sincs, hiába van 50 venti a gépben nem lesz sokkal jobb :P -
#380 Ja és egyébként egy 2500+ a proci, csak nyáron nagyon meleg van a szobámban mivel padlásszoba ezért kérdeztem 3000+ -hoz. Néha 30 fok is van nap közben ezért kéne valami nagyon jó hűtő rá. -
#379 Hi! Athlon XP 3000+ hoz milyen ventit tudnátok ajánlani. Én egy Arctic Cooler Cooper Silent 2-ben gondolkodtam, de ma hívtam a Hertát és elfogyott. Most meg itt állok ötlet nélkül. Az egy nagyon halk darab lett volna és most nem tudom mit vegyek rá. Plz. adjatok valami ötletet. Köszi! :) -
#378 most perpill csak egy sima 1000 ft-os van bennt... -
Jarlaxle #377 Milyen márkájú a hátsó ventid? -
joe69 #376 de elégnek elég -
joe69 #375 azt így nem állítanám... -
#373 Öregem ha hallanám nem hinném el.
Hátra beszereltem egy plussz nagy ventillátort, hogy szívja kifelel levegőt. és ez -10 fokot jelent. Eddig állandóan aggódtam, hogy 50 felett volt a hőm, most pedig a proci 39 a rendszer 27! fokos.
És pesrze egész nap mennt a gép és nem is csak magában, játékra és munkára is be volt fogva.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Előre jövő héten érkezik meg a 3 ventillátor kiegészítés és akkor nagyon bruti lesz. Eddig nem húztam a procit mert nem kellett de most nem fogok aggódni. ;) -
#371 az ujakat heatpipeos hűtőrendszerrel, a régebieket hagyományos levegőbefújással. -
#369 jaja, dobozos a kewl -
antijedi #368 ok, ez volt még a másik opcio :P -
Borg #367 Vegyél dobozos procit, annál jobb hűtőt nem találsz ;) -
antijedi #366 jah és ha lehet minél gyorsaban pls mert péntekig kell döntenem :) -
antijedi #365 sorry ha van bene nem intel p4-es hütő de copy paste volt :/ -
antijedi #364 kéne eg ykis help:
ezekből a hütőkböl kéne választani, melyik a leghalkabb + megfelelően hütő cucc egy p4 2.8ghz-s procira? (magyarul hogy melyikolyan venti ami megfelelően hüti még nyáron is, de nem tul hangos, vagyis melyik jo vétel):
K-7 Cooler csapágyas al. Slot A
P4 COOL403B P4 csendes
P4 COOLA2VS
P4 Cooler KKC43B 478
Spire CopperStream SP420B8 P4
Spire EasyStream III 9T291 P4
Spire FalconRock II 5F27
Spire FridgeRock 5U21
Spire LionStream SP414A8 P4
Spire MicroFlow I 5T23
Spire PC Vent II (kétirányú)
Spire QuieTude 9U236 P4
Spire RackSper II 5R05
Spire SkiveStream II SPA13BO
Spire SuperRock 5T208 AMD
Spire WhisperRock III 5F263B1
Titán PI PPGA FCPGA D5TB CU35
Titán PI, PPGA, FCPGA D3T
Titán PI, PPGA, FCPGA M5AB
Titán W2TB 478 -as TC
Titán W6TB 478 -as TC
-
Borg #363 igy van!
időközben megérdeklődtem a dolgot, és pont ez a hűtő az!
Azért elég ütős, hogy 1062RPM-en forog mellettem most is, és 41fokos a proci (installálódik épp egykét játék program). -
#362 Ilyen hűtőt használ: COOL TANK1 Breeze ( T1B ), 1500-3000RPM, alig van hangja, szinte 0...
-
#361 Egyik kollégámnak is hasonló hűtője van (1000-1500RPM), neki egy 1600A-s P4-e van, 2133-on megy, ha nem húzta azóta följebb, és neki is 40 fok alatt van, ha bejön, majd megkérdezem milyen hűtőt használ. -
Borg #360 Az egy dolog, de milyen hűtő lehet ez?
Tutira valami fordulatszám szabályozós, de annak ellenére brutális hogy ennyi RPMen 41fokon tartja... -
#359 1000 nagyon alacsony, még jó, hogy nincs hangja :) -
Borg #358 Van nálam egy elég érdekes gép.
MSI845PEMAX2
2Ghz P4
512DDR
Namost a lámák a boltban garanciacimkével leragasztották, meg le is plombálták, szal nem tudok belenézni.
Viszont a BIOS azt irja, hogy 1000RPM-es venti megy a procin.
Na most ez már csak azért is érdekes, mert 41fokon tartja a procit, és hang egy szálse...
Találkozott már valaki hasononló hűtővel? -
#357 Pl ez :
Thermaltake Volcano 9 -
zero_cool51 #356 nem tudjátok, milyen hűtő kell egy Athlon XP 2100+-hoz? (Palomino) Mert a Fridgerock 2 hűtővel nyitott háznál alap 58-59 fok, használom felmegy 65-67 fokra -
#355 Szasztok
Ma vettem egy Thermaltake Volcano 9-et.
Eddig egy TITAN TTC D5TB 4/TC hűtőm volt hát ez semm volt kicsi de ez egy kicsit még nagyobb :).
1700+ proci zárt ház 36 fok 2300 fordulaton, max fordulaton 5400!(baromi hangos!)26 fok...
Nagyon kafa ez a hűtő!!!
Hát a szerelése az eléggé babrás volt ki kellett vennem a házból az alaplapot és csak úgy tutdttam rárakni a procira. -
orion #354 lehet,h jól lehet tunningolni acelcsit, de nekem egy darabig 1.2es cel (malay) volt és mex 1.4 fölé nemnagyon akar menni. most egy holland gyártású p3 1.2es van és 1.6on elmegy. jah, wbk68 hűtéssel. van egy fop38 is, lehet őket kombinálni de a 38-as már nagyon zajos... -
#353 SPIRE 5E88B3 van valakinek? Vagy csak vélemény? -
[Walaki]D`Lair #352 35db....ANNYIRA nem hangos...mondjuk az elviselhető kategória... -
[Walaki]D`Lair #349 Nem félsz hogy letörik a fél alaplap? :DDDD Amúgy anno én is ilyet akartam venni... -
Athlonator #348 Egy H2-Twin hűtőm van.Kb milyem prociig rakhatom rá és egy 2000+ kb meddig húzható vele,ha még a házban két rendszerhűtő működik. -
#347 Akkor ebben asszem egyetértünk... -
#346 1 tasak ratolasa pont egy lapatnyi :D
egy amd procin az mar igencsak szep dombocskat tud kepezni -
#345 Az "egy lapáttalt" azt nem kell szóról-szóra venni, hanem -mint azt gondolom te is tudod- egy tasak, vagy tubus szilikon, vagy ezüstpaszta nem egy processzorhoz van, hanem 8-10-15 db-ot is fel lehet tenni vele (attól függ milyen a procimag mérete). Így aki az egész, vagy akár csak egy negyed adag szmötyit felken a pricijára, az egy kissé eltúlozza a dolgot, és ne csodálkozzaon, ha nem az igazi a hűtés. -
#344 elofordulhat, bar meg nem lattam olyat hogy 1 lapattal tegyenek ra, de amilyen szakbarbarok vannak siman elkepzelheto :D -
#343 Nem az ocsmánysággal van a gond, hanem azzal, hogy rosszabb a hűtés, hidd el nekem ez gyakorlati tapasztalat, jópár gépet raktam már össze, és a sajátomnál is megfigyelhettem, hogy ha kevesebb pasztát (persze ésszerű határokon belül) rakok a magra, és azt jól elkenem, akkor akár 2-3 fokot is számíthat, míg ha a "ráb*szok egy lapát pasztát, majd a borda szétkeni, és kipréseli a fölösleget" módon rakom össze, akkor szarabb a hűtés is... -
#342 ha sok a paszta ugyis kinyomja a leszoritaskor a hutoborda, az megnt mas kerdes hogy utana ocsmanyul fog kinezni minden a procin:D -
#341 Ez így van, és ha túl sokat kensz rá, többet ártasz, mint használsz. Mivel lényegében a paszta azt a célt szolgálja, hogy a procimag és a hűtőborda felületén lévő egyenetlenségeket kitöltse, és ezáltal a simább felületen jobb legyen a hőátadás. Ha túl sok a paszta, akkor nem érintkezik megfelelően a két felület, és annyi az egésznek. -
#339 ??? ezt honnan vetted?
nalam a masik gepben celeron 650 van passziv hutessel alaplap 75 fokon kezdene riasztani, de 70 ig melegszik, atom stabil. -
#338 taljesen mindegy mit kensz ra csak hovezeto paszta legyen. az hogy egyikkel 38 a masikkal 39 fokos a proci tok lenyegtelen szerintem